Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 aydır İnternet hız ve kopmalar ile alakalı problem yaşıyorum. TT alt yapısını kullanıyorum ve Türk.net' den hizmet alıyorum. Son 1 haftadır çok başka bir sorun fark ettim ve bunun için bir çözüm bulamadım modem ve teknik bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var 3 Tane modemim var bu modemler Asus AC-750 (3 yıllık) Zyxel vmg3312-t20a (Yeni) Zyxel vmg3312-b10b (Eski min. 5 yıllık) Şimdi bu modemler arasında SNR MARGIN değeri ve Attenuation değeri çok fazla değişkenlik gösteriyor ve internet bir türlü stabil olmuyor. AC-750' de Gelen hız 51mbit download 8mbit upload Upload SNR MARGIN 16 Db Download SNR MARGIN 6-8 Db Upload Attenuation 15-20 Db Download Attenuation 20-24 Db DSL sabitlenmiyor Zyxel vmg3312-t20a (Yeni) 'da Gelen hız 51mbit download 8mbit upload Upload SNR MARGIN 16 Db Download SNR MARGIN 7-8 Db Upload Attenuation 15-20 Db Download Attenuation 20-22 Db DSL sinyali sabitliyor ama ortalama 2-3 dakika da bir sürekli kopmalar oluyor. Zyxel vmg3312-b10b (Eski min. 5 yıllık) ' de Gelen hız 51mbit download 8mbit upload Upload SNR MARGIN 16 Db Download SNR MARGIN 15-16Db Upload Attenuation 18-20 Db Download Attenuation 19-21 Db Bu modem de CRC hataları çıkıyor ama diğerlerine göre daha az oluyor. Yani kaç yıl önce TürkTelekomun modemi bu interneti sabitliyor en azından günde 3-4 defa kopma oluyor diğer modemlere göre bence iyi bir performans. Yeni modemler ne stabil internet verebiliyor nede bağlantı kurabiliyor. DSL kablosunu yeni çektirdim CAT 6 Yeni Port tanımlandı Santral tarafından. Statik ip kullanıyorum. Şimdi bu modemler neden bu kadar değişkenlik gösteriyor atladığım bir noktamı var bulamadım. |
Bildirim