İyi akşamlar arkadaşlar bugünlerde taşınabilir HDD almam gerekiyor ve araştırmalarım doğrultusunda 3 HDD arasında kaldım bunların resimlerini bilgilerini yazıyorum. Önemli arşiv dosyaları saklanacak bu sebepten uzun ömürlü olması gerekiyor. Bilgileriniz ışığında yorumlarınızı bekliyorum.
1.Western Digital Elements 1.5TB 3.5'' Taşınabilir Disk (WDBAAU0015HBK-EESN)
Kapasite:1.5TB Dönüş Hızı: intellipower Ön Bellek: YOK Garanti: 2 YIL Fiyat:171,16 TL
2.Smartdisk Superfast 1.5 TB E-SATA 3.5" Taşınabilir Disk
Kapasite:1.5TB Dönüş Hızı: 5400rpm Ön Bellek:32mb Garanti:2 YIL E-Sata : var Fiyat:179,90 TL
Kapasite:1TB Dönüş Hızı:7200rpm Ön bellek32mb Garanti:5 YIL Fiyat:136,89 TL
yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
Cevap alamayınca kendim karar verdim Smartdisk Superfast 1.5 TB E-SATA 3.5" Taşınabilir Disk bu diski aldım bir iki güne kadar gelir performans bilgilerini paylaşırım.
wd markasının bilgilerini anlayamadım dönüş hızı intelli power nedir? rpm olarak belirtmemişsin önbelleksiz hdd ilk kez duyuyorum seçenekler arasında wd yi saymazsak hız için seagate tercih ederdim ama yavaş yavaş depolarım ben boyut daha önemli diyorsan smart diskte uygun
WD nin bu serisinde hangi siteye bakarsanız bakın dönüş hızı rpm cinsinden yazmıyor:) Seagate e gelince tabi tartışılmaz bi marka ama dış gövde hoşuma gitmedi boyutuda düşük olunca smartı seçtim hız konusunda rpm dönüşü düşük ama e- sata özelliği gözümü doyurmaya yetti.:) sitedeki inceleme konularındada smartın aynı model hdd sini görünce ve çok iyi yorumlarında yapılmış olmasına dayanarak kararımı ona kılıp aldım:)
seagate alınabilirmiş 7200 rpm farkı ile
bende yakında hdd alcamda, hdd'lerdeki intellipower ne anlama geliyor?
bende yakında hdd alcamda, hdd'lerdeki intellipower ne anlama geliyor?
hakikaten benim de kafama o takıldı neden rpm degil de intellipower?
smartdisk esatalı olduğundan iyidir
Bu intellipower gerçekten kafa karıştırıcı.Fakat şöyle birşey var.WD nin Ca.Green Serilerinde bu özellik öne çıkıyor genelde.5900 ile 7200 rpm arasında kendisini ayarlayabilmekte ki Green serisi sessizliği ile isim yapmış bi HDD.Yani sonuç olarak disc 7200 RPM e kadar hızlanabiliyor fakat bu kalıcı olarak değilde yanlış hatırlamıyorsam 10 sn ile sınırlı.5900 ile 7200 arası git gel yaşayan disclere verilen yeni bir özellik(!) diye bilmekteyim.
Disc seçiminde ise WD yi seçmediğin iyi olmuş.16mb Ön bellek gerçekten zorlayıcı.Yerinde olsam FreeAgent i tercih ederdim.
intellipower bilgileri için teşekkürler hocam ama ben pek sevmedim acıkcası benim haricimin rpm ini sabit isterim ne o öyle bi 5900 bi 7200.Yok 5400 olsun bizim olsun :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme