Şimdi Ara

3.5 kulaklık jackı kabloya nasıl bağlanır (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
27.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kulaklığımın jackı koptu yeni jack aldım 3 tane kobla çıktı sarı yeşil ve kırmızı-mavi bunları nereye bağlıcam lütfen yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alampa -- 5 Temmuz 2012; 17:48:17 >

• Kulaklığı doğru yönde tek kulağına. Sonra 1.5 volt pil ile bulabilirsin uçları. 1 adet ortak eksi ve iki adet sol ve sağ kulaklığa giden + hattı var.

• kabloların bi tanesi ortak şase.büyük ihtimal kırmızı-mavi olan.diğer kalan 2 si sağ ve sol hoparlörün kablosu.jakı bi ses kaynağına takıp ,kabloları değdirerek seçebilirsin sağ - sol olduklarını.öncelikle şase kablosunu bağla.bir müzik aç winampta.sesi tamamen sağa ver kulaklığını tak.2 kabloyuda değdir bitanesinden ses gelecektir sağ hoparlöre ,sonuç olarak tespit etmiş olursun.sola gerek kalmaz lehimler bitirirsin işi.
    bu arada jakın şasesi en uzun olan yer,o 3 kablonunda jak üzerinde sıkıştırılan yer vardır genelde,o kısın şasedir.kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: digicemba

kabloların bi tanesi ortak şase.büyük ihtimal kırmızı-mavi olan.diğer kalan 2 si sağ ve sol hoparlörün kablosu.jakı bi ses kaynağına takıp ,kabloları değdirerek seçebilirsin sağ - sol olduklarını.öncelikle şase kablosunu bağla.bir müzik aç winampta.sesi tamamen sağa ver kulaklığını tak.2 kabloyuda değdir bitanesinden ses gelecektir sağ hoparlöre ,sonuç olarak tespit etmiş olursun.sola gerek kalmaz lehimler bitirirsin işi.
    bu arada jakın şasesi en uzun olan yer,o 3 kablonunda jak üzerinde sıkıştırılan yer vardır genelde,o kısın şasedir.kolay gelsin

sağ olun 14 yaşındayım elektirikçiye lehimlettim sorun yok kendim lehimlicektimde bi kere havyayı fişten çıkarırken elimde patladı o zamandan beri lehim yapmıyorum

• arkadaşlar bende sennheiser kulaklık var ben buna amphenol prof. jack aldım. lehimleri de yaptım doğru sekilde kısa devre filan varmı yokmu onada baktım problem yok. fakat ses mono geliyor. sağ sol beraber gözüküyor. müzik dinlerken önemli degildir jack sağ sol dediler. benim için de önemli degil fakat sanki ses kalitesi düşük gibi geliyor kulağıma. nedendir acaba. kırmızı mavi sag ve solda lehimli. şase de ortada. kısa devrede yok fakat mono geliyor ses ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: BladeofSaldirgan

arkadaşlar bende sennheiser kulaklık var ben buna amphenol prof. jack aldım. lehimleri de yaptım doğru sekilde kısa devre filan varmı yokmu onada baktım problem yok. fakat ses mono geliyor. sağ sol beraber gözüküyor. müzik dinlerken önemli degildir jack sağ sol dediler. benim için de önemli degil fakat sanki ses kalitesi düşük gibi geliyor kulağıma. nedendir acaba. kırmızı mavi sag ve solda lehimli. şase de ortada. kısa devrede yok fakat mono geliyor ses ??

müzik dinlerken sağ sol önemlidir :) .kim dediyse sadece ses dinliyo sanırım tatmin ediyor kendisini oda.stereo, kaliteli müzik sisteminde dinlenildiğinde ozman anlaşılır müzik keyfi ;) .en azından bence öyle.
    gel gelelim soruna.büyük ihtimal şaseyi yanlış almış olabilirsin.mesela sağ veya sola şaseyi bağlamış olabilirsin.şase ortada olacak diye bişey yok.dediğini tam olarak anlamadım mesajından fakat bi fotoğrafı olsa daha cabuk yardımcı olunabilir.dediğin jak nasıl bişey bilmiyorum :) markamı cinsimi nedir. sen bi fotoğrafını cek,öyle bakalım en iyisi

• dediğin doğru ilk bana dendiği zaman bende şaşırmıştm ama takmamıştım. fotoğraf çekme sansım yok çünkü jack 3.5 mm zaten küçük birde foto çekersem hiç birsey gözükmez :D şase genelde ortada oluyor diyorlar. bende şaseyi sag yada sola bagladıgımda o kanaldan ses gelmiyordu. ortada olduğu zaman geliyor ama sağ sol sorunu var işte. jackin markası o dediğim isim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BladeofSaldirgan

dediğin doğru ilk bana dendiği zaman bende şaşırmıştm ama takmamıştım. fotoğraf çekme sansım yok çünkü jack 3.5 mm zaten küçük birde foto çekersem hiç birsey gözükmez :D şase genelde ortada oluyor diyorlar. bende şaseyi sag yada sola bagladıgımda o kanaldan ses gelmiyordu. ortada olduğu zaman geliyor ama sağ sol sorunu var işte. jackin markası o dediğim isim.

tamam 3.5 mm jakın fotoğrafı yukarda 2. mesajda var.resimde graund denilen şase.ortadaki sağ ,en uctaki kısım sol kanal.ona göre bağlantılarını yaparsan sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum.eğer taktığın cihazda sorun yoksa.yada cihaza tam oturmuyor olabilir kullandığın jak.
  • amfiye bağlıyorum jacki büyültücü ile sorun kablolar ile ilgili büyük oranla çünkü ilk defa karşılaşıyorum böyle birsey ile
  • arkadaşlar benim bi hoparlör var usb li onu jacklı nasıl yaparım yardım lazım acil
  • Sony Kulaklık için söylüyorum kabloyu kestiğinizde 4 kablo çıkıyor birisi yeşil biri kırmızı olan birletirip ortaya şaseye lehimliyorsunuz diğer kablolarıda sola ve sağa. Bu altın renkli jaklardan alabilirsiniz 4tl civarı kazık bi fiyatı var. Kabloları çakmakla yakmanız lazım çünkü içi pamuk veya bi maddeyle kaplı kabloyu temas etmesi için açığa çıkarmanız lazım.Fazla yakmayın eriyip dağılıyor. Lehim yapacağınız jack girislerinin üstünü kazımanız lazım bir falçatanın ucuyla kazıyın yoksa lehim yapışmaz. Hazır pastalı lehimle lehimleyin.İnce kablolar görmesi bile zor uğraştırıyor kör olmadan yaptım. Mümkünse tahtanın üstünde bir masada küçük elemanları sabitleyebileceğiniz şekilde ince uçlu bir havya ile birde büyüteç ile yapın işinizi çok kolaylaştırır.
    Denedikten sonra ses kaybı olursa kablonun yanmayan kısımları temassızlık yapıyordur kulaklığı takıp üstündeyken müzik dinlerken lehimleyin. Olduğundan eminseniz jackı kapatmadan önce kabloların olduğu yere fazla dışarı taşırmadan silikon damlatın 5-6 saat kurusun.
    kolay gelsin kolaysa :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.