Şimdi Ara

1000 watt ,5.1 sinema sistemi çok mu elektrik harcar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
17.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MuSoniC

Pardon ben yanlış görmüşüm; şimdi baktım kullanma kılavuzuna ve aynen şöyle yazıyor:

Elektrik beslemesi: AC 230 V, 50 Hz
    Güç tüketimi: Ana cihaz 25 W
    Subwoofer: 390 W

Ancak hoparlörlerin elektrik tüketimi yazmıyor.

Bu durumda toplamda rahat 1000 watt'ı bulur herhalde. Çünkü subwoofer'ın rms gücü 260 watt diyor ve çektiği elektirk ise 390 watt. Hoparlörleri de katarsak bence 1000 wattı bile geçebilir.

sacma bir hesap.1e1 olmaz ayrıyetten 1000watt elec. demek 170tl demektır.mantıklıca dusunuldugunde neden sacma dedogom anlasılıyor:)arkadas kusura bakmasın.kızmaca yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Walla o 1000 watt yazan bi çok sistemin güç tüketiminin 150 W yazıldığını görünce gülmekten katılasım geliyor, herifler ne amfi kullanıyor ama olmayan gücü üretiyor

hahaha hocam süpersin

Bu durum başka türlü anlatılamazdı...

Mesela evimde tesisat var. Bas anfimi Beslemek için 2 tane 30 amperlik smps adaptör var. 12Vx60A=720Watt Smpsler %80 verimlidirler %20 kaybıda katarsak 576Watt giriş gücüm var. JBL 601 bass anfim 580rms ve D sınıfı anfi, D sınıfı anfiler %70 verimli olduğuna göre. Girdiğim 576watt gücün bana 403Wattını verebilecektir. Bu size basit bir örnek genede 400 watt oldukça yüksek bir güç, 400W rmslik subu yakıyordum az kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupeR_MarıO -- 22 Aralık 2011; 23:38:03 >

• 1ooo watt şaka bir değer. Ev sisteminin çıkabileceği bir değer değildir. Komple sistemlerde elektrik sarfiyatı çok azdır. Bileşenleri ayrı ayrı olan sistemlerde bir nebze fazladır ama genel anlamda ses sistemleri fazla elektrik harcamazlar. Biraz da sistemdeki hareketli parça sayısı ile ve dinlediğiniz ses şiddeti ile alakalıdır. Ses şiddeti arttıkça fazla harcar. DVD playerda mesela USB ile dinlerseniz CD'ye oranla daha az elektrik harcanır diyebiliriz.
  • altec lansing marka. ve açık kalıyor çoğu zaman sabaha kadar. kumandası filan da yok.
    elektrik kesilip gelirse otomatikman açık kalıyor kapalı da olsa.
    bu çok elektrik yakar mı? çünkü güçlü baya

Power Output: 113 Watts RMS @ 1% Thd, 143 Watts RMS @ 10% THD, 200 Watts Total Peak Power
    Frequency Response: 35Hz-20KHz
    Drivers: 6.5" Woofer, 3" Midrange, 1" Tweeter
    Shielded Satellites
    Input Impedance: 10Kohm
    S/N : >65dB
  • Sistemin elektriksel guc harcamasına bakmanız lazım. O degerlede sistemde harcayabileceginiz max ortaya cıkar.
    Stand by yada sukunet durumunda amfi makul bir enerji tuketir. Siz volume seviyesini arttırdıkca hoparloru daha fazla beslemek icin, cihazın guc kaynagından daha fazla enerji cekmek zorundasınızdır. Haliylede ne kadar enerji cekerseniz o kadar tuketim artacaktır.
    Sizin konumunuzda muzik dinler gibi elektrik harcamaz minimum degerlerde hafif akım cekecektir. Stand by gibi olmaz tabi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.