benım tıpta ortlaamam 2.00 fılan gelmıyor vay be |
3.97 ortalama ile bölümde 3. olunuyormuş (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
YTÜ Mühendislik dereceleri, çoğunlukla Türkiyede kalıyor. ABD ve Avrupaya gidenler var ama genel olarak bunlar ilk 3 yapanlar olmuyor. Ayrıca ilk 3, genellikle YTÜ Master yapıyor. Az da olsa İTÜ Master yapanlar da var. YTÜ Master yapılmasının sebebi biraz garip. YTÜ, kendi mezunlarını ALES vs. gibi yeterlilikler istemeden Master programlarına kabul ediyor.
-
hocam forumdakilerin dediği kadar kolay bir bölüm değil. derslerin not ortalamaları düşük. hele network'un ortalaması 1.5 muydu neydi.
-
Vay be iyiymiş ales istemeden alması, tahmin ediyorum dil de istemiyordur o zaman. Okulların bunu yapabildiğini bilmiyordum, malum her şey YÖK'e bağlı TR'de.
Avrupa'ya ve Amerika'ya gidişte belirleyici kriter başarıdan çok para, akraba ve tanıdık oluyor genelde; bu yüzden şaşırmadım 1.lerin gidemediğine.
Üzücü aslında o başarıyı top tier'de yapsan kesin gidiyorsun gibi bir durumdayken biraz daha düşük puanlı okula girdiğinde hayatının akışı değişiyor...
-
Forumda o bölümü okuyan kaç kişi var ki zaten?
Ben okulda gördüğümden yola çıkarak söyledim; öğrenciler ağır teknik, elektronik veya matematik ağırlıklı derslerde zorlanıyorlar. Bu derslerde öne geçmek daha kolay oluyor o yüzden, eğer bunlar olmasa özellikle yüksek GPA'i olan kesim hep A getirir durur. Mesela bilgisayarda saçmasapan dersler olacağına keşke matematik dersleri daha fazla sayıda olsa ve daha ağır işlenseydi, diğerlerinin önüne geçme şansım çok artardı. Özellikle elektronik tarzı derslerde mental açıdan çok zorlandım, hiçbir anlamı ve işlevi olmadığını; zaman harcadığımı bilerek emek vermek çok zor geliyor bana.
-
3.8 3.9 4.0 ortalamalar icin nasıl calisiyosunuz, ders dışı şeylere vakit kalıyor mu?
-
Fazla vakit kalmıyor, tüm günüm ders çalışarak geçiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye öyle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bilkent'te gpa kasmak zor.
-
burn out oluyor musun, böyle gecelere kadar çalışıp cok bunaldığın oluyor mu
-
ders çalışmak çok sıkıcı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oldum bile hayatı sorguluyorum sürekli
Benim tanıdık; Bilkent EE bitiren, hazırlığı atlamış, fazla çalışmadan İngilizce derslerinden de A getirmiş bu arada, tüm dersleri salmış hiç çalıştığını sanmıyorum. İngilizcesi eskiden beri iyi, o kadar zor olmayabilir yani aslında bilmiyorum, belki AI yüzünden dersin standartları yükselmiştir herkes mükemmel essayler verince artık.
-
Yalan söylemiş, ingilizce dersi ödev ağırlıklı nasıl vakit ayırmıyor? Öyleyse başkasına yazdırmıştır.
ielts writing skorum 7.0
kolay kolay kimse 7.0 ve üstü alamıyor
Hocam,10 sene önce falan mezun olmuş, 7 senede bitirmiş bölümü zaten yalan söylediğini sanmıyorum
Hazırlık atlama da çok abartılıyor mesela Bilkent için, onda da hiç sorun çekmeden atlamış. Ben de biraz abartılı buluyorum bu hazırlık atlama konusunu aslında, sonuçta hiç yapamıyorsan IELTS veya TOEFL verir yine atlarsın.
Ders konusunda bilgim yok, zor diyorsanız öyledir.
-
Ders çalışıyorsun oluyor, pek bir sihir olduğunu sanmıyorum.
Ders dışı vakit kalır, niye kalmasın. En çok bu son senem yoğunluğu hissettim, pek vaktim artmadı ama onun bir sebebi part time iş. Yoksa 1, 2, 3. sınıfta gayet de zamanım artıyordu.
Günde ortalama 4 saat dersin* olur. Geri kalan gün senin. Ödevler vakit alıyor desek ona da AI çıktı, çıkmasa da bireysel ödevleri grupça labda çözüyorlar a
*(derslere de herkes katılmıyor da neyse)
İçimdekileri yazayım bu not meselesi hakkında,
- Çıkmış çözmek. 1. sınıf mat-fizik olayı buydu. Sonraki senelerde hocalar paylaşırsa 1 tane paylaşır o da dinozorlar çağından bir tane. Üst dönemden tanıdıkları olan bir şekilde bulur, çözer, taktik alır.
- Sınava son gün çalışmak yasaklanmalı. Ben de çalışıyorum, herkes çalışıyor böyle AMA olması gereken bu değil. Dersin ilk gününden itibaren -özellikle takıldığın konulara- çalışmalı, sınav öncesi cilalayıp geçmelisin.
Bilgilerin kalıcı olmamasının sorumlusu da bu -diye duydum-. En azından 1 hafta önce başlamak lazım. Son dakika stres ile iş yapılmıyor.
- Sesin çıkmalı. Her ödevde "Ödev son teslim tarihi ertelenmeyecek" yazıyor ama ~%80 öğrenciler isteyince ödevler ertelendi. İstemezsen elde edemezsin.
Benzer şekilde grup arkadaşım ödev notuna itiraz etti, kayda değer şekilde not arttı. Finale itiraza hocaya gittim (kendi öğr çağırmıştı, normalde asistan ile ÇÖP gibi bir objection session olur) dikkat hatalarımı anladı, puan verdi.
- Her zaman her şey iyi gitmiyor. Sınavda hocaya soru sorup verdiği cevaba göre hareket eden bir arkadaş soruyu yanlış yapmış. Benzer şekilde ben de labda asistana danışıp düşük almıştım.
(İnsan bunları yaşayınca #GradesDontMatter deyip geçiyor.)
Bu arada çan sistemi ÇÖP. (0:20-0:40) Sınav not ort yüksek geldiği için üzülmek. Dersi 30 kişi alıyor, sayı da az. Bir de withdraw çekenler...
DERSİ ALIP DÜŞÜK NOT İLE VERECEKSİN Kİ BANA YÜKSEK HARF NOTU GELSİN KARDEŞİM!
Falan filan işte amaaaan.
-
değerli yazı
-
boşa geçmiş bir ömür..
-
neden
-
şaka yapıyorum hocam ama infernixin bir ara girişimcilik hayalleri vardı akademiye kaymışsın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X