Şimdi Ara

3 geometri sorusu + limit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sunlara bakabilecek biri var mi? Tesekkurler simdiden ugrasacak arkadaslara.

A ceyrek cember
    ABCD dortgenine F ve B'de teget.
    |DF| = 9
    |FC| = 3
    |AB| = x?

ABCD kare
    m(FDE) = 135
    |AF| = 4
    |DC| = 9
    |BC| = x?

A, B ve C dogrusal
    [BE], [ED]'ye dik.
    |BC| = 3|BD|
    A(BED) = 6 cm^2.
    A(BCD) = ?

[Bi' de yapamadigim limit var, onu da sikistirayim araya]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gahanthegod -- 1 Haziran 2009; 17:08:58 >

• 2.soruda benzerlik var bak FDA ve DFA nın toplamı 45 aynı zamanda DEC ve DCE ninnde 45 ve FDA ve CDE nin toplamıda 45 ordan 2 üçgen arasındaki benzerlikten 6 gelio
  • 3.soruda Byi uzat yukarıdaikizkenar üçgen kullan şematik olarak yapamıcam ama alanı birinin 6 2 tane oldugu için 12 oluyor ve a ya 12 ise 3a ya 36 geliyo
  • Yahu ben de onlari 22,5 22,5 diye ayirmaya calistim, baktim olmuyo' biraktim 2. soruda. 3'te de dis aciortay denedim olmadi, eeh dedim biraktim, sinavin sonlariydi. Rahatlikla yaparmisim, 12'de 9'da kaldik geometride, olsun bu da iyidir. Tesekkurler bu arada.

Diger soru hakkinda fikri olan var mi?
  • 1.soruda bi eksiklik varmı gahan baksana bi soruya
  • ^^ Yok valla ya, duzgun cizmisim baktim da simdi. Ordan dik indirdim, hipotenusten falan denedim olmuyo. |DE| lazim, onu da bulamadim bi' turlu. Dortgeni C'den uzatip ucgene tamamlayip benzerlik denedim, yine olmadi.

Limit de ekledim bu arada bi' tane, bugunku sinavda [Fen Bilimleri] canimi sikan sorular bunlar.
  • limitin cevabı 3 olması lasım ama emn deilim
    0xsonsuz belirsizliği 3x i paydaya 1/3x olarak geçir ve türevini al her 2sininde ordan 3 çıkyıo
  • 1. geo sorusunun cevabı 6 mı tam emin deilim ama
  • fenbilimlerinin bugunku sınav soruları bende yapamadım yahu bazılarını
  • aynen bugünki denemeydi ve tabi yine yapamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Refikkoralttan

1. geo sorusunun cevabı 6 mı tam emin deilim ama

Yok, siklar 2kok15, 3kok7, 2kok17, 6kok2 ve 4kok5.

Limit icin tesekkurler bu arada, var cevaplarda 3.
  • 1. soru basit bir soru ama çk zor açıklarım heralde şekil üstünde internette
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be®k

aynen bugünki denemeydi ve tabi yine yapamadım

mat2 kazıktı ya. zaten karnımdada çok ağrı vardı mat2 yede baktım içimi kararttı çıktım sınavdan. ilk kez bir sınavdan erken çıktım tuhaf bi hismiş

buaralimit sorusu doğru /3x diye yazıyoruz 0/0 belirsizliği çıkıyor turev alıp yapıyoruz
  •  3 geometri sorusu + limit

şimdi ilk 2 denklemi çözünce x+y geliyor ordan 2. dede pisagordan xi buluyoruz saygılar tabi ben değişik yollardan çözerim o ayrı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZamansizKar -- 2 Haziran 2009; 7:35:46 >
  • ^^ Cok uzun bi' denklem cikti, cozemedim acikcasi. Tesekkurler yine de.

Bana merkezden F'ye dik inince altta olusan deltoidden de bi' seyler yapilabilir gibi geliyo' alternatif olarak.
  • cuma günkünün matları daha sağlamdı Bugünkü de iyiydi aslında. Bak o soruda arkadaş yazmış yukarı bak AD 12 geliyor 144-81 den de kök63 3kök7 çıkıyor
  • ^^ Valla ben denklemden AD'yi 12 cikaramadim bi' turlu, neyse ama yontemi ogrenmek onemli.

Bugunku sinav da iyiydi genel olarak, FBM standartlarina gore OSS'ye daha yakindi.
  • evet bende çözdüm 3kök7 çıktı
  • 3. soruda deltoid'tir diye verdiyse çözdüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.