Şimdi Ara

3 000 TL masa üstü sistem önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım bu ekran kartı tercihini de halledersem sistemi toplayacam hemen hocam. Monitör, işlemci, ram, harddisk tamam. Anakart ve ekran kartı da hallolunca tamamdir. Ha bide kasa var ama onu da @progamer06 dediği gibi vatandakilerden secicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joseph_58 kullanıcısına yanıt
    GTX 970 şu an çok pahalı. Bence gereksiz masraf olur. Ben de şahsen kendi sistemimi toplarken i5 işlemci ve 270x ya da 280 ekran kartı kullanmayı düşünüyorum. En azından birkaç haftadır araştırıp öğrendiklerimden bu çıktı diyebilirim.
  • ersayt kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de aynı sisteme yogunlastim. Yalnız 280x kullansak aradaki parayı çöpe mi atmış oluruz karar veremedim. Neticede degistircem ilerde.

Crossfire seçeneği de düşünülebilir bence. Bu zamanın pahalı kartları 6 ay sonra giriş seviyesi oluyor (biraz abartılı oldu :). 270 ya da 280 alıp ileride bir tane daha ekleyerek performans artırılabilir belki, araştırmadım henüz. Tabi bunun için crossfire destekli bir anakart lazım. Önerilen anakart sitesinden baktığım kadarıyla crossfire destekli. Anakart için ilave bir masraf da çıkmıyor, ancak güç kaynağını buna göre öngörmek lazım.

Çok irdelemeye de gerek yok bence. 270x ya da için rahat etmezse 280x makul gözüküyor. Ben de aşağı yukarı aynı bütçe ile sistem toplamayı düşündüğüm için fikirlerimi aktarmak istedim, araştır araştır başım ağrıdı en azından başkalarına aktaralım :)
    Şu incelemeye bir bakmanı öneririm.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-r9-270x-r7-260x,3635-14.html

65 fpsde oynamakla 85 fpsde oynamak arasında bir fark olduğunu düşünüyorsan r9 280x alabilirsin. 270x ile 280x arasında 270TL civarı fark var. Tabi ki performans açısından yerine göre fark hissedilecektir, ancak bence değmez.
    Ben bu Crossfire seçeneğini hiç düşünmemiştim. Hep tek ekran kartı, ilerde değiştirir daha iyisini alırım diye düşünüyordum. Ama buda bir seçenek oldu. Hangi marka anakarta baktiniz?
    Bu paylaşımlar benim için çok faydalı oluyor.

• Shameles kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir sistemdir saka gibi bise i7 işlemci 18.5 inç monitor ne guldum aksam aksam yazık gunah valla bu kadar paraya 2000 2500 e de toplanabılır ekran kartında 280x sapphire vardı 600 tl civarlarında yanına birde 8320 midir nedir ondan at tamamdır ne sankı fazlası olunca noluyor

Online oyunlarda bu ne kadar farkeder bilmiyorum ama çok ta önemli olduğunu düşünmüyorum bu fps farkının. Ama ilk etapta 20 fps için o kadar para vermeye gerek yok. Yani şahsi fikrim bu yönde. Onun yerine ilk etapta diğer aksesuarları toplamak daha mantıklı. Sanırım ben bu hafta sonu yadaöbür hafta sonu cihazı toplarım hocam. Toplayinca da sizi bilgilrndiririm.

Not: konu güncel fikierleriniz esirgemeyin lütfen:)

ASUS ya da Gigabyte almayı düşünüyorum, ancak sesin sistemin için önerilen anakartın crossfire desteği var gözüküyor, sanırım sorun yok. Yine de bu konuda daha bilgili arkadaşlar fikirlerini paylaşacaktır. Hem ezbercilerin ilgi alanına girmediğinden sağlam bilgi almış oluruz

http://tr.msi.com/product/mb/Z97_PC_Mate.html#hero-specification
    Hocam gayet haklısınız AA AF bir kademe dusururum genede o farkı vermem hersey ultra degıldır parası var dıyede yuklenmek mantıksız bence bşraz uyarıcı davranıp ihtiyacı olanı onersek daha ıyı olmazmı sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: joseph_58

Online oyunlarda bu ne kadar farkeder bilmiyorum ama çok ta önemli olduğunu düşünmüyorum bu fps farkının. Ama ilk etapta 20 fps için o kadar para vermeye gerek yok. Yani şahsi fikrim bu yönde. Onun yerine ilk etapta diğer aksesuarları toplamak daha mantıklı. Sanırım ben bu hafta sonu yadaöbür hafta sonu cihazı toplarım hocam. Toplayinca da sizi bilgilrndiririm.

20 fps ile 40 fps arasındaki farktan bahsetsek çok önemli derdik, ama 60fps den 80fps ye çıkmaya çalışmak bence gereksiz.
  • Bende bi arastirayim hocam bu konuyu. Yine de tabi konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarda bilgilerini paylasirlarsa bizim için daha aydınlatıcı olur.

@bjk__murat @progamer06 @burak74 forumdan bekleniyorsunuz.

Ismi olmayan arkadaşlarda bilgilerini esirgemesin lütfen. Mobil bağlantıdan dolayı ekleyemiyorum sanırım isimleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: SymTR

Hocam gayet haklısınız AA AF bir kademe dusururum genede o farkı vermem hersey ultra degıldır parası var dıyede yuklenmek mantıksız bence bşraz uyarıcı davranıp ihtiyacı olanı onersek daha ıyı olmazmı sizce

Evet, ben de böyle düşünüyorum.

Maalesef forumda öneri verilirken sanırım biraz ezbere kaçılıyor. Hiç bir kaynaktan faydalanmadan öneri yazmaya çalışanlar var gördüğüm kadarıyla. Başkasının parasını harcamak daha kolay geliyor. Ancak tabi ki kötü niyet sezdiğim için söylemiyorum bunları, herkes kendi bildiği kadar birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Sonuçta her önerileni irdeleyip en doğruyu bulmak kullanıcının kendisine kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersayt

quote:

20 fps ile 40 fps arasındaki farktan bahsetsek çok önemli derdik, ama 60fps den 80fps ye çıkmaya çalışmak bence gereksiz.

Şu durumda bende aynı fikirdeyim sizinle. Ama bakalım bu durum hakkında da bilgi sahibi olan vardır muhakkak. Yanildigimiz bir yer varsa duzeltmelerini temenni ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SymTR

Bu nasıl bir sistemdir saka gibi bise i7 işlemci 18.5 inç monitor ne guldum aksam aksam yazık gunah valla bu kadar paraya 2000 2500 e de toplanabılır ekran kartında 280x sapphire vardı 600 tl civarlarında yanına birde 8320 midir nedir ondan at tamamdır ne sankı fazlası olunca noluyor

anlamadım arkadaş dalga geçiyor galiba her parça için paso konuya çağırıyor bir kere önerdiysem bitmiştir benim için o sistem seçenek sormak niye bunları zaten düşünerek öneri yapıyoruz. 970 pahalıymış evet te bu saatten sonra ne alacaksın arkadaş başka sonra bize söveceksin niye dx12li kart aldırmadın diye.

• quote:

İlginiz için teşekkür ederim. Önerilen sistemler içerisinde @progamer06 @bjk__murat @burak74 un önerdiği sistemlerden birini yada bunların harmanlanmasindan bir sistem çıkararak o sistemi bu hafta sonu almayi düşünüyorum -bi aksilik olmazsa inşallah- sizlere sormak istediğim bir şey var önerilen sistemlerden bir tanesi amd. Amd ile intel arasında ne gibi farklılıklar olabilir. Hangisi daha performanslı ve daha güncellenebilir. Anakartlar ilerleyen zamanda yapılacak donanım değişiminde bir sorun çıkarır mi. Uyumsuzluk vs gibi?

Zaman ayırıp yardimci oldugunuz için tekrar teşekkür ederim.

Hocam teknolojinin hızına hiç birimiz ayak uyduramayız. Bugün 5000$'lık sistem kursan bile ömrü 2-3 yıldan uzun sürmez. Her gün yeni oyunlar geliştiriliyor.

Önerdiğim sistemde işlemci ve anakartı AMD'den yana kullanarak, şu en mantıklı ekran kartlarından biri olan GTX 970 Gaming'i alıyorsun. FX-8320, işlemci olarak seni uzun süre idare eder. Yakın gelecekte tek değiştireceğin bileşen ekran kartı olur. MSI G46, hiper seviyede bir üst model değil. Ancak amacın oyun oynamaksa, 500$lık bir anakartın sana bu aşamada faydası olmaz.

Bileşenler arasında uyumsuzluk gibi sorun yok. Tekrar ediyorum; parayı işlemci ve anakarta değil, ekran kartına yatırmalısın. 1080p'de antialiasing istediğin zaman Z97 chipseti yada işlemci bu konuda yardımcı olmazlar.

• Sorunuz oldugunda sorun demiştiniz o yüzden yazmıştım nickinizi kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak74

quote:

İlginiz için teşekkür ederim. Önerilen sistemler içerisinde @progamer06 @bjk__murat @burak74 un önerdiği sistemlerden birini yada bunların harmanlanmasindan bir sistem çıkararak o sistemi bu hafta sonu almayi düşünüyorum -bi aksilik olmazsa inşallah- sizlere sormak istediğim bir şey var önerilen sistemlerden bir tanesi amd. Amd ile intel arasında ne gibi farklılıklar olabilir. Hangisi daha performanslı ve daha güncellenebilir. Anakartlar ilerleyen zamanda yapılacak donanım değişiminde bir sorun çıkarır mi. Uyumsuzluk vs gibi?

Zaman ayırıp yardimci oldugunuz için tekrar teşekkür ederim.

Hocam teknolojinin hızına hiç birimiz ayak uyduramayız. Bugün 5000$'lık sistem kursan bile ömrü 2-3 yıldan uzun sürmez. Her gün yeni oyunlar geliştiriliyor.

Önerdiğim sistemde işlemci ve anakartı AMD'den yana kullanarak, şu en mantıklı ekran kartlarından biri olan GTX 970 Gaming'i alıyorsun. FX-8320, işlemci olarak seni uzun süre idare eder. Yakın gelecekte tek değiştireceğin bileşen ekran kartı olur. MSI G46, hiper seviyede bir üst model değil. Ancak amacın oyun oynamaksa, 500$lık bir anakartın sana bu aşamada faydası olmaz.

Bileşenler arasında uyumsuzluk gibi sorun yok. Tekrar ediyorum; parayı işlemci ve anakarta değil, ekran kartına yatırmalısın. 1080p'de antialiasing istediğin zaman Z97 chipseti yada işlemci bu konuda yardımcı olmazlar.

Haklısınız hocam teknolojiye yetişmek mümkün değil. Her geçen gün bişeyler olabiliyor. Hal böyle olunca da ince eleyip sık dokuyorum. İleride sıkıntı çıkmamasına gayret ediyorum. Pek bilgim olmadığı için bilgilerinize başvuruyorum. Önerilen sistemler çok iyi. Bunlar arasında bir tercih yapacağım artık. Yardımlarınız için çok sağolun.

• gtx 760 bile dx12 yi desteklicek diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: korhan4045

gtx 760 bile dx12 yi desteklicek diye biliyorum

direk dx12 li gelmeyen kartlar gelenlerle aynı performansı vermeyecek.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.