Şimdi Ara

3 Monitör çalıştırabileceğim bir ekran kardı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, işim gereği şu an için 2 monitör kullanıyorum.

Mevcut ekran kartımda bir adet DVI, bir adet VGA ve bir adet hdmi çıkış var.

3. monitörü aldım ekran kartına taktığımda GPU desteklemedi.

Bana bu 3 monitörü çalıştırabileceğim bir ekran kartı lazım. Vatan bilgisayar'da elemanlara sordum, tahmini olarak "bu ekran kartını alın, olmazsa geri getirin değiştiririz" şeklinde bir cevap verdiler.

Bu konuda bana net olarak fikir sahibi yardımcı olabilecek kimse varmıdır acaba?

• Amd 7xxx ve nvdia 6xx serisi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atı 5400 ve ustu kartlarla 3 monitorden goruntu alırsın 3 monıtor ıcın aktıf donucturucu gerekıyor puf noktası burası

3 Monitör çalıştırabileceğim bir ekran kardı?
  • AMD'de biraz daha esneklik var sanırım, çok iyi bilmiyorum Crossfire ve Eyefinity olaylarını. Ama Nvidia için (mecburen) bol bol araştırma yaptım ve şöyle söyleyebilirim: SLI yapmayacaksan, üç monitörü ancak 670 ya da 680 alarak kullanabilirsin. Herhangi bir dönüştürücü kullanmaya da gerek olmaması lazım (ve yanılmıyorsam o dönüştürücüler biraz tuzlu, yani mesela 7950 + dönüştürücü yerine 670 daha mantıklı olabilir). Ha, grafik performansı önemli değil, masaüstünde kullanacağım diyorsan, o zaman ucuz AMD iyidir tabii. Ya da monitörlerden birinde DisplayPort girişi varsa AMD yine mantıklı.
  • Monitörlerinizden 1 tanesi mini dp port desteği varsa hiçbir dönüştürücüye gerek kalmaz.(AMD)
    Daha önce 8800gt sli kullanıyordum ve çoklu monitör de sli devre dışı kalıyordu yeni nesillerde durum nasıl bilmiyorum.
    Şu an 6970crossfire ve 3 monitör kullanıyorum(CROSSFİRE ETKİN).Monitörlerimden 2 tanesi vga 1 tanesi hdmi bağlı analoglardan 1 tanesini mecburen minidp port aktif dönüştürücü ile bağladım oda yazıcıoğlu işhanında 50tl..
    Yukarıda eyefinity ile ilgili sabit başlık var daha detaylı bilgi edinebilirsiniz ordan...
    Amd 6 serisi sonrası ekran kartları 6 monitöre kadar destek veriyor.Özellikle sappire markasının flex serisi bi kart alırsanız rahatlıkla bağlantı yapabilirsiniz istediğiniz gibi...
  • Bende kullanıyorum eyefinity. İstediğin soru olursa sorabilirsin. Bende 3 adet 19 inch 1440x900 (4320x900) olarak kullanıyorum. Ekran kartı olarak HD6850 Crossfire. Bana gayet yetiyor Crysis 3ü bile Medium ayarlarda çok çok rahat oynuyorum. 60-70 fps de. Serimlere bakabilirsiniz ;)

http://imageshack.us/photo/my-images/138/04032013219.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathness666 -- 5 Mart 2013; 2:58:09 >
  • merhaba, sizin 3 ekran tek gibi kullanıyorsunuz sanırım değil mi?

Benim yapmak istediğim 3 ayrı ekran gibi kullanmak. Yani 3 farklı masaüstü :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: despantos

merhaba, sizin 3 ekran tek gibi kullanıyorsunuz sanırım değil mi?

Benim yapmak istediğim 3 ayrı ekran gibi kullanmak. Yani 3 farklı masaüstü :)

Farketmiyor hocam. Bende sizin dediğiniz gibi kullanabilirim istersem. Ama ekran kartına bağlı 3 monitöre görüntü veriyormu vermiyormu. Benim kullandığım eyefinity evet sizin dediğiniz gibi tek görüntü.
  • Bide monitörlerinin girişi önemli kardeş. Mesela monitörlerin 2de dvi bağlantısı varsa rahat bağlarsın. Eğer 3 monitörde vga is işin zor. Monitörlerin girişlerini söylersen daha kolay yardımcı olurum sana ;)
  • 1 adet vga
    1 adet dvi
    1 adet hdmi

:))))
  • Bu saydıkların ekran kartın girişlerimi yoksa monitörlerinin girişlerimi? Yabancı uyrukluyum kötü türkçem için kusura bakma ;) Ekran kartın nedir onuda söyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Bu saydıkların ekran kartın girişlerimi yoksa monitörlerinin girişlerimi? Yabancı uyrukluyum kötü türkçem için kusura bakma ;) Ekran kartın nedir onuda söyle?

bunlar benim elimdeki 3 monitöre ait girişler. Ekran kartında da karşılıkları var aynen.

Ekran kartına 3ünü de taktığımda, ayarkarda 3 monitörüde görüyorum ama bir tanesi deaktif görünüyor. 3. monitör için GPU desteklemiyor diyor.
  • Sen bilirsin kardeş dediğine göre oyun oynamicaksın benimki gibi o yüzden biraz ucuz bişeyde alabilirsin. Ekran kartın neydiki? Nvidia çoklu monitörü pek desteklemiyor çünkü son GTX600 serisi hariç. Benim bildiğim tabi. Elindeki monitörlerle rahat bağlayabilmen lazım. 3 vga monitörü bile bağlayanlar var. Ama Türkiyede dönüştürücüler çok pahalı. 70 liraya displayport to vga aldım bildiğin çin malı. Ebay de 10 dolara satılıyor. HDMI to vga sordum oda 150 160 lira dedi. Dedim yuh yaa. O paraya bende gittim DVI monitör aldım :D
  • ayrıca gönderdiğin link çok pahalı aynısı burda çok çok daha ucuz ;)

http://www.teknolojiankara.com/Products-18180-sapphire-2gb-hd7850-ddr5-256-bit-11200-07-20g-hdmi-dvi-ati-16x.html
  • evet bu ekran kartını bugun aldım. Ancak ne yazık ki ayarlarda yine tüm ekranları görebiliyorum ama 2 tanesi aktif. 3. ekranı da aktif ettiğimde şu hatayı alıyorum; http://clip2net.com/clip/m45330/1363993679-clip-50kb.jpg

Monitörlerden biri HDMI, biri DVI ve diğeri de VGA ekran kartında vga çıkışı olmadığından dönüştürücü ile DVI dan VGA ya çıkış verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despantos -- 23 Mart 2013; 3:11:33 >
  • quote:

evet bu ekran kartını bugun aldım. Ancak ne yazık ki ayarlarda yine tüm ekranları görebiliyorum ama 2 tanesi aktif. 3. ekranı da aktif ettiğimde şu hatayı alıyorum; http://clip2net.com/clip/m45330/1363993679-clip-50kb.jpg

Hocam monitörleri nasıl bağladın onu söyle ilk önce. Ben kullanıyorum gayet. 4484x900 çözünürlükte. Monitörlerim 2si vga 1 tanesi dvi. yalnız ben displayport to vga dönüştürücü ile kullanıyorum. Aktif dönüştürücü lazım ;)

• quote:

evet bu ekran kartını bugun aldım. Ancak ne yazık ki ayarlarda yine tüm ekranları görebiliyorum ama 2 tanesi aktif. 3. ekranı da aktif ettiğimde şu hatayı alıyorum; http://clip2net.com/clip/m45330/1363993679-clip-50kb.jpg

Monitörlerden biri HDMI, biri DVI ve diğeri de VGA ekran kartında vga çıkışı olmadığından dönüştürücü ile DVI dan VGA ya çıkış verdim.

Display portu kullanman lazım hocam. display port şart. Eğer ankaradaysan benm display portu deneyebiliriz ;)

• Yapabileceğin son şey var. Bütün monitörleri bağladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat öyle dene ;)
  • üstadım ilgine çok teşekkür ederim. Monitörleri normal olarak bağladım 2. tanesini aktfif kullanıyorum sıkıntı yok ama 3. yü genişletmek istediğimde o hataytı veriyor.

ben bir de yarın alıp dönüştürücüyü displayPort ile deniyeyim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.