2x16 gb ddr4 ram tavsiyesi
|
Jübile yaptıracak sistem tavsiyesi :)
Merhabalar,
DH yi yıllardır takip edip üye olmamıştım. Bugüne nasipmiş. Herkese iyi forumlar .
Yıllardır notebook kullanıp oyun ihtiyacımı bu şekilde karşılamıştım. Ama artık masa üstü bir sistem toparlamak istiyorum be güzel de birşey olsun istiyorum, yaşım 31 evliyim çoluk çocuk henüz yok ve bu sebeple muhtemelen bana jubile yaptıracak bir sistem istiyorum. Kafamdakileri aşağıdaki gibi belirtip, eksik kalan diğer sistem parçalarını önerileriniz/tavsiyeleriniz doğrultusunda beni yönlendirirseniz sevinirim.
Anakart-??? hiç anlamadığım bir birimdir, ciddi tavsiyelerinize ihtiyacım var.
İşlemci-???(3600X-3700X - 9700K-9700KF veya tavsiyeleriniz.) darboğaz yapmayacak bir kart olmasını dilerim.
ekran kartı- RTX3070
RAM- (16x2) 16CL corsair veya G skill ama MHZ olaylarından pek anlamıyorum. işlemciyle beraber uyumlu olması gerektiğini biliyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
HARDDISK- 1 tb ssd tavsiyelere açığım. uygun F/P olmasını dilerim.
Monitör- AOC 24g2u 144hz IPS 1 ms 1080P düşünüyorum almadım henüz.
CPU soğutucu ASUS ROG STRIX 120 LC sıvı soğutucu( ilk aldığım sey bu oldu nedense :) 950 tl ) iade edilebilir.
Kasa- ??? uygun F/P olmasını isterim
PSU - 750 W yeterli mi yoksa fazla mı bile bilemedim yani. baş ağırtmayacak kaliteli birşey olsun isterim.
Oyun için kullanacağım ve oynadığım başlıca oyunlar COD Warzone, CS-GO, HITMAN, PUBG, GTA V
oynadığım laptoplarda darboğaza sıkıntısını çok yaşadım. en son laptopumda 1060 ekran kartı mevcut gayet memnunum ama fps olarak 75 in üstüne cıkmıyor. artık 144 hz oyun oynamak istediğim için yeni bir sistem duşünüyorum.
Sürç-i lisan olduysa affola. pek bilgim yok bu konularda, yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 896 (Bu ay: 35)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware