Bildirim
3 ADET BASINÇ SORUSU
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
Orijinalden alıntı: Wakusei
Teşekkür ederım dostum ancak bir sorum daha olacak. hDx ve hDy dekı h lerı sadesleştirdik ancak L cismi 2h yüksekliginde K cismi h. o kısmı anlayamadım
sıvılarda basınc hdg formuluyle bulunur.K noktasina bakarsan
k= h.dx l=hdx+hdy bize bir oran vermiş. k ya 1 demiş L yede 4 demiş.
k=1=hdx h 2 sindede var sil gitsin. dx=1
etti
K da 1 basınc varsa.L=dx+dy diilmiydi. 4=1+dy dy=3
L cismi 2h yüksekliginde ama her h da ayri ayri sivilar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AshtonKutcher -- 21 Eylül 2011; 13:58:15 > -
şimdi anladım ben L'dekı basıncı alırken 2h alıyordum orda hata yapıyormuşum teşekkür ederım, eline saglıkquote:
Orijinalden alıntı: AshtonKutcher
Orijinalden alıntı: Wakusei
Teşekkür ederım dostum ancak bir sorum daha olacak. hDx ve hDy dekı h lerı sadesleştirdik ancak L cismi 2h yüksekliginde K cismi h. o kısmı anlayamadım
sıvılarda basınc hdg formuluyle bulunur.K noktasina bakarsan
k= h.dx l=hdx+hdy bize bir oran vermiş. k ya 1 demiş L yede 4 demiş.
k=1=hdx h 2 sindede var sil gitsin. dx=1
etti
K da 1 basınc varsa.L=dx+dy diilmiydi. 4=1+dy dy=3
L cismi 2h yüksekliginde ama her h da ayri ayri sivilar var.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakusei -- 21 Eylül 2011; 14:02:10 >
-
2. numaralı soru 2/3 mü 1. sıradaki çubuklu soru -
quote:
Orijinalden alıntı: xLasin
2. numaralı soru 2/3 mü 1. sıradaki çubuklu soru
evet 2/3 dostum -
bak çubuk 8 bölmeli ağırlık merkezini buluyorsun ikiye bölüp 4 er 4 er ortada oluyor sonra sağdaki desteğe 1 birim soldaki desteğe 3 birim uzaklıkta ozmn bu sağdakine 3p soldakine p kadar yük uygulasınki dengede kaldın sonra katılarda basınstan pk=p/s pl=3p/2s bunlarda bölünürse birince aynen yaz ikinciyi tresr çevir çarp tan 2/3 gelir birde 10.soru 400 demişinde 100 olması gerekmezmi?
ayrıcıa kaça gşidiyorsun ve sayısalmısın -
quote:
Orijinalden alıntı: xLasin
bak çubuk 8 bölmeli ağırlık merkezini buluyorsun ikiye bölüp 4 er 4 er ortada oluyor sonra sağdaki desteğe 1 birim soldaki desteğe 3 birim uzaklıkta ozmn bu sağdakine 3p soldakine p kadar yük uygulasınki dengede kaldın sonra katılarda basınstan pk=p/s pl=3p/2s bunlarda bölünürse birince aynen yaz ikinciyi tresr çevir çarp tan 2/3 gelir birde 10.soru 400 demişinde 100 olması gerekmezmi?
ayrıcıa kaça gşidiyorsun ve sayısalmısın
teşekkür ederım cevap için şimdi anladım soruyu. 10.soru da 100N kendı agırlıgı var bide 50N dısardan uygulanıyor. 100N ' nun dik bileşeni sin37.100 den 60 oluyor. 50 N 'un dik bileşeni de 40 oluyor 60+40 = 100N oluyor. P = n/metrekare oldugundan S=1/4 cıkıyor. 100 bölü 1/4 = 400 oluyor sanırım ancak benım anlamadıgım olay mesela 50 N 'un bileşeni olarak neden 30u almadıkta 40 ı aldık o açıları tam cıkartamıyorum. 11.sınıfım sayısalım evet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakusei -- 21 Eylül 2011; 15:57:08 >
-
tamam ya ben basınç olarak görmedim etki kuvveti <:D yani basınç sorudugu için.
söyle söyleyim neden 40 aldıgımızı şimdi zemin dik olsaydı 50 de dik gelseydi 50 alırdık cisimi normal düz düşün yamuk değil ve 50 sayısını öyle ayır bileşenlerine zemin eğimli oldugu için 40 ı neden aldıgını anlamamışsın 40 yere yapıyor basınçı 30 ise aşşağa çekiyor zemine etki yapmıyor -
peki bu her zaman böyle mi yoksa verdiği açılarla ilgisi var mı ? yani her zaman 40 yere dogru mu oluyor yoksa açıya göre değşiyor mu ordakı 37 derece degılde 53 olsaydı degısır mıydı mesela -
evet değişirdi fizikte özel üçgenlerde mesela 37-53-90 üçgeni 3-4-5 üçgenine denkgelir yani bu özellik ve oradaki 37 53 fln 50 N kuvvveti paralellikten açılar geliyor oraya oradan ayrılıyor 37 ye 3 53- 4 90- 5 geliyor -
simdi anladim. Paralellikten o acilari yerlestirmeyi halledersem devami kolay olur sanirim, tesekkurler :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X