Şimdi Ara

Led şerit 5 metreden sonra parlaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: arifane377 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mutfak dolaplarına led şerit uyguladım. Kullandığım malzemeler 12v 15A trafo + rgb led şerit kumandası + 10 metre renkli rgb led şerit. Mutfak dolabına üst tarafına trafoya kumandayı bağlayarak 5 metre rgb led şeridi bağladım. 5 metre ucuna lehim yaparak kablo ile mutfak dolabının orta tarafına 5 metre rgb led şeridi çektim. Uc uca tek kumanda ile kontrol ve tek uctan enerji beslemesi olmuş oldu. Yaşadığım sorun 5 metreden sonra parlaklık sorunu var. Daha sönük yanıyor. Özellikle renkte beyazda çok fazla fark var. 5 metrelik 2 parçayı ayrı ayrı çalıştırdığımda parlaklık sorunu yok.Bu sorunu nasıl çözebilirim?

• Galiba voltaj yetmiyor ikinci kısıma. bir trafo daha eklerseniz çözülür diyorum ben ama başka yorumlara da bakmak lazım ledler hakkında çok bilgili değilim.
  • iki 5 metrelik ayrı ayrı bağladığımda sorun yok diyorsunuz. Yanibu durumda besleme akımı yeterli oluyor. ilk 5 metrelik şeridin devamına ikincisin bağladığınızda parlaklık azalıyor diyorsunuz. Şerit ledler 3 eli guruplar halinde seri bağlanmış ve bu gruplar 5 metrelik hat boyunca biribirine paralel durumdadır. 5 metrelik şeritteki paralel enerji hattı ikinci 5 metrelik hat eklendiğinde kendisi için hesaplanan yükün iki katını taşımak durumunda kalıyor. Bu durum sizdeki gibi ikinci 5 metrelik kısımda parlaklığın azalmasına neden olduğu gibi ilk 5 metrelik hattın beklenenden 2 kat fazla yüklenmesi nedeniyle ısınmaya ve kopukluğa nden olabilir.

Çözüm 2.ci 5 metrelik kısım için besleme adaptöründen 10 A yükü taşıyacak yeni bir hat çekip ( RGB olduğuna göre 4 telli ) bağlamanız şeklindedir.
  • yanlış anlamadıysam trafoyu ortaya alıp tam ortadan lehim ile rgb kumanda bağlantı girişine versem oradan da trafoya bağlanıyor. Sorun çözülecek midir?
  • avaraozi A kullanıcısına yanıt
    " 5 metrelik 2 parçayı ayrı ayrı çalıştırdığımda parlaklık sorunu yok.Bu sorunu nasıl çözebilirim? " demişsiniz ben ayrı ayrı bağlamadan kastınızın, iki şerit led in biribirine eklenmeden her ikisininde güç kaynağına aynı anda bağlanması olarak değerlendirip cevap vermiştim. Eğer bu şekilde problem olmuyor ve trafoyu ve RGB kontrol cihazınızı ortaya alabiliyorsanız probleminiz çözülür. Şerit ledlerinzin özelliğini bilmiyoruz o nedenle tamam olur yazmak mümkün değil. Şerit ledleriniz için metre başına amper değerini biliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 5 Mart 2015; 14:07:00 >
  • Merhaba,
    Daha önce başıma geldi benimde; uzaktan kumanda devresi belli bir ampere kadar destekliyor( bende ki 10A idi) , o sebepten parlaklık sorunu yaşıyorsunuz. Nette 5m'den sonra ek olarak satılan devreler var eğer onlardan takarsanız sorunu çözersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_owl

Merhaba,
    Daha önce başıma geldi benimde; uzaktan kumanda devresi belli bir ampere kadar destekliyor( bende ki 10A idi) , o sebepten parlaklık sorunu yaşıyorsunuz. Nette 5m'den sonra ek olarak satılan devreler var eğer onlardan takarsanız sorunu çözersiniz.

Alacağım şeyin adı nedir? Bir link atabilme şansınız var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 METRE ODA LED TV KAÇ İNÇ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avaraozi

quote:

Orijinalden alıntı: Red_owl

Merhaba,

Alacağım şeyin adı nedir? Bir link atabilme şansınız var mı?

Burada link verme konusunda emin olamadım o yüzden mesaj attım.
  • Kolay gelsin.
    Öncelikle kullandığınız ledlerin güç tüketimlerini yazar mısınız ?
    Sanırsam trafo yetersiz
  • arkadaşım şerit ledin tek ucundan besleme yaptığında özellikle 3 çiplilerde sona doğrru ışık azalması olur çünki amper dengeleme si yapılmadığı için trafodan ayrı bi hatla paralel bi şekilde sonuna bağlarsan düzelir yani olay şerit ledin bir başina birde sonuna besleme yaparsan amper dengelenmiş olur ledlerin 1 metrede de 5 metrede de aynı ışığı verirşerit ledlerlealakalı her türlü bilgi içinhttps://www.facebook.com/pages/KISMET-ELEKTR%C4%B0K/143866972351676?ref=hl sayfamdan bana ulaşabirsiniz yada youtube kanalımdan ulaşabilirsin

kardeşim ledi bastan besleme yapıosun belli metre sonra amper düştüğü için ışık kaybı oluyor hatta ledin üstündeki bakır yollar ısınır trafodan ayrı bi hatla ışığın az oduğu yerden tekrar besle düzelir yada ledin sonundan
  • quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

Kolay gelsin.
    Öncelikle kullandığınız ledlerin güç tüketimlerini yazar mısınız ?
    Sanırsam trafo yetersiz

Trafonun yetersiz olduğunu düşünmüyorum. 1 metre de 1~1.2 amper / 14.4 watt tüketim. 10 metre için 12v 15a 180w trafo kullandım. 2 x 5 metre ledi seri bağladım. 2 si arasında ara kablo var. ledten kumandaya kumandadan da trafoya bağlantı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluesea55

kardeşim ledi bastan besleme yapıosun belli metre sonra amper düştüğü için ışık kaybı oluyor hatta ledin üstündeki bakır yollar ısınır trafodan ayrı bi hatla ışığın az oduğu yerden tekrar besle düzelir yada ledin sonundan

led de 4 bağlantı noktasından sadece + /- uçları mı beslemeliyim 5 metreden sonra trafodan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avaraozi

quote:

led de 4 bağlantı noktasından sadece + /- uçları mı beslemeliyim 5 metreden sonra trafodan?

Bildiğim kadarıyla RGB ledlerde 3+ , 1- var o yüzden 4 kablo için de güçlendirme lazım. Sorunun çözümü 4 kabloyu birden şeridin başından ve sonundan aynı hattan besleyerek dengeleme yaptırmak ya da 5.mden yani tam ortadan tek besleme vermek...

kardeşim rgb lerde 4 uc var bildiğin üzere trafodan besleme yapamassın çünki trafoda + - var sen rgb modülünden ledin başindan bağladığın 4 kablo aynı şekilde beslemeyide modülden alıp sonuna 4 dünüde bağlayacaksın sadece + yi değil eğer ledin rgb değilde normal ledlerden olsaydı sadece + - yi besleyecektin
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim doğru dedinde yanlız 3 - 1 + var
  • kardeşim gel senhttps://www.facebook.com/pages/KISMET-ELEKTR%C4%B0K/143866972351676?ref=hl facebook a ordan daha hızlı yardımcı olurum birebir
  • quote:

aynen kardeşim doğru dedinde yanlız 3 - 1 + var

Demek ki rgb modülleri (-) üzerinden tetikleme yapıyor...
  • Dolabın şekli gereği ledin bitişinden besleme yapamıyorum ve anladığım kadarıyla 2 yol kaldı. 1.si 5 metrenin bitimine rgb amplifier koymak. 2.si trafoyu tam ortaya koyup ledlerin uçlarını lehimleyip kontol kumandasına bağlamak oradan da trafoya vermek. Karar verip sonucu paylaşacağım.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    aynen - leri gönderyor siyah olan +
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.