ABD Başkan Yardımcısı ve demokrat parti başkan adayı Kamala Harris, Ermenistan’ın 23 Eylül 1990’da Sovyetler Birliğinden Ermenistan Bağımsızlık Bildirgesi ile ayrıldığını ilan etmesinin 34. yıl dönümünde Ermenistan’ı tebrik ettiği açıklamada 1915, 1992 ve 2023 olaylarıyla ilgili Türkiye ve Azerbaycan’ı hedef alan skandal ifadelere yer verdi.
1915 olaylarına vurgu yapılan açıklamada geçtiğimiz seneye kadar Ermenistan işgali altında olan, Azerbaycan'ın 2023 yılında anavatana kattığı Dağlık Karabağ Bölgesinden 'zorla çıkarılan!' Ermeni nüfusun geri dönmesi temennisi bildirildi. Söz konusu açıklamalara ilişkin ne Dışişlerinden ne de Türkiye’nin ABD’deki temsilciliklerinden hiçbir yanıt gelmediği gibi konu ne yazık ki ülkemiz basınında da yer almadı.
Skandal açıklamada: ‘’Ermeni halkının Sovyetler Birliğinden ayrılıp özgür ve bağımsız bir ulus olma yönünde adım attığı günü kutlarken sizlere en iyi dileklerimi iletiyorum.
Bu günü kutlarken, yaklaşık 1,5 milyon Ermeninin sürgün edildiği, katledildiği ve ölüme mahkum edildiği Ermeni Soykırımını da asla unutmamalıyız. Bu olay, Ermeni halkının kimliğini şekillendirmeye devam eden bir trajedidir. Ermeni Amerikan toplumunun zorluklarla başa çıkması, kolektif Amerikan hikayemizde bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor.
Dağlık Karabağ'dan yerlerinden edilen Ermenilerin güvenli bir şekilde yutlarına dönme hakkı, Ermeni halkının onurunun ve bölgede istikrarın yeniden sağlanması açısından hayati önem taşımaktadır.’’ ifadeleri yer aldı.
Kamala Harris'in ABD’deki, DEM Parti Ermeni asıllı milletvekili Garo Paylan’ı dahi yeterince Ermeni olarak görmeyen ve kendisini ortak inanç çatısı altından kovan ve dışlayan, kafayı Türkiye’yle bozmuş bu hastalıklı gruplara olan desteği sebebiyle Türk asıllı ABD vatandaşları 5 Kasım seçimlerinde oy rengini iyice düşünerek belirlemeli.
Ermenistan’ın ne durumda olduğundan habersiz Kaliforniya merkezli bu hastalıklı gruplar son yıllarda normalleşme sürecinde olan Türkiye-Ermenistan ilişkileri sebebiyle de kendilerini yerlerden yerlere atıyor, Ermenistan’ı landlock bir ülke olmaya zorlayarak Ermenistan’a en büyük zararı veriyor.
Eski Kaliforniya senatörü olan Harris’in daha önce de sözde Ermeni iddialarına ilişkin sık sık açıklama yaptığı ve hatta Ermeni kuruluşlarınca ciddi destek aldığı biliniyor
Kamala Harris gibi kendi alt kimliği konusunda dahi uzlaşıya varamamış ve tarih cahili bir siyasetçi tam olarak hangi tarih bilgisine güvenerek bu cüretkar açıklamaları yapıyor, belirsiz. Dışişleri Bakanlığı bu gibi olaylarda eski sözcü Hami Aksoy dönemindeki gibi iletişim prosedürünü düzgün ve açık yönetmeli, bu tip durumlara anında reaksiyon göstermeli. ABD’de yaşayan 1-2 kişinin dikkatini çektiysem ne ala, eyyorlamam bu kadar. Umarım bu kadın ABD başkanı olarak seçilmez.
Bir türlü bulamadığım mont - Acil Yardım
Arkadaşlar merhaba,
Bir süredir çılgınlar gibi artan mont fiyatlarına karşı direnmeye çalışsam da soğuk hava koşulları ve varlığı iddia edilen küresel ısınmaya dair herhangi bir belirti görmediğim için mont almaya karar verdim ve Tommy Hilfiger'ın şu montunu gördüm fakat eski sezon ürünü olduğu için bulmak imkansız gibi bir şey. Tommy Jeans Men's TJM Colorblock Jacket White / Twilight Navy montun XS bedenini arıyorum. Sizlerin de desteğiyle bulacağıma inanıyorum. Yardımlarınızı esirgemeyin.
Çin aşısı sonucum çıktı
Arkadaşlar selam. Çin Aşısı SinoVac CoronaVac için Faz-3 gönüllüsü olmuştum. Geçtiğimiz günlerde gerçek aşı olduğum bilgilendirilmesi yapıldı ve ben de antikor testi yaptırdım. 0-50 değer S proteini bakılan testte sonucum 674 çıktı. Testi yapan laboratuvar bu rakamın çok iyi olduğunu söyledi. Testin ekran görüntüsünü ve süreci de bir videoyla anlattım. Sorularınız varsa alayım.
Çin aşısı için gönüllü oldum
Arkadaşlar selam
Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yapılan Çin aşısı SinoVac CoronaVac 3. faz çalışmaları için gönüllü oldum. 16 Aralık sabahı PCR ve antikor testi yapıldı. 17 Aralık günü de ilk dozu yaptılar. İlk 2 gün aşı vurulan kolda hafif ağrı oldu. Bugün üçüncü gün bitiyor ve ağrı ya da yan etki yok. İkinci doz için 31 Aralık'ta tekrar gideceğim. Süreci anlatan bir video çektim ve 2-3 günde bir güncelleme videoları yükleyeceğim.
Irkçı Yunan TikToker’ın Türkiye yorumu
Türkiye’nin yazlık tatil yerleri ile ilgili kendi TikTok hesabım için hazırlayıp yayınladığım videoya ırkçı olduğunu düşündüğüm bir Yunan tiktoker ‘Nice old Greece’ (Güzel eski Yunanistan) yazdı, ben de cevap olarak Athens: Nice old Greece yazdım. ardından Türkiye’nin tarihi yok Türkiye eşittir suç tarzında ülkemizi aşağılayıcı yorumlar yazmaya başladı. Söz konusu video aşağıda.
Tabiki Yunanlıların hepsi bu kafada değil. Her millette aşırı fikirlere sahip kişiler var. Tiktokta bu tarz Türkiye karşıtlığı videoları ve yorumlarına çok denk geliyorum.
|
|
Bihter birazdan intihar edecek
|
Meslek: Medya
İlgi Alanları: teknoloji, seyahat
http://mehmetlegeziyorum.blogspot.com/ Bilginin ışığı altında aydınlanmaya hazır mısınız? |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.031
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 95.032 (Bu ay: 861)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 136 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic