Şimdi Ara

3. Dünya savaşı nasıl başlayacak? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
12.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Dellci

quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq
    adam sana camini açtırır ,sense misyoner avına çıkarsın.

İbadet edilen yer açmaya izin vermek ayrı şeydir ülkende misyonerlik yapılmasına izin vermek ayrı şeydir.
    Gazetelerde "bedava İncil gönderiyoruz" reklamlarını ara ve adresine İncil göndermelerini iste.
    Bak bakalım misyonerlik nasıl bişeymiş, neler neler yapıyorlarmış öğren.
    Ayrıca yaşadığım mahallede kilise var ve karışanı edeni yok.
    Avrupada camii var diye adamlar modern oluyorsa biz de moderniz o zaman

karışanı edeni yok arada bir rahip öldürülüp, "misyoner çocukları" diye linç kampanyaları yapılıyor bazen de

yortular basılıyor allah allah diyerek o kadar.

misyonlerlik lanetlenesi bişeyse niye bir hristiyan müslüman olunca büyüte büyüte bitirilmiyor.

misyonerlik bir dine adam kazanma faaliyetidir. ortalama bi insan için tehlikesi yoktur. inancına güvenen birisi

bunu meseleden saymaz. ama iç düşman- dış düşman la dolu beyinler empati yapamıyor kanımca.

yoksa örneğin müslümanlık tutup misyonerliği bir hainlik olarak görmez. ama dine gerçekten saygı duymayan

kesimler misyonerlik söz konusu olunca fedai oluyorlar. dediğim gibi "düşman" kültürü ile ilgili.

• quote:

karışanı edeni yok arada bir rahip öldürülüp, "misyoner çocukları" diye linç kampanyaları yapılıyor bazen de

yortular basılıyor allah allah diyerek o kadar.

Bu kişiler aşırı uç fikirlerle zehirlenip, kendilerini çok önemli gören, vatanı milleti kurtarma çabasındaymış gibi gözüküp aslında artistikten başka işleri olmayan meymenetsiz maymunlardır.
    Bu kişiler tüm Türk halkını temsil etmiyor, o kadar küçük bir kesim ki yüzdeye vursan dilim etmezler. Ancak yaptıkları olaylar toplumda büyük etki yaratıyor.
    Bu tip dangalaklar örnek gösterilerek tüm Türk halkı gerçekte olmadığı bir şeymiş gibi lanse ediliyor.
    Sorarım sana kaçımız (kaç milyonumuz mu demeliyim?) bir cinayeti hoş karşılar?
    Kaçımız bir başkasının dinine karışır?
    Biz bu tür insanlar değiliz, 3-5 beyinsiz bu işleri yapıyor diye tüm Türk halkını yargılayamayız..

quote:

misyonerlik bir dine adam kazanma faaliyetidir. ortalama bi insan için tehlikesi yoktur. inancına güvenen birisi
    bunu meseleden saymaz. ama iç düşman- dış düşman la dolu beyinler empati yapamıyor kanımca.

Senin de imzanda yazdığın gibi ""onlar geldiklerinde, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı, onların da elinde İncil.Sonra bereketli topraklarımız onların oldu,bizim ise elimizde İncil kaldı."
    Ortalama bir insan olan Afrikalı amcamız bereketli topraklarını kaybetmiş bas bas bağırıyor -misyonerlik bir dine adam kazanma faaliyeti değildir- diye..

• quote:

Bu kişiler aşırı uç fikirlerle zehirlenip, kendilerini çok önemli gören, vatanı milleti kurtarma çabasındaymış gibi gözüküp aslında artistikten başka işleri olmayan meymenetsiz maymunlardır.
    Bu kişiler tüm Türk halkını temsil etmiyor, o kadar küçük bir kesim ki yüzdeye vursan dilim etmezler. Ancak yaptıkları olaylar toplumda büyük etki yaratıyor.
    Bu tip dangalaklar örnek gösterilerek tüm Türk halkı gerçekte olmadığı bir şeymiş gibi lanse ediliyor.
    Sorarım sana kaçımız (kaç milyonumuz mu demeliyim?) bir cinayeti hoş karşılar?
    Kaçımız bir başkasının dinine karışır?
    Biz bu tür insanlar değiliz, 3-5 beyinsiz bu işleri yapıyor diye tüm Türk halkını yargılayamayız..

ben 3-5 kişi olarak görmüyorum. bu 1 ay önce olanları ,ortaya çıkanları unutmak demek. ben unutmuyorum.

quote:

Senin de imzanda yazdığın gibi ""onlar geldiklerinde, bizim elimizde bereketli topraklarımız vardı, onların da elinde İncil.Sonra bereketli topraklarımız onların oldu,bizim ise elimizde İncil kaldı."
    Ortalama bir insan olan Afrikalı amcamız bereketli topraklarını kaybetmiş bas bas bağırıyor -misyonerlik bir dine adam kazanma faaliyeti değildir- diye..

imzamda yazdığım şey türkiye için geçerli olabilir mi. zaten boğazına kadar bir bağımlılık söz konusu ,neyin

misyonerliğini yapacaklar. burası afrika mı. biz o dönem ki ortalama bi afrikalıyla aynı tarih ,toplum bilgisine

sahibiz.ben orada genel olarak dinle ilgili bir vurgu yaptım.

eğer kendimizi imzamdaki insanların saflığında ve naifliğinde göruyorsak bilemem. ama ben öyle

düşünmüyorum.

bir müslüman için bu tehdit değildir. müslümanlık da zamanında belirli araçlarla yayılmıştır. kendiliğinden

olmamıştır. bir hristiyan içinde , birinin avrupa da müslümanlığı savunması problem olamaz. değildir zaten

ama bizde durum farklı ,bu cinayet sebebi.

hristiyanlık için geçerli değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

ben 3-5 kişi olarak görmüyorum. bu 1 ay önce olanları ,ortaya çıkanları unutmak demek. ben unutmuyorum.

Ortaya çıkanları bende unutmadım.
    İşiniz gücünüz yoksa eğitimiz yoksa paranız yoksa biraz saf biraz salak biraz da kafasızsanız ve kendinizi vatanı milleti kurtaracak biri sanıyorsanız işte o 3-5 kişi sizin elinize silahı verir, cinayet işletirler.

Sen bunları 3-5 kişi olarak olarak görmüyorsan, ne olarak görüyorsun?
  • hiristiyan da olsa müslüman da olsa aynı ALLAH deyil mi inanılan .

Neyin tartışmasıdır sürüp giden , burada savaşın en büyük nedeni ekonomi olmuştur her zaman.Eskiden de geçerli idi, bugun de geçerlidir para veya zenginliğin gücü.

Günümüzde toprak altındaki zenginlikler de artık potansiyel zenginlik anlamını taşımaktadır, bunda gözü olanları bu işten uzak tutmanın da yolu yoktur.YA global şirketler kanalıyla yapılmaktadır bu sömürü , yada direk zaptederek yapılmaktadır. Günümüzde zaptetme olayı da bir anlam taşımamaktadır.

Çünkü büyük önder Atatürk'ün de dediği gibi ''hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, bu satıh bütün vatandır'',
    Geriye kalan seçenek global şirketler vasıtasıyla yapılan ekonomik sömürüdür.Bunun da ne kadar derinlere indiğini çevrenize bakarak anlayabilirsiniz.Hatta Globalleşme altında dayatılmaya da devam etmektedir.Dayatamadıkları ülkelere baskı yapıp ya yola getirmeye çalışmaktadırlar , yada 2-3 bomba sallayıp kendi politikalarının devamını sağlayacak yöneticilerin iş başına geçmesini sağlamaktadırlar.Bütün mesele buradadır.

• quote:

Çünkü büyük önder Atatürk'ün de dediği gibi ''hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, bu satıh bütün vatandır'',
    Geriye kalan seçenek global şirketler vasıtasıyla yapılan ekonomik sömürüdür.Bunun da ne kadar derinlere indiğini çevrenize bakarak anlayabilirsiniz.Hatta Globalleşme altında dayatılmaya da devam etmektedir.Dayatamadıkları ülkelere baskı yapıp ya yola getirmeye çalışmaktadırlar , yada 2-3 bomba sallayıp kendi politikalarının devamını sağlayacak yöneticilerin iş başına geçmesini sağlamaktadırlar.Bütün mesele buradadır.

?
  • quote:

Orjinalden alıntı: megazort

Bugün bize yapılmasını istemedğimiz birşeyi başkalarına yapmamalıyızdır değil mi? 3-5 çapulcu Amerikalı' nın rezil emirleri yüzünden, tüm Amerikan halkı için köpek benzetmesini yapmak bize yakışır mı?

Bush'un ilk olarak secilmesine birsey demiyorum, ama ikinci secimde tekrar kazanmasi amerikadaki insanlarin savastan pekte hosnutsuz olmadigini gosteriyor bence. "Kopek" demiyelim ama .........................
    neyse en iyisi susuyum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 28 Şubat 2007; 12:57:16 >
  • Abd'de yaşayan akrabağlarımdan biliyorum, bu Abd vatandaşları ciddi ciddi dünyaya demokrasi yaydıklarını düşünüyorlarmış. Heryerde adaleti sağladıklarını, haklının yanında haksızın karşısında olduklarını sanıyorlarmış.
    Yaptıkları yardımlarla birçok insanı kurtardıklarını sanıyorlarmış... kısacası dünyadan haberleri yok
    Bush'u ikinci kez seçmelerinin sebebi de bu olsa gerek..
  • Ben Amerikalı olsa idim ben de Bush'a oy verirdim. Bu işin Amerikada ya da başka bir ülkede olma ile alakası yok. Haber ajansları tarafından bizim aldığımız haberlerin aynısını alıyorlar. Bu iş tamamen yorum ve bakış açısı meselesi. Kişi çevresi neye inanıyorsa, nasıl dolduruşa geliyorsa o yönde bir bakış açısı geliştiriyor.
  • abd nin yaptığı kendi menfaati için.haberdar mısınız:ırak savaşından bu yana ABD petrol şirketleri %500 değer kazandı..işe ticari olarak bakınca çok başarılı bir politika..ama ahlaki olarak bakınca da,neyse bakmayalım çünkü o konuda çok şey söyleniyor ve bence söylenenler yetersiz kalıyor..
  • 3.dünya savaşı ne zaman bitecek???bence 2001 yılında başladı ve nostradamus un kehanetinde olduğu gibi 27 yıl(terörle,el kaideyle mücadele bahanesiyle) sürebilir.ılık savaş döneminde bulunuyoruz.yani ne soğuk savaş gibi gerginlik var ne de sıcak savaş gibi sürekli çatışma.ılık olduğu için hissedemiyoruz sadece..

ne zaman bitecek bu savaş???
  • anlaşılmayan nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: megazort

quote:

?

• quote:

Abd'de yaşayan akrabağlarımdan biliyorum, bu Abd vatandaşları ciddi ciddi dünyaya demokrasi yaydıklarını düşünüyorlarmış. Heryerde adaleti sağladıklarını, haklının yanında haksızın karşısında olduklarını sanıyorlarmış.
    Yaptıkları yardımlarla birçok insanı kurtardıklarını sanıyorlarmış... kısacası dünyadan haberleri yok
    Bush'u ikinci kez seçmelerinin sebebi de bu olsa gerek..

Florida- St. Petersburg da bir evim var. Yılda bir iki defa gidiyorum. Komşularımla konuştuğumda inanamayacaksınız ama...

Türkiye diye bir yerden haberleri yok. Bilmiyorlar! Aynı bizim çoğumuzun Popoa Yeni Gine de ki bir şehrin adını bilmediğimiz gibi. Bu derece bilmiyorlar arkadaşlar bizi. Dediğin gibi dünyadan haberleri yok. Dünyayı kendileri ve birkaç Avrupa ülkesinden ibaret sanıyor çoğu. Geri kalanı ile ilgilenmiyorlar. Çok cahiller. İlkokulu orada okumuştum küçüklüğümde. Biz de havuz, fizik derslerinde kaşık proplemleri yaparken öğrencilerimiz, onlar orada ( burası doğru olacak, hazır olun ) 4. sınıfta 400+62 eşittir kaç? Soruları soruyorlardı bize sınavlarda. Durumları içler acısı. İşte o yüzden Jackass' lere, Beavis and buthead' lere müsade ediyorlar. Gelişemediklerinden...

Diyeceksiniz ki bu kadar az gelişmiş bir toplumun ülkesi dünyaya nasıl bu derece hakim tüm gezegenimize!!!

İşte bunu da ben anlayamıyorum...

Buna nasıl izin verdik dünya olarak! Nasıl tepemize çıkardık bu idiot' ları!!! Bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megazort -- 1 Mart 2007; 20:53:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: luciferian

3.dünya savaşı ne zaman bitecek???bence 2001 yılında başladı ve nostradamus un kehanetinde olduğu gibi 27 yıl(terörle,el kaideyle mücadele bahanesiyle) sürebilir.ılık savaş döneminde bulunuyoruz.yani ne soğuk savaş gibi gerginlik var ne de sıcak savaş gibi sürekli çatışma.ılık olduğu için hissedemiyoruz sadece..

ılık savaş tabirin hoşuma gitti. Çok doğru. Belkide ılık savaş dönemi başladı. Sıcak savaşı biliyoruz, soğuk savaş malum, şimdi kapıda ılık savaş var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respekt

quote:

Orjinalden alıntı: luciferian

3.dünya savaşı ne zaman bitecek???bence 2001 yılında başladı ve nostradamus un kehanetinde olduğu gibi 27 yıl(terörle,el kaideyle mücadele bahanesiyle) sürebilir.ılık savaş döneminde bulunuyoruz.yani ne soğuk savaş gibi gerginlik var ne de sıcak savaş gibi sürekli çatışma.ılık olduğu için hissedemiyoruz sadece..

ılık savaş tabirin hoşuma gitti. Çok doğru. Belkide ılık savaş dönemi başladı. Sıcak savaşı biliyoruz, soğuk savaş malum, şimdi kapıda ılık savaş var.

Ilık savaş derken 2,5. dünya savaşı diyebiliriz bence. Teknolojik savaş yaşanıyor sanıyorum şuanda ülkeler arasında. Birib birinin savunma sistemini yok edere saldırılar ve ardından diğer ülkelerinde olaya mualif olmasıyla 3. dünya savaşı başlayacak sanırım.

• Bence kesinlikle hristiyan müslüman savaşı olacak. Müslümanlar petrolü kesecek, hrisiyanlar zıvanadan çıkacak. Atom bombaları bir orada bir burada patlayacak. Başımıza taş yağacak. Meteor değil. Patlayan atom bombalarının havaya fırlattığı dağlar demek istedim. O derece manyak silahlar bekliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.