Şimdi Ara

3. Dünya savaşı nasıl başlayacak? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
12.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amerika kime ne zaman nükleer atmış söyler misin? Hadi bugün atabiliyorlar mı söyle? 10yıl önce Bağdat'a giremediklerinde o bombayı atabildiler mi? K.Kore'ye atabildiler mi? Sovyetlere Küba'ya atabildiler mi? İsrail, Araplar tarafından ablukaya alındığında o herşeye kadir bombayı atabildiler mi? Vietnamlılar, Abd askerlerini ormanda avlarken nükleer bomba atabilidiler mi?
    50yıl geçti be! Uyan artık! 50yıl önce 2 tane bomba attılar diye bugün sen altına kaçırıyorsun.

Ayrıca Osmanlı'nın giriştiği savaşları kazanmasının nedeni olarak "geçmişte Osmanlı fazlaydı" demişsin.
    Bu düşüncen yanlıştır arkadaşım.
    Bu kadar sığ bir düşünce yapısıyla bir yere varamazsın zaten..
    Neyse ben o kadar sığ sulara inmeyim.
    Taktiğin stratejinin ve inancın neler başarabildiğini öğrenmek istiyorsan sana Varna savaşını araştırmanı öneririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: saçmalama

sen ve senin gibiler böbürlenmekten bir yeriniz çatlayacak.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/OttomanEmpireIn1683.png

Biz böbürlenmeyelim de kimler böbürlensin...

Osmanlı gittiği heryere barışı, adaleti ve huzuru getirmeseydi bunca millet tek bayrak altında yüzyıllarca yaşayabilir miydi?..
  • 3. Dünya Savaşı kesinlikle nükleer bir savaş olacak. Milyarlarca kişi ölecek. Şu anda 100'lerce nükleer, kimyasal ve biyolojik silah hazırlayan ABD, Rusya gibi ülkeler, bunları süs olsun diye mi hazırlıyorlar? Gün gelecek ki, sömürgecilik anlayışı yeniden parlayacak (bknz. petrol, Irak'ın durumu), din-mezhep tartışmaları artacak (bknz.Karikatür krizleri, Papa'nın sözleri vs...), insanlar savaş çıkarmak için neden aramaya başlayacak (Diğer Dünya Savaşlarında olduğu gibi), işte o zaman 3. Dünya Savaşı çıkacak.

3. Dünya Savaşından sonra sonumuzu pek iyi görmüyorum, büyük ihtimalle Dünya yaşanmaz bir hale gelecektir, yeni bir gezegen bulunmazsa (ki hiç sanmıyorum), insanlığın sonu gelecektir.

Ha savaş olursa, Türkiye'nin savaştaki pozisyonu ne mi olur... Türkiye her zaman ki gibi defansif bir taktik izler, savaşa karışmayaya çalışır. Ama büyük devletlerin elinde piyon olur, nükleer gücümüz olmadığından da sinek gibi eziliriz. Eminim vatanı için canını seve seve verecek kişiler olacaktır (benim gibi), ama devir eski devir değil, düşman karaya çıkarma yapmayacak diğer uçaklarla bombaları yağdırmaya başlayacaklar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

quote:

sen ve senin gibiler böbürlenmekten bir yeriniz çatlayacak.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/OttomanEmpireIn1683.png

Biz böbürlenmeyelim de kimler böbürlensin...

Osmanlı gittiği heryere barışı, adaleti ve huzuru getirmeseydi bunca millet tek bayrak altında yüzyıllarca yaşayabilir miydi?..

Savaş sırasında tarihi takmaz ülkeler. Alla ne verdiyse dalarlar bize. Ayrıca bana saçmalama demişsinde. İyi uçmuşsun bakıyorum. Amerika bugün ( yıl 2007 ) Iraka atom bombası atsa dünya kalkıp! HOOPP! BİRADER MANYAK MISIN? DUR BAKALIM! der. İşte o yüzden atamazlar. Dünya barışı için atmamaları gerektiğini bilirler. Atom bombaları sadece tüm dünya birbirine dalınca kullanılacak. O zaman dediğimi anlarsın. Biz bu topraklarda cayırcayır yanarken, onlar orada hayatlarını yaşarken, dediğimi anlarsın...

Ne bekliyordun? Her savaşan ülkebirbirine atom bombası mı atacaktı? Bugün Türkiyeyebiri atom bombası atsa, Avrupanın asya ile olan köprüsü yıkılır. Bunu kim göze alır? İşte o yüzden Amerika petrol olduğu için atom bombası atamaz Iraka. Dünyada petrol kalmaz. Ve Irak haritadan silinir diye... Dolayısıyla bizde...

• quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

3. Dünya Savaşı kesinlikle nükleer bir savaş olacak. Milyarlarca kişi ölecek. Şu anda 100'lerce nükleer, kimyasal ve biyolojik silah hazırlayan ABD, Rusya gibi ülkeler, bunları süs olsun diye mi hazırlıyorlar? Gün gelecek ki, sömürgecilik anlayışı yeniden parlayacak (bknz. petrol, Irak'ın durumu), din-mezhep tartışmaları artacak (bknz.Karikatür krizleri, Papa'nın sözleri vs...), insanlar savaş çıkarmak için neden aramaya başlayacak (Diğer Dünya Savaşlarında olduğu gibi), işte o zaman 3. Dünya Savaşı çıkacak.

3. Dünya Savaşından sonra sonumuzu pek iyi görmüyorum, büyük ihtimalle Dünya yaşanmaz bir hale gelecektir, yeni bir gezegen bulunmazsa (ki hiç sanmıyorum), insanlığın sonu gelecektir.

Ha savaş olursa, Türkiye'nin savaştaki pozisyonu ne mi olur... Türkiye her zaman ki gibi defansif bir taktik izler, savaşa karışmayaya çalışır. Ama büyük devletlerin elinde piyon olur, nükleer gücümüz olmadığından da sinek gibi eziliriz. Eminim vatanı için canını seve seve verecek kişiler olacaktır (benim gibi), ama devir eski devir değil, düşman karaya çıkarma yapmayacak diğer uçaklarla bombaları yağdırmaya başlayacaklar...

Demek istediğim aynen bu. Devir değişti. Ve öyle En büyük Türkiye! Bize birşey olmaz! Tarih bize ne olduğumuzu gösterdi, hehehehe!!! tarzı düşünceler yüzünden ayvayı yiyeceğiz...

• Sen 25inde falan deilsin bence

merak etmeyin anlaması gereken anladı hadi millet "saçmalama"ya koca bir alkış, bravo, çok yaşaa, sen harikasın, sen süpersin, oleeeeeeeey
    istediğin bu mu "saçmalama"

sen git hitlerin filmini bi izle
    adamın şehrine bile girildiği halde halaa uçakların gelip savaşı bi anda kendi lehine döneceğine inandı, ölürken bile buna inanmıştır baksan baksan.
    Peki sen naapıyon, daa ortada savaş yok bişey yok şimdiden yenilmişsin bee.

Sevgili "saçmalama", sana tek sözüm: sen git bi ATANIN GENÇLİĞE HİTABESİNİ OKU !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosto -- 17 Şubat 2007; 20:39:29 >

• quote:

Savaş sırasında tarihi takmaz ülkeler. Alla ne verdiyse dalarlar bize. Ayrıca bana saçmalama demişsinde. İyi uçmuşsun bakıyorum. Amerika bugün ( yıl 2007 ) Iraka atom bombası atsa dünya kalkıp! HOOPP! BİRADER MANYAK MISIN? DUR BAKALIM! der. İşte o yüzden atamazlar. Dünya barışı için atmamaları gerektiğini bilirler. Atom bombaları sadece tüm dünya birbirine dalınca kullanılacak. O zaman dediğimi anlarsın. Biz bu topraklarda cayırcayır yanarken, onlar orada hayatlarını yaşarken, dediğimi anlarsın...

Ne bekliyordun? Her savaşan ülkebirbirine atom bombası mı atacaktı? Bugün Türkiyeyebiri atom bombası atsa, Avrupanın asya ile olan köprüsü yıkılır. Bunu kim göze alır? İşte o yüzden Amerika petrol olduğu için atom bombası atamaz Iraka. Dünyada petrol kalmaz. Ve Irak haritadan silinir diye... Dolayısıyla bizde...

Demek ülkeler savaş sırasında tarihi takmaz öyle mi? O zaman 2.Dünya savaşında Edirne önlerinde yığınak yapan Nazilerin Türkiye'ye neden girmediğini söyler misin? Türkiye'nin işgal edilme planları hazırken neden işgal edilmedi söyler misin? Ben sana söyleyim, Hitler 3 koldan Sovyetlere girmek istiyordu. Bu büyük planın bir kolu da Türkiye üzerinden geçiyordu. Ancak Haçlı seferlerini ve diğer birçok savaşı analiz eden Nazi subayları, Türkiye üzerinden geçecek ordunun sağ sağlim Sovyetlere ulaşamayacağına karar vererek Hitleri bu plandan caydırmışlardır. Hepimiz biliyoruz ki Hitler aklına gelen planı uygulamaktan taviz vermeyen biridir ancak analizleri ve raporları gördükten sonra ilk defa bir planından caymıştır. Hitlerin Türkiye'yi işgal etme planı "Operation Gertrud" 18 haziran 1941de resmen rafa kaldırılarak, 22 haziran 1941de "Operation Barbarossa" ile Nazi orduları Sovyetlere girmiştir.

Ayrıca demişsin ki "Atom bombaları sadece tüm dünya birbirine dalınca kullanılacak.". Tüm dünya Kore savaşında zaten birbirne girmiştir. Kore göklerinde Rus pilotları savaşırken, karada Çin'in yüzbinlerce askeri bulunmaktaydı.
    Abd saflarında ise Nato adı altında binlerce Avrupalı asker vardı. Türkiye de bu savaşa dahil olmuştu, Korede 5bin askerlik gücü bulunmaktaydı.
    Böyle bir ortamda dünya barışından söz edebilir misin? Hani nerde atom bombası? Korede kullanılabildi mi?..

• 3. Dünya Savaşı aparı bir ortam olacak. Artık İranın bile atom bombası var. Devir değişti. Neyinize güvenip Türkiyeye hiçbirşey olmaz diyebiliyorsunuz?

Tek kurtuluşumuz şudur:

Biz de acilen atom bombası sahibi olup, bu bombalarıdünyanın çekirdeğine yakın bir yere bırakmamız ve bir savaş durumundadünyayı üstümüze gelmeyin, tarihi sileriz diye tehtid etmeliyiz. Ancak bu şekilde kurtuluşumuzu görüyorum. Kimsenin yapmadığı birşeyi yamak Türklere yakışmaz mı? Bence cuk oturur. Geleceğimizi dünya çekirdeğini havaya uçurma tehtidinde görüyorum...
  • quote:

3. Dünya Savaşı aparı bir ortam olacak. Artık İranın bile atom bombası var. Devir değişti. Neyinize güvenip Türkiyeye hiçbirşey olmaz diyebiliyorsunuz?

Tek kurtuluşumuz şudur:

Biz de acilen atom bombası sahibi olup, bu bombalarıdünyanın çekirdeğine yakın bir yere bırakmamız ve bir savaş durumundadünyayı üstümüze gelmeyin, tarihi sileriz diye tehtid etmeliyiz. Ancak bu şekilde kurtuluşumuzu görüyorum. Kimsenin yapmadığı birşeyi yamak Türklere yakışmaz mı? Bence cuk oturur. Geleceğimizi dünya çekirdeğini havaya uçurma tehtidinde görüyorum...

Damarlarımızda ki asil kana güveniyorum.
    Bir seferberlik anında hepimizin(sen dahil) saf tutacağı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güveniyorum.
    Ve tabi çoğu vatandaşımızın yıllardır ezbere konuştuğu, hakkında hiçbirşey bilmediği halde atıp tuttuğu savunma sanayimize güveniyorum.

Kore savaşında nükleer bombalar için yeterli ortam yoksa bir daha hiçbir savaşta olamaz.
    Kore'nin neredeyse tamamı düşmek üzereydi. Abd ordusu çembere alınarak yok ediliyordu haberin var mı?
    Çinlilerden fellik fellik kaçan Abd ordusu tam geri çekilme halindeydi ve bizim tabirimizle denize dökülecekti.
    Yine de o gün atom bombası kullanılamadı.
    50yıl geçti ancak hala atom bombaları kullanılmadı, bugün de kullanılamaz, yarın da kullanılamayacak..

Unutmadan sana dünyanın çekirdeğiyle mutluluklar diliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: tosto

Sen 25inde falan deilsin bence

merak etmeyin anlaması gereken anladı hadi millet "saçmalama"ya koca bir alkış, bravo, çok yaşaa, sen harikasın, sen süpersin, oleeeeeeeey
    istediğin bu mu "saçmalama"

sen git hitlerin filmini bi izle
    adamın şehrine bile girildiği halde halaa uçakların gelip savaşı bi anda kendi lehine döneceğine inandı, ölürken bile buna inanmıştır baksan baksan.
    Peki sen naapıyon, daa ortada savaş yok bişey yok şimdiden yenilmişsin bee.

Sevgili "saçmalama", sana tek sözüm: sen git bi ATANIN GENÇLİĞE HİTABESİNİ OKU !!!!

tehditle mehditle bu iş olmaz sen yazdıklarımı okudun mu bakalım

• Okumam, sana neden saygım olsun? Sana bir kelime birşey demedim. Bana:

O daha çocuk abisi,
    Sen 25inde falan deilsin bence yazıp gülmeler,
    Paranoyak...

Seni inadına şikayet etmememe rağmen, bu şekilde davranmamama rağmen, hala bana bilmeden hakaret ediyorsun.

Yazdıklarını okumuyorum. Hepsi palavra...
  • et şikayet, etmemen sana sempati duymama neden olmaz. Ayrıca insanları sinir edersen böyle tavırlarla karşılaşman doğal değil mi yani

"bdfyobgsougt: Bizler doğal felaketle yok olmuş bir gezegenin sahipleri olan uzaylıların genetik torunlarıyız...

Sonuçta zamanın başı veya sonunu bilemiyorsak ve evrimin nerede başlayıp nerede biteceğini, veya uzayın sadece görebildiğimiz kısmının, göremediğimiz kısmının yanında iğne deliği kadar kalıp kalmadığını da bilemiyorsak;

Hiçbirşeyin kesin olmadığını da bilmiyoruz demektir..."

bu senin sanırım, o zaman nasıl bdfyobgsougt'un olduğunu ne biliyon???
  • Amerika karşısına etki-tepki olsun diye Rusyayı aldı ve karşılıklı ordularını sılahlandırdılarda ha sılahlandırdılar.
    Nükleer başlık sayısı olarak sırasıyla ilk 5 ülkeyi verirsek konu anlaşılır:

1. Amerika- 12.000
    2. Rusya- 10.000
    3. Fransa- 250
    4. İngiltere 200
    5. Pakistan 43 tane nükleer başlığa sahiptir.

ikinci ile üçüncü arasındaki uçuruma dikkat çekerim. Birinciyle ikinci dünyayı uyutup karşılıklı yukarı sallamışlar birbirlerini :))) İnsanın, keşke benimde karşımda bir yalancıktan düşman olsada o bahaneyle bende karşılıklı paslaşarak güçlensem, diyesi geliyor. Bu işin satır arası, şimdi gelelim asıl meseleye;

Dünya savaşı yoktur enerji savaşı vardır. Yani 1.Petrol savaşı ve 2.Petrol savaşı dersek daha iyi anlaşılır. Tatlı sulara gelince; su için savaş olmaz ve olmayacakta. Bu su safsatası batının cambaza bak demesinden başka bir şey değil. Nedenmi? İsrail su sorununu deniz suyunu tatlı suya çevirecek teknolojiyle çözmüş ve bu sistemle sulanıyor bütün ülkesi ve buda o kadar ahım şahım bir teknoloji değil. Şimdi burada biri bana kalkıpta Denizlerde çekilecek su kalmayacak demesin. İnsanlar fert başı günde 70 litre su harcıyorsa ve bunun %80 i tuvalet ve çamaşırmakinesine gidiyorsa pekala sıkışınca 15 litreyle ve hatta fert başı 5 litreyle yaşamını sürdürebilir ki Berlin ve londra gibi milyonluk şehirler kanalizasyondaki suyu süzüp tekrar içme suyuna çeviriyor ve hatta bağlarını bostanlarını bile bunla suluyorlar.

Teknolojik durum bu iken su için savaş olacak demek cambaza bak ve petrolü boş ver demek değilmidir. Ayrıca denizler buharlaştığı müddetce yağmurda yağacaktır. kimsede denizlerin buharlaşması duracak diyemez.

Çevreciler hakkındada bir iki lafım olacak. Çevrecilik hoş sağlam ama birtakım konularda batının cambaza bak borusu oluyorlar. Nükleer santrallerden elektrik elde etmek diğer yollardan 500 kat daha ucuza mal oluyor. Tabi bu noktada bende ucuza mal edip kalkınayım dedinmi batı hemen devreye çevrecilerini sokarak aman ha şöyle olur böyle sakat kalır falan. lan ne yangabuzdur bunlar varya ...sen ucuza yapmada...

Bu küresel ısınma meselesinde bize gelmesinler. Yıllık Dünya emisyon atığının %60 ından sorumlu amerikayı ikna edip gelsinler, bizde o zaman %0,03 lük oranımızı düşürme yoluna gideriz ;-)

Din savaşa sebep olmaz, din savaşa bahanedir, sebep menfaatler... Bir diğer açıdan bakarsak, insanın fert olarak yaşama, hür olma, herşeye sahip olma ve var olma iç güdüsünün topluma yansımış hali ve hareketi. Bu hep böyleydi ve hep böylede kalıcıdır. Hatta din olmassa savaşlar daha canice olurdu. Tam yamyamca hiç bir ölçüye dayanmayan savaşlar olurdu. Hitler ve Stalinin işlediği vahşeti hiç bir samimi dindar (hangi dinden olursa olsun) yapamaz. en fazla mertce bir savaş düzeninde savaşır ya kalır yada ölür.

3. Dünya (Petrol) savaşına gelince; o zaten Amerikanın ıraka girmesiyle başladı bile. Başlangıç tarihini bizden sonraki nesiller tarih kitaplarına koyacak merak etmeyin. Sırp gencinin macar prensini hançerlemesi nasıl 1. dünya savaşına milat olduysa buda öyle olur.

Asıl tehlike çinde yatıyor. Çin kalkınmak için petrole ihtiyacı var. Amerika, Çinin anlaşma yoluyla ortadoğudan petrol satın alma ihtimaline el attı... Yoksa Saddamı 91 de dize getirmiş ırakın petrolünü kendine zaten bağlamıştı ama çin hesapta yoktu o zamanlar. Büyük israil falan hepsi bahane. oda müslümanlara yönelik bir cambaza bak oyunu. İsrail bir avuç filistinlileri 60 yıldır dize getiremedide büyük israil haritası içinde yaşayan 300 milyon arabımı dize getirecek. Bu 300 milyonu göçe zorlayamassın bir, katletmekle bitmez iki, atom bombası atsan mahsül alamassın üç... İsrail şu anki konumunda kalabileceğine şükretsin...

Çinin kominizm tecrübesi var ama bu bir kaç kuşak sonra faşist bir akıma yönelir ve yakasını bu fikre kaptırırsa işte o zaman ...u yedik. Hristiyanlar ve müslümanlar birleşmek zorunda kalabilir. Yanılmıyorsam kuranda bahsi geçen Yecüc ve mecüc istilası bu olabilir ve seddin delinmesi belki demir perde ülkeleri yani kominizmin çöküşü ve en son kızıl kale çininde bundan kurtulup dünyayı istilası. Şu anda Çin malları zaten istila etti ama birde kendileri ederse gerisini siz hesap edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 19 Şubat 2007; 6:53:42 >

• Yecüc ve Mecüc hakkında sahabe dönemine ait bir rivayete rastladım, ilginç olan Çinlileri tarif eden anlatım.

Parantez içindeki yazılar kendime ait...

Büyük kıyamet alametlerindendir.
    Şureyh Bin Ubeyd buyurmuştur; onlar üç sınıftan oluşur. Birincisi "erz", yani büyük ağaç gibidir. İkincisi dört arşın uzunluk ve dört arşın genişliktedir. Üçüncüsü ise uzun kulaklılardandır. Onların boyları ortalama üç karıştır. Dünyaya fesat çıkarmak için gönderilmişlerdir. Hz. Zülkarneyn müslümanlara musallat olmasınlar diye bir sed yapmıştır. Yecüc ve Mecüc seddi aşmak için hergün dibini kazacaklar(sosyalist çinde işçi ve demir perde ardında fikrini dünyaya yayma azmi), yorulduklarında bırakıp "Devamını yarın kazarız." diyecekler. Bunun üzerine Allah, seddi hiç kazılmamış gibi eski haline getirecek (sosyalist çinde işçi kesimin dünya kadar emek harcamasına rağmen sanki çalışmamış gibi sefil olmaları. yani bir türlü dünyaya açılamıyorlar)ve diğer gün geldiklerinde aralarından biri "İnşallah seddi aşarız." diyecek ve seddi aşıp dünyaya dağılacaklar(İnşallahın manası yaratanın izniyle demektir. İlginçtirki sosyalizmin ilkelerinden biri ateizimdir. Bu noktada içlerinden biri yaratanın izniyle diyor. yani fikir inançlarında bir reforma gidiyorlar). İsa as müslümanları Yecüc ve Mecüc'ten korumak için Tur Dağı'na çıkaracak. Geri kalan herkes kalelerine çekilecekler. Yecüc ve Mecüc bunun üzerine dünyadaki bütün suları içecekler.(Bir önceki yazımda su savaşı olmaz demiştim ya, bu noktada tekrar düşünmem lazım.) İsa A.S ve müslümanlar orada mahsur yani susuz kalacaklar. Bundan sonra Yecüc ve Mecüc "Yerdekileri öldürdük şimdi de göktekileri öldürelim." diyecekler ve oklarını yukarı doğru atacaklar. Allah ise okları onlara kanlı bir şekilde geri gönderecek. Onlar da vurduklarını sanarak sevinecekler; oysa o oklar kendilerine isabet edecek ve ölecekler. (burada oktan kasıt silah, yani bombanın bombacının elinde patlaması gibi bir durum söz konusu olabilir.)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Yec%C3%BCc_ve_Mec%C3%BCc"'dan alındı

• quote:

Orjinalden alıntı: handan34

quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

bdfssghasfgsad

muhtemelen, Allahın s. ettiği bi yerde, yiyeceğin ve suyun yokken, nükleer serpinti altında yaşam savaşı vericeksin, yan safındaki adamın türklüğünden belki emin olabilirsin ama karşında hangi milletlerden karılmış bir ordu var ondan bile emin olamıyacaksın. Bunu mu istiyorsun? Hatırladığım kadarıyla sen sadece nasıl başlıyacağını merak ediyor değil, bu savaşın başlamasını da istiyordun. Sana bi tavsiyem var. Git Irak'a , istediğin gibi takıl, itediğin romantizmi yakalırsın, ister din savaşına gir, ister guerilla ol, peşmerge ol, ister git abd adına çalış. Bak hayallerine ulaşacaksın

Guerilla yazılmaz, gerilla yazılır...

Kusura bakma bu aralar kelimenin ingilizcesiyle daha çok haşır neşirim. Karıştırmışım. Neyse bak ne güzel anlamışsın. Keşke yazıdan başka sonuçlar da çıkartsaydın.

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.respekt

Amerika karşısına etki-tepki olsun diye Rusyayı aldı ve karşılıklı ordularını sılahlandırdılarda ha sılahlandırdılar.

1. Amerika- 12.000
    2. Rusya- 10.000
    3. Fransa- 250
    4. İngiltere 200

Ülkelerin '' _Bakın! Bu kadar nükleer savaş başlığımız var! '' diye açıklama yaptıklarını bilmiyordum. Bu rakamlar 1998 yılında ki Mgs4' ün sonunda belirtilen dünya' da ki toplam 65.000 savaş başlığı ile çelişiyor doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megazort -- 19 Şubat 2007; 15:46:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: megazort

quote:

Orjinalden alıntı: mr.respekt

Amerika karşısına etki-tepki olsun diye Rusyayı aldı ve karşılıklı ordularını sılahlandırdılarda ha sılahlandırdılar.

1. Amerika- 12.000
    2. Rusya- 10.000
    3. Fransa- 250
    4. İngiltere 200

Ülkelerin '' _Bakın! Bu kadar nükleer savaş başlığımız var! '' diye açıklama yaptıklarını bilmiyordum. Bu rakamlar 1998 yılında ki Mgs4' ün sonunda belirtilen dünya' da ki toplam 65.000 savaş başlığı ile çelişiyor doğrusu.

bi sitede tüm dünya ülkelerin ekonomileri, coğrafya yapıları, politikaları, askeri güçleri v.s geniş çaplı bilgi olarak veriliyordu. Oradan aklımda kalan bu. Sayıların kesin bu civarlarda olduğunu biliyorum ama küsüratı aklımda kalmadı.
    Siteyi bir daha bulamadım bulsam verecem aradan bir sene geçti...

Ayrıca tam tersi olduğunu düşünüyorum dostum... Nükleer başlık bulundurmadaki mantık aslında tamda ''bakın bende bu kadar başlık var...'' diyebilmek içindir...

Çünkü niyet caydırıcılıktır, kullanmak değil...

Gizli bir nükleer silahın diplomaside faydası olmaz... Nükleer silahın gizliliği aslında konu bile olamaz. Hele ''gizli silah var açığa çıkaracağım'' diye bir ülkeye zıplamak tam bir komedi. Bu karanlıkta yükseliği belli olmayan bir mesafeden aşşağı atlamak gibidir. Hele hesap ve kitapsız ayakkabısını bile bağlamaktan korkan amerika hiç yapmaz (yoğurdu üfliyerek yemek-vietnam)... Pakistana niye hiç karışamıyorlar, adamlar eleştiremiyor bile pakistanı. Kuzey korede öyle... Buldular zavallı afganistanı ırakı vurdularda vurdular köppekler.

• Köpek demesek.
  • quote:

Köpek demesek.

Neden Amerika'li misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

quote:

Köpek demesek.

Neden Amerika'li misin?

Arkadaşlar...

Bugün bize yapılmasını istemedğimiz birşeyi başkalarına yapmamalıyızdır değil mi? 3-5 çapulcu Amerikalı' nın rezil emirleri yüzünden, tüm Amerikan halkı için köpek benzetmesini yapmak bize yakışır mı?

O ülke' nin vatandaşlarını dinlemeyen Bush yüzünden onları köpek diye tabir etmek ne söyleyeni, ne de savunanı insan yapmaya yetmez. Haksız mıyım? Halkın ne suçu var? Amerikan halkı savaş mı istemiş? Onlarda bizim gibi barış isteyen insanlar. Kim savaş ister çıkarı olacak birkaç demokrattan başka dünyada?

Asıl kendi tarihimize bakmalıyız. 80 ihtilalini yapan kimdi? Amerikalı mı?

En azından köpek terimini diplomat Amerikan köpekleri olarak kullanırsanız daha iyi olur. Ltfen olması gerekeni yapalım. Dünya daha güzel bir hal alacaktır, inanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megazort -- 20 Şubat 2007; 20:43:54 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.