Bildirim
12 v ile kaç metre şerit led yakabirim
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
İstediğin kadar.Öyle soruya böyle cevap :D
Vereceğin akım kaç amper? Önemli olan o.Yoksa istediğin kadar LED yakabilirsin. -
Kamyon olduğuna göre 100 A in üzerinde akım verebilir demek.Burada mesele akımdan ziyade şerit led uzunluğunun gereken akımı verip veremeyeceğidir.Örneğin uc ucuna ekleyerek 40 metre şerit led bağlayamazsınız,bu şerit içerisindeki iletken kanalların zarar görmesine neden olur.
size tavsiyem zaten şerit ledler 5 metre şeklinde satılmakta burada yapılacak iş şu olmalı her bir beş metrelik led şeritlere ayrı ayrı kablo çekilip bağlanmalı.Çekilen her ayrı kabloda uygun bir kutu içerisinde sigorta ve 12V regülatörler bağlanmalıdır.Regülatör bağlamak zorunda değilsiniz ama şerit ledlerinizin ömürlerini uzun tutmak istiyorsanız bağlamak daha mantıklı çünkü araba çalışma esnasında aküdeki gerilim 14.4V u hatta marş bastıktan hemen sonra daha yükseğe çıkabilmekte buda 12V ile çalışması gereken şerit ledlere daha fazla gerilim gitmesine neden oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 4 Ocak 2015; 17:47:57 > -
Dikkat et bizim axor da da öyle demiştik ancak bazı aydınaltma yerleri 24v bi sakatlık çıkmasın. Önce aldığın çıkıştaki voltajı ölç direk 12v diyorsun inşallah ölçmüşsündür. Kasanın yanındaki park lambalarından bahsediyorsan tam diyemem ama bizimkisi 12v du patlayan ampul için bakmıştık. İçerideki kabin aydınlatması büyükler 24v kitap okuma ışıkları 12v du. -
voltaj çıkışını alacağın noktanın 12V olması lazım. Direk aküden alırsan sorun olmaz. Ama park lamblarından vs. den alacaksan voltajın 12V olmasına dikkat et. Eğer değilse 12V regülatör kullanman gerekir. Ben 5m lik 4 şerit ledi seri bağlayıp 12V ile besledim. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Benim kullandığım şerit ledler tek çipli idi. Kullanacağın şerit ledlerin çip sayısı arttıkça çekeceği akımda artacaktır. Dolayısıyla uç uca ekleyeceğin şerit uzunluğu kısalacaktır. -
sanırım elinizde bir adaptör var. adaptör kaç amper?
bir led 0.02A çeker (rengine göre). sizin adaptör 1A olsa: 1/0.02=50 led yakabilirsiniz. -
Adaptör kullanmadım hocam. Bu şerit ledler için üretilen güç kaynaklarından kullandım. İstenilen güçte ve birçok farklı marka ve modelde bu güç kaynakları var.
Yüksek güç isteyen uygulamalar için rahatlıkla kullanılabilir. Ben uzun zaman önce yapmıştım. Tam değerini hatırlayamadım. 5 mt lik bir şerit led tabiki rengine göre değişir ama yaklaşık 3,5A civarı akım çekiyor. Yapılacak uygulamaya uygun güçte güç kaynağı ile sorunsuz şekilde çalıştırılabilir(tabiki şerit ledlerin dahili yollarının kaldrırabildiği ölçüde).
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X