Şimdi Ara

Arkadaşlar 40-45 rms lik sadece 2 çift hoparlöre hangi güçte anfi gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ALPİNE BBX-F1200 4 Kanal Amplifikatör

RMS Güç Değerleri

Her kanala 4ohm verirken; (≤1%THD+N): 4 x 50W
    Her kanala 2ohm verirken; (≤1%THD+N): 4 x 70W
    Köprülenmiş 4ohm verirken; (≤1%THD+N): 2 x 130W

Bu güçte mi?

PİONEER GM-A4604

Sürekli güç çıkışı 2 x 40W (4 Ω) or 1 x 120W (4Ω bridged) or 4 x 60 W (2 Ω)

Bu mu?

PİONEER GM-A6604

Sürekli güç çıkışı 4 x 60W (4 Ω) or 4 x 90W (2Ω) or 2 x 180 W (4Ω bridged)

Yoksa bu mu?

40-45 rmslik hoparlörü en iyi besleyecek bu üç anfiden hangisi, bu sadece 40-45rms değil 100 rms de olabilir yani asıl öğrenmek istediğim en sağlıklı besleyecek hoparlöre uygun watt aralığı anfi hangisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    Başlıktaki hoparlöre, normal teyp bile yeterli gelir,,,, 4*50w teyp zaten 4*30-40w arası ses verir,,, 50w verenler ise sesi bozarak 40w ın üstüne çıkar.
    10w fark için araya anfi girmeye deymez.... teyp 20w lık falan ise, değişme imkanınız yoksa, ona birşey diyemem..
    Normalde , Hoparlör anfiden güçlü olmalıdır...
    40w rms çıkışlı anfi, bazı frekansları 50w da verebilir, veya bir kaç saniye ses seviyesi yüksek müzik girişi olabilir... 40 rms hoparlör bu gibi durumlarda ufak ufak darbe alabilir.
    Hoparlör almadıysanız, 60-70 rms hoparlör,, sesini çok açarım derseniz, 80-100 rms hoparlör seçimi yapınız.
    Anfi 60 rms olabilir, hoparlör 45 rms ise,,, işini bilen kulak veren birisi, anfinin gain ayarını iyi şekilde yaparak, sistem çalışır,, yani anfi ses giriş sinyal seviyesi sınırlandırılmış olur..
    Kısaca; Anfiye göre hoparlör, hoparlöre göre anfi bakılmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Eylül 2016; 17:10:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Başlıktaki hoparlöre, normal teyp bile yeterli gelir,,,, 4*50w teyp zaten 4*30-40w arası ses verir,,, 50w verenler ise sesi bozarak 40w ın üstüne çıkar.
    10w fark için araya anfi girmeye deymez.... teyp 20w lık falan ise, değişme imkanınız yoksa, ona birşey diyemem..
    Normalde , Hoparlör anfiden güçlü olmalıdır...
    40w rms çıkışlı anfi, bazı frekansları 50w da verebilir, veya bir kaç saniye ses seviyesi yüksek müzik girişi olabilir... 40 rms hoparlör bu gibi durumlarda ufak ufak darbe alabilir.
    Hoparlör almadıysanız, 60-70 rms hoparlör,, sesini çok açarım derseniz, 80-100 rms hoparlör seçimi yapınız.
    Anfi 60 rms olabilir, hoparlör 45 rms ise,,, işini bilen kulak veren birisi, anfinin gain ayarını iyi şekilde yaparak, sistem çalışır,, yani anfi ses giriş sinyal seviyesi sınırlandırılmış olur..
    Kısaca; Anfiye göre hoparlör, hoparlöre göre anfi bakılmalı..

Yani 45 rms lik hoparlöre 60 rms lik anfi gerekiyor

O zaman

Şu component 110 rms bu componentede

2 ohm, 4 ohm nedir?

Mesela 2 ohm ye 60 rms, 4 ohm ye 120rms veriyor 120 yeterli 110 rmslik component için ama o componentten 2 takım olsa yinede besliyor mu?

Hoparlör anfiden güçlü olmalı demiştim.
    Yani 45w Rms hoparlöre en fazla 45w Rms anfi bağlanmalıdır.
    Ohm olayı hine anfi ve hoparlör uyumu ile ilgilidir, anfinin desteklediği aralıkta hoparlör ohm kullanılmalıdir,
    En ideali 4 ohm dur. 4 ohm anfi, 2 ohm hoparlör = anfi zorlanır, hoparlör yanar. > anfi 2 ohm destekliyorsa, 2 ohm hoparlörden, 4 ohm hoparlöre göre daha fazla güç alınır.
    2 ohm anfi, 4 ohm hoparlör = ses 2 ohm oranında düşer, anfinin sesi daha çok açılmak istenir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Eylül 2016; 0:18:18 >
  • quote:

Hoparlör anfiden güçlü olmalı demiştim.
    Yani 45w Rms hoparlöre en fazla 45w Rms anfi bağlanmalıdır.
    Ohm olayı hine anfi ve hoparlör uyumu ile ilgilidir, anfinin desteklediği aralıkta hoparlör ohm kullanılmalıdir,
    En ideali 4 ohm dur. 4 ohm anfi, 2 ohm hoparlör = anfi zorlanır, hoparlör yanar. > anfi 2 ohm destekliyorsa, 2 ohm hoparlörden, 4 ohm hoparlöre göre daha fazla güç alınır.
    2 ohm anfi, 4 ohm hoparlör = ses 2 ohm oranında düşer, anfinin sesi daha çok açılmak istenir..

Hoparlörün rmssi daha yüksek olmalı tamam hocam saolasın bi bakayım tekrardan.

Edit: anfi rmssi düşük olmalı ama fark ne kadar olmalı çokta düşük olmamalı herhalde dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazda Motor Corporation -- 11 Eylül 2016; 0:24:42 >

• Öyle bir mantık yok hocam. Oldu olacak 1000 w lik hoparlöre 800 w girelim mantıken çalar mı ? O rms değerlerini sabit 14.4 de veriyor çoğu amfi. aracta genelde 13.8 civarlarında gezer o yüzden 45 lik hoparlöre 55-60 rms amfi güzel gain ayarıyla tatmin eder. Değer mi bence değmez teyple beslemek masrafa sokmaz bende alpine 6925s vardı teyp çıkışıyla iyi çalıyordu. Arada fark illaki olur tabi.

• Dediğiniz doğru 14.4w da anfi yazılan Rms değerine ulaşıyor .
    Ozaman arkadaşımız 50-60rms anfi alsa, gain ayarıda iyi yapılırsa sorunsuzca dinler.
    İşte burada benim aklıma takılan,, sonuçta ayarı başkası yapacağı icin, iyi ayar ile kaliteli ses alınır, kötü ayar ile iyi bir sistem bile kötü olur. Sizinde dediğiniz gibi anfi Rms sinin yüksek olması iyi bir ayar ile sorunsuzca ve aldığı hoparlörü tam gücüne kadar verimli kullanılmasıni sağlar . Ama sessistemcinin ne yapacağını bilemediğimiz için yorumlarımda aynı veya biraz düşük Rms önerdim.
    Yoksa forumda usta mağduru çok; "anfim ısınıyor, anfim ses kesiyor," gibi şikayetlerin çoğu "gain ve frekans kesimi" ayarının iyi yapılmamasından kaynaklanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediğiniz doğru 14.4w da anfi yazılan Rms değerine ulaşıyor .
    Ozaman arkadaşımız 50-60rms anfi alsa, gain ayarıda iyi yapılırsa sorunsuzca dinler.
    İşte burada benim aklıma takılan,, sonuçta ayarı başkası yapacağı icin, iyi ayar ile kaliteli ses alınır, kötü ayar ile iyi bir sistem bile kötü olur. Sizinde dediğiniz gibi anfi Rms sinin yüksek olması iyi bir ayar ile sorunsuzca ve aldığı hoparlörü tam gücüne kadar verimli kullanılmasıni sağlar . Ama sessistemcinin ne yapacağını bilemediğimiz için yorumlarımda aynı veya biraz düşük Rms önerdim.
    Yoksa forumda usta mağduru çok; "anfim ısınıyor, anfim ses kesiyor," gibi şikayetlerin çoğu "gain ve frekans kesimi" ayarının iyi yapılmamasından kaynaklanıyor.

Hocam benim usta sıkıntım yok, sonuç olarak hangisi daha yüksek olmalı

Öyle ise, anfi yüksek olsun,, hoparlör tam olarak beslenmiş olur.. ilerde sistem Rms sini yükseltmek gerektiğinde, anfi sıkıntısı olmaz.
    Hoparlörleri nereye bağlayacaksiniz, teybinizin marka modeli nedir,, anfi baglayacaksınız, 4 hoparlöryapin,

Usta sıkıntın yoksa amfi hoparlörden biraz yüksek olmalı aksi halde teyple aynı verimi alırsın 50 rmslik amfi kablo uzunluğu vs vs baz alınarak 35-40 rms verir ileriye dönük yüksek rms li alıp kısık ayarlada iyi verim alınır yüklenmemek şartıyla. İlerde amfi değiştirmek zorunda kalmazsın

• quote:

Öyle ise, anfi yüksek olsun,, hoparlör tam olarak beslenmiş olur.. ilerde sistem Rms sini yükseltmek gerektiğinde, anfi sıkıntısı olmaz.
    Hoparlörleri nereye bağlayacaksiniz, teybinizin marka modeli nedir,, anfi baglayacaksınız, 4 hoparlöryapin,

Hocam daha arabayı alamadım ki 10-20 bin arası biriktireyim öyle bu ülkede biraz zor ama napalım biriktirecez artık 5-6 da babam verir, zaten alacağım sistemi belirledim öyle aşırı bişey istemiyorum o alpine in 45 rmslik hoparlörlerinden 2 çift ön kapı arka kapı, pioneer teyp gösterdiğim anfiden bide alpine in kendinden anfili koltuk altı yassı wooferı çok aşırı bişey değil ama bana yeter.

Sistemde 2 anfi olacak bi kolonlara bide wooferin kendinde

• Hepsi yanlış.
    Hoparlör ve anfi çıkış değerleri güvenilir olan sistemlerde hoparlörden bir miktar düşük seçilmelidir anfi çıkış değeri.
    Eşit güçlerde bile yanlış ayar veya yüksek dB kaydedilmiş bir parça hoparlörleri yakabilir.
    45W RMS Giriş kapasitesi olan hoparlöre 40W çıkış yeterlidir. Fazlası aygıtı sınırda çalıştırır.
    Bu değerlerde anfiler bolca var. Markalı olanların frekans tepkeleri çok daha iyi uzun dönem kaliteleri dandik olanlardan çok üstündür.
    Alpine anfilerde Aktif bassları da pahalıya gelir. Anfiyi güçlü seçerek sub anfiden beslenecek şekilde pasif seç. Para dayandıramazsın Alpine'e
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Alpine anfilerde Aktif bassları da pahalıya gelir. Anfiyi güçlü seçerek sub anfiden beslenecek şekilde pasif seç. Para dayandıramazsın Alpine'e

Hocam ben bagaja kutu istemiyorum pandizotu kesmekte istemiyorum kendinden anfili koltuk altı woofer alacam bundada iki seçenek var

1-Alpine SWE-1200

2-Pioneer TS-WX210A

Pioneer
    TS-WX210A - Araç Subwoofers
    http://www.pioneer-car.eu/tr/tr/products/ts-wx210a

Harici marka düşünmüyorum bu ikisinden biri çok abartı dışarıya gidecek ses isteğimde yok koltuk altında saklı dursun yeter.

Bu ikisi arasından öneriniz varsa tamam

• Biri zaten bagaj için diğeri ise hangi koltuğun altına sığar açıkçası bilemiyorum.

Senin araba ortada olmadığı için rahat rahat bakıyorsun ama bunlar kabin içine sığmıyor haberin olsun. Eğer bi IVECO 35.9 falan almayacaksan tabi.

Ve araba sedan olursa bu güçlerdeki ürünler iyi çalmalarına rağmen iç kabine yeterli ses iletemeyebilir izolasyonu sağlam bir arabaysa. Arabayı almadan hiçbir ürünü alma.

400RMS bass var bagajımda ama memnun değilim. Aynı bass Renault 11 de varken cam patlatacak diye korkardım şimdi 520i var kesinlikle izolasyondan dolayı aynı sesi alamıyorum.

Buna benzer çok parametre var sonradan karşına çıkacak olan. O nedenle bence önce arabayı al ya da en azından kesinlikle şu olacak diye model belirleyip bak audio ekipmanlarına.
    Ev olmadan mobilya almak gibi, belki sığmayacak, belki küçük gelecek, arabanın durumuna göre farklı ekipmanlar gerekebilir. Beğendiğiniz araç anfili kurulu düzen çıkabilir. Şimdilik bir ön araştırma olsun. Silim baslar pahalı, aktif olsa da nereye sığacak.. bass hoparlörün rahat frekans üretmesi için geniş hacime ihtiyaç duyar.. ben pek sıcak bakmıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    91 mazda 626 olacak inşallah, gösterdiğim wooferlar koltuk altı için değil mi yani?

Çok detaylı işmiş, aile aracımız 500l beats edition ses sistemini dinlediniz mi bilmiyorum ama buna eşit bir sistem olsun istiyorum.

• SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Eveet siz bana zit ben size zıt .
    45 rmslik bi hoparlöre 40 rms amfi aldik bu amfi o rms i 14.4 v ta veriyor aracta 13.8-14 v arası gezer voltaj bu amfi o değeri nasıl verecek ?

500l nin sistemini dinlemedim bilmiyorum. Yeni araçların ses sistemleri daha araç tasarlanırken ona uygun ortalama tercihlerle en iyi hale getirilirler akustik olarak. Bu nedenle orta seviyenin üzerine çıkamayan ekipmanlarla güzel denebilecek kadar çalarlar özellikle düşük volume lerde. Eminim sizinki de böyle bir tesisat.

Mazda 626 koltuk rayları düşüktür. Bu hoparlörlerin her ikisi de sığdırılamaz. Fakat 626 ların elektrik tesisatları kurcalanmamış halleriyle çok iyidir. Dinamo amper çıkışları yüksektir. Yeni 626 ların oval zor bir hoparlör yuvaları var. Sanırım senin eski kasada önler 13 arkalar 17cm olması lazım. Yuvalara birer koaks ya da comp ve bagaja bir bass. Bagaja asla koymam diyosan son çare orj yuvalara konan komp ya da koaks lar yüksek sınıf seçilebilir.

• By Doğu B kullanıcısına yanıt
    Rms yani (root mean square) bir matematik terimidir. Bunu bilmediğiniz anlaşılıyor sorunuzdan. 100w ampül 100w motor gibi algılamışsınız belli ki ama öyle değildir.

Müzik değişken frekanslık ve genlikte bir AC kaynaktır. Anfi çıkışında frekans sürekli değişir. Harmonikleri hem içerir hemde oluşturur. Bunlar peak dediğimiz tepe değerler oluştururlar. Önemli bir bölümü kulakla duyulamayacak veya hoparlör tarafından üretilemeyecek kadar düşük-yüksek frekansta olabilirler. Bu tip pikler düzgün yapılmış bir gain ayarına rağmen anfinin verilen değeri aşmasına sebep olurlar. Rms-peak power-distortion gibi konulardan habersiz kulağı ile ayar yapmaya kalkan bilinçsiz montajcı tarafından yapılabilecek hatalı gain ayarından hiç bahsetmiyorum. Bu durumda 45w rms anfi clipping denilen alana girer ve 80w bile çıkış ölçülebilir. Bu, ampül seçer gibi hoparlör seçen teknikerin yutkunarak müşterisine ne diyeceğini düşünmeye başladığı andır.

Bana değil fizik kurallarına,matemetiğe zıt olmuş olursunuz bu halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 12 Eylül 2016; 6:00:24 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.