Şimdi Ara

2x5l2 + 1x1Gb kingston ram olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anakartım asus p4p800-x ve şu an üzerinde 2 adet kingston pc3200 400mHz ram var.ben 1 adet lGb lık aynı özellikli ram alıp bellek kapasitesini 2 Gb a çıkarmak istiyorum. Böyle olurmu yoksa 2 tane 512 rammi almam gerekiyo.
    NOT:Anakartın kataloğunda şöyle yazıyo:
    "Memory:Dual-channel memory architecture 4x184-pin DDR DIMM sockets for up to 4 Gb memory supports PC3200/3700/2100 unbuffered non-ECC DDR DIMMs supports ASUS Hyper-path technology"

• Eğer tek 1 gb alırsan anakartın dual channel ram özelliğinden faydalanamazsın.
    2 tane 512 daha eklersen hem ramin 2 gb'ta yükselmiş olur hemde dual channel ram özelliğini kullanabilirsiz. Dual channel yaklaşık %10 performans getirisi demektir. Ancak kullanacağınız fazladan 2 parça ram extradan yaklaşık 20 watt güç demektir. Eğer güç kaynağıda extradan 20 watt güç bindirmek istemiyorsanız 2 tane 512mb lık ramlerinizi satıp 2 parça 1 gb alabilirsin.
  • ayrıca 4 ram slotun ve maximun 4GB hakkın var

onu da düşün bence...

4*512 yaparsan ram eklemek istediğinde birkaçını atman/satman gerekir

1GB alırsan ekleme şansın olur..bunu da dikkate almak gerek
  • ya arkadaşlar kafam karıştı.ben açıkçası 1 Gb ram aldığım zaman çalışıp çalışmayacağını öğrenmek istiyorum ucuz bi tane buldumda ama olmazsa almayacağım.cevaplarınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.