Şimdi Ara

#3 AYT Kitap, Deneme ve Kanal Önerileri [SÖZ 7, EA 205] /@Volkan Mirza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
35
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birinci Bölüm

İkinci Bölüm

Kaynak ve kanal önerilerimin AYT sürümüyle karşınızdayım. Vakit kaybetmeden başlayalım.

Edebiyat [24-0]

Kitap:
    •Bilgi Sarmal Fasikülleri (En başarılı bulduğum soru bankası. Biraz detay içeriyor ama A’dan Z’ye tüm edebiyatı öğretiyor. Tavsiyem önce konu testlerini çözmeniz. Sarmal testleri ise tekrar amaçlı çözersiniz.)
    •Limit (Başarılı bulduğum bir diğer soru bankası. Bu sorularda takılmıyorsanız sınavda hiç takılmazsınız.)
    •Yayın Denizi El Kitabı (Konu anlatımı namına işinizi fazlasıyla görecek bir kitap.)

Kanal:
    Edebiyatta herhangi bir kanalı izleme ihtiyacı duymadım. Edebiyat Ders Notu kanalının videoları fena değil yine de, bakabilirsiniz.

Tarih-1 [9-1]& Tarih-2 [10-1]

Kitap:
    •Analitik Tarih Konu Anlatımı (Konu anlatımı açısından doyurucu bir kitap.)
    •Limit (Fena olmayan bir soru bankası. Bazı konuları çok uzatmasına rağmen işinizi görür.)
    •Delta Kültür (Detay seviyorum diyenler için. Bilgi içeren birçok soru var. Bu açıdan eksikseniz çözebilirsiniz.)
    •Yayın Denizi (Bilgi-yorum dengesinin iyi ayarlandığı bir kitap. Gayet başarılı. Sonunda birkaç tane deneme sınavı mevcut.)

Kanal:
    Kanal izleme ihtiyacı duymadım ama Ramazan Yetgin’in KPSS videolarını önerebilirim.

Coğrafya-1 [6-0]& Coğrafya-2 [11-0]

Kitap:
    •Supara (Arkadaşım vermişti, elimdeki tek kaynaktı. İşinizi görecek bir kitap.)
    •Bilgi Sarmal (İşinizi hayli hayli görür. Zaten coğrafyada soru bankasını çok kritik görmüyorum.)

Kanal:
    •Yavuz Tuna (İşini severek yapan bir hoca. Gayet keyifli, akıcı bir anlatımı var.)

UYARI:Bunların haricinde tarih ve coğrafya için KPSS sorularını çözmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu sene iki soruyu bu sayede zaman kaybetmeden işaretledim. Her sene çıkmış sorular karşımıza çıkıyor.

EDB/SOS-1 Deneme Önerileri:

•ÜçDörtBeş (En başarılısı. Çok özgün sorular var.)
    •3D Simülasyon (Birkaç dil ve anlatım sorusu dışında kaliteli bir deneme. Zorlayıcı sorular yok değil.)
    •Karekök (Sınav zorluğunda bir deneme. Nerede olduğunuzu öğrenmek adına çözülebilir.)
    •Limit (Vasat bir deneme.)

Matematik [36-4]

AYT Matematik sistemim şöyleydi:
    3 tane kitabım vardı. Bilgi Sarmal, Supara, Acil.
    Bilgi Sarmal kolay, Supara orta, Acil görece ileri seviyeydi. (Kitaplar bunlar olmak zorunda değil, mesela ÜçDörtBeş de orta seviye. Karekök de orta-ileri seviye.)
    Konuları Mikail Hoca ve Eyüp B. hocadan dinliyordum. Sonrasında Bilgi Sarmal ile başlıyordum. Bilgi Sarmal ile konuyu kabataslak hallediyordum. Sonrasında diğer konuya geçiyordum. Böyle tüm konuları ilk olarak Bilgi Sarmal ile bitirdim. Sonrasında Supara'ya, en son ise Acil'e geçtim. Bir konuyu bitirdiğinizde tüm kaynaklardan o konuyla ilgili soru çözmeyin. İlk önce bir kaynağı bitirin. Diğerlerini tekrar amaçlı çözersiniz.

Geometri kısmında ise Metin Hoca ve Kenan Kara'dan konu anlatım videolarını izledim. Metin Hoca bu işi anlamak isteyenler için çok iyi bir hoca. Size vizyon katıyor. Kenan Kara ise daha çok sonuç odaklı. Zamanım daraldığında Kenan Kara izliyordum. Neyse, Geometri üçgen temelli bir ders. Birkaç ay üçgen çalıştım. Biraz geri kaldım hatta bu yüzden. Çözemediğim sorularla çok uğraştım. Bir soruya 45 dakika verdiğimi biliyorum. Ama yüzde 95’ini de çözebildim uğraştığım soruların. Bu sizi ciddi anlamda geliştirecek bir yöntem. Ardından Birey B çözdüm. Orta seviye bir kaynak olduğu için çok zorlanmadım. Birey B bitince de Acil çözdüm. Bu iki kaynağı yeterli görüyorum. Bu çalışmanın sonucunda iki oturumda da geometriyi “fulledim”.

Kitaplar bitmeye yakın seri denemelere geçtim. Acil, ÜçDörtBeş, Karekök gibi yayınlar çözdüm. ÜçDörtBeş ve Karekök'ü öneririm. Karekök ile başlayıp ÜçDörtBeş'e geçebilirsiniz. Bilgi Sarmal'ın denemelerini ise önermiyorum. Çünkü çok fazla çıkmış soru kullanıyorlar. Özgünlük az.

• Felsefe Grubu [11-1]
    Kitap:
    Eğitim Vadisi Felsefe Grubu Planlı Ders Föyü’nü öneririm.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi [6-0]
    İnternette bulabildiğiniz çoğu nota bakın. Her notta yeni bilgiler göreceksiniz. İlaveten denemelerdeki din soruları da öğretici olabiliyor. Dikkat edin.

Kendi notlarım için: Din Kültürü Notlarım

SOS-2 Deneme Önerileri:
    • Karekök (Önceden dediğim gibi sınav zorluğunda bir deneme. Çözmenizde fayda var.)
    • Yanıt (Bazı sorular kalitesiz olsa da çözülebilir bir deneme.)

• Felsefe Grubu [11-1]
    Kitap:
    Eğitim Vadisi Felsefe Grubu Planlı Ders Föyü’nü öneririm.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi [6-0]
    İnternette bulabildiğiniz çoğu nota bakın. Her notta yeni bilgiler göreceksiniz. İlaveten denemelerdeki din soruları da öğretici olabiliyor. Dikkat edin.

Kendi notlarım için: Din Kültürü Notlarım

SOS-2 Deneme Önerileri:
    • Karekök (Önceden dediğim gibi sınav zorluğunda bir deneme. Çözmenizde fayda var.)
    • Yanıt (Bazı sorular kalitesiz olsa da çözülebilir bir deneme.)

• Çok başarılı hocam,tebrikler
    Faydalı konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydali konu up

• Faydalı isime yaricak bu sene up

• Hocam ayt mat adina butun kitaplari konulardan bitirip ilerlemeniz size cok vakit kaybettirmedi mi

• Faydalı konu. Tebrikler bu arada hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soajaxteller kullanıcısına yanıt
    Hayır her şey en başından planlıydı. Zaten açık lisedeydim yeterince zamanım vardı, bir eşit ağırlık/sözel öğrencisi olarak matematiğe yeterince zaman ayırabildim. Kağıt üstünde büyük konular ama sistematik çalışırsanız zaman kaybettirmezler.
  • Anladim hocam cok sag olun tebrikler bu arada.

• Ayt matta mikail hoca size yetmediği zaman mı eyüp b ye baktınız yoksa garantiye alayım diye mi iki kanal izlediniz hocam

• Faydalı up!

• up

• somemiyan kullanıcısına yanıt
    Mikail Hoca'nin bazi konulari eksikti. Ben de mecburen baska kanal arayisina girdim. Eyup B. hocayi o zaman kesfettim. Mikail Hoca'nin Eyup B. ye gore daha fazla artisi oldugunu soyleyebilirim ama. Eksi yonu videolarin cok uzun olmasi. Erken baslamak gerekiyor.

• Teşekkürler hocam

• Hocam aralığın ikinci haftasında başlasam mikaile geç kalınır mı

• somemiyan kullanıcısına yanıt
    Uygundur hocam. Ben de aralık ayında başlamıştım. Tabii sayısalsanız fen konularıyla paralel götüreceğiniz için ona göre plan yapmalısınız.
  • Hocam karekök ün matematik denemelerini ilk defa duydum zorluk seviyesi olarak nasıldı

• Aspergrata A kullanıcısına yanıt
    Hocam OSYM ayarinda tam olarak. Birkac deneme kolay sayilir bu yuzden bu denemeyle baslayabilirsiniz. Sorular iyi yazilmis, her seviyeden soru var.

• Merhabalar karşılaştırmanızı biraz daha açarsanız benim kendimi geliştirmem açısından faydalı olabiilir. Açıkçası aytde çok emek verdiğimi düşünüyorum bazı eksikler yüzünden ziyan olmasın.

• eyüpb E kullanıcısına yanıt
    Tabii hocam memnuniyetle. Emeğiniz için teşekkür ederim yıl içinde çok faydalandım. Öncelikle soru çözüm videolarınız son derece başarılı. Benim eleştirim daha çok konu anlatımı kısmına dair olacak. Yorum geliştirmeye çalışıyorsunuz ama bazı yerlerde ezbere soru çözüyorsunuz. Mantığını açıklamakta bazen eksik kalıyorsunuz. İkinci olarak videolarınız benim gibi temeli olan öğrenciler için uygun ama sıfırdan başlayan birine çok uygun değil. Biraz daha temelden alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.