Şimdi Ara

1000 watt ,5.1 sinema sistemi çok mu elektrik harcar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
17.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1000 watt diye kandırıyorlar mılletı
    urunun uzerınde watt degerlerı gercek degerlerı degıldır duzmece dir bunlar
    gercek watt degerlerını urun uzerınde acıklamazlar
    orn:150x2:300 watt'tır ama bunun gercek watt degerı 75 watt'tır.
    1000 watt 1000 volttur 1 watt=1 volta eşittir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Geçenlerde Tchibo diye bir mağazadan fiş ile priz arasına takılan ve takılı olan cihazın kaç W çektiğini gösteren bir cihaz satınaldım

Açıkçası herkese tavsiye ederim, mesela Vestel uydu alıcımı standby konumuna alsam da, açıkken çektiği Watt'ı çektiğini gördüm..!

Kombi ise, sadece devridaim konumundayken 80W civarı çekiyor.

Yamaha 361'e taktığımda ise 21W civarı bir değer okudum. Ama sese yüklenip tekrar ölçüm almadım... Cihazın speklerinde ise 5x100W diyor

Bu cihazın dogrulugunu test etme durumunuz oldumu. Stabil guc ceken bir kac cihaz (utu, tv, fon makinası, tost makinası, klasik ampul vs) deneyip gercekten dogru gosterip gostermedigini denedinizmi ?

Bir cihazda Standby konumla ile calısma konumunundaki tuketimi aynı olmaz, ben dogrulugundan suphe ettim acıkcası. Amplilerde ise ab sınıfı olanlarda kısık sesle , yuksek ses arasında guc cekimi farkı olacaktır o yuzden ampli ile test etmek dogru sonuc vermez. Sabit guc ceken cihazlarla deneyin.

Açıkçası doğruluğunun çok kötü olduğuna inanmıyorum. Watt değerlerinin belirli olduğu tungsten ve tasarruflu lambaların bağlı olduğu hatlarda denediğimde, oldukça yakın (2-3w yakın değerler okudu). Mesela 25w'lık masa lambasının bağlı olduğu hatta 27w okuyordu..

Farklı farklı cihazlarda denedim.. Televizyonda... Samsung LCD TV'nin Enerji Tasarrufu modunun biraz marketing olduğunu düşünsem de, en yüksek ile en düşü enerji tasarrufu arasında yaklaşık 60w değiştiğini gördüm..

Dediğin gibi cihazların standby konumu ile çalışma konumları arasındaki enerji tüketimi çok farklı.. Televizyonda, DVD okuyucuda, amfide standby durumları hep farklı.. Ancak Vestel uydu alıcısının tasarımı ile ilgili bir problem var sanırım, onda hiç fark etmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 2 Nisan 2008; 8:23:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: akyurt

1000 watt 1000 volttur 1 watt=1 volta eşittir.

Yok hocam, kandırmışlar seni

1 Watt = 1 Volt x 1 Amper

tr.wikipedia.org
    Watt - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 2 Nisan 2008; 8:23:18 >

• Merhaba arkdaslar..

Bende 1000 watt pionner A-717 mark 2 markalı anfi var. Bunu eve kurmak istesem gerekli hoparlör sistemi hakkında yardımcı olabilir misinz?

Anlayacağınız benim sinema sisteminde falan 1000 watt yazmıyor,anfim direkt 1000watt :)))
  • Walla o 1000 watt yazan bi çok sistemin güç tüketiminin 150 W yazıldığını görünce gülmekten katılasım geliyor, herifler ne amfi kullanıyor ama olmayan gücü üretiyor
  • aşağıda verilen değerlere göre;

415watt X günde 6 saat kullansan =2490 watt saat
    2490 (watt saat)x30gün =74700(watt saat)
    1000watt=1kilowatt olduğundan 1000 e bölüyoruz

74700/1000=74,7 kilowatt saat yani kısaca 74,7 kWsa yani bu iki cihaz ayda 74,7 kilowattsaat enerji harcar. (yalnız unutmayın bu cihaz günde 6 saat kullanılırsa bu enerjiyi harcar)

şimdide bunu paraya çevirelim. elektriğin birim fiyatı 0,16900 varsayalım 74,7 kWsa x0,16900=12,62 ytl tabii buna kdv belediye payı trt payı cart payı curt payı da ekleyin yaklaşık 16 ile 18 ytl arası fatura demek.

quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

Pardon ben yanlış görmüşüm; şimdi baktım kullanma kılavuzuna ve aynen şöyle yazıyor:

Elektrik beslemesi: AC 230 V, 50 Hz
    Güç tüketimi: Ana cihaz 25 W
    Subwoofer: 390 W

Ancak hoparlörlerin elektrik tüketimi yazmıyor.

Bu durumda toplamda rahat 1000 watt'ı bulur herhalde. Çünkü subwoofer'ın rms gücü 260 watt diyor ve çektiği elektirk ise 390 watt. Hoparlörleri de katarsak bence 1000 wattı bile geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 25 Kasım 2008; 20:46:47 >

• arkadaşlar bende yurt dışından bi panasoni ses sistemi aldım cihazın arkada yazılan aynen şu AC~110-127V/220-240V 360V 50/60Hz yani buna bakarak ne diyebilirsiniz sistemin rmsi 880 pmpo ise 10000 bunlar nedemek olyuyo peki sesi sonu kadar açmanın imkanı yok inanın camlar kırılır diye daha açamadım toplam değer 50 ben 35-36 larda vitrin camları iyice ses vermeye başlıyo
  • yeni kanun çıkıyomuş tüketiciyi yaniltana 2 yil hapis falan bunların hepsini şikayet etmek lazim 1000 watt diye bi yerlerinden uydurup yaziyolar bide kontrastçilar var tabi herkesin araştirmaya zamani yokbakiyo 1000>500 gidip 1000 i aliyo her yerde bu tür aldatmacalar var yok %60 imdirim vs türlü hilelere başvuruyorlar.bi mal alirken 10 larca dükkan gezmek yada ii bi araştirma yapmak gerekiyor zaman kaybı araştırma yapmasanız para kaybı.

adam gibi iş yapan benim bildiğim yok.en iyi fiyat garantisi veren yerleri takip etmek lazim.
  • camlar kırılır mı gerçekten

quote:

Orjinalden alıntı: can mühürdaroğlu

arkadaşlar bende yurt dışından bi panasoni ses sistemi aldım cihazın arkada yazılan aynen şu AC~110-127V/220-240V 360V 50/60Hz yani buna bakarak ne diyebilirsiniz sistemin rmsi 880 pmpo ise 10000 bunlar nedemek olyuyo peki sesi sonu kadar açmanın imkanı yok inanın camlar kırılır diye daha açamadım toplam değer 50 ben 35-36 larda vitrin camları iyice ses vermeye başlıyo

• quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

camlar kırılır mı gerçekten

quote:

Orjinalden alıntı: can mühürdaroğlu

... rmsi 880 pmpo ise 10000 bunlar nedemek olyuyo ... camlar kırılır diye daha açamadım ...

tabii ki kırılabilir..

rms 880 demişsiniz zaten, yukarıda 1000 watt olarak tartışılan güç sizde 10.000..
    yukarda bahsedilen 1000 watt pmpo güce sahip olan sistemlerin tahminen 85-100 watt rms gücü vardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaiser şoze

yeni kanun çıkıyomuş tüketiciyi yaniltana 2 yil hapis falan bunların hepsini şikayet etmek lazim 1000 watt diye bi yerlerinden uydurup yaziyolar bide kontrastçilar var tabi herkesin araştirmaya zamani yokbakiyo 1000>500 gidip 1000 i aliyo her yerde bu tür aldatmacalar var yok %60 imdirim vs türlü hilelere başvuruyorlar.bi mal alirken 10 larca dükkan gezmek yada ii bi araştirma yapmak gerekiyor zaman kaybı araştırma yapmasanız para kaybı.

adam gibi iş yapan benim bildiğim yok.en iyi fiyat garantisi veren yerleri takip etmek lazim.

bunu yasal düzenlemelerle yapmak biraz zor görünüyor..

aldığımız ürünlerin çoğu ithal ve bu değerler yurtdışında üzerine yazılıp geliyor ve zaten gerek güç için gerekse kontrast değerleri için alternatif ölçüm teknikleri kullanıldığı üreticiler tarafından belirtiliyor. yani "1000 watt" derken "1000 watt rms" demiyor ve "1.000.000:1 kontrast" demiyor "dinamik kontrast" diyor, dolayısıyla yasal olarak yalancı sayılmıyor.

ayrıca bu değerleri biz kendimiz ölçmeye kalksak nasıl ölçeceğiz?

bir de yasal düzenlemelerle bu ülke içinde bir kanun çıkarıp da yabancı bir ülkedeki üreticiyi nasıl yargılayacaksınız?

sonuç olarak, araştırıp deneyip görüp almak kalıyor geriye..

• basit hesapla, anfinin çektiği elektriğe bak arkasında yazar, onu ikiye böl saatbaşına ortalama kullanım tüketimini bulursun. (Örneğin pioneer vsx609-rds'nin güç tüketimi 220 watt yazar bu maksimum tüketimdir müzik dinlerken veya film izlerken ses değişir devamlı, ortalama 100 watt tüketir, bu da lcd tv nin yarısı yaklaşık mühim değil yani pek:) ama üzerine pakarsan cihazcın 400 watt'tır çıkış gücü, bu peak to peak güçtür pek bişey ifade etmez yani, senin 1000 watt da öyledir muhtemelen, marka model belirtirsen daha detaylı yardımcı olurum.
  • 1000w ses sistemleride var bu arada, 7 kanal 120w rms + 250w rms aktif subwoofer aldınız mı alın size 1000w üstü sistem, tabi apartmanda kullanmak sağlığa zararlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

1000w ses sistemleride var bu arada, 7 kanal 120w rms + 250w rms aktif subwoofer aldınız mı alın size 1000w üstü sistem, tabi apartmanda kullanmak sağlığa zararlı

böyle bir sisteme 3000 W bir trafoda lazım tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

1000 watt denen değer, maximum yüklenmede en fazla 1000 watta çıkar anlamına gelmiyor mu? Yani sürekli tost makinası gibi 1000 watt çekecek hali yok bence. Sesi nekadar çok açarsak okadar çok akım çekmez mi

Ampli sınıfına gore degisir bu olay. Hic sinyal almasa bile surekli max akım ceken amplilerde bulunmakta.
    Ornek Class A.

öyle şey olur mu ya sürekli akım çeken bir amfi olmaz! kullandıkça o kadar çeker hadi diyelim ki çekiyor sadece çalıştığında o kadar enerjiyi neresine sokcak? böyle şey olmaz arkadaşım. devamlı akım çekmez bir alet kapasitör mü şarj ediyosun maximum watt çekesin yaw

• @Capiton_
    A sınıfı amfilerin boşta çalışma akımları oldukça yüksektir, ikarahal haklı.
    @kir-pi
    A/B sınıfı bir amfinin verimi %50 civarlarında, D sınıfı amfilerinse %70 civarlarındadır. 2-3kw bir trafo veya switch mode güç kaynağı yeterli gelecektir, haklısın.
    Ama illa trafo olacak diye bir şart yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

@Capiton_
    A sınıfı amfilerin boşta çalışma akımları oldukça yüksektir, ikarahal haklı.
    @kir-pi
    A/B sınıfı bir amfinin verimi %50 civarlarında, D sınıfı amfilerinse %70 civarlarındadır. 2-3kw bir trafo veya switch mode güç kaynağı yeterli gelecektir, haklısın.
    Ama illa trafo olacak diye bir şart yok.

Ben oto amfilerinde neyin ne olduğunu çok iyi bilirim. Ev amfilerini pek bilemem ancak benim evde kullandığım oto amfim bile devamlı 29 amper çekse elektrik faturasından ölürdüm heralde. A sınıfıda olsa B sınıfıda olsa arabanın aküleri iflas ederdi o zaman...
  • Araba amfisi ev amfisi farkı değil buradaki, amfi çalışma sınıfı farkı.
    A sınıfı amfilerdeki transistörler aktif bölgede sürüldüğü için sinyal girişi olmasa bile aktif kalırlar, bu sebeple sürekli yüksek akım çekerler.
    Araba amfilerinde A sınıfı amfiler var ancak oldukça az sayıda. Gerçi ev amfilerinde de çoğu A/B sınıfı.
  • sesle kırılabilecek cam nasıl bir camdır
    şarap kadehlerinden bahsediliyorsa onlar yüksek seste değil belli bir frekansta kırılıyorlar
    pencere camlarından bahsediliyorsa önce o camı tutan çerçeve veya duvarın baya bir esnemesi lazım
    şimdiki pvc camlardan bahsediliyorsa onları kırmak mümkün değildir zaten
    sağlam bir camın yüksek seslerde kırılacağını hiç sanmıyorum
    geriye basınç kalıyor (örnek: bomba patlaması)
    bahsi geçen panasonic set öyle bir basınç oluşturabilir mi

bir kere benimde başıma geldi;
    titreşimden dolayı vitrin kapağındaki cam yerinden oynadı ve aşağı düşüp kırıldı
    ama o müzik setinin marifeti değildi, cam oraya sağlam tutturulsaydı kırılmayacaktı

sizin bahsettiğiniz cam kırma nasıl oluyor gerçekten merak ettim

quote:

Orjinalden alıntı: atakatas

tabii ki kırılabilir..

rms 880 demişsiniz zaten, yukarıda 1000 watt olarak tartışılan güç sizde 10.000..
    yukarda bahsedilen 1000 watt pmpo güce sahip olan sistemlerin tahminen 85-100 watt rms gücü vardır..

• Arkadaslar logitech z4 var.bazen uyuyakalirken Tv'yi filan kapatıyorum ama hoparlörün kumandası olmadıgı için kalkıp kapatmıyorum.açık ama sessiz duruyor.bu durumda harcadığı max wattin kaçta kaçını harcar tahminen?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.