Şimdi Ara

3 günlük Yeni Peugeot 508 Deneyimim- Mini 308 kıyaslaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lastik havalarını araç soğukken kontrol ettin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik çok büyük etmen.

50 km kadar kiralık Mini Countryman kullandım genelde kullandığım araçların tepkilerini ölçer deneyimlerim.

Arabaya binerken lastiklerini kontrol ettim berbat durumdaydı. Hatta lastiğin biri çıkma takılmış galiba ölçüsü bile farklıydı.

Heyecanla bindim ama maalesef hayal kırıklığı oldu her frene bastığımda ABS devreye girdi en ufak direksiyon hareketinde ESP ışığı yandı. Mini gibi bir arabayı korkarak sürdüm resmen.

• cankut1907 C kullanıcısına yanıt
    Önceki aracıma falken ziex 310 almıştım. Sessiz, konforlu, yumuşak lastik ama tutuş ve dayanıklılık olarak kötü. 16bin kmde aşınmaya başlamıştı. Çok tavsiye etmem.

Şimdiki aracımda yokohama var. 86bin kmde ama lastikler hala kötü durumda değil. Kaliteli lastik farkı biraz yol yapınca ortaya çıkıyor.

• Araba araba deniliyorda arabayı araba yapan son etken gerçekten lastik
    Bir kaç mühendislik bir araya geliyor , bunların hepsi otomobil üreticisinin işi , son nokta ise lastik üreticisi

İnsignia grand sportta fabrika çıkışı gelen continental vardı , harika lastikti 40 bin de bitti
    Sonra Lassa driways denilen lastiği taktı kiralama firması
    Aklıma geldikçe deli oluyorum , 60 bin km ve hala diş var lastikte , bitmeyen kazık gibi rezalet bir lastik
    Ölçüler de 245 45 18 , bu ölçüye resmen ticari araç lastiği yapmışlar
    Sonra good year eagle sport takılacak dendi , bi araştırdım yorumlar felaket , üretim adapazarıymış , aradım dedim zaten Lassa fan golü yedik bir de bu çekemem , onlar yerli üretimdi bunlar yurt dışından geliyor dediler
    Lastikler Polonya üretimi
    Yumuşak sayılır , diğer disiplinler de fena değil
    Bir continental michelin elbette değil
    Ama o Lassa lardan çok daha iyi

Yerli falan da ben napıyım abi ? Bana faydası olmayan kilisenin papazı işte

Lastik araba için çok çok önemli

İlginç bir karşılaştırma vereyim , 40 bin de biten ön lastiğin ortaları 1.5 mm ye düşen continental , yeni Lassa dan iyi tutunuyordu ( her gün git gel 100 km yaptığım virajlı yol , yani iyi karşılaştırma yapabilirim )

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Arada bu kadar uçurum olmasını bir şeye bağlayamıyorum malesef. Benim yorumlarım bu şekilde virajlı yollarda 1600 km den fazla kullanıp 2 defa ciddi kaza tehlikesi atlatınca malesef sizinle aynı şeyleri düşünemiyorum.
  • NecronLord kullanıcısına yanıt
    I cocpit için benim 308'i fazla sade ve minimalist bulmuştum. Bendeki makyajsız kasa olduğu için ekran basmatik, kapasitif ekran değil ne yazıkkı. Tepkileri biraz yavaş her ne kadar son sürüme güncellesem de. Klima vs ayarı sadece bu ekranda olduğu için çok kullanışlı diyemem.

508 için ise yazıda bahsettiğim gibi Anroid Auto vs gibi özellikler oldukça iyi. Piyano gibi tuşları daha kullanışlı. Klima kapatma tuşu da dokunmatik olarak ekrandan ayrı bir yerde. Hayalet ekran dediğiniz gibi oldukça şık ben beğendim. Direksiyon tuşları oldukça işlevsel. Ekranın kullanımı da 308'e göre daha kolay geldi bana da.
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz arkadaşa da cevap verdim, yukarda da 2-3 arkadaş benimle aynı fikirde olduğunu söyledim. Demekki kişiden kişiye değişiyor bilemiyorum. Benim kullandığım araçtaki resimlere baktım Polonya üretimi görünüyor lastikler.
  • Belki en büyük etmen bu olabilir ama aracı Avis'ten kiraladım. Kontrol etmedim açıkçası ama bu kadar fark ettirebileceğini düşünmüyorum. Çok anormal değildi çünkü normal sürüşte. Sıkıntı sadece virajlarda ve frenlemede idi. Yine de kontrol etseydim iyi olurdu tabi ki haklısınız.
  • serhat:_19 S kullanıcısına yanıt
    2 milyon km araç mi kullandiniz ? 18 yaşından beri her gün kullansanız günlük 400km yapıyor.

• Merhaba,

Bahsetilen lastik de araba da gayet iyi yol tutuşa sahip.

Araç kiralık olduğu için büyük ihtimalle havalar ayarsız ve lastiklere kötü davranıldığı için özelliğini yitirmiş.

Üstelik siz de araca kötü davrandığınızı yazmışsınız. Maalesef yakıt şirketten araç da kiralıksa ona eşek gibi davranılıyor.

Bahsedilen lastiği kullandım gayet iyi performansı var. Falken’i de ailemdeki birisinin arabasına almıştık (satıcı zorla satmış) ve kötü bir lastikti.

Lastikçiler pahalı lastikten çok kar edemiyor.
    Ucuz lastikten daha çok kar ediyor. O yüzden bunları “X markasının yan ürünü” diye müşteriye pazarlıyorlar. Bilgi doğru olabilir ancak lastikler kalitesiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AC68B14C -- 27 Ağustos 2020; 7:45:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Araba araba deniliyorda arabayı araba yapan son etken gerçekten lastik
    Bir kaç mühendislik bir araya geliyor , bunların hepsi otomobil üreticisinin işi , son nokta ise lastik üreticisi

İnsignia grand sportta fabrika çıkışı gelen continental vardı , harika lastikti 40 bin de bitti
    Sonra Lassa driways denilen lastiği taktı kiralama firması
    Aklıma geldikçe deli oluyorum , 60 bin km ve hala diş var lastikte , bitmeyen kazık gibi rezalet bir lastik
    Ölçüler de 245 45 18 , bu ölçüye resmen ticari araç lastiği yapmışlar
    Sonra good year eagle sport takılacak dendi , bi araştırdım yorumlar felaket , üretim adapazarıymış , aradım dedim zaten Lassa fan golü yedik bir de bu çekemem , onlar yerli üretimdi bunlar yurt dışından geliyor dediler
    Lastikler Polonya üretimi
    Yumuşak sayılır , diğer disiplinler de fena değil
    Bir continental michelin elbette değil
    Ama o Lassa lardan çok daha iyi

Yerli falan da ben napıyım abi ? Bana faydası olmayan kilisenin papazı işte

Lastik araba için çok çok önemli

İlginç bir karşılaştırma vereyim , 40 bin de biten ön lastiğin ortaları 1.5 mm ye düşen continental , yeni Lassa dan iyi tutunuyordu ( her gün git gel 100 km yaptığım virajlı yol , yani iyi karşılaştırma yapabilirim )
    Lassa berbat lastik üretiyor hele fiyatını kıyaslayınca allah belasını versin bu firmanın dedirtir zaten lassayı sadece araçtan anlamayanlar övüyor cansıkıcı bir lastik

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Tabi lastik kadar pilotaj da önemli aracı tanımak, doğru viteste doğru tepkiler ile kullanmak. Bu kadar tecrübeye lastik havası kontrol etmeden bu yorumları yapmak talihsizlik olmuş olabilir.

Neyse ki kaza gibi daha üzücü durumlar olmadan ucuz yırtmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 27 Ağustos 2020; 8:51:46 >
  • ben bu rentacar'lardan şüpheleniyorum açıkcası ne kiralasam mok gibi geliyor çok az kmde full paket olmalarına rağmen.

508'in 100kmde ciddi rüzgar sesi alıcağını ve yol tutuşunun kötü olucağına inanmıyorum açıkcası ama sana verdikleri 508'in öyle olduğuna kesin inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Ağustos 2020; 9:15:10 >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Hem berbat hem fiyatı haketmiyor
    Pirelli p zero nero ile arasında 100 lira bile yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 27 Ağustos 2020; 9:15:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Merhaba,

Arada bu kadar uçurum olmasını bir şeye bağlayamıyorum malesef. Benim yorumlarım bu şekilde virajlı yollarda 1600 km den fazla kullanıp 2 defa ciddi kaza tehlikesi atlatınca malesef sizinle aynı şeyleri düşünemiyorum.
    Diğer mesajınızda lastiklerin Polonya üretimi olduğunu söylemişsiniz. Eğer lastikler efficient grip ise dediklerinizde haklısınız. Çünkü o seri performance serisi ile çok karıştırılıyor ancak alakasız lastikler ve genelde Polonya üretimi oluyorlar. Üretim yeri önemli, Goodyear ın Türkiye’de ürettiği lastikler ile Almanya üretimi olanlar arasında dağlar kadar fark var.

• Yeni 508 ve 100 km/saat hızdan sonra rüzgar sesi alıyor. 400 bin lira vereceğim ve düşük hızda bile rüzgar sesi. Enteresan.
  • Valla bu konuda haklısınız. Daha önce de good gear efficientgrip kullandığım için o da yüzüyordu lastikte havasına bakmadan direkt ona bağlamıştım. Olur da yine birgün 508 kiralayacak olursam mutalaka kontrol edeceğim :)
  • Valla ben olanı yazdım sonuçta almak istediğim bir araç neden gömmek ya da övmek isteyim ki. Belki benim gibi hor kullanmış olabilirler aracı ama D sınıfı bir araçta bu hızlardan sonra ses geliyor olmasına bende inanamadım ve kiralama şirketiyle olabileceğini düşündüm.
  • Araç aldığımda 5000 km deydi yaklaşık. Ne kadar kötü davranılırsa davranılsın lastiğin özelliğini yitirmiş olabileceğini düşünmem. Teslim ederken aracı görevliye söyledim diş derinliği 6.5 mm dedi. Ben direk lastikten olduğunu düşünüyorum.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Düz efficientgrip değil. Benim aracın fabrika çıkış lastiği de buydu biliyorum. Efficientgrip performans fotosu var elimde şuan yüklemeye üşendim açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.