Şimdi Ara

3 000 TL masa üstü sistem önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 işlemciye 990TL verip, R7 265 almak mantıksız bence. FX 8520lerle, i5 işlemcilerle bile r9 280x alınırken böyle yapmak o işlemciye yazık olur. İşlemciyi i5 alıp ekran kartı yükseltilirse daha iyi olur gibi.

Edit: Yukarıda da yazılmış, görmemişim. Önerilene bakar bakmaz yazdım. Ama denildiği gibi i7 +r7 265 yapma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 9 Ekim 2014; 13:48:12 >
  • joseph_58 kullanıcısına yanıt
    ısınma filan sorun olmaz merak etme zaten serin çalışan ürünler
    muratın sistemde güzel ama arada 400 tl fiyat farkı var
    ne kadar köfte o kadar ekmek
    evdeki hesap genelde çarşıya uymaz sel ürünleri almaya gittiğinde daha fazla para ödediğini göreceksin
    daha klavye fare de alcaksın 100-150 tl de ona para harcasan oldu dasa 3200-3300 tl ler i göreceksin
  • Buyur kasa farklı bişey olabilir vatan'da fazla kasa seçeneği yok bence o yüzden bunu koydum, tavsiyem al bunu 1080p'de rahat rahat kasmadan yüksek seviyede oynarsın oyunlarını, üstte birisi i7 koymuş sistem 18.5 inç monitör koymuş r7 265x koymuş 500w kasa koymuş görünce şok oldum kombinasyon diye bişey yok neyse karar sana kalmış.

3 000 TL masa üstü sistem önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progamer06 -- 9 Ekim 2014; 14:08:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joseph_58

Başlıkta da belirttiğim gibi 3 000 TL ye masa üstü bilgisayar toplamak istiyorum. Bu fiyata monitör klavye mouse ethernet ses kartı kısaca herşey dahil. Cikabilecegim en üst limit bu. Daha uygun fiyata olursa çok daha iyi olur.

Çok fonksiyonlu bir sistem arıyorum. Gaming Notebook almak istedim ilk etapta ama bu fiyata masa üstü toplama teklifleri daha cazip geldi. Ama ne bileşenler hakkında bilgim var nede bunları nasıl monte edebileceğim hakkında. Baya uzak kaldım sistemlere.

Bilgisayar visual Studio, sql, Oracle gibi programlamarda sorunsuz calisabildigi gibi online oyunları da yüksek performansta oynamak istiyorum. Aynı zamanda ilerleyen süreçte teknolojiye ayak uydurmali. Yani bileşenleri degistirmek istediğim de sorun yaşamak istemiyorum.

Çok istedim biliyorum. Bilesenler ve montaj hakkında Tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin lütfen. Bir iki hafta içerisinde toplamak istiyorum sistemi.

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8320-soket-am3--35ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html?srt=UP 420 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970a-g46-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP 221 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-vengeance-lowprofile-ddr3-1600mhz-cl11-dual-kit-ram.html?srt=PU 275 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/carbide-serisi%E2%84%A2-300r-80plus-600w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=UP 427 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html?srt=PU 155 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx970-gaming-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html?srt=UP 1246 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/23-i2369v-genis-ekran-led-ips-monitor.html?srt=UP 405 tl

Toplam: 3100 tl civarına geliyor.

• İlginiz için teşekkür ederim. Önerilen sistemler içerisinde @progamer06 @bjk__murat @burak74 un önerdiği sistemlerden birini yada bunların harmanlanmasindan bir sistem çıkararak o sistemi bu hafta sonu almayi düşünüyorum -bi aksilik olmazsa inşallah- sizlere sormak istediğim bir şey var önerilen sistemlerden bir tanesi amd. Amd ile intel arasında ne gibi farklılıklar olabilir. Hangisi daha performanslı ve daha güncellenebilir. Anakartlar ilerleyen zamanda yapılacak donanım değişiminde bir sorun çıkarır mi. Uyumsuzluk vs gibi?

Zaman ayırıp yardimci oldugunuz için tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi önceki mesaja ekleyemedin mobil bağlantıdan olsa gerek. Sizlere de ayrı ayrı teşekkür ederim. Yorumlarınızı esirgemeyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: joseph_58

İlginiz için teşekkür ederim. Önerilen sistemler içerisinde @progamer06 @bjk__murat @burak74 un önerdiği sistemlerden birini yada bunların harmanlanmasindan bir sistem çıkararak o sistemi bu hafta sonu almayi düşünüyorum -bi aksilik olmazsa inşallah- sizlere sormak istediğim bir şey var önerilen sistemlerden bir tanesi amd. Amd ile intel arasında ne gibi farklılıklar olabilir. Hangisi daha performanslı ve daha güncellenebilir. Anakartlar ilerleyen zamanda yapılacak donanım değişiminde bir sorun çıkarır mi. Uyumsuzluk vs gibi?

Zaman ayırıp yardimci oldugunuz için tekrar teşekkür ederim.

intel
  • Eğer bütçeyi biraz daha aşabilirsen en iyi sistem budur bence.

3 000 TL masa üstü sistem önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRAK3NN -- 9 Ekim 2014; 18:15:31 >
  • Bütçeyi bu kadar asamam klavye ve mouse var daha onları da ilave edersek çok aşmış olurum.

• Hocam intel demişsiniz iki kişi begenmemis. Neden intel?

• Adam 3.000 TL dedi diye ekran kartına o kadar abanmaya gerek yok. 540 TLlik R9270X ekran kartı neden yetmesin biri anlatsın şurda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersayt

Adam 3.000 TL dedi diye ekran kartına o kadar abanmaya gerek yok. 540 TLlik R9270X ekran kartı neden yetmesin biri anlatsın şurda.

Gerek var demedim zaten,eğer aşarsa ekran kartını 280x-vapor-x yapabilir.Veya daha da düşürmek lazımsa düz 280/280x düşünülebilir.
  • Hocam eğer performans bakımından çok bi fark olmayacaksa o kadar para vermeyeyim. En azından ilk etapta. Bu söylediğiniz modeller içinden bir marka önerebilir misiniz?

• Tabii ki ikisi de performanslı bir kart fakat 970'in vereceği performans ayrıdır.Bu arada 280/280x'lerden önerdiğim marka sapphire'dir,280 veya 280x ikisinide alabilirsiniz rahatlıkla bütçe düşsün diyorsanız 280 alabilirsiniz.
  • 280 ile 280x arasında ortalama 100 tl 970 ile aralarında ortalama 450/500 TL fark oluyor hocam. İlk etapta 280 x alıp 1-2 yıl sonra güncel bir ekran kartı ile değişmek daha iyi olur diye düşünüyorum.?

Çünkü klavye ve mouse da hesaba dahil etmem gerekiyor.

• Hocam madem 1-2 yıl sonra değiştireceksiniz 280x almanın pek mantığı yok 270x/280 alıp sonra yeni nesil kartlara geçmeniz daha iyi olacaktır.
  • Murat ın yazdığı sistem en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor_bey

i7 4790k'ya 260x , daha iyi şeyler önerilebilir,260x bence o işlemciye haksızlık olur;alınabilir tabii ama ne bileyim,bu işlemciye 280x'den azı vicdansızlık gibi geliyor

işlemci i5 tercih edilip ekran kartına abanılabilir

+1
    260x var bende her oyunu ultra oynayamazsın rivalsde filan kasma yaptigi oluyor last light dada arasıra kasıyor o paraya 280 x den aşağısı yazık olur
  • Yok hocam i7 yerine i5 işlemci kullanicam. @technique24 dediği gibi 270x yada 280 kullanmayı düşünüyorum ilk etapta. Sizce nasıl olur? Ileride değişim illa ki olacak.

• Yok hocam i7 yerine i5 işlemci kullanicam. @technique24 dediği gibi 270x yada 280 kullanmayı düşünüyorum ilk etapta. Sizce nasıl olur? Ileride değişim illa ki olacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.