Şimdi Ara

3.Basamak:Konuşma Dersleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
314
Cevap
114
Favori
71.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 1.5 saat look ahead çalıştıktan sonra 1.5 saat gramer çalışsak olur değil mi? İlla bittikten sonra mı gramer'e başlamak lazım? Teşekkürler.. @rar.planet
  • etkai7 kullanıcısına yanıt
    Olmaz.
    Evet tüm dersler bitecek.Ondan sonra gramere başlayacaksınız.
  • Evet intermediate seviyesine getiriyor.
    Size kilit ifadeler öğretiyor.Önemli bir konu.
    Biraz da işin movitasyon kısmı var.Basit derslerle başlamak daha iyi olur.
    Yorum için teşekkürler.İlerleyen dönemdeki yorumlarınızı bekliyoruz.
  • 2 video kaldı bitmesine. Son 5-6 videodaki seri diyalogları anlamıyorum desem yeridir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende basliyorum hedef en gec kasima kadar ogrenmek en azindan erasmus icin seneye gitmek istiyorum.Temmuza kadar falan biraz bilip iyice anlayip 2 ay yurtdisinda dil kursuna gitmek istiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Biraz daha gayret hocam.Bitti sayılır.Cümlelerin telaffuzunu öğrenen o önemli.Beyaz yazıları not alın.
    Gramere başlamadan bir iki kez tekrar edince iyi olur.Kolay gelsin.
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    Güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.
    Çok güzel ifadeler var bu derslerde.
  • by.ardan B kullanıcısına yanıt
    Hocam ; look Ahead 18. videoya geldim . Telafuzlara çok dikkat ederek ilerliyorum ve kalıp cümleleri not alıyorum . Fakat bu kalıp cümlelerın %40 filan aklımda kalmıyor fakat telafuzların neredeyse tamamını kafamda oturtuyorum hatta bazı kelımlerin telafuzu kendiliğinden çıkmaya başlıyor . Sizce böyle ilerlemelımıyım yoksa biryerlerde yanlışmı yapıyorum ?
  • AdemBelindir A kullanıcısına yanıt
    1.sayfadaki çalışma yöntemini dikkatli okumamışsınız.
    Bakın ekranda görünen Beyaz fonlu yazıları ADINIZ gibi öğreneceksiniz.
    Yani demek istediğim şey o cümlelerin yazılışı,telaffuzu her zaman aklınızda olacak.Sadece o beyaz yazılar.
    Bunu yapmak için ne kadar tekrar gerekiyorsa yapın.Zaten dersler basit anlatımlı.
    Geriye tekrar yapmak ve telaffuz alıştırması yapmak kalıyor.
    Haa bir de unutmadan söyleyeyim telaffuzların aklınızda kalmamasının 2 sebebi var;
    1.Benim önerdiğim sistemden farklı olarak belki siz ek olarak bu derslere çalıştıktan sonra film,dizi izliyorsanız dersleri tabiki unutursunuz.
    2.Telaffuz alıştırmalarına yeteri kadar tekrar yapmıyorsunuzdur.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yanlış anladınız , telafuzda sıkıntı yok telafuzları unutmuyorum .
  • Look Ahead derslerine 1 haftadır bakıyordum ama nedense 1 2 bölüm izliyordum sadece. bunu istikrarlı bi şekilde yaptım ama hiç 2.5 3 saat ayırmadım. Sanırım olayı yanlış anlamışım. ^^ Şimdi baştan başlıyorum ve günde en az 8 9 ders look ahead izleyeceğim. Dersler zaten inanılmaz keyifli. Baktım ki olaylarını tamamen kavradım, kelimeler ve deyimler yerleşti; o günden sonra diğer adıma geçeceğim.

Bu arada rat.planet hocamın dediği seviye tespit sınavını yaptım. %66 intermediate (b1) çıktı. Konuşmaları çok rahat anlıyorum. Önceleri çok dağınık olmak suretiyle listening yapmıştım ve aktif bir online oyuncu olduğum için ingilizceye hep ilgi alaka besledim. Sanırım onun faydaları. Ama sistemin beni b1 görmesi bi hata olabilir. B1 gibi hissedemiyorum. Kendimi A2 olarak nitelemeliyim sanırım. ^^
  • hocam bende en sondaki diyaloglar da zorlanıyorum ama dediğiniz beyaz yerdeki cümleleri not alıp gün boyu tekrar ediyorum. babam son 2 haftada telafuzumun değiştiğini ne yaptığımı sordu sanırım gelişme var. ama dediğim gibi son kısımdaki konuşmalar beni biraz zorluyor

edit: sayfanın üstünde cevaplamışsınız görmedim kusura bakmayın bunu bir teşekkür mesajı sayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enver Pasha -- 20 Şubat 2017; 9:18:22 >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Rat.planet hocam çok özürdileyerek soruyorum belki yanlış anlamışta olabılırım bılmıorum . Şuan look Ahead derslerının 38.deyim .ben Her dersi not alıyorum , günde 2 dersi 2,5 saat çalışıorum . telafuza inanılmaz önem verıorum ki benim ingilizcem beginner bide almancam var ( almanca telafuz ingilizcenin neredeyse tam tersi gibi bilirsiniz ) buna rağmen baya gelişti telafuzum , telafuzu geliştirmem anlamamıda olgunlaştırdı . fakat birşeyi farkettim hocam , orda bize ekranda yazan yazılar aslında bir gramer kuralından bahsedıyor , şimdi bilenler için sıkıntı yok ama benim gibi ing beginner olan ve gramer bılgısı hiç olmayan biri sadece orda yazan cümlemeyı ezberlıyoruz , fakat birdaha hiç bir cümle kurmadığımız için 10 video sonra eskı videoaları ezberımde kalmıyor fakat kalıbı görsem biyerde hatırlıyor moduna giriyorum . Yani ya o dersle birlikte gramerede bakmam lazım , yada telafuzu ve anlamayı geliştirip bırakmam laızm , ordaki cümleleri ezberlemek şuan benim için sanki işe yaramıyor gibi gelıyor ? ne düşünuyorsunuz ?

• AdemBelindir A kullanıcısına yanıt
    Hayır ekranda geçen yazılar sadece gramer kurallarıyla ilgili değil.
    Oradaki yazılarda temel kalıp cümleler var.Bu kalıplar çok önemli.Bu kalıpları bilmeden İngilizce öğrendim demek bile yanlış olur.Kalıp bilmeden bir dili konuşmak çok zor.İşinizi kolaylaştırır.
    Hocam cümle kuracak aşamaya gelmediniz henüz.O gramer mefhumunun gelişmesinden sonra ancak yapılır.Şimdi çok erken.
    Siz daha yürümeden maraton koşusu yapmaya çalışıyorsunuz.
    Derslerdeki şeyleri tercümeye ve gramere bakmanıza gerek yoktur.Zaten videolar çok basit şekilde ne anlama geldiğini anlatıyor.Videoları dikkatli izleyin.
    Dediğim gibi ilerleyin.
  • Xephrial X kullanıcısına yanıt
    Bu aksan konusuna bu kadar takılmayın.
    Geçen bir örnek verdim.Aynen kopyalıyorum:

Türkçe'den bir kelime seçelim.
    Mesela Arap kelimesi.
    Şimdi bu kelimenin İngilizce yazılışına bakalım: Arab
    Peki aksanlara göre nasıl telaffuz edilir;
    İngiliz aksanı:Arıp
    Amerikan aksanı:Erıp

Peki sen bu ikisini duyduğunda ne demek istendiğini anlamayacak mısın?Anlayacaksın tabiki.

İkinci bir örnek vereyim:
    Türkçe Savaş kelimesi.
    İngilizcesi War
    İngiliz aksanı:Woor
    American aksanı:Woar

Bu örnekte de gördüğün gibi ne demek istendiğini anlayacaksın zaten.
    Aksan bu.İnsanlara forumlarda farklı farklı kelimeler yazıp gözünü korkutuyorlar.
  • Evet,bende başladım look ahead derslerine bugünden itibaren bu kadar anlamlı bir günde başlamayı istesem denk getiremezdim sanırsam.Rat planet hocanın beş adımda yazdığı her şeyi okudum ve birçoğunu anladım adım adım gideceğim sonuna kadar ve yıl sonunda inşallah ingilizcemi çok iyi bir düzeye getirmiş olacağım. Dersler bittiğinde başka insanların da faydalanması için ingilizceme kattığı artıları yazacağım.Herkese iyi çalışmalar ve hocama teşekkürler.

Edit:Bu arada rat planet hocanın attığı linkteki video sıralaması playlist şeklinde değil ve bazı videolar eksik sanırsam. Ben karıştırmamak adına burdan gidiyorum sıralı bir şekilde size de tavsiye ederim.

19 Mart Editi
    Dünden bugüne 14 video bitti amacım bir an önce bitsin gramere başlayayım falan değil kesinlikle ama videolar kısa olduğu için ilerlemesi kolay bu arada tavsiyem beyaz ifadeleri rat planet hocanın söylediği gibi kesinlikle kaçırmayın ve defterinize not alın. Ben mesela 14.ders için aldığım notu örnek olarak göstereyim.

quote:

Go straight ahead for about one kilometre(go streyt ehed for ebout van kilometı)
    You come to some traffic lights
    Turn left at the lights ...

Bu şekilde beyazları yazıyorum,karıştırabileceğim telaffuzunu yanına yazıyorum ve anlamadığım telaffuzları tekrar tekrar dinliyorum.Ayrıca başlamayı düşünen varsa hiç vakit kaybetmeden başlasın bence dersler oldukça zevkli ve akıcı,bu zamana kadar birçok kaynaktan çalıştım,kursa gittim ama hep hevesle başlayıp bırakmıştım şimdi gerçekten kendime verdiğim bir ödev gibi değil de zevkle izliyorum.Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 19 Mart 2017; 3:56:36 >

• Dersleri an itibariyle bitirdim son bölüm genel bir hatırlatma olmuş üzüldüm bitti diye

Benim seviyem intermediate bilmediğim pek çok ifade öğrendim. Çok ağır aksan olmadıktan sonra cümle yapısı kafamda oturdu.kurdugu ilk cümleden sonra az çok kelimeleri nasıl kullanacağını tahmin edebiliyorum.

Şimdi gramer basliyacagim( orta düzeyde gramer altyapım var) elimde murat kurt' un kitabı ve English in use var. English in use daha çok alıştırma kitabı gibi kullanmayı planlıyorum.

Kendime Mayısa kadar süre verdim gramer bitirmek için bu sürede look ahead derslerini tekrardan tekrar edeceğim (mümkün olduğunca fazla)

Bu arada Hocam forumdan bir arkadaş Rosetta stone apk aldim tüm dersler var kelime öğrenimi için nasıldır? Kullanmamin sakıncası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 18 Mart 2017; 4:33:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Gramer bitirmek için fazla aceleci davranmayın.Önerdiğim gibi çalışınca vakit israfı da olmayacak.Unutma çok azalıyor.

Siz normal şekilde ilerleyin.
  • hocam lit2go nun çalışma mantığı cbc dersleri gibi mi o metinleri nasıl dinlememiz gerekiyor
  • hadi123 kullanıcısına yanıt
    Lit2go'yu sadece gramer konularını örnek cümle içinde görmek için ekledim.
    Cbc dersleri bittikten sonra isterseniz lit2go çalışmaya o zaman devam edebilirsiniz.
    Lit2go'ya farklı şekilde çalışmak gerek.
    Önce dinleyip metinle takip etmek gerek.Sonra 1 kez dinleyip telaffuzları öğrenmeye çalışmak gerek.
    En son metni anlayabilmek için çaba gösterilmesi gerek.Kelimelerin Türkçe'sini falan öğrenebilirsiniz.Cümleleri çevirebilirsin.Bu cbc dersleri bittikten sonra yapılabilir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.