Şimdi Ara

2x2gb 800mhz ram önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 800 mhz fiyatina 1066 mhz bunlari al 800 de calistir daha sonra uyumlu anakartta 1066 da calistirirsin.

http://www.hepsiburada.com/corsair-twin2x4096-8500c5df-2x2gb-kit-dominator-fanli-ram/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72881
  • yav adam oc yapmayacam diyor ne dominatoru ne sogutucusu ananizin karnindan sogutuculu ramle mi dogdunuz?biz kullandik ddr sdram edo sogutucusu da yoktu omru de gayet iyiydi elimizde kalan olmadi.isinan madde genlesir, ramler defaultta yaniyor 80 derece! filan yamuluyor ciplerin tipi naylon gibi ha?

niye guldugumu de yazayim da xms filan demissin.corsair xms 675 kullaniyorum sogutucusu bildigin kagit inceliginde ve klips destegi yok yapistirmislar tenekeleri gecmisler ama alet voltaji verdin mi 1000 mhz 4-4-4-12 yapiyor 675 olmasina ragmen.kagit gibi dedigin kingston hyperx de kullaniyorum sogutucusu kutuk gibi kalin, revoltec'in sogutucusuna benziyor klipsli filan rahat 3 kati agirliginda xms'nin ancak alet 1066 olmasina ragmen daha acamadim 1066 olarak.950 mhz kullaniyorum ama 2.0v'la.oc bile yapsan bir yere kadar sogutucu.cipin markasi ve ciplerin uzerine konuldugu pcb'nin kalitesi onemlidir mesela geil black dragon 1066'da sogutucu yok cunku 8 katman pcb kullanmislar fazla isinmiyormus.keramet sogutucuda degil kozmetik genelde.oc yapmayacak adam icin ramlerin kolay ariza vermeyecek, uyumsuzluk yapmayacak bisi olmasi onemlidir gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 21 Kasım 2008; 23:29:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

yav adam oc yapmayacam diyor ne dominatoru ne sogutucusu ananizin karnindan sogutuculu ramle mi dogdunuz?biz kullandik ddr sdram edo sogutucusu da yoktu omru de gayet iyiydi elimizde kalan olmadi.isinan madde genlesir, ramler defaultta yaniyor 80 derece! filan yamuluyor ciplerin tipi naylon gibi ha?

niye guldugumu de yazayim da xms filan demissin.corsair xms 675 kullaniyorum sogutucusu bildigin kagit inceliginde ve klips destegi yok yapistirmislar tenekeleri gecmisler ama alet voltaji verdin mi 1000 mhz 4-4-4-12 yapiyor 675 olmasina ragmen.kagit gibi dedigin kingston hyperx de kullaniyorum sogutucusu kutuk gibi kalin, revoltec'in sogutucusuna benziyor klipsli filan rahat 3 kati agirliginda xms'nin ancak alet 1066 olmasina ragmen daha acamadim 1066 olarak.950 mhz kullaniyorum ama 2.0v'la.oc bile yapsan bir yere kadar sogutucu.cipin markasi ve ciplerin uzerine konuldugu pcb'nin kalitesi onemlidir mesela geil black dragon 1066'da sogutucu yok cunku 8 katman pcb kullanmislar fazla isinmiyormus.keramet sogutucuda degil kozmetik genelde.oc yapmayacak adam icin ramlerin kolay ariza vermeyecek, uyumsuzluk yapmayacak bisi olmasi onemlidir gerisi hikaye.

dostum sonuç olarak bana 2*2 800 mhz hangi rami önerirsin

• Corsair çok baba ramlerdir hiç bi şüphen olmasın kıngston lar hız konusunda çok geride kaldı kesinlikle tercihlerin arasında olmasın
  • quote:

dostum sonuç olarak bana 2*2 800 mhz hangi rami önerirsin

ben senin butceni dusunuyorum yoksa ben de corsair al gec derim guzel ramdir ancak yazik default kullanim icin degil o aletler.2*2 kitler pahali ve oc icin.2 tane 2gb alsan daha ucuza gelir kit olmamasi bisi degistirmez default kullanimda.a-data veritech veya kingston arasinda dusun hiz, kullanim farki olmaz.veritech ddr ve ddr2 olarak bol sayida kullandim problem cikarmiyor ayrica a-data'nin bu modeli de gereginden fazla guzel default icin.min 175 lira 2*2 kitler, veritech ile yari fiyatina aliyorsun degisen hic bir sey olmuyor default kullanimda ama icim rahat etsin kutulu sogutuculu dersen a-data da olabilir.

http://www.exa.com.tr/veritech/bellekler/veritech_2-326-6168.html

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2137

marka olsun dersen degisik kampanyalari takip edebilirsin veritech ile ayni fiyat su var bir de

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.009.1164.0051

• anladığım kadarıyla o/c yapmicam için soğutuculu ram almak fazladan 2 kat para vermek sanırım.. aklıma takılıo yinede... o/c yapmasam bile yinede soğutucuların faydası var mı diye..
  • oc yapmıyacaksan kesinlikle vertech al..yazılışını tam bilmiyorum....
    kingstonlara göre hem geçikmesi daha az hem de daha ucuz...

kingston diyenlerin mantığını hiç anlamıyorum zaten...

sen beni dinle kardeşim eğer ki almadıysan....

şunu da ekliyim veritec ler aşırı hız artımı için olmasa da biraz biraz hızaşırttırma yapabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer Tuğrul

oc yapmıyacaksan kesinlikle vertech al..yazılışını tam bilmiyorum....
    kingstonlara göre hem geçikmesi daha az hem de daha ucuz...

kingston diyenlerin mantığını hiç anlamıyorum zaten...

sen beni dinle kardeşim eğer ki almadıysan....

şunu da ekliyim veritec ler aşırı hız artımı için olmasa da biraz biraz hızaşırttırma yapabilirsin...

o/c yapamıyorum kardeş.. o yüzden karar veremiyorum.. soğutuculumu soğutucusuz mu karar veremedim hala... bide marka gecikme süreleri vs... kısaca uygun olan en iyi ram i arıyorum
  • quote:

o/c yapamıyorum kardeş.. o yüzden karar veremiyorum.. soğutuculumu soğutucusuz mu karar veremedim hala... bide marka gecikme süreleri vs... kısaca uygun olan en iyi ram i arıyorum

ohoo sen boyle didiklersen ram filan alamazsin.zamanlama dedigin ya CL5 ya CL4 ya da kingston'un egzantirik CL6 ramleri var onlari gec zaten.800 mhz'de cl4-5 fazla farketmez diyorum test de var ilk sayfada.sogutucusuz kullansan da bisi farketmez dedik neye gore en uygun ram ariyorsun?paran coksa git markali 2*2 sogutuculu cl4 kit al ama sonra da cok para verdim deme.ya da veritech gibi sogutucusuz cl5 ram al yari fiyatina ama ultra mega uygun mu oldu deme yani bu isin bir ortasi yok ya oyle ya boyle.
  • quote:

quote:

ohoo sen boyle didiklersen ram filan alamazsin.zamanlama dedigin ya CL5 ya CL4 ya da kingston'un egzantirik CL6 ramleri var onlari gec zaten.800 mhz'de cl4-5 fazla farketmez diyorum test de var ilk sayfada.sogutucusuz kullansan da bisi farketmez dedik neye gore en uygun ram ariyorsun?paran coksa git markali 2*2 sogutuculu cl4 kit al ama sonra da cok para verdim deme.ya da veritech gibi sogutucusuz cl5 ram al yari fiyatina ama ultra mega uygun mu oldu deme yani bu isin bir ortasi yok ya oyle ya boyle.

neye göre derken anakartıma göre tabiki.. 2*2 gb 800 mhz den 8 gb kadar destekliyor.. intel olduğu için o/c olmuyor...şu an xp kullanıyorum ama ilerde daha çok ram isteyen işletim sistemleri çıkacak muhakkak... tabiki yüksek düzeyde oyunda oynicam... kullandığım programlar felan derken kısaca ram e fazlasıyla yüklencem dostum... o yüzden soğutuculu olmasının bi avantajı olurmu onu merak ediom.. CL4 ve CL5 farketmez dedin onuda eledik...sonuçta her ürünün kaliteli ve kalitesizi var.. ramlarda var doğal olarak ve ramlarde kaliteli ürünün farkı yükleme olunca ortaya çıkıo... bu farkıda normal kullanıcılar anlamaz sanırım.. belli bi testler felan gerekio....

• quote:

şu an xp kullanıyorum ama ilerde daha çok ram isteyen işletim sistemleri çıkacak muhakkak... tabiki yüksek düzeyde oyunda oynicam... kullandığım programlar felan derken kısaca ram e fazlasıyla yüklencem dostum... o yüzden soğutuculu olmasının bi avantajı olurmu onu merak ediom..

bu soylediklerini default hizda yaptigin surece sogutucuya gerek yok istersen 7/24 acik birak oyun oyna.

quote:

sonuçta her ürünün kaliteli ve kalitesizi var.. ramlarda var doğal olarak ve ramlarde kaliteli ürünün farkı yükleme olunca ortaya çıkıo... bu farkıda normal kullanıcılar anlamaz sanırım.. belli bi testler felan gerekio....

ramin kalitelisi ddr2 ramler icat oldugundan beri iyi oc olani, kotu olani iyi oc olmayani yani yuklemede farketmez default kullanimda hepsi ayni performansi verir.

olay tamamen anakart diyorsan yanlis bolume soruyorsun.burada su ram iyi soyle oc oluyor bu ram iyi su hiza cikiyor diye tavsiye verirler.anakart bolumune anakart modelinle bu anakartta hangi 2gb ramleri kullaniyorsunuz diye sorarsin ancak default kullanan pek yoktur intelde.default kullanmak istiyorum dediginde ramlerin kalitesizi yok oem bile alsan isini gorur ama anakartina uyar uymaz onu bilemem intel anakartlardan anlamam.anakartinin sitesinden uyumlu ramler listesine bakabilirsin muhtemelen o anakartla anlasmali kingston garanti vardir ama veritech yoktur o listeye de pek guvenmiyorum ben.asus m2a-vm'ye listesinde bulunan kingston 667 ram taktim illallah dedirtti ama veritech 800 taktim 1.8v ile 920 mhz kullandim.

• tşk dostum tavsiyelerini dikkate alacam
  • Arkadaşlar bende 2*2gb ram almak istiyorum 800mhz.Şuan kasamda takılı olan 2*1gb 800mhz ocz nvidia sli ram kiti mevcut bunun yanına ben şunu düşündüm;

http://www.exa.com.tr/adata/bellekler/adata_2-326-3707.html

burdaki ramden 2 tane alıp toplamda 6gb ram'e ulaşmayı düşünüyorum fakat kasamda takılı olan OCZ marka ramlerle bu A-Data marka ramler sorun çıkarırmı?Ayrıca OCZ marka ramlerimi 1000mhz 5-5-5-15'de kullanıyorum bu A-Data marka ramlerde bu hıza çıkarmı?Yada 800mhz'de olsada birlikte çalışmama gibi bi problem yaşarmıyım?

Anakartım Gigabyte G33-DS3R 8gb'a kadar ram destekliyor.İşlemcimde Q6600 3.2Ghz'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 23 Kasım 2008; 12:08:19 >

• quote:

Ayrıca OCZ marka ramlerimi 1000mhz 5-5-5-15'de kullanıyorum bu A-Data marka ramlerde bu hıza çıkarmı?

hic ama hic zannetmiyorum.birincisi 2gb moduller ne marka olursa olsun iyi oc olmuyor ki gosterdigin value model.bu yuzden 2*2 kitlerde 1066 alin diyorum oc yapmak isteyenlere.ikincisi 4 ramle birden yapamazsin ocz 1000 mhz icin 2.2v isterken a-data 2.4v isteyebilir uyumulu calismazlar yani isin icine oc girerse ama 800 mhz'de voltajlarini uydurursun problemsiz calisir tahminim.anakartin 8 gb destekliyor diye 6gb yapmak zorunda degilsin 4 gb fazla fazla yeter.1000 mhz gibi kullanmak istiyorsan 2*2 800 yerine 2*2 1066 almalisin ve elindeki ramleri elden cikarmalisin ya da 2*1 ocz platin, sli gibi elindekiyle benzer ozellik, kalitede ramler alirsin birlikte kullanmak icin.
  • ocz reaper hpc 1066mhz 2x2 kit kullanıyorum.2.1v ile 1100mhz 5-5-5-5 çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 24 Kasım 2008; 0:10:06 >
  • Oyunlar için 4gb ram almak mantıksızdır baştan söyleyeyim. Gül gibi 2x1gb Ocz cl4 ramlarımı satıp 2x2 gb Corsair XMS2 aldım. Pişmanım. Sadece oyun oynayan birine 2gb yetiyorda artıyor bile. Ağır mutimedya yazılımları çalıştıracaksanız 4gb lazım. Ona bir şey diyemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Başbuğ66

Oyunlar için 4gb ram almak mantıksızdır baştan söyleyeyim. Gül gibi 2x1gb Ocz cl4 ramlarımı satıp 2x2 gb Corsair XMS2 aldım. Pişmanım. Sadece oyun oynayan birine 2gb yetiyorda artıyor bile. Ağır mutimedya yazılımları çalıştıracaksanız 4gb lazım. Ona bir şey diyemem.

vista altında 2gb ramle yüksek detaylarda oyun oynamayı denedinmi
  • quote:

quote:

Ayrıca OCZ marka ramlerimi 1000mhz 5-5-5-15'de kullanıyorum bu A-Data marka ramlerde bu hıza çıkarmı?

hic ama hic zannetmiyorum.birincisi 2gb moduller ne marka olursa olsun iyi oc olmuyor ki gosterdigin value model.bu yuzden 2*2 kitlerde 1066 alin diyorum oc yapmak isteyenlere.ikincisi 4 ramle birden yapamazsin ocz 1000 mhz icin 2.2v isterken a-data 2.4v isteyebilir uyumulu calismazlar yani isin icine oc girerse ama 800 mhz'de voltajlarini uydurursun problemsiz calisir tahminim.anakartin 8 gb destekliyor diye 6gb yapmak zorunda degilsin 4 gb fazla fazla yeter.1000 mhz gibi kullanmak istiyorsan 2*2 800 yerine 2*2 1066 almalisin ve elindeki ramleri elden cikarmalisin ya da 2*1 ocz platin, sli gibi elindekiyle benzer ozellik, kalitede ramler alirsin birlikte kullanmak icin.

Elimdeki Ocz marka ramlere hiç voltaj vermeden 1000mhz 5-5-5-15'de kullanıyorum.Gerçekten parasının hakkını veren ramler.O zaman en mantıklısı gibi OCZ marka 1gb 800mhz ram almak böylece hem 64 bit xp yüklemek zorunda kalmam hemde uydu, uymadı derdini yaşamam.

Şu ramler nasıldır;

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28861

İlerde az gelirse elimdeki 1gb'lık rami çıkartırım 2*2 alır paşa paşa kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 24 Kasım 2008; 20:33:48 >

• ramdan anlayan arkadaşlara bi sorum olacak ;

soğutuculu ramla soğutucusuz ram arasındaki tek fark sadece soğutucularmı...

mesela

kingston 2*2 gb 800 mhz cl6 ram 50$+kdv iken
    kingston 2*2 gb 800 mhz cl5 hyperx ram 88$+kdv

hyperx in cl5 ve ve soğutuculu olduğunu düşünürsek ve o/c yaptığımızda 1000 mhz olduğunu varsayarsak;

bu iki ram arasında ki fark hyperx in CL5 olması ve 1000 mhz de çalışması oluyor ama aradaki fark 38$+kdv
    bu fiyat farkının tek sebebi hyperx CL5 olması ve +200 mhz de çalışması mı oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerf

quote:

quote:

Elimdeki Ocz marka ramlere hiç voltaj vermeden 1000mhz 5-5-5-15'de kullanıyorum.Gerçekten parasının hakkını veren ramler.O zaman en mantıklısı gibi OCZ marka 1gb 800mhz ram almak böylece hem 64 bit xp yüklemek zorunda kalmam hemde uydu, uymadı derdini yaşamam.

Şu ramler nasıldır;

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28861

İlerde az gelirse elimdeki 1gb'lık rami çıkartırım 2*2 alır paşa paşa kullanırım.

bak ne demisim daha once.gosterdigin ram elindekilerin ayarinda degil.baska bir ocz gostereyim onda bile 900 lerden bahsediyor ki gosterdigin bundan da kotu.

http://www.sanalmarketim.com/urun/3dd56b9ff656f4fa37d3886191a898e2/OCZ-Special-Ops-Edition-1-GB-800-MHz-DDR2

ocz sli oc konusunda guzel bir ram yani piyasadaki diger 800'luk ramleri de takar ayni sekilde(1000) kullanirim diye dusunme muhtemelen kullanamazsin.garanti olsun dersen su olabilir.

http://www.karfoshop.com/asp/show_stock.asp?product=OCZ2T1066IO1G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 24 Kasım 2008; 21:26:21 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.