Şimdi Ara

3'lü Monitör (Eyefinity) için Özel Masa Tasarımı - 3D Çizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar
    Boş zamanımda sketchup çizim işleri ile uğraşıyorum. Hem kitaplık, hem masa, hem de bilgisayar amaçlı kullanılabilen bir masa modeli çizdim. (Fan yerlerini çizmedim, hava akımı nasıl olur bilmem ama ön tarafa 2-3 adet 200 mm lik fanlar takılıp sağ ve sol arkaya da 2 tane egzos fanı takılabilir diye düşündüm.

Böyle bişey yapmak/yaptırmak aslında hiç de fena olmaz. Bence bütçesi iyi olan arkadaşlar için bir model.
    Olurda forumdan biri çıkarda bunu yapmak isterse şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 12 Ocak 2014; 16:30:37 >

• Kitaplık ayrı olursa daha güzel olur ..
  • Detaylara bayıldım kardeşim harika olmuş ellerine sağlık :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZerstoreNN

Detaylara bayıldım kardeşim harika olmuş ellerine sağlık :))

Teşekkür ederim.
    Masanın tasarımını, şeklini şemalini kağıda çizip sonrasında da 3D olarak yapması yaklaşık 15 günümü falan aldı.

özellikle masanın içindeki PC bileşenlerini neyi nereye yerleştireceğimi bi türlü bilemedim. Zor olsa da en iyi bu şekli düşündüm.

Aslında bunun aynısının gerçeğini forumda biri yapsa da gözümüz iyi bir modifiye görse. içini de karbon fiber kaplama ile kapladın mı on numara olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 13 Ocak 2014; 20:07:56 >

• Süper olmuş hocam ama arkayı düz yapıp, kitaplık daha derin olsa nasıl olurdu ?

• Çook emek verilmiş kardeşim belli tekrar tekrar ellerine kollarına sağlık :)) ben pc masasında kitaplığa karşı biriyimdir.

Keşke biri yapsa da adam akıllı bu proje görsek .. detaylara hakikaten bayıldım la :D

• Anakart, ekran kartı, vazo, oradaki uçağı teker teker siz mi çiziyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Bu sistemi 2007 senesinde kitaplıksız halini,Avcılarda Maximus cafede yapmışlardı..Sİsteme hayran kalmıştım.Büyükçe masanın orta kısmına PC sistemlerini döşemişti.
    O zamandan beridir aklımda var evime de yaptırmak ama aşırı maliyet isteyen bir iş.
    Sadece masasının bu tarz dizayn'ı için marangoz 350 Tl istedi.
    Su soğutmalı sistem olacağından parçalarda kaliteli olsun istersek,uzun yıllar kullanacağın sistem için,bana patlayan maliyet:2450 TL çıkmıştı.

Şu aralar taksitle bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum..Dolar biraz düşsün parçaları toplayıp yapacağım..
    Senin masa modeli hoşuma gitti,tahminen 300 TL gibi bir işçilik çıkar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diosfer

Süper olmuş hocam ama arkayı düz yapıp, kitaplık daha derin olsa nasıl olurdu ?

valla hocam aslında sizin dediğiniz gibi de düşündüm de,
    böyle olunca kenar kısımları sadece 3lü monitöre uygun olacağından biraz farklı, marjinal bişey olsun istedim.
    Sizinki gibi yapıldığında tekli monitörde koyulsa sırıtmaz 2li monitörde koyulsa sırıtmaz, ama bu masa dizaynını 3 adet monitöre göre yaptığımdan farklılık yaratmak istemiştim.
    Mesela buraya tek monitör koyulduğu zaman sağ ve sol kenar boş kalacağından kötü bir görüntü, hatta gereksiz bir dizayn ortaya çıkmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Anakart, ekran kartı, vazo, oradaki uçağı teker teker siz mi çiziyorsunuz?

Onları hazır model kullandım.
    Çizilmesine çizilir de o iş beni aşar yani birebir aynı görüntüye sahip bi ekran kartı çizemem. Hem ince iş hem zaman alıcı bir iş.
    Ama diğer CD lik, vaso, kitap falan çizilir onlar kolay.
    düzgün, güzel bir görünüme sahip hazır modelleri seçerek masa için uygun bişeyler ortaya çıkarmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SibelmeyenKekilli

Bu sistemi 2007 senesinde kitaplıksız halini,Avcılarda Maximus cafede yapmışlardı..Sİsteme hayran kalmıştım.Büyükçe masanın orta kısmına PC sistemlerini döşemişti.
    O zamandan beridir aklımda var evime de yaptırmak ama aşırı maliyet isteyen bir iş.
    Sadece masasının bu tarz dizayn'ı için marangoz 350 Tl istedi.
    Su soğutmalı sistem olacağından parçalarda kaliteli olsun istersek,uzun yıllar kullanacağın sistem için,bana patlayan maliyet:2450 TL çıkmıştı.

Şu aralar taksitle bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum..Dolar biraz düşsün parçaları toplayıp yapacağım..
    Senin masa modeli hoşuma gitti,tahminen 300 TL gibi bir işçilik çıkar diye düşünüyorum.

Selam,

Aslında dediğiniz doğru böyle birşey yapıldı mı bir kere yapılacağından hem sistem hem de masa dizaynı çok iyi olmalı.

Maliyet ile ilgili olarak, Şöyle söylim.

Açıkcası maliyetini bende merak ediyorum.
    yaptığım bu masa için Kullanılacak malzemenin Sunta Lam Plaka olduğunu varsayarsak.

183x336 cm, ölçülerinde 18 mm kalınlığındaki bir sunta lam panelin fiyatı şuanda 130-140 TL civarında (KDV Dahil)

bu masada kullandığım parçaların tek tek ölçülerini alıp metre kare bazında hesaplayıp kaç lira masraf tutacağı hesaplanabilir.
    Koçtaş'da MDF Lam merekare fiyatı bir ara 25 TL idi.

Maliyeti düşürmek için şöyle bişey düşündüm... Bu masayı şahsen gerçekte yapmak istesem Parçaları tek tek kestirip tüm parçaları eve getirip masanın parçalarını kendim birleştirilebilrim. Hem işçilikten hem de taşıma masrafından kurtulmuş olurum. (bunu marangozcuda yaptırdığım zaman aracım arabam olmadığından eve getiremem haliyle bir de nakliye parası lazım vs vs..... )

Bu masayı değilde,

Bu yaz inşallah Açtığım diğer konudaki MDF den Masaiçi bir mod yapmayı düşünüyorum. O daha basit ve daha az masraflı bişey.

http://forum.donanimhaber.com/m_84666526/tm.htm

Ben daha pratik bir çözüm için girişim peşindeyim.
    Evimde hali hazırda bulunan ahşap PC masası var, 80*80*140 cm
    bir tane de 90*90*2200 cm lik masa var.
    Bu masaların orta bölümüne 80*50 cm olarak bir bölme açacağım.Yine aynı şekilde kestiğim masanın üstünü kapatmak için,hava girişi olsun diye 0.5 cm çapında delikleri olan üst cam kullanacağım.
    Ortasını kestiğim masanın kenar ve tabanı için marangoza 20*80 cm sağ-sol ,80*50 cm lik de taban yaptıracağım.(fiyat olarak pahalı olmazsa alüminyum doğramacılardan aynı ölçülerde alüminyum kenar-taban da yaptırabilirim.
    Elimde bulunan PC parçalarını bu konseptin üzerine monte edip 2 Adet egzost fan (12 cm) ekleyip
    Güzelce baştan aşağı boya atıp basit sistemi tamamlayacağım.

Max.100 TL gibi bir fiyat ile,elimde olan malzemeleri kullanarak tamamlamayı düşünüyorum.
    Bu fikir şuanlık sade halde ,işe girişince eklemeler yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SibelmeyenKekilli

Ben daha pratik bir çözüm için girişim peşindeyim.
    Evimde hali hazırda bulunan ahşap PC masası var, 80*80*140 cm
    bir tane de 90*90*2200 cm lik masa var.
    Bu masaların orta bölümüne 80*50 cm olarak bir bölme açacağım.Yine aynı şekilde kestiğim masanın üstünü kapatmak için,hava girişi olsun diye 0.5 cm çapında delikleri olan üst cam kullanacağım.
    Ortasını kestiğim masanın kenar ve tabanı için marangoza 20*80 cm sağ-sol ,80*50 cm lik de taban yaptıracağım.(fiyat olarak pahalı olmazsa alüminyum doğramacılardan aynı ölçülerde alüminyum kenar-taban da yaptırabilirim.
    Elimde bulunan PC parçalarını bu konseptin üzerine monte edip 2 Adet egzost fan (12 cm) ekleyip
    Güzelce baştan aşağı boya atıp basit sistemi tamamlayacağım.

Max.100 TL gibi bir fiyat ile,elimde olan malzemeleri kullanarak tamamlamayı düşünüyorum.
    Bu fikir şuanlık sade halde ,işe girişince eklemeler yapılabilir.

Hımmm evet olabilir. Alüminyumlar paslanmaz çelik krom almazsanız çok da pahalı değil diye biliyorum. Galvanizli alüminyum saç almanız gerekirse onlar ucuz diye biliyorum.
    Sizin de böyle projeleriniz olur da başlarsanız forumda paylaşırsınız artık....

• Bu nasil dehset bir calisma. Ayrintilar cok basarili. Benim de bunu hazir cizen birine ihtiyacim vardi. Kasanin ic ayrintilarini cok dikkatli cizmek gerek. Cunku cikacak ekran karti vs gibi malzemelerin tam oturmasi icin biraz ileriyi dusunerek yaptirmak gerek. Ben bunu yaptirabilirim. Koskoca bir yaz tatilimi harcarsam olur. Aklimda da vardi. Ama cidden cok teferruatli bir is. Maliyet hesaplamalariniz da super. Eger 350 lira gibi bir paraya bunu yaptirirsak daha ne isteyelim ki. Biraz daha inceleyeyim. Belki ben yaptirabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

Bu nasil dehset bir calisma. Ayrintilar cok basarili. Benim de bunu hazir cizen birine ihtiyacim vardi. Kasanin ic ayrintilarini cok dikkatli cizmek gerek. Cunku cikacak ekran karti vs gibi malzemelerin tam oturmasi icin biraz ileriyi dusunerek yaptirmak gerek. Ben bunu yaptirabilirim. Koskoca bir yaz tatilimi harcarsam olur. Aklimda da vardi. Ama cidden cok teferruatli bir is. Maliyet hesaplamalariniz da super. Eger 350 lira gibi bir paraya bunu yaptirirsak daha ne isteyelim ki. Biraz daha inceleyeyim. Belki ben yaptirabilirim.

Saolun. Tşk ederim.
    Elimden geldiğince ortaya bişeyler çıkarmaya çalıştım. evet dediğiniz gibi biraz ileriye dönük bişey yaptım. yani masanın derinliği gayet iyi 23 cm... en yüksek en pahalı soğutucular bile 20 cm i çok da geçmiyor.
    Onun dışında genişlik ise 44 cm. şu anki en uzun ekran kartı kaç cm bilmiyorum ama en fazla 35-36 cm lik var galiba. HD 7990 falandır.

Eğer gerçekten böyle bişey yapmayı düşünüyorsanız size ölçülerini verebilirim. Ya da kullanılacak malzeme plaka boyutlarını vs.

Maliyeti hesaplama çok zor değil koçtaş sunta, MDF gibi ahşap plakaları metrekare bazından fiyatlandırıyor. bu masada kullanılacak parçaları metre kare cinsinden yazıp çarpmak lazım. Ama benim tahminime göre işçilik hariç sadece masa parçaları 450-500 TL tutar gibime geliyor. (kaliteli güzel dış yüzeye sahip bir Sunta seçilirse)

Bu masa yapılmasına yapılır da asıl maliyer 3lü monitörde :D koyduğum monitör 24 inç :D en ucuzu HDMI girişli olanları minimum 500-550 TL + buna bir de çift ekran kartı lazım olur GTX 760 veya R9 280X gibi.... ancak öyle tadı çıkar değilsee masayı yaptırmak çok da problem değil..... :D :D

Bu masanın keyfi ancak 5000 TL gibi bir bütçe ayırarak çıkar SİSTEM + MASA FİYATI

• merhaba arkadaşım bir içmimar ve mobilya tasarımcısı olarak birkaç eksik gördüm paylaşayım seninle. öncelikle oturma ve çalışma işlevlerinde sıkıntı var. ergonomik açıdan. sandalyeye oturduğun zaman bacaklarını içeriye sokamayacaksın çünkü donanımlarının bulunduğu alan var. sandalyeni indirdin diyelim (ki bu da mümkün gözükmüyor) monitörler , klavyen ve mouse un çok yüksekte kalacak bi türlü tat alamayacaksın. kasayı sağa veya sola çekmelisin yahut arka tarafa atmalısın. sistemindeki 4 ayak 3 monitör , kasa , bi dünya kitaplık ve senin kollarının yükünü taşımayacaktır. bi süre sonra birleşim yerlerinden çalışmaya başlayacaktır. güvensiz hissetmemek için ayakları yeniden düşünmelisin. panel şeklinde indirmeni tavsiye ederim. ama en önemli konu oturmadaki sıkıntı. bacağının gireceği alanda masa kalınlığı bırak o kadarı 5 cm yi geçmemeli tavsiyem

• quote:

Orijinalden alıntı: nestanbul

merhaba arkadaşım bir içmimar ve mobilya tasarımcısı olarak birkaç eksik gördüm paylaşayım seninle. öncelikle oturma ve çalışma işlevlerinde sıkıntı var. ergonomik açıdan. sandalyeye oturduğun zaman bacaklarını içeriye sokamayacaksın çünkü donanımlarının bulunduğu alan var. sandalyeni indirdin diyelim (ki bu da mümkün gözükmüyor) monitörler , klavyen ve mouse un çok yüksekte kalacak bi türlü tat alamayacaksın. kasayı sağa veya sola çekmelisin yahut arka tarafa atmalısın. sistemindeki 4 ayak 3 monitör , kasa , bi dünya kitaplık ve senin kollarının yükünü taşımayacaktır. bi süre sonra birleşim yerlerinden çalışmaya başlayacaktır. güvensiz hissetmemek için ayakları yeniden düşünmelisin. panel şeklinde indirmeni tavsiye ederim. ama en önemli konu oturmadaki sıkıntı. bacağının gireceği alanda masa kalınlığı bırak o kadarı 5 cm yi geçmemeli tavsiyem

Merhaba kardeş,
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Öncelikle konuda belirtmediğim birşey var. Sketcup ı 1.5 Aydır kullanmakta olup hala internet üzerinden eğitim videoları izliyorum. Günde 15-20 dk anca ayırabiliyorum. İşlerim yoğun. :( Bu çizim konusunda Daha acemiyim..
    Sandalye olarak şöyle söylim.
    Masanın bacakları 65 cm. Şu anda gerçekte kullandığım sandalyeye oturduğum zaman ayaklarımın yerden ölçüsü 62-63 cm falan geliyor ve şu an kullandığım masa da yüksek,
    bu masayı da bilerek böyle yaptım, ayaklarım içeri sığabiliyor. (yani çizimdeki sandalyede sığamayacağı kesin, evet orada öyle ama ben onu hazır model olarak öylesine görüntü olsun diye koydum.
    Yaptığım bu çizim 65 cm masa ayak uzunluğu + 23 cm derinlik ile toplamda 88 cm oluyor. şu anda kullandığım gerçek pc masası da zaten 80 küsür cm.
    kendimin kullanacağı ölçüde bişey çizmeye çalıştım. gerçekte şuan kullandığım sandalyeyi baz aldığımda bu masanın yüksekliği ideal.

Çizimlerle ilgili çok eksiğim vardır, o da acemiliğimden ötürü.

Ama masanın ayakları konusunda sizin dediğiniz çok doğru, çizimi bitirdikten sonra o benim de aklıma gelse de bi daha değiştirmek istemedim. öyle kaldı.
    Gerçekte böyle bi proje yapmadan önce tabi biraz daha ince eleyip sık dokuyarak daha iyi bir çiizm yaparım gibime geliyor. şimdilik elimden bu kadar geldi vala

Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 16 Ocak 2014; 21:01:45 >

• güzel tabi elinize sağlık ilerler elbet. ama ben yine de 20 cm masa kalınlığının hem masaya giriş çıkışta hem de çalışırken size konforda sıkıntı yaşatabileceği konusunda uyarmış olayım. siz yine bakar eler dokursunuz . kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nestanbul

güzel tabi elinize sağlık ilerler elbet. ama ben yine de 20 cm masa kalınlığının hem masaya giriş çıkışta hem de çalışırken size konforda sıkıntı yaşatabileceği konusunda uyarmış olayım. siz yine bakar eler dokursunuz . kolay gelsin :)

Saolun. teşekkür ederim.
    SketchUp videolarının yararını çok gördüm. Program gerçekten hoşuma gitti.
    derinliği 20 küsür cm yapılmasa bile en az 17-18 cm yapılmalı çünkü işlemci soğutucularının sığması biraz sıkıntılı olabiliyor.
    Standart bir kasanın derinliği 18 cm diye biliyorum. Dediğiniz gibi projeyi hayata geçirme gibi bir durumum olursa tekrar tekrar bakarız artık.

Bu arada siz hangi programı kullanıyorsunuz? 3D Max mi?

evet 3ds max kullanıyorum. organik modelleme için şu anda rhinoya başladım. sketchup pratiktir ama eğer profesyonel 3d kullanıcısı olacağım diyorsanız sadece başlangıçta kalmasını tavsiye ederim. pratikliğiyle kendisine çeken bu programdan geri 3ds max veya cd4 ye dönemediği için çok üzülen arkadaşım var. dediğim gibi kendini 3d konusunda ilerleteceksen sketchup ı sadece başlangıç olarak gör. ki zaten ilerledikçe de öyle görürsün :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.