Şimdi Ara

3 günlük E6750'yi E8400 ile değiştirebilirmiyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kutu açılmış ürün olduğu için almayacaklardır.Ama dene bakalım alırlar belki.Haber vermeyi unutma bizede.
  • Valla imkanın varsa kesinlikle değişmelisin.

65nm Conroe E6750 günlük hava soğutma ile max 3.8 GHz kullanılabiliyor (4.0GHz ve üzeri için kaliteli su soğutma lazım), 45nm Wolfdale çekirdekli E8400 ise günlük hava soğutma ile 4.2 - 4.3 GHz kullanılabiliyor. Ayrıca E6750'de 4MB L2 varken E8400'de 6MB L2 var.

• quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Arkadaşlar şöyle bir ibare var:

quote:

Orjinalden alıntı: GİGATEK

Satın aldığınız ürün ya da ürünleri tahrip etmeden, kullanmadan ve ürünün tekrar satılabilirliği bozulmadan, teslim tarihinden itibaren yedi ( 7 ) günlük süre içinde neden belirterek iade edebilirsiniz.

Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş vesair şekildeki ürünlerin iadesi kesinlikle kabul edilmez.

Ve noktayı koydum galiba...

bu bölüm bende değiştirilmeyeceği fikri uyandırdı =)

• tamamen gigatek firmasının insiyatifine kalmış ama bence kullanılmış olduğu için değiştirmezler :(
  • bizlere değiştirip değiştirmediklerinide sööle
    not:gigatekin sahibi aramızdaymış
  • Tüketici Kanunu der ki:

"Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir."

--Yani biz kabul etmeyiz diye orda açıklama yazması her zaman sizi bağlamaz..

"MADDE 9/A. ? (4822. Değ) Mesafeli sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak ve tüketicilerle karşı karşıya gelinmeksizin yapılan ve malın veya hizmetin tüketiciye anında veya sonradan teslimi veya ifası kararlaştırılan sözleşmelerdir.

Mesafeli satış sözleşmesinin akdinden önce, ayrıntıları Bakanlıkça çıkarılacak tebliğle belirlenecek bilgilerin tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici, bu bilgileri edindiğini yazılı olarak teyit etmedikçe sözleşme akdedilemez. Elektronik ortamda yapılan sözleşmelerde teyid işlemi, yine elektronik ortamda yapılır.

Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi bu hukukî işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür."

Geri almak zorundalar dostum benim yazdıklarımı onlara mail at onlar anlar...

Bilgi için:http://www.tuketicimerkezi.org/tuketicikanunu.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 28 Ocak 2008; 1:06:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Arkadaşlar şöyle bir ibare var:

quote:

Orjinalden alıntı: GİGATEK

Satın aldığınız ürün ya da ürünleri tahrip etmeden, kullanmadan ve ürünün tekrar satılabilirliği bozulmadan, teslim tarihinden itibaren yedi ( 7 ) günlük süre içinde neden belirterek iade edebilirsiniz.

Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş vesair şekildeki ürünlerin iadesi kesinlikle kabul edilmez.

Ve noktayı koydum galiba...

Malesef kardeşim. yine hatanı tekrarlıyorsun. biz burda iadeden bahsetmiyoruz. farkını vererek bir üst model alımından bahsediyoruz. velevki iade etmeyi istesin arkadaşımız; yine iade edebilir.

• Hiç şansın yok dostum.

O 1 haftalık süre , kutusu açılmamış ürünler için.15 günlük süre üründe herhangi bir arıza olmasıyla oluşan süre bunda para iadeside alabilirsin.

Ancak gigateki boşuna arama ,15 gün önce aynı şekilde birisi aradı biraz haşladılar :)

Hatta olay şöyleydi adam bir anakart almış , Xp de sürekli restart atıyormuş pc.Ramleri değiştirince atmıyormuş.Meğer anakart hyperx leri desteklemiyormuş.Adam ben size söledim Hyperx var diye siz bunu verdiniz falan dedi sanırım.Ancak ordaki arkadaş hayır değiştiremem kutusu açılmış ürünü dedi.

O yüzden boşuna fazla heveslenme.Arıza diye versen 1 ay beklersiniz , Cpu aynı şekilde gönderilir.Bence hemen satmayı dene aldığın fiyatın 10dolar altına falan.Başka çaren yok :)
  • bence degistirmezler...sonucta urunun kutusu acilmis ve kullanılmıs..yani gigatek alsa o urunu nasil geri satacak??...hersey tuketici yasasi degil..burda satıcınında menfatini dusunmek lazim...urunun kutusunu acmasaydin zaten hic bir sebep belirtmeksizin geri almak zorundalar...ama urun acılmıs ve kullanılmıs....ki olurda degistirirseler ki bu satıcının olagan ustu iyi niyetini gosterir...ben satıcı olsam kutusu acılmıs kullanılmıs ve sorunsuz olan bir urunu kesinlikle geri almam ve almakta zorunda degilim....

ama insaallah degistirirler...degistirmezseler cokta takma oc eder kullanırsın... ya da 2. elde satarsin hemen
  • Çok defalar değiştirdim. paramı da geri aldım. misal: ram. g o ld dan aldım 7. gün akşam gittim dedim bana paramı verin.ürünü iade etmek isyorum. onlarda hay hay dedi. verdileri 100 ytl paramı çatır çatır da gözlerinin önünde saydım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRaSpIRIN -- 28 Ocak 2008; 4:48:22 >
  • Sizin söledikleriniz çok saçma.ürün açıldıysa kutusu yırtıldıysa o ürün ancak bozulma drumunda geri iade alınır oda 7gün içinde.eğer sizürünü açmadıysanız 7gün içinde iade edip yenisiyle değiştirebilisiniz.kullanılan ürün için mmnun kalmadım diyip ben başkasını istiyorum demek çok saçma.tüketici haklarında böle bir maddeyok.o aman herkes alsın 3gün kullansın değiştirsin.öle saçmalık mı olur.bence çok saçma
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

Sizin söledikleriniz çok saçma.ürün açıldıysa kutusu yırtıldıysa o ürün ancak bozulma drumunda geri iade alınır oda 7gün içinde.eğer sizürünü açmadıysanız 7gün içinde iade edip yenisiyle değiştirebilisiniz.kullanılan ürün için mmnun kalmadım diyip ben başkasını istiyorum demek çok saçma.tüketici haklarında böle bir maddeyok.o aman herkes alsın 3gün kullansın değiştirsin.öle saçmalık mı olur.bence çok saçma

Internet üzerinden yapılan alışverişlerde 7 gün içinde sebepsiz iade hakkın var...
    alırsın bir ürünü, rengi istediğim gibi değilmiş dersin, iade edersin yasalara göre...
    eğer firmalar bunu saçma buluyorsa, yasaları beğenmiyorsa internetten satış yapmazlar, olay budur..

ama gelelim güzel ülkemizde kim takar yasayı ...
    adam derse ki ben değiştirmiyom, ondan sonra tüketici heyetlerinde mahkemelerde dolan dur...
    bu konuda Gigatek'in tutumu ne olur bilmiyorum açıkcası...

ama direk iade değilde yanlışlık oldu, değiştirmek istiyorum diye,
    nazik ve iyi niyetli bir tavırla talepte bulursan, değiştirirler bence...
    zaten sistem toplayanlara kasayı kurup gönderiyorlar, işlemcinin kutusu açılmış/açılmamış ne farkeder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotiledon -- 28 Ocak 2008; 5:17:31 >

• Bence şansınızı mutlaka deneyin ve sonucu bizlere bildirin. Zamanında internet yoluyla Gigatek'ten ekran kartı almış ve 3-5 gün sonra performansından memnun kalmadığım için fiyat farkını verip, bir üst model ile değiştirmek istediğimi söylemiştim. Telefonda konuştuğum görevlinin ses tonu pek neşeli değildi ama hayır, olmaz demedi. Gönderin bari ne yapalım, değiştirelim gibi bir şeyler söyledi. Sonra ben üşendim göndermedim. Büyük ihtimalle değiştirme olur yani.
  • @KOTİLEDON eğer ürünü açmadıysan geri iade edebilirisn bu en doğal hakkın.ama ürün açılıp kullanılıp sonra aaa yenisi çıkmış ben hemen değiştireyim dersen olmaz.ben buna çok saçma diyorum.
  • bende Q6600 işlemci aldım,bektım şimdi yeni 45 NM ler gelmiş daha 3 gün kulandım acaba geri versem banada yeni verirlermi,bunu 2 günde bir yapsak nasılca tüketici yasası varya,sonrada o firma benden aldıgını başkasına satsa,sanırım severek yaparlar,eger ürün çalışıyorsa,
    ben bir magazadan amanında VCD almıştım ve bozuk çıktı geri götürdüm bu bozuk dedim ama adam neresi bozuk yav dedi altına baktı,üstüne baktı servis götür ben anlamam yav dedi,bende yeni 2 saatlik ürünü servise götüremem bana yenisini ver beni ugraştıma dedim,oda benden ürünü aldı rafa koydu banada ordan başka birini verdi, bende ona o ürün bozuk rafa koymayın dedim ,o elemanda bana salla abi ben ona benzin koyar çalıştırırm dedi (ne alaka ise)yani o geri giden maları bize aynen veriyorlar,bana olmazsa başkasına,
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

@KOTİLEDON eğer ürünü açmadıysan geri iade edebilirisn bu en doğal hakkın.ama ürün açılıp kullanılıp sonra aaa yenisi çıkmış ben hemen değiştireyim dersen olmaz.ben buna çok saçma diyorum.

evet senin gibi saçma olduğunu düşünenler var, gayet de doğal,
    hatta yasa ilk çıktığından haberlerde şöyle bir durum tartışılıyordu:
    birisi gider kamera alıp tatile çıkar 5-6 gün kullanır, kayıt yapar, fotograf çeker,
    yedinci günde de getirir iade eder... bu nasıl olacak falan diyolardı...
    ama sonuçta yasa böyle.. biz tüketicilerin böyle bir hakkı var...

sebebi ise uzaktan alışveriş yaptığın için mağazadaki gibi göremiyorsun ürünü..
    dolayısıyla aldığın ürün tam olarak nedir bilmiyorsun, bu yüzden koşulsuz iade hakkın var...
    bu firmalara da saçma galebilir ama işlerine gelmiyorsa bu ülkede online satış yapmasınlar...

hatta amerikada bir firma ürünlerini koşulsuz 3 ay içinde geri alırım diye satıyordu...
    ordaki rekabeti sen düşün artık.. rakip firmalar isyanlardaydı.. napıyo bu batıracak hepimizi falan diye..
    yani demek istediğim bu neki.. daha neler neler yapılabilir işin içine rekaber girince...

• Kuzey Amerika'daki büyük bir hipermarket sinciri olan Costco'da laptoplar dahil 6 aylık değiştirme süresi vardı yakın zamana kadar. Şimdi ne oldu bilmiyorum ama ben ordayken hep dalga geçilirdi:

Alper naber, bugün Costco'dan bi laptop kiraladım!
    Ya, evet ben de yarın gidip bi LCD ekran kiralayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperuzi -- 28 Ocak 2008; 12:28:24 >
  • Ya iyide herkese demiş müşteri memnuyitsizliği olayını fakat benim anlamadığım bir müşteri aldığı ürününü kullanmadan nasıl memnun olaup olmadığını anlayabilir saçmalık ötesi yani sadece o şeffaf kutudan ürüne bakarak memnun olmadığını nasıl anlayacak bari böle yasalar çıkarıyolar mantıklı yasa çıkarsınlar bu nedir böle ya buradakiler yanlış biliyor yada firma yasayı kendine göre değiştiriyor.
  • Gigatek'in e6750 satması yada hakkında bilgilendirmemesi de etik değil. onu alacağınıza çok az bir mikta para verip daha yeni bir teknoloji ve daha hızlı bir işlemciyi alın. misal e8400. Paşa paşa gigatekin işlemciyi değiştirmesi gerekiyor.

sonucu merakle bekliyoruz arkadaşım DimDirect . en kısa sürede cevap yaz lütfen.
  • ee noldu kardes deistirdiler mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.