Şimdi Ara

3-4 Günlük ABD gezisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Vrataski Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki birkaç yıl pek mümkün değil ama ciddi ciddi düşünüyorum.Birkaç sorum olacak

Şu an 19 yaşındayım, sırf gezi için gitmek istiyorum.Vizeyi alırken zorluk yaşar mıyım ?

3-4 gün için gidiş-dönüş uçak parası, gezi, konaklama işleri kaç bin TL civarı olur ? New York , New Jersey diyebiliriz sadece.Lüks olmayan şekilde tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 23 Şubat 2015; 22:28:10 >

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vizeyi zor alırsın
    3-4 gün için gittiğine değmez Newyorkun yarısını tadını çıkararak gezemezsin 3-4 günde
    adamlara da ciddi gelmez vize görüşmesine gidiyorsun 3-4 gün ABD
    şimdi ücretlere gelelim

vize 10 yıllık veriyor = 160 dolar sanırım
    uçak bileti = 1200-2000 arası sana kalmış tavsiyem thy direkt ucus al
    konaklama en kötü hostel günlük 20-25 dolar - ortalama otel 80-100 dolar gecelik
    ulaşım şehir içinde metro ucuz 1 dolar gibi birşey tek biniş yani 3-4 günlük toplu kart alırsın
    yemek buradaki tl fiyatın dolarını düşün 10 tl yerine 10 dolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: anisiz

Vizeyi zor alırsın
    3-4 gün için gittiğine değmez Newyorkun yarısını tadını çıkararak gezemezsin 3-4 günde
    adamlara da ciddi gelmez vize görüşmesine gidiyorsun 3-4 gün ABD
    şimdi ücretlere gelelim

vize 10 yıllık veriyor = 160 dolar sanırım
    uçak bileti = 1200-2000 arası sana kalmış tavsiyem thy direkt ucus al
    konaklama en kötü hostel günlük 20-25 dolar - ortalama otel 80-100 dolar gecelik
    ulaşım şehir içinde metro ucuz 1 dolar gibi birşey tek biniş yani 3-4 günlük toplu kart alırsın
    yemek buradaki tl fiyatın dolarını düşün 10 tl yerine 10 dolar

Hocam adamlara 1 hafta desek , 4 gun sonra gelsek ? Diyelim kabul etmediler.Tekrar basvuruyu ne zaman yapabilirim ?

Bir de thy de tek yon biletler 1900 TL civari.Daha ucuza bulunmaz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vize görüşmesine giderken bilet rezervasyonu yeterli bilet satın alıp gitmeyin zaten sonra planınıza göre 3-5-10 gün neyse alırsınız, skyscanner adresinden fiyat sorgulayın, aktarmalı ya da direkt seferler vs... THY biraz daha pahalı daha ucuz firmalar var ama aktarma sürelerine aman dikkat, zaten 10-12 saat süren yolculuk bir de aktarmayla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anisiz

Vize görüşmesine giderken bilet rezervasyonu yeterli bilet satın alıp gitmeyin zaten sonra planınıza göre 3-5-10 gün neyse alırsınız, skyscanner adresinden fiyat sorgulayın, aktarmalı ya da direkt seferler vs... THY biraz daha pahalı daha ucuz firmalar var ama aktarma sürelerine aman dikkat, zaten 10-12 saat süren yolculuk bir de aktarmayla...

Peki hocam reddedilen vize başvurusundan sonra tekrar başvuru için 1 sene beklememiz mi gerekiyor ?
  • 1 sene diye bir kural yok ama adamlar reddettiyse ya ekonomik durumdur ya öğrenim durumu vs... belirli bir kritere göre reddetmiştir, adam şuna ikna olmalı bu adam turist olarak gidip gelecek, bence vizeye başvurmadan önce pasaport aldıgınızda vizesiz 1-2 ülkeye gitmenizdir, yani "ilk yurtdısı ülkem amerika" dan daha etkili olur, mesela bir sırbistana vs. git, vize basvurunda da yazıyorsun zaten, abd vizesini netten dolduruyorsun yüzyüze görüşmeye gittiğinde %90 belgeleri senden istemiyor ve vizeyi alıp-almadıgını o an söylüyor ama gidip de 3 ay sonra bir daha başvurma,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 günlük istanbul gezisi
    16 yıl önce açıldı
    Almanya için 1.6 ortalama
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaşından ötürü - 1 sin üstüne birde 3 günlüğüne gitcem dersen direk ret yersin. Bir amacın olmalı(3 güne hiç biryeri gezemezsin ilk günün yol yorgunluğundan dinlenmek ve oteline ulaşmanla geçer zaten)
    bahsettiğin yer amerika, ayrıca banka hesabını bildirmen gerekiyor bunun yerine tavsiyem kısa tur paketlerini al hatta bir kız arkadaş şansını artırabilir. Onların korkusu gidip dönmemen onun için buna göre bir plan belirlersen daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haticeaydin

Yaşından ötürü - 1 sin üstüne birde 3 günlüğüne gitcem dersen direk ret yersin. Bir amacın olmalı(3 güne hiç biryeri gezemezsin ilk günün yol yorgunluğundan dinlenmek ve oteline ulaşmanla geçer zaten)
    bahsettiğin yer amerika, ayrıca banka hesabını bildirmen gerekiyor bunun yerine tavsiyem kısa tur paketlerini al hatta bir kız arkadaş şansını artırabilir. Onların korkusu gidip dönmemen onun için buna göre bir plan belirlersen daha iyi olur.

Öğrenci belgesi yeterli olmaz mı ? Gezi süresini de uzatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 26 Şubat 2015; 12:51:01 >
  • Bahsettiğiniz benzeri bir geziyi 23 nisan günü bende gerçekleştireceğim

Toplamda 9 gün kalıcam

San Francisco-Los Angeles ve Las Vegas

Tek başıma gidicem ve 20 yaşındayım.

Biletimi lufthansa dan frankfurt aktarmalı olarak 1200 tl ye aldım 6 ay önceden.

Vize başvurumu ocak ayında yaptım. Kimseden yardım almadım görüşmede 3-4 soru sordu görevli sadece. Hiçbir belgeme bakmadı. Yeşil pasaport ve daha önceden gittiğim 10 dan fazla avrupa ülkesinin damgaları avantaj sağladı tabiki.

Tahmini olarak 4-5 gün New York geziniz bence;

1300 TL UÇAK BİLETİ
    350 TL VİZE ÜCRETİ
    (PASAPORT VAR SANIRIM)

Harcamalarınızla beraber 2,2.5 bin liraya malolur toplamda

Başka bir sorun olursa yardımcı olurum vize v.s

Edit: Yaşından ötürü vizeden red yersin falan bilgisiz yorumlar tamamen, eğer üniversite öğrecisiysen, sende ve ailende olumsuz bir kayıt yoksa sorun yaşamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-599C03955 -- 26 Şubat 2015; 18:52:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TGYüksel

Bahsettiğiniz benzeri bir geziyi 23 nisan günü bende gerçekleştireceğim

Toplamda 9 gün kalıcam

San Francisco-Los Angeles ve Las Vegas

Tek başıma gidicem ve 20 yaşındayım.

Biletimi lufthansa dan frankfurt aktarmalı olarak 1200 tl ye aldım 6 ay önceden.

Vize başvurumu ocak ayında yaptım. Kimseden yardım almadım görüşmede 3-4 soru sordu görevli sadece. Hiçbir belgeme bakmadı. Yeşil pasaport ve daha önceden gittiğim 10 dan fazla avrupa ülkesinin damgaları avantaj sağladı tabiki.

Tahmini olarak 4-5 gün New York geziniz bence;

1300 TL UÇAK BİLETİ
    350 TL VİZE ÜCRETİ
    (PASAPORT VAR SANIRIM)

Harcamalarınızla beraber 2,2.5 bin liraya malolur toplamda

Başka bir sorun olursa yardımcı olurum vize v.s

1200 TL gidiş-dönüş mü ? THY'de tek yöne bilet bile 1900 TL

Pasaportum yok ama araştırdım basit bi işlem gibi görünüyor.

2-2,5 bin biraz iyimser geldi bana Her şey dahil , 4-5 gece için bi 5bin falan gerekir diye düşünüyordum.

Görünen o ki vize bana büyük sıkıntı çıkaracak.Daha önce yurt dışına da gitmedim

Edit: Üniversite öğrencisiyim şu an.Babam da öğretmen yani memur.Bi faydası olur mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 26 Şubat 2015; 19:03:54 >

• Şansınızı deneyiniz, bu gün hayallerinizi gerçekleştirmek için bir adım atabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Şansınızı deneyiniz, bu gün hayallerinizi gerçekleştirmek için bir adım atabilirsiniz.

Nick mesaj uyumu olmuş

Siz de anlarsınız sanırım bu işlerden.Sizce vizeyi alırken zorlanır mıyım ?
  • New York'a gidiş dönüş 1200 lira her daim bulunabilir aktarmalarla ve bazen direkt de.

Yeşil pasaport hakkın var ise 80 liraya 5 yıllık alırsın. Yoksa harçlarıyla 200-300 lira vermen gerekicek sanırım.

2-2,5 bin neden iyimser olsunki. 1000 tl yaklaşık 400 dolar yapıyor ve günde 80 dolar gayet yeterli bir miktar.

Transkriptin istenicek not durumun nasıl bir de bölümün ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TGYüksel

New York'a gidiş dönüş 1200 lira her daim bulunabilir aktarmalarla ve bazen direkt de.

Yeşil pasaport hakkın var ise 80 liraya 5 yıllık alırsın. Yoksa harçlarıyla 200-300 lira vermen gerekicek sanırım.

2-2,5 bin neden iyimser olsunki. 1000 tl yaklaşık 400 dolar yapıyor ve günde 80 dolar gayet yeterli bir miktar.

Transkriptin istenicek not durumun nasıl bir de bölümün ne ?

Bölüm tarih notlar kötü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.