|
Bildirim
|
Öncelikle içi bol sulu ve uçları hasar görmemiş hindistan cevizi seçmek önemli. Daha sonra cevizi 3-4 gün su dolu bir kase içerisinde bekletin suyu çeksin. Ardından cevizi ağzı kapanabilen bir buzdolabı poşeti içerisine yerleştirin ve içine 1 çay bardağının 4te 1i kadar su koyun ve poşeti tamamen kapatarak sürekli sıcak olabilecek bir yere koyun. Güneş önüne koyabilirsiniz şu sıralar havalar sıcak malum. Kışın kaloriferin üzerine bir kase aracılığıyla koyabilirsiniz. eğer 1-2 hafta içerisinde üç delikten birinde beyaz nokta gibi bir şey çıkmıyorsa cevizi kırıp yiyebilirsiniz. çıkıyorsa çimlenme süreci başladı demektir. içerisindeki su eksildikçe biraz ekleyin 2-3 günde 1 defa da 1 saat kadar poşetin ağzını açık bırakın hava girsin. ara ara ceviz küflenebilir normaldir böyle bir durumda cevizi çıkarıp yıkayın deliklere sakın zarar vermeyin. tekrar geri koyun. Deliklerden çıkacak olan beyaz nokta bir süre sonra büyüyerek yeşil bir hal alacak ve kök vermeye başlayacak. toplamda 3-4 ay kadar cevizin buzdolabı poşeti içerisinde kalması gerekiyor. Buraya kadar gelebilirseniz bana tekrar yazın gerisi en kolay kısmı yardımcı olurum :)
Başarılar :) |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsalangemon -- 9 Mayıs 2020; 21:20:25 > |