Şimdi Ara

3.5 jack(Standart) Kulaklılardaki Cizgi Sayısı Farklılıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
19.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3.5 jack(Standart) Kulaklılarda bazı modellerde (2) bazılarında ise 3 (tane) cizgi var Bu cizgi farklılıkların ne anlama geldiği hakkında yardımcı olabilirmisiniz
    (Cep telefonunla birlikte gelen (3.5 jack) Standart kulaklıkta 3 cizgi var. Bu kulaklıkla Telefonda radyo dinlerken stereo ses alabiliyorum ancak 2 cizgili olan philips kulaklık vb kulaklılarla radyoda stereo ses alamıyorum Cizgi sayısı farklılıklarının bu durumda etkisi olabilirmi?)

Sonucda telefonda kullanmak için V-Moda kulaklık alacaktım onunda bazı modellerinde 2 bazı modellerinde 3 cizgi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e00017 -- 16 Temmuz 2010; 0:48:40 >

• tek çizgi - mono ses
    çift çizgi - stereo ses/mono+mikrofon
    üç çizgi - stereo ses + mikrofon

genelde en uç sol kulaklık , orta sağ kulaklık , en üst ise şase oluyo ikililerde.üçlülerdeyse en uca mikrofon gelebiliyor.bazen de mikrofon şaseden önceki olabiliyo

mesela senin telefonda büyük olasılıkla en uçtaki mikrofon

edit: ek bilgi : vibe'ların mikrofonluları iphone'da çalışıyor nokia'larda çalışmıyor diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 16 Temmuz 2010; 2:36:29 >
  • cevabınız için aydınlatma için teşekkür ederim
    LG KM900 kullanmak için sormuşdum aslında bende cevaplama modlu kulaklık arıyordum(Araştırmama rağmen 3.5 jackli bulamadım) Belki 3 cizgili 3.5 jack kulaklık olur inşallah
  • Merhabalar,

Benimde buna benzer bir sorunum var

Yıllardır kullandığım Philips sbc-hp250 kulaklıklarımı yeni bilgisayarımda verimli kullanamıyorum sebebi sanirim jack girişi
    benim kulaklıklarım jack ucu da yukarıdaki iki çizgililerden fakat ses mono geliyor

asıl sormak istediğim şey bu 3.5 luk jackı 3 çizgili şekle dönüştüren bir aparat mı almalıyım acaba

eger oyleyse nerede bulabilirim bir öneride bulunabilirmisiniz ?

Kulaklıgımı canavar gibi ses kalitesinden ötürü atmaya kıyamıyorum bir çözüm yolu önerebilirseniz sevinirim..

Not: Kulaklığın jack girişinde herhangi bir kırılma vs yok kullaılan bilgisayar mac book pro.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: broadcast54

Merhabalar,

Benimde buna benzer bir sorunum var

Yıllardır kullandığım Philips sbc-hp250 kulaklıklarımı yeni bilgisayarımda verimli kullanamıyorum sebebi sanirim jack girişi
    benim kulaklıklarım jack ucu da yukarıdaki iki çizgililerden fakat ses mono geliyor

asıl sormak istediğim şey bu 3.5 luk jackı 3 çizgili şekle dönüştüren bir aparat mı almalıyım acaba

eger oyleyse nerede bulabilirim bir öneride bulunabilirmisiniz ?

Kulaklıgımı canavar gibi ses kalitesinden ötürü atmaya kıyamıyorum bir çözüm yolu önerebilirseniz sevinirim..

Not: Kulaklığın jack girişinde herhangi bir kırılma vs yok kullaılan bilgisayar mac book pro.

Teşekkürler.

Jack'ı 3 çizgiliye dönüştüren aparat demek; mikrofonlu, 3.5 stereo çıkışlı uzatma kablosu demektir. Fakat bu yöntem pek işe yaramaz. Sonuçta kulaklık yine senin orjinal bilgisayar çıkışı

gibi davranacaktır. Ayrıca mikrofon yüzünden akımın mikrofonla paylaşılması ihtimali var...

Bilgisayarın dişi jack'larını değiştirmeni öneririm...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.