Şimdi Ara

3 Monitör çalıştırabileceğim bir ekran kardı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: despantos

üstadım ilgine çok teşekkür ederim. Monitörleri normal olarak bağladım 2. tanesini aktfif kullanıyorum sıkıntı yok ama 3. yü genişletmek istediğimde o hataytı veriyor.

ben bir de yarın alıp dönüştürücüyü displayPort ile deniyeyim :)

Bak benimki gibi bağla. 1 vga 1 dvi bağla. 3. monitörü ise kesinlikle display porttan bağla. displayport to vga yada displayport to hdmi. 99% eminim olacaktır ;)
  • Şimdi aklıma geldi genişletmeye çalıştığında hangi monitör devre dışı kalıyor? Hdmi dan bağladığın mı?

Ayrıca bunları amd nin yazılımından ayarlamalısın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathness666 -- 23 Mart 2013; 1:34:29 >
  • sıkıntı şu, 3. bir monitörü algılamıyor.. http://clip2net.com/clip/m45330/1363995863-clip-63kb.jpg
  • Algılanmayan monitör hangisi peki? HDMI dan bağladığınmı?
  • hdmi dan vga ya çevirdiğim monitör. Onu algılayıp aktif etmek istediğimde de, diğerlerinden birini iptal etmem gerekiyor.
  • quote:

Arkadaşlar, işim gereği şu an için 2 monitör kullanıyorum.

Mevcut ekran kartımda bir adet DVI, bir adet VGA ve bir adet hdmi çıkış var.

3. monitörü aldım ekran kartına taktığımda GPU desteklemedi.

Bana bu 3 monitörü çalıştırabileceğim bir ekran kartı lazım. Vatan bilgisayar'da elemanlara sordum, tahmini olarak "bu ekran kartını alın, olmazsa geri getirin değiştiririz" şeklinde bir cevap verdiler.

Bu konuda bana net olarak fikir sahibi yardımcı olabilecek kimse varmıdır acaba?

eskı ekran kartımda amd eyefınıty ozellıgı avrdı ve 4 ayrı monıtoru desteklıyordu. amd hd 6870 dı gddr5 dı 1 gby dı. ısım geregı bende 4 monıtor baglamıstım. 250-300 tl sıfırı zaten ısını de cok rahatca görür...
  • quote:

hdmi dan vga ya çevirdiğim monitör. Onu algılayıp aktif etmek istediğimde de, diğerlerinden birini iptal etmem gerekiyor.

işte sorun ordaymış. Display portu kullanırsan sıkıntın kalmaz ;)
  • Peki HDMI den DVI a dönüştürüyü taksan 3. monitörü tek karta bağlayamaz mıyız? sonuçta benim kartımda 2 dvi 2 hdmi çıkısı var. Birisini dönüştürü ile DVI yapsam 3 dvi girişim olur. Olamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Peki HDMI den DVI a dönüştürüyü taksan 3. monitörü tek karta bağlayamaz mıyız? sonuçta benim kartımda 2 dvi 2 hdmi çıkısı var. Birisini dönüştürü ile DVI yapsam 3 dvi girişim olur. Olamaz mı?

Kartın ne hocam senin? Genelde eyefinity destekleyen kartlarda mutlaka ya displayport yada minidisplayport bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Peki HDMI den DVI a dönüştürüyü taksan 3. monitörü tek karta bağlayamaz mıyız? sonuçta benim kartımda 2 dvi 2 hdmi çıkısı var. Birisini dönüştürü ile DVI yapsam 3 dvi girişim olur. Olamaz mı?

Kartın ne hocam senin? Genelde eyefinity destekleyen kartlarda mutlaka ya displayport yada minidisplayport bulunur.

gtx 470 soc
  • nvıda kartla crossfıre olmaz o ekrankartı slı yapmadan 3 monıtor calıstırmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

nvıda kartla crossfıre olmaz o ekrankartı slı yapmadan 3 monıtor calıstırmaz

+1

Nvidia kartları sli olmadan 3 monitörü tek çözünürlük halinde çalıştırmaz. Yani 4484x900 benimki mesela. Tek kartta çalıştırmak istiyorsan GTX600 serisi lazım. Amd kartları hd5xxx serisinden itibaren destekliyor tek kartla. Ama tek kart yetersiz gelebilir. Bunun içinde displayport kullanılması şart. Crossfire da ikinci karta monitör bağlayamazsın yani 3 monitör tek kart üzerine bağlanmış olcak. 2 monitörü 1. karta 1 monitörü 2 karta bağlarsan yine çalışmaz ;)

buda benim sistemhttp://imageshack.us/photo/my-images/820/05032013223.jpg/

Bu arada monitörler farklı olabilir ama aynı çözünürlük olursa daha iyi olur. Mesela 1280x1024 monitörün yanında 1680x1050 monitör varsa 1680x1050 olanı 1280x1024 yapıyor. Masaüstüne felan çalıştığınızda acayip çirkin görünüyor bilginiz olsun. Yoksa eyefinity çok esnek teknoloji. İstediğiniz monitörü eyefinity yaparsınız ama çirkin olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathness666 -- 23 Mart 2013; 17:37:20 >

• ya benim kafa iyice karıştı :)

birincisi bu almış olduğum kart Sapphire HD 7850 ve nvidia değil ATI chipset.

ikincisi ben tek masaüstü istemiyorum. birden fazla masaüstüm olacak, şu anda öyle zaten 2 monitörü iki ayrı masaüstü olarak kullanıyorum. Birinde çalışıyorum diğerinde ise, sunucumun performansını izliyorum. 3. monitörde de İnternet explorer ..vb gibi anlık kullanacağım sayfalar açmam lazım. Yani şöyle izah edeyim daha anlaşılır olur sanırım, bende şu anda iki monitör aktif, mesela bir oyun açtığımda, oyun iki monitöre genişlemiyor. Ana monitör hangisi ise oyun onda açılıyor. Benim derdim oyunun 2 monitöre genişlemesi değil zaten.
  • quote:

ya benim kafa iyice karıştı :)

birincisi bu almış olduğum kart Sapphire HD 7850 ve nvidia değil ATI chipset.

ikincisi ben tek masaüstü istemiyorum. birden fazla masaüstüm olacak, şu anda öyle zaten 2 monitörü iki ayrı masaüstü olarak kullanıyorum. Birinde çalışıyorum diğerinde ise, sunucumun performansını izliyorum. 3. monitörde de İnternet explorer ..vb gibi anlık kullanacağım sayfalar açmam lazım. Yani şöyle izah edeyim daha anlaşılır olur sanırım, bende şu anda iki monitör aktif, mesela bir oyun açtığımda, oyun iki monitöre genişlemiyor. Ana monitör hangisi ise oyun onda açılıyor. Benim derdim oyunun 2 monitöre genişlemesi değil zaten.

Aynı şey hocam. 3 monitörü düzgünce bağlamak istiyorsan dediğim display portu kullanacaksın. ister eyefinity olarak kullan ister monitörleri ayrı ayrı kullan orası sana kalmış.

• tamamdır hallettim artık 3 monitör ile çalışabiliyorum :)

iki ucu displayport olan bir kablo aldım. ve sorun halloldu..

Konuyla ilgilenen ve yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

tamamdır hallettim artık 3 monitör ile çalışabiliyorum :)

iki ucu displayport olan bir kablo aldım. ve sorun halloldu..

Konuyla ilgilenen ve yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Haklı çıktım dimi usta? Display port kullanman gerekiyordu :)
  • simdi son bir sey soracagim, mesela oyun oynarken ana ekranımda gorunuyor sadece. bu nasil tum ekranlara yayabiliriz?

mesela fifa oynarken genis ekran nasil olacak merak ettim de :)
  • tamam çözdüm, ama her oyun 3 monitorde oynanmiyo maalesef. crysis 3 oynaniyor ama fifa 13 yada pes 13 gibi oyunlar hata verip açılmıyor :)
  • quote:

Arkadaşlar, işim gereği şu an için 2 monitör kullanıyorum.

Mevcut ekran kartımda bir adet DVI, bir adet VGA ve bir adet hdmi çıkış var.

3. monitörü aldım ekran kartına taktığımda GPU desteklemedi.

Bana bu 3 monitörü çalıştırabileceğim bir ekran kartı lazım. Vatan bilgisayar'da elemanlara sordum, tahmini olarak "bu ekran kartını alın, olmazsa geri getirin değiştiririz" şeklinde bir cevap verdiler.

Bu konuda bana net olarak fikir sahibi yardımcı olabilecek kimse varmıdır acaba?

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360 başka kart almana gerek yok full performans

• quote:

tamam çözdüm, ama her oyun 3 monitorde oynanmiyo maalesef. crysis 3 oynaniyor ama fifa 13 yada pes 13 gibi oyunlar hata verip açılmıyor :)

Günümüzdeki bütün oyunlar oynanır 3 monitörde. Yani eyefinity & surround. Fakat bazı oyunlar desteklemez eyefinity. Mesela pes13 kurdum bilgisayara arkadaşım için normal görüntüyü 3 monitöre yayıyor. Yani görüntü acayip derecede kayık oluyor. Borderlands 1 de aynı şekilde. Özellikle eski oyunlar desteklemez. Yine 3 monitöre verir görüntü ama kayık olur. Şu anda bende yüklü ve destekleyen oyunlar (Left 4 Dead, Left 4 Dead 2, Borderlands 2, Sniper Ghost Warrior 2, Crysis 3, Far Cry 3, Tomb Raider, Bioshock infinite) bunları sorunsuz oynamaktayım. Tabi sadece bunlar değil başka oyunlarıda oynarsınız.

Bu arada fifa destekliyor eyefinity ama pes desteklemiyor

http://www.youtube.com/watch?v=k-pS73NP9Gs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathness666 -- 7 Nisan 2013; 3:59:31 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.