Şimdi Ara

\\\3.Dünya Savaşı Senaryolarınız/// (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. Dünya savaşı çıkarsa dünya dümdüz olur . Şu şartlarda böyle bir savaşın çıkması bırak Dünya savaşını 2 büyük devletin savaşı bile çok uazk ihtimal bu kadar nükleer silah warken kim cüret edebilir ?. Ancak ilerde yaşanıcak çok ilerde yalnız bazı kaynak sorunları yüzünden savaş mecburi olucaktır kannımca. Dünyadaki süper güçleri düşünürsek onların domine ettiği bir savaş olur . ABD - ÇİN - JAPONYA - RUSYA..
  • israilin başlatacağı kesindir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altay65

Türkiye böyle bir savaşın önemli aktörlerinden biri olamayacak kadar önemsiz bir ülke konumunda. Türkiye bizlere göre acayip güçlü bir devlet ama gerçekte öyle değil. Öyle olmadığımızı gözümüzün boyandığını, çuval hadisesinde, pkk'ya karşı askeri aciziyetimizde, doğudaki belediye başkanlarının bağımsızlık diye bağırmalarına ses çıkaramamakla ve istihbarat elemanlarımızın doğuda tel tel dökülmelerinden, batıda ise meşhur it dalaşlarında ezici yunan üstünlüğünden rahatça anlayabiliriz. Var mı ötesi.

Seni kınıyorum...
  • Savaş kimler arasında olursa olsun ABD'nin ittifak olduğu taraf kazanacaktır.
    Acı ama gerçek.
    Neden?
    Dünya savaşları gösterdi ki insan işgücünü , fabriklarını ve hammadde kaynaklarını savaştan ve yıkımdan uzak tutan devletler savaşı kazanmıştır.3. dünya savaşı da büyük olasılıkla ABD topraklarına tek bomba düşmeden yapılacak yine avrupa ve asya harabeye dönecek.
    ABD sanayisi ve işgücü silah ve asker üretip Cepheye yollıyacak.Karşısındaki ülkenin sanayisini ve altyapısını yok ettikten sonra savaşı kazanacak.

Eğer ABD'yi yenecekseniz savaşı o kıtaya taşımalısınız!
    Peki size soru yeryüzünde kaç ülkede ABd'ye çıkarma yapabilecek yada istila edebilecek amfibi güç var?
    Kaç ülkede tek hamlede tüm ABD altyapısını yok edebilecek (Savunma kalkanlarını delip geçebilecek) savaşma azmini ve kabiliyetini azaltabilecek füze sistemleri var? (ABD yok etmeden önce)
    Benim bildiğim yok (maalesef)
    3. dünya savaşında yapabileceğimiz en iyi şey tarafsız kalmaya çalışmak ve en az zararla bu işi atlatmaktır.
    Topyekün bir savaşta Allah(c.c) korusun tüm cumhuriyet birikimlerimizi kaybedebiliriz.

SABAH SABAH ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 15 Aralık 2006; 21:57:59 >

• savaş çıktığında kim dinler amerikayı o zaman tüm sorunları bir ayda hallederiz amerika bize yalvarcak o zaman buraları üs olarak kullanalım felan diye türk ordusunun iyi olmadığını düşünüosun biraz araştırma yapsan görürsün ne kadar iyi olduğumuzu örnek vermek gerekirse özel kuvvetlere bağlı olan bordo bereliler uluslararası yapılan yarışmalarda hep rakiplerine fark atıp birinci olmuştur daha bir çok olay var kardak olayı olsun vs.bizim sorunumuz üretmiyoruz hep dışardan alıyoruz o yüzden onun bunun lafını dinlemek zorunda kalıyoruz 3. dünya svaşı çıkarsa bence çıkacak türkiye şangay beşlisinin yanında yer alırsa bu savaştan karlı çıkar
    quote:

Türkiye böyle bir savaşın önemli aktörlerinden biri olamayacak kadar önemsiz bir ülke konumunda. Türkiye bizlere göre acayip güçlü bir devlet ama gerçekte öyle değil. Öyle olmadığımızı gözümüzün boyandığını, çuval hadisesinde, pkk'ya karşı askeri aciziyetimizde, doğudaki belediye başkanlarının bağımsızlık diye bağırmalarına ses çıkaramamakla ve istihbarat elemanlarımızın doğuda tel tel dökülmelerinden, batıda ise meşhur it dalaşlarında ezici yunan üstünlüğünden rahatça anlayabiliriz. Var mı ötesi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Selin_Vz

quote:

Seni kınıyorum...

Kısmen katılıyorum ben. Ama askeri yönden bir aciziyet yok.Dünyada Füze ,Nükleer silah vs. teknolojisi çok gelişmiş olmasına rağmen asker gücü hala çok önemli. Çoğu zaman istediğini almak için füze yağdırmak yeterli olmuyor örn: Irak
    Bence bu konuda bir sıralama yapılsa ülkemiz asker gücü yönünüden dünyada önemli bir yerde.
    Ama dediğin gibi deniz aşırı bir savaşta mesela ne olur bilinmez.

• günümüzde nükleer bombaların caydırıcılıkdan başka bir önemi yok.savaş ortamında bile hiçbir ülke nükleer bomba kullanmaz.bazı yorumlarda "amerika nükleer bomba sallayacak hertaraf dümdüz olacak..." gibi yorumlar var.

amerika ve israili o kadarda büyütmemek lazım aslında.
    israil-lübnan savaşında daha doğrusu israil-hizbullah savaşında israil rezil oldu.100den fazla askerini kaybetti.onlarca tank imha oldu.bunları yapanda 5000 kişiden oluşan 2.3. sınıf silahlar kullanan hizbullah.
    amerikada da durum farklı değil.ırakta şuan batmış durumda resmen.haberlerde söylenildiğinden çok daha fazla amerikan askeri öldü vede ölmeye devam ediyor.direnişciler,dünyanın en iyi saldırı helikopteri olarak kabul edilen Apache helikopterini bile düşürebiliyor,yine aynı şekilde M1A1 Abrams tanklarını imha edebiliyorlar.biz herhalde hizbullah ve ırakdaki direnişcilerden daha iyi savaşırız.

• Burak turna-3. dünya savaşı
    Burak turna-nükleer darbe

okumanızı tavsiye ederim
    güzel komplo teorileri var
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Burak turna-3. dünya savaşı

okumanızı tavsiye ederim

Severek okudum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Selin_Vz

quote:

Seni kınıyorum...

Saçmalamışsın.Yunanlıların bizi it dalaşında ezdiğini nereden uydurdun???Çok ilginç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSoth -- 15 Aralık 2006; 16:11:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Gök Türk

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Burak turna-3. dünya savaşı

okumanızı tavsiye ederim

Severek okudum...

evet güzel kitaplar okurken zevk veriyo

bi ara senaryomu yazıp koyucam buraya ama şu an vaktim yok...

• Türkiye + Rusya + Çin + Hindistan + Pakistan + İran + K. Kore + Suriye + Venezuela + Küba
    VS
    ABD + AB + İsrail + Avustralya + Yeni Zelanda + Japonya + G. Kore

sonuç: insan nesli tükenir
  • saçma konular açmaktan bıkmadınız mı ? konu açmış olmak için konu açmayın lütfen bu ve buna benzer konular daha önce defalarca açıldı ve tartışıldı.
  • Japonya'nın Abd'nin yanında yer alacağını zannetmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebel_rude boy_X

saçma konular açmaktan bıkmadınız mı ? konu açmış olmak için konu açmayın lütfen bu ve buna benzer konular daha önce defalarca açıldı ve tartışıldı.

LAFINI BİL DE KONUŞ!

BENİM AÇTIĞIM KONULARA GÖZ AT BAKALIM GÖRÜRSÜN!

TANIMADIĞIN ADAMLA DÜZGÜN KONUŞ!
  • rusya çin amerika arasında başlar.bence doğu-batı savaşı olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gök Türk

quote:

Orjinalden alıntı: rebel_rude boy_X

saçma konular açmaktan bıkmadınız mı ? konu açmış olmak için konu açmayın lütfen bu ve buna benzer konular daha önce defalarca açıldı ve tartışıldı.

LAFINI BİL DE KONUŞ!

BENİM AÇTIĞIM KONULARA GÖZ AT BAKALIM GÖRÜRSÜN!

TANIMADIĞIN ADAMLA DÜZGÜN KONUŞ!

bu tür eleştiriler zoruna gidiyorsa araştır öyle konu aç.Bu arada senin açtığın konulardan bahsetmiyorum bu konudan bahsediyorum !
  • 3.dünya sawaşı değilde istanbulun fethinin adam gibi güzel bi filmini çıkarsınlar oscar almassa şerefsizim

eğer ille 3.dünya sawaşıysa biz amerikanın yanında olalım dağatalım ortalığı

• Savaş tarafları şöyle olur:

ABD-İNGİLTERE-FRANSA-İSRAİL-İTALYA(BELKİ YUNANİSTAN)

ALMANYA-JAPONYA-RUSYA-ÇİN-İRAN-BALKAN DEVLETLERİ(BELKİ TÜRKİYE)

Buradan %60 Rus tarafı galip çıkacak çünkü ABD nin bir sürü sorunu var gerek iç sorunlar gerek dış sorunları(Irak vs)bir sürü derdi var belki Türkiye Rus tarafına geçer çünkü ABD bizide tehdit ediyor.Hatta Türkiye'ye açılacak bir savaş Dünya Savaşı'ın başlatır.Çünkü ABD saldırırsa boğazlar vs. var ve bu Rusya-İran gibi ülkelerin hiç hoşuna gitmeyecek ve savaş başlar veya TR-YUN. savaşı çıkarsa savaş başlar yani herşey bizim elimizde bizim çıkartacağımız bir ateş dünyayı sarsar fakat biz bu savaşta asıl gücümüzü gösteririz belkide bu sefer eskiden yapamadığımızı yaparız...
  • şu su savaşını bi türlü anlamıyorum zaten tatlı suların %75 i buzullarda alsınlar ordan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Raist] -- 15 Aralık 2006; 21:25:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.