Şimdi Ara

2 adet zor Fonksiyon sorusu. Mat. Öğretmeni yapamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Whatsapp'ta mat çözüm grubu var. Oradaki öğretmen yapamadı. Belki aranızda yapan olur:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zor Fonksiyon Soruları: Gerçekten Zorlu Bir Matematik Görevi

Zor fonksiyon soruları, matematik öğrencileri için genellikle en zorlayıcı konulardan biridir. Fonksiyonların karmaşık yapısı ve zorlayıcı özellikleri, öğrencileri sınırlarına kadar zorlayan zor sorular yaratabilir.

En zor fonksiyon soruları genellikle üst düzey matematik derslerinde karşınıza çıkar. Bu sorular, çok değişkenli fonksiyonları, karmaşık cebirsel ifadeleri ve analitik geometrinin inceliklerini içerebilir. Öğrencilerin fonksiyonların özelliklerini, grafiklerini ve uygulamalarını derinlemesine anlamalarını gerektirirler.

Dünyanın en zor fonksiyon sorusunun ne olduğu konusunda bir fikir birliği yoktur. Ancak, matematikçiler ve eğitimciler tarafından sıklıkla zorluklarıyla bilinen bazı sorular vardır. Bu sorular genellikle ünlü matematikçiler tarafından ortaya atılmış ve yüzyıllar boyunca matematiğin sınırlarını zorlamıştır.

Zor fonksiyon sorularını çözmek için güçlü bir matematiksel temel, analitik düşünme becerileri ve sabır gerekir. Öğrenciler bu sorularla boğuşurken pes etmemeli, bunun yerine yardıma başvurmalı ve farklı yaklaşımları denemelidir.

Eğer zor fonksiyon soruları karşısında zorlanıyorsanız, öğretmeninizden veya bir öğretmenden yardım almayı düşünmelisiniz. Ek kaynaklar ve çalışma grupları bulmak da faydalı olabilir. Sabır ve azimle, en zor fonksiyon sorularını bile çözmek mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1. soruda önce tüm olayları bulalım = 5^5
    şimdi olmayanları çıkartalım 1 için 2,3,4,5 e gidemez = 4 durum
    2 için 1,2,3,5 e gidemez = 4 durum
    3 için 1,2,3,4,5 e gidemez =5 durum
    4 için 1,2,3,4,5 e gidemez = 5 durum
    5 için 1,2,3,4,5 e gidemez = 5 durum
    5^5 -5x5x5x4x4 = 1125
  • Alttaki soruda A kümesinden eleman seçilecek.
    0 ve 1 nin eşleneceği 2 eleman yani f(0) ve f(1) bu kümeden,
    C(7,2) darklı biçimde seçilebilir. Bu seçimler f(0)<f(1) şeklinde düşünülebilir,

Geriye kalan 5 elemandan 3 eleman C(5,3) farklı şekilde. Bunlar yine f(2)<f(3)<f(4) biçiminde olacaktır.
    Kalan 2 eleman 2 farklı eşleme yapabileceğinden
    C(7,2).C(5,3).2=420 bulunur.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    Hocam matematik bölümündemi okuyorsunuz.
    Ona göre bişey soracağım.
  • Şu an değil eskiden okudum.
    Hocam bölüm ile ilgili tecrübelerinizi paylaşrımısınız benim gibi çömezler bilgilensin.
    Bende seçmek istiyorumda. Nasıldır ?

Memnunmusunuz ? okudğunuza pişmanmısınız ?
  • böyle boktan sorular olamaz
    (yapamadım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır değilim ama benim durumum biraz ekstrem sayılır.Ben mat veya fizik bölümü okumaya küçüklüğünde karar vermiş ve
    bu kararı hiç değiştirmemiş biriyim, başka alanlar hiç umrumda olmadı, hala öyle.
    Matematiğe karşı bilimsel anlamda bir ilginiz varsa tercih edin derim. Hem bu, ülke için daha iyidir. Tereddüt ederek seçerseniz bölüm size soğuk katı ve sıkıcı gelebilir. bilemiyorum.
  • Hocam inanın zor değil.
    Permütasyon kombinasyonu iyileştirirseniz bu sorular yanında hediye gelir.
    Çok teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten zorlari yapan öğretmen az yapsa öğretmen olmazdı diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.