Şimdi Ara

3 Kat aşağıya internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babamlarla aynı binada oturuyoruz. Ben 5. kattayım onlar 2. katta. Binanın aynı tarafındayız. İnternetimi onlarla paylaşmak istiyorum. Ara katlardan birine repeater koyma imkanım yok. Nasıl bir yol izleyebilirim ? Aklıma 2 tane Xiaomi Mi Wifi Pro benzeri ürün alıp birini benim cam kenarına diğerinide onların cam kenarına koyup birbirine bağlama fikri geldi ama böyle bir şey mümkün müdür ? Modemimde yeni değil. Sağlam bir modem alarak çözebilirsem o şekilde de yapabilirim. Çok pahalı olmayacak şekilde (300-400tl)çözüm varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sadece modem ile çözülecekse biraz daha çıkabilirim.

• Selamlar,

Sorunu modemde arama hocam modemi değiştirerek sorunu çözmek güç. Modem değişikliği yapmadan network kablosu ve bir tane network hub ile sorunu çözebilirsin. Wifi mech kurmakta problem yaşatabilir arada çok fazla beton tabla var çünki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan DEMİR

Selamlar,

Sorunu modemde arama hocam modemi değiştirerek sorunu çözmek güç. Modem değişikliği yapmadan network kablosu ve bir tane network hub ile sorunu çözebilirsin. Wifi mech kurmakta problem yaşatabilir arada çok fazla beton tabla var çünki.
    O zaman en sağlıklısı kablolu bir çözüm gözüküyor. Teşekkürler.
  • Mesh sistem al bence. TP-Link Deco olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 2 kat yukarı kablo çekerek başka bir modemin köprü modunu kullanarak sorunu çözdüm.

Yaklaşık 13 metre kablo uzunlugu.

Fakat bazen internete baglanmıyor modemi kapatıp açınca yada 1/2 dakika sonra düzeliyor.Bunun nedenini bilen var mı?

Modem adsl dandik bir modem 50/60 TL civarına ikinci el bir modem yada acces point felan alsam düzelir mi?
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Merhabalar modeminiz sisiyordur onun için problem yaşarsınız modemi değiştirin

• TAXİNOMAXİST T kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba en sağlıklı çözüm modemin olduğu kattan interneti kullanacağınız kata kablo çekip ucuna router bağlandığınız da problem yaşamazsınız . Router tavsiyem Zyxel Nbg6604 olur. Diğer mesh cihazları falan problem yaşarsınız dediğim yöntemin maliyeti Max 500tl mesh 1600tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dipsit54

Merhabalar modeminiz sisiyordur onun için problem yaşarsınız modemi değiştirin
    cevabınız için teşekkür ederim.

Ana modem huawei hg658 vdsl destekli modem bundan sıkıntı yok.

Köprü modunda ki modem ise normal bir adsl modem farklı bir adsl modemde de aynı sorun yaşanıyordu sanki.Bu modemler hemen hemen aynı kalitede.

İkinci el 50 TL civarına şu ürünler gözüme çarptı;

AİRTES AİR 4240 router

TP-LINK TL-WR841N

Tenda N301

AİRTİES 4310 access point alıp kablolu baglayıp deneyebilirim.
    Cisco Access Point AIR-AP1131AG-E

TP LINK TD W8961N sanırım bunuda access point özelligi var.

Uygun fiyatlı olarak bunlar iş görür mü? Alıp tekrar sorun yaşamak istemiyorum.Yada huawei köprü modunda kullanıp dandik adsl modemi ana modem yapsam çözülür mü? yanlış hatırlamıyorsan (zte zxv10 w300)

Baglantı ADSL zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 24 Ocak 2020; 1:7:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dipsit54

Hocam merhaba en sağlıklı çözüm modemin olduğu kattan interneti kullanacağınız kata kablo çekip ucuna router bağlandığınız da problem yaşamazsınız . Router tavsiyem Zyxel Nbg6604 olur. Diğer mesh cihazları falan problem yaşarsınız dediğim yöntemin maliyeti Max 500tl mesh 1600tl
    Mesh cihazlar kolaylık olarak daha iyi duruyor ama verimliliğini bilemiyorum tabi. Kablodan kaçamayacağım gibi gözüküyor. Teşekkürler.
  • TAXİNOMAXİST T kullanıcısına yanıt
    Mesh evet kolaylık ama gene kayıp yaşayacaksınız en iyi çözüm kablo ucuna da router.

• TP-LINK TL-PA4010PKIT ürününü bir incele, kablo çekmeden elektrik prizinden internet alabilirsin. Aynısını 3. kattan bodrum katına bir arkadaşıma bağladık, kablolu alıp access point monte ettik oldukça başarılı.

• Bu tarz durumlarda en kolayi tuvalet, banyo havalandirmasindan ethernet kablosu cekmektir. En ucuz maliyetle en verimli bu sekilde yaparsiniz. Alt kata kablonun ucuna bir access point bagladiniz mi tam olur.

• Benimde buna benzer bir problemim var. Seg marka tv ve samsung bluray sinema sistemi için birer wifi adaptörü önerebilir misiniz ? Normalde tv için vestel wifi dongle var biliyorum ama fiyatı yüksek. İkisinde de internet bağlantısı mevcut ama kablolu bağlanabiliyorum, kablosuz olarak bağlanabileceğim bir wifi adaptörü var mı merak ediyorum. Seg tv modeli 43SC7600. Samsung'un modeli ise Ht-j4550.

Normalde tv bölümüne konu açtım fakat herhangi bir cevap alamadım.

Bu arada bende bir üst kata tp link tl-wa854re menzil genişletici kurmuştum 2 sene önce, hız olarak idare eder bir internet sağlıyor ama yeterli oldu. Ancak sende arada iki kat var bu konuda yeterli olmayabilir genişleticiler.
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    dış mekan cihazlarını yaşam alanında çok fazla kullanmamanızı tavsiye ederim. radyasyon oranı ev tipi cihazlara göre daha yüksek.
  • brk5334 kullanıcısına yanıt
    pc için olan wifi adaptörlerin %95 i tv de çalışmıyor alternatif olarak şöyle yapabilirsiniz
    Zyxel WRE2206 böyle bir kablosuz alan genişletici alıp bundan da tv nize kablo çekip kullanabilirsiniz.
  • dipsit54 kullanıcısına yanıt
    anladım kablo çıkışlı bir genişletici almadan bu iş çözülmeyecek yani. teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.