< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2x16 gb ddr4 ram tavsiyesi
-
-
Dual rank b-die kit yok Turkiye'de. Ikinci el sitelerinde belki bulursun. Sıfır birkaç tane 4x8 SR kit var ama onlar da çok pahali.
Esas soru o değil ama, esas soru gercekten oclayip oclamayacagin o kiti. Ilk dort timingi kisip gerisini oto birakacaksan git micron rev-e al, bellek kontrolörüne hiç binmez dusuk vSOC ile kullanırsın. Tabii tRFC>600...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zentimings sssi at görelim o elindeki gayet güzel b-die binini nasıl kullandığını:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam xmp yapiyorum sadece, kendim manuel olarak timing vs ayarlamiyorum. 2018 de forumdan bir arkadasin tavsiyesi uzerine almistim mevcut ram i . Ayrica sizin kadar da bilgili degilim bunu da belirteyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITMAN1747 -- 19 Ekim 2024; 12:38:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Adam haklı xmp ile kullanacaksan b die'a ne gerek var? en uygun 32gb kiti al geç bende bulamadım b die öyle yaptım.
Bu ramden önce gskill 4000c18 vardı third timinge kadar manuel girip ayarlamıştım.
-
2550 TL
https://www.incehesap.com/kingston-beast-kf436c18bbk2-32tr-32gb-2x16-ddr4-3600mhz-cl18-siyah-gaming-ram-bellek-fiyati-72501/
2687 TLwww.vatanbilgisayar.comGSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-ripjawsv-siyah-ddr4-3200mhz-cl16-1-35v-dual-kit-ram.html
Bunlardan biri olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Overclock yapmayacaksan B olmasının hiçbir avantajı kalmıyor ki. Alan Overclock için alıyor B die belleği.
Yüksek bütçede şöyle bir şey alabilirsin ama 2500TL bandına gayet iş görür 3600MHz CL18 modeller varken üstüne 1500 daha vermeye değer mi tartışılır.
www.akakce.comJust a moment...https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-corsair-cmn32gx4m2z3600c16-32gb-2x16gb-ddr4-3600mhz-cl16-vengeance-black-rgb-rt-sogutuculu-dimm-bellek-fiyati,1485079716.htmlNot: bildiğim kadarıyla attığım modelde Micron E die var B kadar olmasa da güzel çiptir. 2500TL bandı modellerin çoğu dandik denebilecek çiplere sahiptir ama dediğim gibi overclock ile işiniz yoksa sizin için bunları pek önemi kalmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 19 Ekim 2024; 13:26:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok overclock isinden anlamiyorum ne yazik ki. Dedigim gibi zamaninda mevcut rami alirken tavsiye uzerine uygun fiyata yurt disindan almistim ve b die ciplerin saglikli oldugu dusuncesinden dolayi almistim. Simdi daha net hersey benim icin tesekkur ederim bilgi icin.
Fiyat onemli degil sadece ram den kaynakli sorun yasamak istemiyorum. Eger bunun ustune daha guzel bir ram yoksa , bunu alabilirim.
Bu aralar bende ayni ram arayışı icerisindeyim 3600 mhz cl16 olmasına dikkat et
Cl18 sakın alma
Corsairler 4100 civarı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki bu 3600mhz cl16 olan xmp ile 3800 veya 4000mhz olabiliyormu saglikli bir sekilde ?
O yaptığın şeyin XMP ile kullanmaktan zannettiğinden çok daha az farkı olduğunu biliyorsun değil mi?
-
Bütün çipler sağlıklı. Samsung b-die 20 nm litografide, voltaja çok güzel tepki veren, tRFC'yi en fazla düşürebildiğin çip cinsi.
14-14-14, 16-16-16 gibi ilk üç primary timing aynıysa o kit b-die'dır. 3200 Mt/sde tCL 14 yapabilen tek çipler de b-die çiplerdir. Bir ara amazonda 2x8 4400C19 kitler vardı ucuza, onlar mesela çok güzel binlerdi.
-
tRFC'yi düşüremiyorsun ama onun dışında voltaj tepkisi b-die'dan daha iyi onların. Ama işte tRFC'den daha önemli hiçbir timing yok...
-
Onu bilmiyorum hocam yapanlar var lakin iyi ayarlamak lazım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
E die çok yüksek ihtimalle 3800MHz yi CL14 gecikmeyle bile görür ama RAM overclockunda iyi sonuç almak için MHz ve voltaj hariç gecikmelere de ince ayar yapılması lazım.
RAM MHz sini arttırmak her işlemci ve anakarta iyi gelmiyor ek olarak. Mesela Ryzen 5000 serisi işlemciler ortalama 3800-4000MHz (bellek kontrolcüsünün silikon kalitesine bağlı şans işi) aralarında hızı kaldırıyor, üstü hızlar ya performans kaybı ya da sistem stabilitesinde sorun (mavi ekran vs) olarak dönüyor. Anakart da çok giriş seviyesi modeller olduğunda bu sınırı ekstra limitleyebiliyor. İntel tarafı eğer anakart Z serisi ise o konuda daha rahat ama AMD de genel olarak böyle bir şey var son nesiller (AM5) dahil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yav he he.
-
-
Anakart bios unda hazır overclock profilleri olması lazım basit olarak onları kullanabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Timingler?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- windows 7 hızlandırma
- ram cl değeri öğrenme
- patriot ram alınır mı
- sodımm ram nedir
- corsair garanti sorgulama
- telefonda ram ne işe yarar
- lpddr5 nedir
- camm2 ram
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X