Şimdi Ara

LCD TV lerde 1 saatte harcanan enerji kaç TL ye karşılık geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
92.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    LCD TV lerde 1 saatte harcanan enerji kaç TL ye karşılık geliyor.?
    Çünkü evde bizim ufaklıklar TV yi sabah 7:30 da açar ve ortalama gece 2:00 a kadar TV açık kalır.
    Yaklaşık günde 18-20 saat açık kalıyor.
    Günde 20 saat açık kalan bir TV nin tükettiği elektrik enerjisi kaç TL dir?
    Kitapçığında 220w harcadığı belirtilen bir TV için nasıl hesaplarız. Bu değer herhalde 1 saatlik tir.

Buradan alacağım bilgilere göre eğer gerçekten ciddi bir meblağ tutuyor ise özellikle küçük (40/42") bir TV bakacağım. Meblağ düşük ise o zaman büyük(47/52") bakacağım. Bildiğim kadarıyla LED aydınlatmalı olanlar tüketimde kısmen daha cimri oluyorlar.

Yanıtlarınız için şimdiden tşk,

• bilmiyorum. bilen arkadaşlar yardımcı olun lütfen upp+++
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebercet2006

Merhabalar,
    Çünkü evde bizim ufaklıklar TV yi sabah 7:30 da açar ve ortalama gece 2:00 a kadar TV açık kalır.
    Kitapçığında 220w harcadığı belirtilen bir TV için nasıl hesaplarız. Bu değer herhalde 1 saatlik tir.

Buradan alacağım bilgilere göre eğer gerçekten ciddi bir meblağ tutuyor ise özellikle küçük (40/42") bir TV bakacağım. Meblağ düşük ise o zaman büyük(47/52") bakacağım. Bildiğim kadarıyla LED aydınlatmalı olanlar tüketimde kısmen daha cimri oluyorlar.

40-42" Panel TV nin Ortalama 200 watt harcadığı kabulu ile ve elektrik 1 KW/h fiyatı herşey dahil 27 kuruş alırsak:

1 saatte:> (1000w*saat 27 kuruş ise 200w*saat için) (200/1000) x 27krş = 5.4 kuruş/saat

Günde 20 saat ayda 30 gün için aylık harcama = 5.4 krş/saat x 20saat x 30 gün = 32.40 TL / ay

Not 1: Günde 20 saat tv seyredip 4 saat uyku uyunuyorsa sağlığa zararlıdır

Not 2 : CRT tip eski bir 72 ekran TV de bedavaya çalışmaz en az 100-120 watt*saat harcar o da 16 TL/ay yapar, yani sonuçta ayda fazladan 10-15 TL vermiş olacaksınız

Not 3: Yeni nesil LCD-LED aydınlatmalı olan 40-47-52" tv ler arasında çok büyük bir tüketim farkı görünmüyor
    Samsung web sayfasında
    3D özellikli C8000 için harcama 40" :180watt, 55" :250 watt
    B6000 için 40" : 140watt, 46": 170 watt (40" nerdeyse CRT ile aynı)
    yani sonuçta faturanız 5-10 TL farkeder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 23 Temmuz 2010; 9:52:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Orijinalden alıntı: zebercet2006

Merhabalar,

40-42" Panel TV nin Ortalama 200 watt harcadığı kabulu ile ve elektrik 1 KW/h fiyatı herşey dahil 27 kuruş alırsak:

1 saatte:> (1000w*saat 27 kuruş ise 200w*saat için) (200/1000) x 27krş = 5.4 kuruş/saat

Günde 20 saat ayda 30 gün için aylık harcama = 5.4 krş/saat x 20saat x 30 gün = 32.40 TL / ay

Not 1: Günde 20 saat tv seyredip 4 saat uyku uyunuyorsa sağlığa zararlıdır

Not 2 : CRT tip eski bir 72 ekran TV de bedavaya çalışmaz en az 100-120 watt*saat harcar o da 16 TL/ay yapar, yani sonuçta ayda fazladan 10-15 TL vermiş olacaksınız

Not 3: Yeni nesil LCD-LED aydınlatmalı olan 40-47-52" tv ler arasında çok büyük bir tüketim farkı görünmüyor
    Samsung web sayfasında
    3D özellikli C8000 için harcama 40" :180watt, 55" :250 watt
    B6000 için 40" : 140watt, 46": 170 watt (40" nerdeyse CRT ile aynı)
    yani sonuçta faturanız 5-10 TL farkeder

Sn. mastor1,
    Öncelikle ayırdığınız vakit için tşk...
    Ben 27 krş bilgisini bulamamıştım.
    Bu 27 kurus istanbulda yaşayan, mesken(ev) türündeki yerler için günün 24 saati geçerli olan rakam değil mi?
    Bir de 20 saat TV yi ben tek başıma seyretmiyorum. sabahları eşim, öğlenleri eşim çocuklar, akşamları hepimiz, gece yarısı sadece ben....
    Bir de LCD ler her görüntüde aynı oranda sabit (örnek 200w) çeker değilmi... Ayarlarından optimizasyon gibi olanaklar varmıdır?
    Plazmaların görüntüye göre enerji harcadığını okumuştum.

Tekrar tşk.

• LCD lerde de plazma gibi (tersine bir söylenti olsa da) aydınlık seviyesine göre güç artıyor karanlık sahnelerde düşüyor, güç ölçer alıp özellikle test ettim, Çekilen güç sabit değil sahnelerin aydınlık durumuna göre değişiyor, benim kullandığım 42" normal floresant LCD de çekilen güç min 90 - max. 240 arası sürekli değişiyor, ortalaması 180 watt gibi olabilir. Faturaya yansıyan ortalama güç x saattir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

LCD lerde de plazma gibi (tersine bir söylenti olsa da) aydınlık seviyesine göre güç artıyor karanlık sahnelerde düşüyor, güç ölçer alıp özellikle test ettim, Çekilen güç sabit değil sahnelerin aydınlık durumuna göre değişiyor, benim kullandığım 42" normal floresant LCD de çekilen güç min 90 - max. 240 arası sürekli değişiyor, ortalaması 180 watt gibi olabilir. Faturaya yansıyan ortalama güç x saattir

sn mastor1, özellikle bir önceki mesajınız için teşekkür ederim,
    elektrik sarfiyatı konusunda bu kadar ayrıntılı bilgi ve sonuç, bu konudaki gereksiz tartışmalara ve bilgi kirliliğine nokta koydu, tebrik ederim...
  • Merhaba.
    Kullanmakta olduğum LG PQ6000 plazma tvnin ortalama tüketimi de 180Watt civarı. Yaptığım ölçümlerde, sahne özelliğine göre 60 ile 320 Watt arasında tüketim değerleri okunabiliyor. Enerji tasarrufu modu "akıllı sensör" (otomatik) iken ortalama tüketim 180 Watt civarı. Enerji tasarrufunu artırarak daha düşük değerlerde elde edilebilir. Ayrıca hem LG'nin hemde diğer markaların (Panasonic, Samsung,vb) yeni seri plazmaları daha da az enerji tüketiyor. "Plazmalar çok yakıyor" görüşünün pek geçerliliği kalmadı günümüzde.
    Bunları, eğer tv seçiminde plazmaları enerji tüketimleri çok diye elediyseniz tekrar düşünün diye yazdım. Dediklerinize göre tvde neredeyse tamamen SD yayın izlenecek. SD yayın konusunda plazmalar LCD'lere göre daha iyi.Sizin için plazma daha uygun olur gibi duruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi için tşk.
    Plazma tespitinize bende katılıyorum.
    Fakat PC bağladığımda HDMI bağlnatısı ile 1:1 pixel mapping yapmadaki durumu nasıl...?

Hiç bu şekilde kullanımınız oldu mu?

Tşk.
  • Süpersiniz yaaa ...:)
  • tebrikler :
  • Fatura çok geliyor diye kırk yıllık (!) Tüplü TV yi değişecektim gerek yok galiba pek fark yokmuş cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çok buzdolabı tüketir, tasarruf etmek isteyen dolabı değişmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.