Şimdi Ara

2si1 'Korsan' Teknoloji ve Oyun Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açılış hiç olmadı, yine bir güzel gün. Yine güzel bir cuma gününde .... şeklinde olmalıydı. Öğrencileri bilmem ama cuma günlerinin bizim için ayrı bir önemi ve anlamı var. Lütfen bu tür ince hususlara dikkat edelim. Zira sizi tek izleyebildiğim gündür cuma günü.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

Orjinalden alıntı: atsuma

açılış hiç olmadı, yine bir güzel gün. Yine güzel bir cuma gününde .... şeklinde olmalıydı. Öğrencileri bilmem ama cuma günlerinin bizim için ayrı bir önemi ve anlamı var. Lütfen bu tür ince hususlara dikkat edelim. Zira sizi tek izleyebildiğim gündür cuma günü.

derdini seveyim kardeş

• Ek bilgi; Oyunlarda objelerin texture renderı alınırken kullanılıyor. Biz oyunda renderlanmış bir nesnenin üstüne işlem yaparak oynuyoruz. Aksi olsaydı ekran kartları gerçek zamanlı günümüzdeki grafikleri gösteremezlerdi. CPU render alırken bir işlemi 5 dakikada yapıyorsan aynı işlemi sana GPU da 30 saniyede sunuyor.
    Genelde GPU render ufak projelerde kullanırken CPU Render büyük projelerde kullanılıyor. Bunun asıl nedeni maliyet. Büyük projeler 64, 250gb gibi büyük ram miktarına ihtiyaç duyabilir. Ekran kartları sundukları ram bakımından büyük işler için yetersizdi.
    Son zamanlarda çıkan ekran kartlarındaki ram miktarındaki artış nvidea nın sıcaklık ve güç tüketimindeki düşüş DX12 ile birlikte ekran kartlarının ramleri havuzda toplanırsa Render Farmlarda ekran kartları daha da yaygınlaşacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: MC.CYBER_

Ek bilgi; Oyunlarda objelerin texture renderı alınırken kullanılıyor. Biz oyunda renderlanmış bir nesnenin üstüne işlem yaparak oynuyoruz. Aksi olsaydı ekran kartları gerçek zamanlı günümüzdeki grafikleri gösteremezlerdi. CPU render alırken bir işlemi 5 dakikada yapıyorsan aynı işlemi sana GPU da 30 saniyede sunuyor.
    Genelde GPU render ufak projelerde kullanırken CPU Render büyük projelerde kullanılıyor. Bunun asıl nedeni maliyet. Büyük projeler 64, 250gb gibi büyük ram miktarına ihtiyaç duyabilir. Ekran kartları sundukları ram bakımından büyük işler için yetersizdi.
    Son zamanlarda çıkan ekran kartlarındaki ram miktarındaki artış nvidea nın sıcaklık ve güç tüketimindeki düşüş DX12 ile birlikte ekran kartlarının ramleri havuzda toplanırsa Render Farmlarda ekran kartları daha da yaygınlaşacak.

Sen millettimi trollemeye çalışıyorsun, yoksa saçmalıyormusun?

• Bir öneri sunabilirmiyim
    Videolarını indirebileceğimiz bir link eklesenizde, otobüste yolda giderken indirdiğimiz videoları izleyebilsek nasıl olur acaba?
    Data paketleri malum ortada. Evden indriğimiz videoları işe okula giderken izlememiz daha rahat olur düşüncesindeyim.

Bu arada emeğinize sağlık

• Darpa'nın öğrenme konusundaki atılımına gönüllü denek olabilirim sanırım :D

• Emeğinize sağlık. Bir oyunun orijinal olarak alınması için bence bi şekilde insanları cezbeden yanlarının olması gerekir. İnsanların satın alım güçleri belli, oyunların henüz bir kısmı Türkçe geliyor, örneğin Fifa da Türkçe konuşan bir spiker olsa işin rengi çok daha farklı olurdu ki, şu anda bile satış rakamlarının iyi gittiğini ümit ediyorum lakin PS Store da The Division 260 TL, insaf yahu, 260 TL ye oyun mu olur? Onu geçtim 2 ay sonra indirim yaptım deyip aynı oyunu 80-130 TL bandına çekmek ilk alan kişilere haksızlık değil mi? Eğer bu oyun her platform da çalışıyor ise haliyle satın alım gücü çok yüksek olmayan ama bilgisayarı minimum ayarlarda dahi olsa yeterli olan adam haliyle korsana yönelecektir. Her ne kadar maliyet vb. durumlardan bahsedilse de ben yine de fiyatların olması gerekenden yüksek olduğunu düşünüyorum.

Bir de eğer Mesut Bey'in de dediği gibi şu her yerdeki "İndirim, fiyatları düşürdük vb." kullanımına bir son verilirse iyi olur. Yani insanları kandırmaktan başka birşey değil. Adam %50+%20 indirim diyor ve bu halde satışına devam ederken kazanmaya devam ediyor. İnsanlarda koşa koşa indirim var diye gidiyor :D Şaşırıp kalıyorum. :D

• quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER

yaw korsan oyun arşivi var ama hiç birini oynamuyorum silicem hepsini ya hayatta yaşadığım olumsuzluklarıda buna bağlıyorum bu yüzden silicem

Ne garip ben de iki sene önce böyle bir düşünceye kapılmıştım, hep bir şeylere kaybetmeye başladığımda dedim başkasının emeğini haksız yere yedim herhalde ondan kaybediyorum, korsan oyunlardan ettiğim karlar filan içime oturdu. Sonra steamden daha önce korsan oymadığım ama şimdi fiyatı bir hayli düşmüş oyunları tekrar satın aldım oynadım koydum köşeye. Sonuçta bedava oynamak değil pahalı olduğunu için alamadığımı fark ettim fiyatı uygu olunca alabiliyorum bunu tercih ediyorum. Bir de artır korsan oyun yükleme ve oynama alışkanlığımın bittiğini fark ettim orijinal ile çok az sorun yaşıyorsun ve yeni çıkan oyunun uygun fiyata düşene kadar bekliyorum artık. Bence bizler beleşci değiliz, ülkemiz biraz fakir ve her şey bize avrupadan daha pahalıya mal oluyor korsana yönelmemizi haklı görüyorum Steam platformunu ve indirimlerini bu konuda iyi bir uygulama olarak buluyorum.

• 3D Çizim tarafında; Mesut Çevik'in dediği gibi profesyonel kartlar daha çok çalışma esnasında işe yarıyor fakat malum 5000$'lık kartın faydasını görebilmek için çalışmanın korkunç derecede kompleks olması gerekiyor. Render tarafındaysa ise iRay gibi belirli uygulamalar ekran kartının gücünü kullanabiliyor fakat bu eklentiler hem sayıca azdır hem de pek tercih edilmez yani render işlerinin çok büyük bir bölümü tamamen işlemci üzerinden yürütülür. Son olarak Adobe Premiere ve sanırım After Effects'in son sürümü de Mercury Engine üzerinden render işlemleri doğrudan ekran kartı üzerine yükleyebiliyor bu noktada yine profesyonel kartlar ön plana çıkıyor.

• Mesut Reyiz konsollar ilk çıktıklarında onlar hakkında konuşurken belli bir bağnaz fanatik kesim adama demediğini bırakmamıştı.Şimdi O'nun her dediği gerçek oldu. 8. jenerasyon konsollar baştan sona hayalkırıklığıdır.Yenileri çıksın,gönül rahatlığıyla almayacam.Oyunu olmayan konsol nesli de ilk defa görüyorum.
  • Sony son zamanlarda bariz şunu yapıyor buna da %100 inanıyorum bu zamana kadar belli başlı özel oyunlarının tamamlanmış olmamasına imkan yok. Kafalarında bir politika belirlemişler ve 3'üncü parti satıyor diye özel oyunların çıkış tarihlerini iteliyorlar sadece çıkacak lafı ve tanıtımlar ağızlarında ama oyunlar ortada yok. Bununda belli nedenleri var kanımca en önemli nedenleri yeni xbox yeni ps4k ve özelliklede yenilikçi olacağı düşünülen Nİntendo Nx dedikodularına karşı bir önlem, koz için bu oyunların çıkışları o donanımlar ile birlikte artacak ama anlamaları gereken biz oyuncuyuz ve onların politikaları bizi ilgilendirmiyor. biz cihazı almışız ve oyun istiyoruz. Ben açıkçası oyuna doyurmayan alete bir daha para vermem. Aletten pişman değilim ama sonynin kendisinden bu nesil özel oyun konusunda ciddi şikayetçiyim. Kanımca şu an tamamiyle yalan söylüyorlar. Hatta eminim ki hazır oyunların ps4k adı altında sürümlerini hazırlıyorlar. Param var ama ps4k ciddi manada oyun yağıdırmadıkları için yeni konsollarını da almayacağım. Bu konsolları multiplatform oyunlar için almayan insanların olduğunu unutuyorlar. Bunlardan bir tanesi de benim, muthemelen güncel bir sistem ile gelirse ps4'ün yanında bir NX eklerim ama şu halde ps4k almayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 26 Mart 2016; 15:06:30 >

• "Dolandırıcılık fazla sıkıntı değil ülkemizde"
  • İzlerken durdurup salona gitmem gerekti dönünce Mesut Çevik'i bu halde buldum.

2si1 'Korsan' Teknoloji ve Oyun Programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Stannis -- 26 Mart 2016; 16:07:52 >
  • Hızlı öğrenme sistemi gerçekleşirse, zenginler yükler bilgiyi fakirler iyice köleye dönüşür

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER

yaw korsan oyun arşivi var ama hiç birini oynamuyorum silicem hepsini ya hayatta yaşadığım olumsuzluklarıda buna bağlıyorum bu yüzden silicem

Ne garip ben de iki sene önce böyle bir düşünceye kapılmıştım, hep bir şeylere kaybetmeye başladığımda dedim başkasının emeğini haksız yere yedim herhalde ondan kaybediyorum, korsan oyunlardan ettiğim karlar filan içime oturdu. Sonra steamden daha önce korsan oymadığım ama şimdi fiyatı bir hayli düşmüş oyunları tekrar satın aldım oynadım koydum köşeye. Sonuçta bedava oynamak değil pahalı olduğunu için alamadığımı fark ettim fiyatı uygu olunca alabiliyorum bunu tercih ediyorum. Bir de artır korsan oyun yükleme ve oynama alışkanlığımın bittiğini fark ettim orijinal ile çok az sorun yaşıyorsun ve yeni çıkan oyunun uygun fiyata düşene kadar bekliyorum artık. Bence bizler beleşci değiliz, ülkemiz biraz fakir ve her şey bize avrupadan daha pahalıya mal oluyor korsana yönelmemizi haklı görüyorum Steam platformunu ve indirimlerini bu konuda iyi bir uygulama olarak buluyorum.

Dediklerine katılıyorum hocam bu fiyatlar insanı korsana itiyor.
    Türkiyede en ucuz şey insan hayatı malesef:/

• PS4 ün satışları çok güzel gidiyor ama Sony nin bilmesi gerekiyor ki ps5 in gelecekteki satışlarından ödünç alıyor...

• türkiyede orijinal oyun satış rakamları belli olmaz nedeni the division örneğin steamde 179tl
    uplayde 192tl g2ada uplay key 119 bazı farklı firmalarda steam gift key 140tl
    yani oyun türkiyede kimin nerden nasıl aldı belli değil ben 88tl ye aldım steam gift key yani düşünün artık arayınca buluyon ^^

• Teknosadan kazık teknomarket mi var oyun fiyatları hakkındaki düşünceleriniz atmasyon bir şey satılmazsa ucuzlaması gerekir tam tersi değil !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drone haberi yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d max kullananlar bilirler genellikle ekran kartı önemli ama işlemci kadar önemli değil çünkü final sahnesinde render alırken daha çok işlemci kullanılıyor fakat çizim yaparken mekanı tasarlarken ekran kartı ağırlıklı olarak kullanılıyor.
    Bu sebepten dolayı 5.000 dolar ekran kartına vermek bana biraz saçma geliyor açıkcası. Lütfen ticari aldatmalara kanmayın arkadaşlar bahalı diye mükemmel bir kart demek değil, sizin işinize yarıcak olan pütçenize uygun kartları tercih edin. 3d çizim için bence gereksiz bir kart...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.