Şimdi Ara

3. Dünya savaşı nasıl başlayacak? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
12.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: PrinceOfPersia

Tarihte binlerce savaş mevcuttur.Buyuk iskender 40000 kişilik ordusuyla 1 milyon askere karşı galebe çalmıştır. Savaşta zafer teknoloji, sayı ve kuvvet ile değil sadece ustun olan akıl ile kazanılır.

O devirde herkeste aynı silahlar vardı. Sayıca üstün olan taraf diğerini keserdi.

Şimdi durum değişti. Bir insan koyuyorlar düğmeye basıyor ve BUM! Ölü sayısı: 10 milyon

Bir kişi diyorum, bir düğme diyorum...

Eskiden savş adildi diye kazanmıştık. Amerikanın Irakla olan savaşı savaş mı sence? Bence değil...

Savaş dediğin şey karnına paslı bir kılıcın girip çıkmasıdır, savaş kafaların kesilmesidir. Korkakça düğmelere basıp bombalayıp kaçmak değildir. Ama malesef bunu biz de yapacağız 3. Dünya savaşında. Kılıç- kalkan ikilisini unutun diyorum. Devir değişti.

O zaman çoktuk, ve di
    ğer ülelerle eşittik. Aynı silahları kullanıyorduk. Sayımız fazlaydı ona dua edelim. Şimdiyse az ve geriyiz... Tıpkı zamanında onların olduğu gibi...

Dediğin gibi, tarih tekerrürden ibaret, dün onlara, yarın bize...

• quote:

Orjinalden alıntı: uzaklaştırılmış üye

F22 nin piyasaya çıkmadığnı nereden biliyorsun diyorum ben de sana...

B2 nin Irak' ı bombalamadığını nereden biliyorsun?

Ne olacaktı ülkeler bakın savaşta şunu bunu kullanıyoruz diye dünyaya açık mı vereceklerdi?

Milyon tane Iraklı ölmüş, 5000- 6000 tane Amerikalı...

Sanırım basit silahlar ile öldürmediler onca Iraklıyı. Arada ciddi bir sayı varsa aklıma daha ciddi silahla geliyor şahsen.

F22 piyasaya çıksaydı emin ol, biyerleri bombalarken görürdük. Abd'nin olayı bu: kendini üstün görmek/göstermek.
    Milyon tane Iraklı öldü ama unutma dünya savaşlarında da milyonlarca insan öldü. 1914de, 1939 da üstün teknoloji silahlar mı kullanıldı? Kore savaşında Vietnam savaşında yüzbinler öldü..
    O zamanlar basit silahlar yok muydu?
    Milyon kişinin ölmesi için üstün bir teknoloji mi gerekir?

Arkadaşım, senin demek istediğin nedir? Abd Irak'ı hallaç pamuğu gibi attığına göre, Türkiye'yi de yer mi diyorsun?
    Bu mantık yanlıştır. Savaşan orduyu yenemezsin, istediğin kadar bombala, istersen nükleer at farketmez.
    Irak ordusu yenildi, neden? çünkü Saddam'ın ordusu savaşmadı. Abd Bağdata girdiği gün, tüm C.muhafızları evlerinde yatıp tv izlediler.
    Bir tek asker bile, tek başına, bir evin penceresinden Abd askerlerine ateş açsa işgali yarım saat geciktirirdi.
    İsrail ile Lübnan gerginliğini iyice araştırın. İsrail askerleri Lübnana doğru düzgün girebildi mi öğrenin.
    Giremedi. Neden mi? Çünkü tek bir düşman askeri bile savaşsa, devasa ordular hareketsiz kalır.

Emin olun, Irak adına kimse savaşmadı.

• Bir defa bu devirde nükleer bombalı bilmemneli doğrudürüst savaş asla olamaz. Nedeni dünya birbirine girer. Bugün Amerika bize saldıramaz. Nedeni diğer tüm ülkelerin köprü görevini görüyor olmamız. amerika bize saldırsa, orta doğudan Avrupaya giden ticaret köprüsü yıkılır. Avrupa çılgına döner. Amerikaya saldırır ve 3. Dünya savaşı başlar.

O yüzden artık bazı ülkeler birbirlerinin savaşa katılmasını tetikliyor. Çnkü ortada dönen para var. Biz Siiryadan doğalgaz alıyoruz. İçtiğimiz bir bardak çaydan, , yıkandığımız sıcak suya kadar tüm o ısı kaynağı bize Sibiryadan geliyor. Amerika Sibiryaya saldırsa olan hem onara hem bize olacak. Gördünüz. İsrail Filistine saldırdı dünya ayaklandı. İsrail Filistini yok etseydi Dünya savaşı çıkardı durumu yani.
  • Savaşta teknolojinin büyük katkısı göz ardı edilemez tabi ki.Ama savaş çok farklı bir psikolojidir.Askeri paşaların hepsi,savaşta galip gelinebilmesi için mutlaka kara operasyonu yapılması gerektiğini savunurlar.İşte bu noktada teknolojiden once insani güç devreye girer.Irak kara operasyonunu,Irak'ın içindeki bazı hainlarin para karşılığı ülkesini satmasından dolayı kaybetmiştir.Amerikan askeri para için savaşırken,karşı taraf namusu gururu geleceği için savaşır.Yani yaşama sebepleri için.Her savaşta da parayla kazanılır,yani içlerinden bir hain çıkacaktır diye bir şart yoktur.
    Çok iyi bir askeri taktikle kara operasyonu kazanılırsa gerisi de gelebilir.Vietnam'da nasıl amerika kaybettiyse,3. dünya savaşında da aynı şekilde kaybedebilirler.Savaş sadece hileden ibarettir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrinceOfPersia -- 10 Şubat 2007; 0:52:18 >
  • savaş için illaki somut bişeylerinmi olması gerekiyor? savas basladı bile arkadaslar... 3. dünya savasi 2. dünya savasi bitmeden basladı hemde...ekonomik savaslar,siyasi baskılar,ambagolar bunların hepsi 3.dünya savasidir.ve belkide yüzyıllar sonra bu yaşadıgımız süreç 3.dünya savasinin içinde olarak kabul edilecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: orontez72

savaş için illaki somut bişeylerinmi olması gerekiyor? savas basladı bile arkadaslar... 3. dünya savasi 2. dünya savasi bitmeden basladı hemde... ekonomik savaslar,siyasi baskılar,ambagolar bunların hepsi 3.dünya savasidir.ve belkide yüzyıllar sonra bu yaşadıgımız süreç 3.dünya savasinin içinde olarak kabul edilecek

bu kategorik olarak mümkün mü. bitmeden baladıysa demek ki 2. dünya savaşı sürüyor bu mantığa göre.

nası başladı neye göre , uluslararası sisteme bakış açıları neydi ,uluslararası sınır çizgilerine ya da

hegemonya alanlarına.

bunlar somutlanmadan doğru-yanlış dan ayırt edilemez.

dünya savaşı hiç bitmez geniş anlamda ,ama bu tarihi terim olarak "global bir sıcak çatışma durumunu

ifade ediyorsa" ki bence öyledir. hayır 3. dünya savaşı başlamamıştır. nasıl başlar , başlangıcı önemli

olamaz, birisi "amerikan veliahtına suikast da düzenleyebilir, iran gemilerine el de koyabilir

,alsas-loren değil musul-kerkük olabilir vs. vs." bu bilinemez bin türlü olabilir ve önemli de değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: teamgsi

arkadaslar ben gerceklere dayanarak sizlerle dusuncelerimi paylasmak istedim. dogrulari soyledigim icin dogal olarak dokuz koyden kovuldum 4 gun ceza aldim. birkez daha dusunce ozgurlugu olmadigini kanitladik. bana kizan arkadaslarin akademik durumlari ne olursa olsun okumus olmanin bizim gibi toplumlarda bisey degistirmedigini gordum yine. size iyi forumlar diliyorum bir daha buraya yazmayacagim. kimseyi kiskirtmadim eyleme suruklemedim ama dusunerek buyuk suc isledim ozur dilerim hepinizden.

Resmin Çok Güzel...
  • 3. dünya savaşının başlaması garanti sanki açan arkadaş garantiymiş gibi bir başlık kullanmış .
  • Rusya devlet başkanı Vladimir Putin 43. Münih Güvenlik Konferansında, Abd 'ye vermiş veriştirmiş. Tek süpergücün dünyayı yönetemeyeceğini söylemiş..

1) Tek kutuplu dünya düzeni ve ABD öncülüğündeki Batı politikalarını uygun bulmuyorum.
    2) Tek merkezli bir gücün dünyayı yönetmesi çabası doğru olamaz.
    3) Tek merkezli bir dünya demokrasi için de doğru bir algılama değildir.
    4) Demokrasi, çoğunluğun isteklerinin azınlığın hakları ihlal edilmeden yerine getirilmesi olmalıdır.
    5) Biz silahsızlanma konusunda şeffafız, ama ABD ve birçok ülkede bu şeffaflığı göremiyoruz.
    6) Bize sürekli demokrasiyi öğretmeye çalışanlar, demokrasinin gereğini yerine getirmiyorlar.
    7) ABD her şeyin üzerinde davranıyor.
    8) ABD, ulusal güvenliği gerekçe göstererek ulusal sınırları tanımıyor. Bu büyük bir çatışma yaratıyor. Tek yönlü eylemler çatışmaları çözmüyor, aksine kötüleştiriyor.
    9) Hiç kimse uluslararası hukuka saygı göstermiyor.
    10) Hükümet dışı kuruluşlar (NGO) başka ülkelerin güdümünde faaliyet gösteriyorlar. Bu kabul edilemez. Rusya'da NGO'ları sıkı biçimde izletiyorum.
    11) NATO bir dünya kurumu değildir.
    12) Eğer İran'ın nükleer çalışmaları sorunsa, bu İsrail, Pakistan, Hindistan ve Kuzey Kore ile birlikte ele alınmalıdır. Kuzey Kore nükleer denemeyi yaptı bile.
    13) ABD'nin, "önleyici müdahale" yaklaşımı ve uygulamasının doğru olmadığı ve çatışma alanlarını daha da artırdığı ortaya çıkmıştır.

alıntı:http://www.milliyet.com.tr/2007/02/11/yazar/bila.html

• Her dünya savaşından önce devletler öncelikle ağır sanayiye önem vermitir özellikle demir çelik bugün çin ve hindistan ağır sanayi kuranlara inanılmaz teşvikler veriyor, avrupa artık maliyetlerini karşılamadığı için ağır sanayide kendini geliştiremiyor maliyetleri düşünen şirketler ucuz ülkelere yöneliyor neresi çin hindistan brezilya türkiye, porl harber öncesi amerika ağır sanayisini en üst seviyeye çıkartmış ve baskın sonrası çok kısa surede donanmayı yenılemıştır savaşın tarafları belli güclenenler ve gücünü korumak isteyenler bu gün rusya derin devleti putin önderliğinde yeniden sscb yı kurma calısmalarında geçtiğimiz gun bakü tiflis kars emir yolunun temeli atıldı butun devletler hazırlıklarını yapıyor aslında bizde de var bu hazırlıklar hemde uzun yıllardır size belki basit gelebilir ama sizce askeriye anadoluyu sadece erozyondan korumak içinmi ağaçlandırıyor? 3. dünya savaşı cıksa devleterin ellerindeki gelişmiş silah stoku nereye kadar dayanacak yine gerilla savaşları olacak yine çok canımız yanacak ama yine kazananlar biz olacağız çünki

MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUT

• quote:

Orjinalden alıntı: buzluo
    sizce askeriye anadoluyu sadece erozyondan korumak içinmi ağaçlandırıyor?

Bence evet.
    Ağaçlandırma çalışmalarının, gelecekte yaşanacak gerilla savaşlarının alt yapısını oluşturacağını düşünmek biraz fazlaca bilim kurguya kaçar bence.
  • 3.Dünya savaşının başlangıcını sağlayacak tek unsur vardır o da vahşi ,emperyalist,kapitalist,sömürücü bir devlet olan amerika birleşik devletleri dir...

Global anlamda amerikaya karşı tüm dünya ülkeleri derhal örgütlenmelidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ordaydım

3.Dünya savaşının başlangıcını sağlayacak tek unsur vardır o da vahşi ,emperyalist,kapitalist,sömürücü bir devlet olan amerika birleşik devletleri dir...

Global anlamda amerikaya karşı tüm dünya ülkeleri derhal örgütlenmelidir...

dünyanın tek emperyalist kapitalist sömürücü devleti abd midir.abd gider "çhc "(çin halk cum), "rf" (rusya fed)

gelir. bu boşluk dolar.

sorun bu boşluğu ortaya çıkarmayacak , yapay ayrışmalara prim vermeyecek bir "bölge " kültürü ,bir oratdoğu

kültürü yaratmaktır. ama sen gidip abd nin verdiği iple ,saddamı asarsan , öbürü benim ırkım senin ırkın derse ,

burda abd bitmez ,hatta gelen gideni aratır.

• Hayır ama tartışmasız en tehlikelisi amerikadır ...
  • biri beni tarıycak lazerli silahıyla, ama öyle bi teknolojiye gelmiş olcaz ki ben dirilip intikam alcam,

bunlardan milyarlarca olcak v

devlet başkanlarının evlatları da olaya karışcak veeee böylece 3.dünya savaşı başlıcak

4.sünü söleyim, ilki gbi olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosto -- 14 Şubat 2007; 4:53:06 >
  • Bence Türkiye' nin tek kurtuluşu:

3. Dünya Savaşı başlamadan 10 yıl önce, hatta hemen şimdi, müthiş bir hızla dünyanın çekirdeğine atom bombaları yerleştirp...

'' ÜSTÜMÜZE GELMEYİN, TARİHİ YOK EDERİZ '' tehtidi olmalıdır. Başka türlü kurtulacağımızı sanmıyorum...
  • Türkiye'yi küçümsemeyin derim. Ne kadar güçlü olduğumuzu birtek biz bilmiyoruz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tosto

biri beni tarıycak lazerli silahıyla, ama öyle bi teknolojiye gelmiş olcaz ki ben dirilip intikam alcam,

bunlardan milyarlarca olcak v

devlet başkanlarının evlatları da olaya karışcak veeee böylece 3.dünya savaşı başlıcak

4.sünü söleyim, ilki gbi olcak

türkiyeyi bilmem ama böyle bir bombanın patlaması insanlıgın kurtuluşu olurdu
  • Türk,Tanrının Öfkesinden Yaratılmıştır
  • Atom bombası vs gerilla savaşı mı?

Arkadaşlar...

Dünyada 65.000 ( bilinen ve açıklanan sayısıyla, araştırma yaparsanız görürsünüz. ) nükleer savaş başlığı var.

Bir tanesi ile 3000 km lik alanda hayat duruyor. Dünyanın çapı 40.000 küsür km dir. Anlayacağınız en fazla 15- 20 atom bombası ile dünya yok olur. O yüzden bırakın artık:

Türk,tanrının öfkesinden yaratılmıştır,
    En büyük Türkiye,
    Biz Osmanlıyız bilmemneyiz...

Saçmalamayalım...

Bomba diyoruz hemde en alasından...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.