Şimdi Ara

3 DUY'LU AVİZE MONTAJI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 adet duyu olan bir avize aldım, elektrik işlerinden çok fazla anlamam. Eski florasanı söktüm ve yeni aldığım aviyezi asıp kablolarını birleştirdim.
    Her şey bittiğinde avizede bulunan 1 lamba yanmıyor, diğer ikisi ise yanıyor.
    Yanmayan lambayı diğer duya taktığımda o da yanıyor, yani ampülde bir sorun yok.
    Yine yanmayan duyun içindeki sarı renkli elektrik akımının geldiği yeri kontrol kalem ile kontrol ettiğimde elektrik geliyor.

Duvardaki anahtar tekli, ama çiftli anahtar ile denemeye çalıştığımda tek düğme yine iki lambayı yaktı ama diğer düğmeye bastığımda kalan tek lamba yine yanmadı.
    Sizce sorun ne olabilir.?
    Bu arada avizenin 3 kablosu var.
    Tavandan da 3 kablo çıkıyor.

• avizenin çıkışında üç kablomu var eğer öyleyse biri nötrdür bağlantıların yerini değiştirerek tekar dene sorun olmaz..
  • biri yanmadığına göre tekli anahtardan sadece tek kabloya gerilim verilmiş olabilir.. duvardaki anahtarı söktüğünüzde orada boşta kablo olmamalı.. anahtara bir tane girip iki tane çıkmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 23 Şubat 2013; 19:01:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avizenizde büyük ihtimal kahverengi mavi ve sarıyeşil kabloları vardır kahverengi be mavi kabloları birleştirip bağlantı yapınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat atılgan

Avizenizde büyük ihtimal kahverengi mavi ve sarıyeşil kabloları vardır kahverengi be mavi kabloları birleştirip bağlantı yapınız

2 tane gri bir tane de siyah kablo var, mavi yeşil yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan1983

quote:

Orijinalden alıntı: serhat atılgan

Avizenizde büyük ihtimal kahverengi mavi ve sarıyeşil kabloları vardır kahverengi be mavi kabloları birleştirip bağlantı yapınız

2 tane gri bir tane de siyah kablo var, mavi yeşil yok.

o zaman 2gri kabloyu birleştir siyah kablo nötr tek bağlanıcak
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim...
  • lütfen yardım 3lü avize aldım tavanda iki mavi bir kırmızı avizede sarı yeşil ve kahverengi kablo var, bağlantıyı nasıl yapmalıyım, açma anahtarı tekli bunuda çiftli olarak değiştirmeli miyim yardımlarınızı bekliyorum
  •  3 DUY'LU AVİZE MONTAJI

şemada ikili anahtar ile iki farklı lamba çalışıtırlıyor. sizin yapmak istediğiniz ikili anahtar ile birine basıldıgın tek ampul digerine basıldıgında
    iki ampulun yanması bunun şemdaki mavi ve yeşil çizgilere bir lamba daha eklemek burdaki mavi çizgi nötür yeşil çizgi ve kırmızı farz
  • 3' lü avizelerin çalışması tek anahtarla 1 duy, diğer anahtarla 2 duy çalışır. Kabloların 1 tanesi nötr dür.Diğer 2 kablo fazdır. 2 anahtar açık olduğunda 3 duy aktif olur.
    Bağlantısı basittir. Yazdığımı bir kaç kere okuyun mantığını kavrayacaksınız.

Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.