Şimdi Ara

20 Metre / 3 Çipli Led / Aylık Ne Yakar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
40.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iş yerime değişiklikler yapıyorum vitrinlere led döşeyeceğim.

30 Amper 350w adaptör
    20 Metre 3 Çipli Led Kullanıcam. Metrede 60 Adet.

3 Çipli led metre başı 14.4w yakıyormuş.

Bu işten anlayan arkadaşlar hesaplarsa çok sevinirim.

Aylık ne kadar ek fatura gelir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

20 Metre/3 Çipli LED'lerin Aylık Elektrik Tüketimi

Uzun LED şeritler, aydınlatma ve dekorasyon amaçlı yaygın olarak kullanılmaktadır. 20 metre uzunluğundaki 3 çipli bir LED şeridin aylık elektrik tüketimini hesaplamak için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

LED Çiplerinin Sayısı: LED çiplerinin sayısı, şeridin watt başına düşen güç tüketimini belirler. 3 çipli bir LED şerit, 1 çipli bir şeride göre daha fazla güç tüketecektir.

LED Şeridinin Uzunluğu: Şeridin uzunluğu da toplam güç tüketimini etkiler. 20 metrelik bir LED şerit, 10 metrelik bir şeride göre daha fazla güç tüketecektir.

Çalışma Voltajı: LED şeritlerin genellikle 12V veya 220V çalışma voltajı vardır. 220V şeritler daha yüksek güç tüketir, ancak daha uzun mesafelerde kullanılabilir.

Ortam Sıcaklığı: Ortam sıcaklığı LED şeritlerin verimliliğini etkiler. Yüksek sıcaklıklar güç tüketimini artırırken, düşük sıcaklıklar azaltır.

Ortalama Kullanım Süresi: LED şeritlerin aylık elektrik tüketimi, günlük kullanım süresine bağlıdır.

Hesaplama Örneği:

Varsayalım ki 20 metrelik, 3 çipli bir LED şeridiniz var ve günde ortalama 6 saat kullanıyorsunuz. LED şeridinin watt başına düşen güç tüketimi 4,8W/m ise:

Toplam güç tüketimi = (Watt başına düşen güç tüketimi x Şerit uzunluğu) Toplam güç tüketimi = (4,8W/m x 20m) Toplam güç tüketimi = 96W

Günlük elektrik tüketimi = (Toplam güç tüketimi x Çalışma süresi) Günlük elektrik tüketimi = (96W x 6 saat) Günlük elektrik tüketimi = 576Wh

Aylık elektrik tüketimi = (Günlük elektrik tüketimi x Gün sayısı) Aylık elektrik tüketimi = (576Wh x 30 gün) Aylık elektrik tüketimi = 17.280Wh

Bu örnekte, 20 metrelik 3 çipli LED şeridinizin aylık elektrik tüketimi yaklaşık 17,28 kWh'dir. Gerçek tüketim, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Saatte 11krş harcar 20 metre
  • quote:

Orijinalden alıntı: valala6

Saatte 11krş harcar 20 metre

Neye göre kime göre kardeşim?
  • Neye göre; ledin metresi 15w desek > 15w x 20metre = 300w.
    kime göre; tedaş a göre 1kw elektrik en fazla 40kr olsa..,,, sizde saatte 0,3kw yakacaksınız... 40kr / 3 = 13kr

NOT: şerit ledi sağdece 1 taraftan beslemeyiniz,,, güç kaynağından hem ledin ilk tarafına, hemde ledin son tarafından voltaj girişi yapınız,, imkanınız varsa 15. metredende güç girişi yapınız.
    yoksa 300w gücün hepsi ilk metreden geçeceği için ısınma ve güç düşümü olur, taşıyamazsa hattı bile yakabilir.
  • delete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valala6 -- 4 Ağustos 2016; 17:13:54 >
  • 1kw elektrik 1000w yapar,
    1000w 0.38krş harcar,

senin 1 metre ledin 14.4w çekiyormuş saatte,
    20 metre ledin 288w harcar o zaman,

1000w 1saatte 0,38 krş harcarsa
    288w 1 saatte 0,10944 krş harcar.

Bana göre, yukarıdaki hesaba göre KARDEŞİM.

Ben üşenmeyip sana yazdığın soruya cevap veriyorum, sen gelmiş "rica etsem bu hesaba nasıl ulaştınız" diyeceğine hoş olmayan bir üslupla "Kime göre neye göre kardeşim" diyorsun

Eğer 65-70 yaşlarında isen = Bu hesap yeterli mi kardeşim,
    eğer 65> yaşlarda isen Bu hesap yeterli mi yiğenim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Neye göre; ledin metresi 15w desek > 15w x 20metre = 300w.
    kime göre; tedaş a göre 1kw elektrik en fazla 40kr olsa..,,, sizde saatte 0,3kw yakacaksınız... 40kr / 3 = 13kr

NOT: şerit ledi sağdece 1 taraftan beslemeyiniz,,, güç kaynağından hem ledin ilk tarafına, hemde ledin son tarafından voltaj girişi yapınız,, imkanınız varsa 15. metredende güç girişi yapınız.
    yoksa 300w gücün hepsi ilk metreden geçeceği için ısınma ve güç düşümü olur, taşıyamazsa hattı bile yakabilir.

neye göre kime göre

yorumunuz için teşekkür ederim.

20 metreyi parçalicam

mesela 5 adet 1 metre 10 adet 50 cm.

raflara diziceğim için tek yerden giriş olmayacak.

bu durumda sıkıntı yaratabilirmi ?

totalde 20 amper tutuyor ben 30 amperlik fanlı adaptör aldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    19 yıl önce açıldı
    5 METRE ODA LED TV KAÇ İNÇ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: valala6

1kw elektrik 1000w yapar,
    1000w 0.38krş harcar,

senin 1 metre ledin 14.4w çekiyormuş saatte,
    20 metre ledin 288w harcar o zaman,

1000w 1saatte 0,38 krş harcarsa
    288w 1 saatte 0,10944 krş harcar.

Bana göre, yukarıdaki hesaba göre KARDEŞİM.

Ben üşenmeyip sana yazdığın soruya cevap veriyorum, sen gelmiş "rica etsem bu hesaba nasıl ulaştınız" diyeceğine hoş olmayan bir üslupla "Kime göre neye göre kardeşim" diyorsun

Eğer 65-70 yaşlarında isen = Bu hesap yeterli mi kardeşim,
    eğer 65> yaşlarda isen Bu hesap yeterli mi yiğenim

yanlış anlama reis kötü niyetli demedim onu. bazıları dalga için sallıyor öyle de bende öyle zannettim Allah razı olsun

• Sıkıntı olmaz ozaman,,,
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    40 kr yaksa kw başına bodrum katında küçük sanayi var gibi fatura gelir

Bu ayki faturada 0.220452 tl diyor. Yuvarlarsak 22 kr

14.4 w metre başına x 20 = 288 w toplamda 300w ele alırsak kayıp ısınma vs

1000 w da 22 kr oluyorsa
    1000w/300w = 3.33333333 eder
    22 kr bu sayıya bölersek 300 w saatte 0.066tl harcar yani 20 metre 3 çipli bu şerit led saatte 0.066 tl harcamış olur.

20 metre şerit led 10 saatte 0.66 tl bunu 1 aya çarparsak 0.66 tl x30 = 19.8 TL günlük 10 saat bir ay çalışmasıyla olur.

1 ay her gün çalışma ile GÜNLÜK
    10 SAATTE 19.8 TL
    8 SAATTE 15.84 TL
    7 SAATTE 13.86 TL
    5 SAATTE 9.9 TL
    3 SAATTE 5.94 TL

EĞER KENDİN HESAP YAPACAK İSEN,
    Günlük çalışma saati X 0.066
    Çıkan sonucu kaç gün çalışacaksa örneğin 30 gün olsa 30 ile çarpacaksın.

Aylık KW başına düşen miktarı evinin elektrik faturasındaki birim fiyat kısmından görebilirsin. 0.066 nerden geldi der isen. Birim fiyatta 0.25 kusür fiyat var ise bunu 3.33333333 (noktadan sonra 8 adet 3 var) böleceksin. Bu sayı ledlerin 300 w olduğu için 1000/300 hesabından ledlerinin saatteki yakacağı fiyatın bölenidir. 1000 w da 0.25 kr yakıyorsa 300 w da saatte kaç yakar cevabının sorusu gibi düşün. Faturadaki fiyat her zaman 1000 w (1kW) üzerindne yapılır.

Takıldığın yer olursa sorabilirsin.

• Neye göre, kime göre , ilerisine göre, şuana göre, ne zamana göre, hangi değişikliğe göre , ne kadar, kaç tl , bu soruların tüm cevabı öesajımda mevcut. Hala takılıyrosan hiiiç çekinme sor ben çok hesap yaptım böyle ve hsap şeklini anlattığına göre sen kendi faturandaki birim fiyata bakarak her şeyi hesaplarsın. Örneğin kettle var ve 1000 w yazıyor üzerinde. Günlük 5 dakika çalışsa ayda 20 gün çalışsa faturanda birim fiyata 0.25 tl yazsa , 5x20= 100 dakika yani 1 saat 40 dakika sen bunu yuvarla 2 saat de en kötü ihtimal. Ayda 2 saat 1000 w , birim fiyat kaçtı ? 0.25 . 2 x0.25 neymiş ? Bizim kettle (ketıl) ayda 50 kr yakıyormuş. Hesap gayet açık bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

40 kr yaksa kw başına bodrum katında küçük sanayi var gibi fatura gelir

Bu ayki faturada 0.220452 tl diyor. Yuvarlarsak 22 kr

14.4 w metre başına x 20 = 288 w toplamda 300w ele alırsak kayıp ısınma vs

1000 w da 22 kr oluyorsa
    1000w/300w = 3.33333333 eder
    22 kr bu sayıya bölersek 300 w saatte 0.066tl harcar yani 20 metre 3 çipli bu şerit led saatte 0.066 tl harcamış olur.

20 metre şerit led 10 saatte 0.66 tl bunu 1 aya çarparsak 0.66 tl x30 = 19.8 TL günlük 10 saat bir ay çalışmasıyla olur.

1 ay her gün çalışma ile GÜNLÜK
    10 SAATTE 19.8 TL
    8 SAATTE 15.84 TL
    7 SAATTE 13.86 TL
    5 SAATTE 9.9 TL
    3 SAATTE 5.94 TL

EĞER KENDİN HESAP YAPACAK İSEN,
    Günlük çalışma saati X 0.066
    Çıkan sonucu kaç gün çalışacaksa örneğin 30 gün olsa 30 ile çarpacaksın.

Aylık KW başına düşen miktarı evinin elektrik faturasındaki birim fiyat kısmından görebilirsin. 0.066 nerden geldi der isen. Birim fiyatta 0.25 kusür fiyat var ise bunu 3.33333333 (noktadan sonra 8 adet 3 var) böleceksin. Bu sayı ledlerin 300 w olduğu için 1000/300 hesabından ledlerinin saatteki yakacağı fiyatın bölenidir. 1000 w da 0.25 kr yakıyorsa 300 w da saatte kaç yakar cevabının sorusu gibi düşün. Faturadaki fiyat her zaman 1000 w (1kW) üzerindne yapılır.

Takıldığın yer olursa sorabilirsin.

yorumun için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. gayet iyi anladım..

bu ledler dükkanda iş yerinde kullanılacak ev faturasına göre iş yeri elektrik ücreti farklı olurmu

• Şimdi biri diyor benim 0.33 diğeri 0.27 vs nerde kullanılacaksa oranın son faturasındaki birim fiyata bak. Dikkat et bazen yazılar kayık basılıyor ona göre halledersin umarım
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Hocam 22 kuruş vergi trt payı vs. eksik hali.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?

Genelde 41-2 kuruş elektrik birim fiyatı.
  • Vergi ve trt payi birim fiyati etkilemez. Toplam kullanim miktiranina oranla yapilir her alet icin ayri ayri degil. Yani 3 kw led harcamis 5 kw TV veya 5 kw tv 3 kw led sonuc olarak toplam miktara vergi giriyor. Ha faturayi artirdigin icin vergi de artar ancak trt payi vergi vs sabit kalir sadece kdv oranindan yukselis yapar o da 50 kr 1 tl bu konu hakkinda tartisma bile gereksiz sanki
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Hocam burdada sadece tüketim 22 küsür kuruş ama 41 kuruşa çıkıyor kayıp kaçak trt vs. Tedaş tahakkuk servisinin verdiği bilgiye göre yorum yaptım. Onların dediği yani bende onların yalancısıyım :)
  • İstanbul kardeşim
  • Bir ton yazi yazdim hatadan gelmemis. Soyle olursa eger trt payi veya vergisi toplam tuketim bedelinin %2 si veya bilmem kaci alinacak derse tamam eyvallah. Ama 200 tl kullanin da 30 tl kullaninda yani herkesten esit vergi aliniyor ancak kdv de %18 gibi bir oran oldugu icin ne kadar kullanirsan kat kat fazla oduyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Bir ton yazi yazdim hatadan gelmemis. Soyle olursa eger trt payi veya vergisi toplam tuketim bedelinin %2 si veya bilmem kaci alinacak derse tamam eyvallah. Ama 200 tl kullanin da 30 tl kullaninda yani herkesten esit vergi aliniyor ancak kdv de %18 gibi bir oran oldugu icin ne kadar kullanirsan kat kat fazla oduyorsun.
    Her yönden tasarruflu olacağı kesin :)
  • Hocam 30 amperlik trafoya 20 amperlik led bağladım.
    220 girişlerine 1.5luk topraklı kablo kullandım.
    Nötr faz girişlerine dikkat ettim. 3 çıkışa böldüm led girişlerini 7x3 yani herşeyi prof ayarladım.
    Kasanın dışında hafif elektrik var kontrol kalemi yanıyor elle tutuyorum çarpmıyır ama titriyor. Neden olabilir sıkıntı yapar mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.