Merhabalar. Ben bir sayısal öğrencisiyim bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bir yıl hazırlık okudum 2. sınıftayım şu anda. Hasbelkader memuriyet hakkı kazandım ve adliyede katip oldum. Memur olduğum şehre süreler geçtiğinden dolayı yatay geçiş yapamadım yarım dönem dondurdum. Mf 90 bin yapmıştım. Hayalim çocukluktan bu yana bilgisayar mühendisliğiydi ama adliyenin tozunu yutunca hukuk ilgimi çekmeye başladı ve devam zorunluluğu olmaması da beni cezbediyor ve ekonomik olarak bağımsız olunca da böyle fevri kararlar alınabiliyor. Sizce eşit ağırlıktan daha önce hazırlanmayan birisi 3 önümüzdeki süreçte 25 bin yapabilir mi, yoksa seneye mi kalır bu iş?
Eşit ağırlıkta 25 binin kolayca yapılabileceğini düşünüyorum.
Matematigin sağlamsa rahat yapılır
Hocam Allah gönderdi resmen sizi bana bende tam memur olup nasıl çalışıp nasıl okul okunur o soracaktım. Meslela diyelim galatasaray üniversitesine memur olarak atandım diyelim sınavla orayı kazandım diyelim hem okuyup hem çalışma imkanı durumu nedir açıklarsınız sevinirim.
Hocam memuriyeti sadece GÜ olarak düşünme. Öncelikle istediğin üniversiteyi kazan. Devam zorunluluğu olan bir yer ise bölümün ikinci öğretimi de olmasına dikkat et. Yine birinci öğretime git ama açık bir kapı olsun. Daha sonra KPSS puanını al ortaöğretimden. Ben 82 almıştım hiç çalışmadan ilkokul soruları. Sonra üniversiteyi garantileyince açıktan alımları araştırmaya başla. Ama sadece GÜ değil. Bir sürü yer açıktan memur alımı yapar. Adliyeler katip, mübaşir vs. alır. Cezaevleri infaz koruma alır, şoför alır. Eğer puanın 75 ve üzeri ise çoğunda mülakata garanti girersin. Ama mesela katiplikte 3 dakikada 90 kelime yazma barajı var test ediyorlar. Mülakattan sonra ise ya işe kabul edilirsin ya da reddederler. Sonra memuriyeti kazandığında işe başlarsın ve ikinci öğretime geçersin. İş-okul arasında bir hayat akışın olur. Ama önce üniversiteyi garantile çünkü memuriyeti ben ilk mülakatımda kazandım ama 5 mülakatta kazanamayan insanlar da var. Yolun açık olsun bu mümkün bir şey.
TrespuanieT
kullanıcısına yanıt
Gü örnek olarak verdim hocam. Zaten üniye gidecem ilerisi için sordum zaten bir de birinci öğretim olursa olmaz mı illa sıkıntı mı çıkar üniversite olarak örnek vermemdeki neden de şu belki orda ayarlama felan yaparlar diye
Hocam işyerinde sınavlara gitmen sorun edilmez izin verirler ama onun haricinde pek bir şey talep edemezsin. Eğer devam zorunluluğu var ise hocalar bir miktar tolere edebilir ama hepsi etmez. O yüzden çakışmaması veya devam zorunluluğu olmaması önemli. Yani devam zorunluluğu varsa ikinci öğretim olması gerekir.
Büyük okullarda da ikinci öğretim yok neyse o gün gelsin bir bakarız artık çaresine.
sınava hazırlandığın sene 90 bin yapmışsın şimdi 3 ayda 25 bin mi yapmayı planlıyorsun ??? Umarım yaparsın
Hocam ama kulvarlar farklı. Sayısal 90 bin ile eşit ağırlık 90 bini bir tutamazsınız. Sadece tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak istedim daha önce sözel dersler üzerine geçmişi olan.
Çalışmamistir olamaz mı ?
Sayısal yapilmaz sozel yapılır ama ciddi calisma ister donanim bile girmicek kadar ciddi
TheBlackWaWeT
kullanıcısına yanıt
Sözel değil hocam eşit ağırlık.
Gerçekten öylesine demiyorum,yapılır
temeline zekana vs göre değişir ama yapılır
3 ayda yapılır ama 50 gün kaldı
Eğer matematik temelin varsa, eşit ağırlıkta rahat yaparsın.
TrespuanieT
kullanıcısına yanıt
Yanlış yazdım esit agirlik icin demiştim esit agirlik matamatik iyi olunca zaten avantaj sağlayon
rotekampffliegerR
kullanıcısına yanıt
Hocam öne alınması üzücü de olma ihtimal dahilinde. Ama şu an için 3 ay gibi bir süre var önümüzde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme