Şimdi Ara

3 Cihaz Tek Optik Giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, bu bağlantı konularında yeniyim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Elimizdeki cihazlar.
    1. Samsung TV LE40B651t3 (4 HDMI giriş, 1 Optical çıkış)
    2. Playstation 3
    3. Samsung Ses Sistemi HT-C555 (1 HDMI çıkış, 1 Optical giriş)
    4. Western Digital HD Media Player (1 HDMI çıkış, 1 Optical çıkış)
    5. Digiturk kutusu (1 HDMI çıkış, 1 Optical çıkış)

Birincil Görev: Media Player ve PS3'den 5+1 ses alabilmek.
    Yan Görev: Digiturk'ten de 5+1 ses alabilmek.

Öneriler:
    1. Media Player, PS3 ve Digiturk HDMI yoluyla TV'ye bağlanır. TV'den sinema sistemine optikle bağlantı kurulur. Tüm cihazlar ses sistemine 5+1 ses verir.
    Soru: Bazıları HDMI yoluyla 5+1 ses verilmeyeceğini belirtti. Bu doğru mu, yoksa bu çözüm işe yarar mı?

2. Optik çoklayıcı (çoğaltıcı) yoluyla tüm cihazlardan ses sistemine giriş yapılır. Tüm cihazlar ses sistemine 5+1 ses verir.
    Soru: Bu çoklayıcı nerede kaça satılır? Her cihazdan ayrıca görüntü için HDMI kablosu mu çıkmam lazım?

• Up?
  • Öneri 1 sorununa çözüm sağlayacaktır. HDMI 5.1 sesi iletir, hatta daha fazlasını da iletir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cibili

Selamlar, bu bağlantı konularında yeniyim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Elimizdeki cihazlar.
    2. Playstation 3

Öneriler:
    1. Media Player, PS3 ve Digiturk HDMI yoluyla TV'ye bağlanır. TV'den sinema sistemine optikle bağlantı kurulur. Tüm cihazlar ses sistemine 5+1 ses verir.
    Soru: Bazıları HDMI yoluyla 5+1 ses verilmeyeceğini belirtti. Bu doğru mu, yoksa bu çözüm işe yarar mı?

2. Optik çoklayıcı (çoğaltıcı) yoluyla tüm cihazlardan ses sistemine giriş yapılır. Tüm cihazlar ses sistemine 5+1 ses verir.
    Soru: Bu çoklayıcı nerede kaça satılır? Her cihazdan ayrıca görüntü için HDMI kablosu mu çıkmam lazım?

optik giriş için bir switch varmı piyasada bilmiyorum.ama önerim ps3ü optik girişle,media oynatıcıyı hdmi kablo ile bağlaman yolunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: halog
    optik giriş için bir switch varmı piyasada bilmiyorum.ama önerim ps3ü optik girişle,media oynatıcıyı hdmi kablo ile bağlaman yolunda.

Sebep?

Hepsini HMDI ile tvye bağlayıp tvden optikle ses sistemine bağlayabilecekken, bazısını optik bazısını HDMI bağlamanın mantığı nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: simetri

quote:

Sebep?

Hepsini HMDI ile tvye bağlayıp tvden optikle ses sistemine bağlayabilecekken, bazısını optik bazısını HDMI bağlamanın mantığı nedir ?

tamam senin mantığına göre çok daha güzel ve pratik.ama hdmi dan aldığı sesi optikten verebilecek ayar var mı televizyonda ben bunu bilmiyorum işte.eğer sen biliyorum var diyosan eyvallah lafım yok.
  • quote:

tamam senin mantığına göre çok daha güzel ve pratik.ama hdmi dan aldığı sesi optikten verebilecek ayar var mı televizyonda ben bunu bilmiyorum işte.eğer sen biliyorum var diyosan eyvallah lafım yok.

Bendekinde (40c650) var, çok büyük ihtimalle (%99) onda da vardır. Zaten optik çıkışın amacı budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bendekinde (40c650) var, çok büyük ihtimalle (%99) onda da vardır. Zaten optik çıkışın amacı budur.

anladım
  • Bende de benzer sistem var. Aşağıdaki şekilde ses alınca malesef ses çok düşüyor, ses seviyesini en sona getirsem bile tatmin etmiyor :

Digiturk HDMI -> Televizyon-> Televizyon Digital Çıkış -> Ses sistemi

Aradan televizyonu çıkarıp digiturk kutudan digital çıkışı doğrudan ses sistemine bağladığımda sesi yarısına kadar bile açamıyorum.
    Problemi çözen ya da çözüm bilen varsa duymak isterim...
  • bildiğim kadarıyla diğer cihazları tv'ye hdmi'la giriş yapıp tv'den ses sistemine optik çıkışla bağlantı kurunca sesler dolby digital ya da dts olarak gönderilemiyor. Yalnızca stereo olarak gidebiliyor. Bunun da nedeni hdcp denen bir içerik koruma protokolü, bir nevi kopya koruma. ben kendi tv ve çevre sistemler için böyle birşey yapmaya çalıştım ve yaptığım araştırmalarda bunun böyle olduğu sonucuna vardım. Ancak bir ev sinema sistemine tv'nin hdmi arc destekleyen çıkışıyla bağlantı kurulursa olabiliyormuş yani tv ev sinema sistemine ses gönderebiliyormuş ama bunu deneme şansım olmadı.
  • İlginç! bazıları olur diyor, bazıları olmaz diyor.
    Kafam karıştı!
  • quote:

İlginç! bazıları olur diyor, bazıları olmaz diyor.
    Kafam karıştı!

açıkçası benim de kafam karıştı ve aynı konfigürasyonun benzeri de ben de var. Üstüne üstük ben denedim de...
    1-SONY bravia televizyon
    2-PS3
    3-Sony DZ-880 5+1 ses sistemi
    4-Digitürk HD

Optik kabloyu önce televizyondan ses sistemine bağladım ve tüm hdmi ları tvye taktım ps3 sesini televizyondan alabildim.
    Simetri sen denedin mi yoksa varsayım mı sadece?
  • Varsayım değil arkadaşım, Kendi bağlantımı söyleyeyim :

PS3 ve HD uydu alıcı HDMI ile Ses sistemime bağlı, ayrıca tvden optik çıkışla ses sistemime bir bağlantı daha yaptım.

PS3 veya Uydudan tvyi izlerken sesi direk ses sistemim çözüyor, görüntüyü tvden alıyorum.
    Ayrıca tvye usbden film koyduğumda tv, sesi optikten DTS olarak ses sistemime aktarıyor.

optikten DTS sesi aktarabilirsin. sadece yeni nesil DTS-HDMA / Dolby True HD gibi yüksek bitrateli sesi aktaramazsın. Bu tip yeni nesil sesleri aktarmak için HDMI bağlantı şart.
  • quote:

Selamlar, bu bağlantı konularında yeniyim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Elimizdeki cihazlar.
    2. Playstation 3

Öneriler:

Tabiki de HDMI 5.1 Sorrund sesi verebilir.İlla Optik çıkış diye bir şart yok.Ama her cihazı TV 'ye girip TV Optik Output'tan çıkıp Ses sistemine girersen TV 5.1 i ayırıp sisteme iletemez diye biliyorum.

• quote:

Varsayım değil arkadaşım, Kendi bağlantımı söyleyeyim :

PS3 ve HD uydu alıcı HDMI ile Ses sistemime bağlı, ayrıca tvden optik çıkışla ses sistemime bir bağlantı daha yaptım.

PS3 veya Uydudan tvyi izlerken sesi direk ses sistemim çözüyor, görüntüyü tvden alıyorum.
    Ayrıca tvye usbden film koyduğumda tv, sesi optikten DTS olarak ses sistemime aktarıyor.

optikten DTS sesi aktarabilirsin. sadece yeni nesil DTS-HDMA / Dolby True HD gibi yüksek bitrateli sesi aktaramazsın. Bu tip yeni nesil sesleri aktarmak için HDMI bağlantı şart.

Yanlış bir yorum.Ses olayında HDMI ile Optik çıkış arasında bir fark yoktur.DTS-MA , True-HD farketmez.Yeterki ses sistemin bunları çözsün.Yoksa HDMI'da olur Optik çıkışta.

• quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

quote:

Yanlış bir yorum.Ses olayında HDMI ile Optik çıkış arasında bir fark yoktur.DTS-MA , True-HD farketmez.Yeterki ses sistemin bunları çözsün.Yoksa HDMI'da olur Optik çıkışta.

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Benim verdiğim bilgi doğrudur. optik çıkışın altyapısı bu yüksek bitrate'leri iletmekte yetersizdir.

http://forum.donanimhaber.com/m_42506014/tm.htm

• quote:

benim ses sistemimde sadece bir hdmi soketi var. senin yazdığından anladığım kadarıyla sende birden fazla hdmi var ki hem PS3 hem de HD uydu alıcısını bağlayabilmişsin. konu hakkında çok bilgili değilim o yüzden söylediğini varsayım sanmıştım kusura bakma. daha çok aydınlatıcı bilgiler için şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim....dün samsung led tv mi ve samsung 5.1 ses sistemini kurdurdum...nasıl bağlarsam iyi sonuç alırım diye araştırıyorum...bu sayfayı okuduktan sonra kafam kazan gibi oldu...bildiğiniz mal oldum :))))))))
  • Arkadaşlar merhaba,

Araştırırken bu yazıyı fark ettim.. Kendi deneyimlerimi ve bilgimi paylaşayım.

Sistemler:

1) Samsung 46C650 Lcd tv (DLNA stream/render özellikli)
    2) LG ht903ta, 1 hdmi in, 1 optical in, 1 hdmi out
    3) PS3
    4) HD uydu alıcı
    5) Popcorn Hour HD media player
    6) S-link 5 HDMI in 1 HDMI out HDMI çoklayıcı. Auto switch özellikli

Bazı arkadaşların belirttiği bilgiler doğru.
    Yerli - yabancı forumlarda edindiğim bilgiler doğrultusunda -->

Samsung TV'nin HDMI in bağlantı noktasından verdiğimiz 5.1 sesleri, TV'nin optical out noktasından 5.1 olarak iletemediğini gördüm. Samsung'un HDMI'dan gelen bu sesi optik sese dönüştürme fonksiyonu bulunmadığından kaynaklanıyor.
    Popcorn Hour HD media player'ı TV'ye HDMI'dan bağladığımda DTS sesleri hiç açamadığımı gördüm. Mp3'lerde sorun yok.
    PS3 bağladığımda 5.1 sesi dağıtamıyor, sesleri sadece stereo olarak öndeki kolonlardan veriyor.

TV'nin youtube, DLNA tv özelliği var. Bu sayede telefondaki medyaları wireless olarak direkt tv'ye gönderebiliyorum + USB harddisk ile bağladığım HD MKV filmlerdeki DTS, AC3 sesleri çözebildiğinden tüm bu sesleri ses sisteminden alabilmek için optik çıkış ile bağlamak gerekiyor... Bu doğrultuda konfigurasyonu şu şekilde yaptım.

PS3 & Popcorn Hour --> S-Link HDMI çoklayıcı --> Ses sistemi (HDMI in)
    HD uydu --> HDMI -->TV (2 kanal ses alıyorum) --> Ses sistemi (Aux Optical) İsterseniz uyduyu da S-link'e bağlayabilirsiniz. Ancak youtube, telefon medyalarını oynatma vs için ses sisteminden sürekli olarak Aux optical'a geçmeniz gerekiyor.. Uyduyu çok sık kullandığımız için her defasında kumandadan Ses sistemi kaynağını değiştirmek istemediğim için 2 kanal sese razı oluyorum ki zaten Dolby Digital ses veren kanalların sayısı belli ve ben ihtiyaç duymuyorum.

S-link cihazını Kadıköy yazıcıoğlundan 110 TL'ye satın aldım. Auto switch özelliği şu işe yarıyor. Kumandadan "on" tuşuna bastığınız son cihaz kaynak medya olarak otomatik olarak değişiyor. Elektrik geldiğinde o aktif oluyor yani...

Umarım size de faydalı olur bu bilgiler.

Not: Eğer otomatik swith edebilecek optik çoklayıcı bulursanız bana da haber verin lütfen. Bu sayede tüm cihazları optikten bağlayıp ses alabiliriz..

Tşk

• Merhaba,

Benzer ihtiyacınız için e-bay alıp Amerika'dan linkteki cihazı getirtmiştim.

Nisan ayında sattım. Tavsiye ederim. Çok kaliteli ve stabil çalışan bir cihaz.

http://resim.donanimhaber.com/m_47902667/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47902667
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.