Şimdi Ara

1000 watt ,5.1 sinema sistemi çok mu elektrik harcar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
17.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ev sinema sistemlerinin elektrik harcamasını merak ediyorum
    aşırı elektrik tüketen aletler midir bunlar
    bir plazma tv den çok mu harcarlar?

• Yaklaşık o kadar harcar.
  • Once hangi 5+1 sistemin 1000 watt gibi buyuk bir guc urettigine bakmak lazım. Ev icin yapılmıs bir cihazda boyle bir guc olmaz. 1000 watt lık cihazı yerinden kaldıramazsınız ve elektrikli ısıtıcı gibi tuketim yapar. Cihazın elektrik harcaması konusunda ise arkasında kac volt, kac watt oldugu yazar. Kac watt sa o kadar elektrik yakar. Mesela cihaza 500 watt trafo konduysa saatteki tuketimi 0.5 kw tır. Elektrigin kw tutarıda belli.
  • 1000 watt denen değer, maximum yüklenmede en fazla 1000 watta çıkar anlamına gelmiyor mu? Yani sürekli tost makinası gibi 1000 watt çekecek hali yok bence. Sesi nekadar çok açarsak okadar çok akım çekmez mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

1000 watt denen değer, maximum yüklenmede en fazla 1000 watta çıkar anlamına gelmiyor mu? Yani sürekli tost makinası gibi 1000 watt çekecek hali yok bence. Sesi nekadar çok açarsak okadar çok akım çekmez mi

Ampli sınıfına gore degisir bu olay. Hic sinyal almasa bile surekli max akım ceken amplilerde bulunmakta.
    Ornek Class A.
  • şimdi benim sinema sistemim 1000W rms gücüne ve 750W din gücüne sahip, ancak elektrik tüketimi saatte 415W diyor. Bu durumda bunun gerçek gücü 415W mı oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

şimdi benim sinema sistemim 1000W rms gücüne ve 750W din gücüne sahip, ancak elektrik tüketimi saatte 415W diyor. Bu durumda bunun gerçek gücü 415W mı oluyor?

Sistemin toplam ses gucu, besleme gucunu gecemez. Yani sisteminiz 1000 watt degil ev icinse olamazda zaten. 415 watt besleme gucu sadece cıkıs katlarını beslemez, radyo, dijital katlar, dvd unitesi gibi diger devrelerde burdan enerji alır. Haliylede cihazın icindeki tum devreleri rahatca besleyecek sekilde toleranslı trafo konulur. Cihazınızda haliyle 415 wattın cok daha altında bir rms guc verecektir.
    Mesela 2x100 watt lık bir cihaza 200 watt trafo konulmaz en az 300 watt konulması gerekirki peak lerde rahatca cihaz beslensin. Mesela bendeki stereo ampli 8 ohmda 2x95 watt guc aktarıyor ve 20 kg agırlıgında besleme gucu ise 820 watt.
    Cihazınızın gercek gucunu eger durustce yazdılarsa pdf lerden bulursunuz. Ama genelde ev sistemleri ortalama 100 watt ı gecmez. 1000 watt ise bol katlamalı bir yalan, ticari hile. Yazılanlara bakmayın.
    Heleki boyle paket sistemlerde bu guc hayal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 28 Mart 2008; 18:09:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

şimdi benim sinema sistemim 1000W rms gücüne ve 750W din gücüne sahip, ancak elektrik tüketimi saatte 415W diyor. Bu durumda bunun gerçek gücü 415W mı oluyor?

Sistemin toplam ses gucu, besleme gucunu gecemez. Yani sisteminiz 1000 watt degil ev icinse olamazda zaten. 415 watt besleme gucu sadece cıkıs katlarını beslemez, radyo, dijital katlar, dvd unitesi gibi diger devrelerde burdan enerji alır. Haliylede cihazın icindeki tum devreleri rahatca besleyecek sekilde toleranslı trafo konulur. Cihazınızda haliyle 415 wattın cok daha altında bir rms guc verecektir.
    Mesela 2x100 watt lık bir cihaza 200 watt trafo konulmaz en az 300 watt konulması gerekirki peak lerde rahatca cihaz beslensin. Mesela bendeki stereo ampli 8 ohmda 2x95 watt guc aktarıyor ve 20 kg agırlıgında besleme gucu ise 820 watt.
    Cihazınızın gercek gucunu eger durustce yazdılarsa pdf lerden bulursunuz. Ama genelde ev sistemleri ortalama 100 watt ı gecmez. 1000 watt ise bol katlamalı bir yalan, ticari hile. Yazılanlara bakmayın.

Elektrik gücü zaten kullanma kılavuzunda yazıyor, sizin dediğinize göre o zaman bu ürün 400 watt bile değil. Pekii neden o zaman her yerde 1000 watt diye yazıp duruyorlar? hemen hemen her sinema sisteminde 1000 watt falan yazıyor, bu resmen adam kandırmaca.

• Pardon ben yanlış görmüşüm; şimdi baktım kullanma kılavuzuna ve aynen şöyle yazıyor:

Elektrik beslemesi: AC 230 V, 50 Hz
    Güç tüketimi: Ana cihaz 25 W
    Subwoofer: 390 W

Ancak hoparlörlerin elektrik tüketimi yazmıyor.

Bu durumda toplamda rahat 1000 watt'ı bulur herhalde. Çünkü subwoofer'ın rms gücü 260 watt diyor ve çektiği elektirk ise 390 watt. Hoparlörleri de katarsak bence 1000 wattı bile geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 28 Mart 2008; 18:49:37 >
  • quote:

quote:

Yani trafolar %60-70 verimle çalışır

• quote:

Pardon ben yanlış görmüşüm; şimdi baktım kullanma kılavuzuna ve aynen şöyle yazıyor:

Bu durumda toplamda rahat 1000 watt'ı bulur herhalde. Çünkü subwoofer'ın rms gücü 260 watt diyor ve çektiği elektirk ise 390 watt. Hoparlörleri de katarsak bence 1000 wattı bile geçebilir.

Bir karışıklık var ama... Ya anfi subwooferin içinde yada eksik yazılmış, 25 watt güç çeken bir anfi olmaz. Eğer anfi sub ın içindeyse mantıklı, 260watt rms sub a kalan 130 watt da anfiye gider. Hoparlörler ayrıca güç çekmezler anfiden beslenirler.

1000 watt yazmalarının hilesi farklı bir ölçü tekniği/birimi kulanarak ifade etmesinde, tvlerdeki dinamik kontrast gibi bir şey.

• bütün hoparlörler subwoofer içindeki amfiden besleniyor
    üzerinde yazan 390w sadece subwoofer için değil bütün kanallar için harcanan güç
    toplamda 390w olan bir trafo sağlıklı olarak 250w civarı vermesi lazım
    sen bu 250yi 6 kanala istediğin gibi böl
    ikarahal beyin yazdıkları çok doğru
    bu tür sistemlerin çoğu büyük bir yalan

quote:

Pardon ben yanlış görmüşüm; şimdi baktım kullanma kılavuzuna ve aynen şöyle yazıyor:

• quote:

Emin olun 1000 watt guc vermez. Ustelik bir sinema sistemi ise. 1000 watt cok buyuk bir guctur. Bu gucu ancak bar, sinema salonu vs gibi yerlerde duyarsınız. Ticari zihniyetle abartarak yazılır ama bunlar ucmus. Ev cihazında boyle bir guc olmaz. Ben evde stereo 2x95 watt gucunde olan amplimin sesini hic acmadım acamadım cunku apartman dairesi icin gercekte 2x50 watt bile rahat yetecek guctur. 100 watt ise hayli hayli yeter. Bunlar teknik konulardır. Bir odanın akustik acıdan verimi neyse sistemde o kadar calar. Gercekte 1000 watt koysanızda bir faydası getirisi olmaz. Ayrıca ev sinema sistemleri muzik icin degil efekt icin tasarlanır bir stereo sistem gibi olmaz. Ama malesef bu abartı yazılan etiketlere insanlar inanıyor ve yazılan watt larda sistemleri var sanıyor. Sizin sisteminizin gucu sandıgınızın daha altında. 390 watt besleme var ise bunun daha altında bir guc uretir. Oyle bir besleme ile 1000 watt cıkması hayaldir. Gercek watt ı anlamanın en iyi yolu cıkıs katında ne kullanılmıs ona bakarak anlasılır. Ama piyasa boyle elektronikle hasır nesir olmayan biri icin bunları gormek ve anlamak zor tabi.

• quote:

Orjinalden alıntı: teme

quote:

Bir karışıklık var ama... Ya anfi subwooferin içinde yada eksik yazılmış, 25 watt güç çeken bir anfi olmaz. Eğer anfi sub ın içindeyse mantıklı, 260watt rms sub a kalan 130 watt da anfiye gider. Hoparlörler ayrıca güç çekmezler anfiden beslenirler.

1000 watt yazmalarının hilesi farklı bir ölçü tekniği/birimi kulanarak ifade etmesinde, tvlerdeki dinamik kontrast gibi bir şey.

evet anfi subwoofer'ın içinde, zaten aktif subwoofer. Hoparlörler sub'a bağlı.

• açık bir soru soracağım arkadaşlar? baştan aşağı konuyu anlamadım.bir örnek verirmisiniz bu konu hakkında?sorum şu; z 5500 bütün ayarlar yarıdayken(yada 1/3 teyken), çünkü en fazla evde bu ayarlarda açılıyor, kaç watt elektrik harcar??
  • quote:

Orjinalden alıntı: smurf1971

açık bir soru soracağım arkadaşlar? baştan aşağı konuyu anlamadım.bir örnek verirmisiniz bu konu hakkında?sorum şu; z 5500 bütün ayarlar yarıdayken(yada 1/3 teyken), çünkü en fazla evde bu ayarlarda açılıyor, kaç watt elektrik harcar??

Genelde cihazların arkasında kac volt, kac amper ve kac watt guc tukettigi yazar. Burdaki watt cihazın maximum cekecegi guctur. Fakat Z5500 de bunu belirtmemisler. Yani icinde kac watt trafo kullanılmıs belli degil. Belli olsaydı bu cihaz bu kadar elektrik tuketiyor derdik. Mesela gecen mediamarkt a Multimedia Bose COMPANION 5 i gordum ve arkasında max 300 watt yazıyordu. Yani 300 watt bir trafo konulmus ve max harcayabilecegi guc tuketimi bu. Dediginiz sekilde bir tuketimi olcmeden tam anlamak zordur. Pozisyonu 1/3 olan bir potansiyometre cihazın 1/3 gucte calıstıgı anlamına gelmez.
    Muhtemelen cok fazla tuketimde olmaz. Bu tip multimedya guclu cihazlarda Ortalama 300-400 watt civarı bir trafo olur. Surekli max gucte kullanmayacagımıza gore ortalama 150-200 watt tuketim yapıyor diyebiliriz. Ama bu degerler tamamen ortalama tahmini degerler.

1kw/saat yani 1000 watt lik bir saatlik tuketim bedeli bildigim kadarıyla 16 YKR. Cihazımın kac watt ise max gucte harcayacagı bedeli hesaplayarak bulabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Nisan 2008; 9:59:48 >

• Geçenlerde Tchibo diye bir mağazadan fiş ile priz arasına takılan ve takılı olan cihazın kaç W çektiğini gösteren bir cihaz satınaldım

Resmini ekleyeyim.. 24.-YTL'ye aldım bu arada

NOT: Fotoğraf bana ait değildir. Örnek olsun diye koydum

Açıkçası herkese tavsiye ederim, mesela Vestel uydu alıcımı standby konumuna alsam da, açıkken çektiği Watt'ı çektiğini gördüm..!

Kombi ise, sadece devridaim konumundayken 80W civarı çekiyor.

Yamaha 361'e taktığımda ise 21W civarı bir değer okudum. Ama sese yüklenip tekrar ölçüm almadım... Cihazın speklerinde ise 5x100W diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 1 Nisan 2008; 12:47:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Geçenlerde Tchibo diye bir mağazadan fiş ile priz arasına takılan ve takılı olan cihazın kaç W çektiğini gösteren bir cihaz satınaldım
    />

Şekli bundan farklı (ve tabii 220V için) bir ürün.. Ama fikriniz olması açısından bunun resmini ekleyeyim..

Açıkçası herkese tavsiye ederim, mesela Vestel uydu alıcımı standby konumuna alsam da, açıkken çektiği Watt'ı çektiğini gördüm..!

Yamaha 361'e taktığımda ise 21W civarı bir değer okudum. Ama sese yüklenip tekrar ölçüm almadım... Cihazın speklerinde ise 5x100W diyor

• quote:

Geçenlerde Tchibo diye bir mağazadan fiş ile priz arasına takılan ve takılı olan cihazın kaç W çektiğini gösteren bir cihaz satınaldım

Bu cihazın dogrulugunu test etme durumunuz oldumu. Stabil guc ceken bir kac cihaz (utu, tv, fon makinası, tost makinası, klasik ampul vs) deneyip gercekten dogru gosterip gostermedigini denedinizmi ?

Bir cihazda Standby konumla ile calısma konumunundaki tuketimi aynı olmaz, ben dogrulugundan suphe ettim acıkcası. Amplilerde ise ab sınıfı olanlarda kısık sesle , yuksek ses arasında guc cekimi farkı olacaktır o yuzden ampli ile test etmek dogru sonuc vermez. Sabit guc ceken cihazlarla deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Nisan 2008; 13:03:42 >

• quote:

quote:

Bu cihazın dogrulugunu test etme durumunuz oldumu. Stabil guc ceken bir kac cihaz (utu, tv, fon makinası, tost makinası, klasik ampul vs) deneyip gercekten dogru gosterip gostermedigini denedinizmi ?

Bir cihazda Standby konumla ile calısma konumunundaki tuketimi aynı olmaz, ben dogrulugundan suphe ettim acıkcası. Amplilerde ise ab sınıfı olanlarda kısık sesle , yuksek ses arasında guc cekimi farkı olacaktır o yuzden ampli ile test etmek dogru sonuc vermez. Sabit guc ceken cihazlarla deneyin.

yani ortalama bir seste z 5500 50 watt harcar diyebiliriz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.