Şimdi Ara

3. nesil el yapımı 5.1 in yapımı sürüyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
8.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: heh

quote:

Uzun süre yüksek ses ile dinlemek kesinlikle işitme kaybına yol açmaktadır.
    En yoğun işitme kayıpları 4-6 Khz civarında olmaktadır.
    İlk kayıplar yüksek frekans a karşı oluşmaya başlamakta kişi bunu önce farketmemektedir.
    Kişi bunu ancak kayıp konuşma frekansına indikçe anlamakta bu durumda ise (kayıp anlaşıldığında) artık kayıp oluşmuş olup tedavisi yoktur.

bende bu sanırım mevcut 1 sene boyunca p910i ile ve büyük Pc kulaklıkları(philip shn 2000) ile yüksek seste müzik dinledim..gitti kulaklar
    arkadaşlarım olsun hocalarım olsun ya da başka herhangi biri normalden daha sesli konuşmazsa duyamıyorum
    kartal devlet hastanesine gittim, kapalı bir odada test ettiler beni (sanki makineyim :D, test ediyorlar tabiri... ) "bir şeyin yok, psikolojik, dikkat bozukluğu" dediler
    bu konu hakkında ne kadar bir bilginiz var? creative'nin 98 dB lik modellerinden daha fazla ses veriyordu p910i kulaklığa ve %60'tan aşağıda dinlemiyordum
    bundan ötürü işitme kaybım var sanııyorum
    yüksek ses dinliyenlere tavsiyem SAKIN çok yüksek dinlemeyin

Siz 1. kısmı geçmek üzeresiniz yüksek sesli yerlerde bulunmaya ve yüksek ses ile dinlemeye devam ederseniz 2. kısma geçersiniz.
    (İşitme kaybnız henüz işitme kaybı olarak nitelendirilecek -dB seviyesine ermemiş ama konuşmaları duyma problemi var dediğinize göre dikkat)
    Bu da kulak çınlaması olup kişiyi çok rahatsız eden uykusuz bile bırakan bir durumdur.
    Bu nedenle gürültüye karşı herkesten daha dikkatli olunuz.
    Dikkat ediniz yüksek ses müzik ya da ne olursa olsun gürültüdür, ve tehlikelidir.

• artık kulaklıkta düşük ses ile dinliyorum çoğunlukla...örneğin anti-noise lı kulaklık aldım....ve ikarus otobüslerde bile sesi iyice açıp motor sesini bastırmıyorum...motor sesi müziği engellemeyecek kadar açıyorum...
    çınlama ya da başka sıkıntım yok ama konuşmalarda duyma problemi var....bunun geriye dönüşü var mı?ilk başta kulak kabalı kirlenmesinden oluyor sandım meğer ondan değilmiş...
    Kusura bakmazsın Keleminabi umarım, başlıktaki konunu dağıttım...istersen PM den yazarım sorum olursa
  • quote:

quote:

Uzun süre yüksek ses ile dinlemek kesinlikle işitme kaybına yol açmaktadır.
    En yoğun işitme kayıpları 4-6 Khz civarında olmaktadır.
    İlk kayıplar yüksek frekans a karşı oluşmaya başlamakta kişi bunu önce farketmemektedir.
    Kişi bunu ancak kayıp konuşma frekansına indikçe anlamakta bu durumda ise (kayıp anlaşıldığında) artık kayıp oluşmuş olup tedavisi yoktur.

bende bu sanırım mevcut 1 sene boyunca p910i ile ve büyük Pc kulaklıkları(philip shn 2000) ile yüksek seste müzik dinledim..gitti kulaklar
    arkadaşlarım olsun hocalarım olsun ya da başka herhangi biri normalden daha sesli konuşmazsa duyamıyorum
    kartal devlet hastanesine gittim, kapalı bir odada test ettiler beni (sanki makineyim :D, test ediyorlar tabiri... ) "bir şeyin yok, psikolojik, dikkat bozukluğu" dediler
    bu konu hakkında ne kadar bir bilginiz var? creative'nin 98 dB lik modellerinden daha fazla ses veriyordu p910i kulaklığa ve %60'tan aşağıda dinlemiyordum
    bundan ötürü işitme kaybım var sanııyorum
    yüksek ses dinliyenlere tavsiyem SAKIN çok yüksek dinlemeyin

hocam aynı sorun bendede var... mesela arkadaşlarım kısık seste bişi dedi mi anlamıyorum... sonra bir kaç kez tekrar ettirince sağır mısın olum sen diolar hiç bişi diemiorum... kontrolede gittim test yaptılar ordaki kadın psikolojik dedi... ağzının ortasına koyacaktım bir tane... lanet olası şey kısık sesleri duyamıyorum işte ne psikolojisiymiş... sanki yalan atıyom...

• Gençler merak etmeyiniz.
    Ben KBB doktoru değilimde, biraz araştırmıştım sadece.
    İşitme kaybınız demek kayıp var denecek sınırın altında.

Ama dert ediniz şu açıdan kıymetini bilmek için.
    özellikle kulaklıkla dinlerken yanınızdaki kulaklığı takmayan kulaklığın sesinden rahatsız oluyorsa;
    bi kendi halinizi o kulaklarınızın halini bi düşünün.

Ayrıca konu hiçte dağılmıyor, başka bir amaca hizmet ediyor.
    insanlara yüksek sesin zararlarını anlatabiliyorsak,
    İlerki yıllardaki sağırların sayısını azaltmış oluruz.
    Ayrıca bi sürü para verip ses sistemi alıp, ondan sonra bazı sesleri az duymak kadar kötü bişey olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Gençler merak etmeyiniz.
    Ben KBB doktoru değilimde, biraz araştırmıştım sadece.
    İşitme kaybınız demek kayıp var denecek sınırın altında.

Ama dert ediniz şu açıdan kıymetini bilmek için.
    özellikle kulaklıkla dinlerken yanınızdaki kulaklığı takmayan kulaklığın sesinden rahatsız oluyorsa;
    bi kendi halinizi o kulaklarınızın halini bi düşünün.

Ayrıca konu hiçte dağılmıyor, başka bir amaca hizmet ediyor.
    insanlara yüksek sesin zararlarını anlatabiliyorsak,
    İlerki yıllardaki sağırların sayısını azaltmış oluruz.
    Ayrıca bi sürü para verip ses sistemi alıp, ondan sonra bazı sesleri az duymak kadar kötü bişey olabilir mi?

hocam ben kulaklıkla müzik dinlemem ama hoparlörün sesi nerdeyse hep sonda olur... bide benim annemin kulaklarında %75 işitme kaybı olduğu için kulakların değerini çok iyi biliyorum... malum kulak hücreleride kendini yenileyemiyor... anneme çok üzülüyorum... cihazı olmadığında kulağında bişi duyamıyor... yaşıda 40 yani... yaşlıda deil... ve işitme kaybı günden güne gelişiyor... ilerde duyma engelli olcak die inanın çok korkuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 2 Nisan 2009; 21:12:01 >

• Kulaklığın sesi sinsi olduğundan; (insanlar tehlikenin farkında değil, yada çevredekiler tehlikenin farkında değil uyarmıyorlar)

Genel sorun kulaklıkla daha çok diye, kulaklığı yazdım tabi ses sistemini çok açmak yada disko gibi yerlerde de sıkıntı var.

Siz ses siteminin de sesini az açın.

Zaten 2/3 ten fazla açınca distorsiyon/seste bozulma artar.
  • Arkadaşlar boşuna üzülmeyin 2 hafta önce sağ kulağımdan 3.5 saatlik ameliyat oldum %60 işitme kaybım mevcuttu ve işitme kayıpları denildiği gibi üst frekanslardan oluyor en azından bende öle idi şuan sağ kulağımda protez bir kulak zarı ve kemikler var fakat anlaşılan bir ameliyat daha olucam önce sağlık diyorum... Birde not düşeyim orta kulak iltihabı çok sinsidir yani ne ağrı ne sızı bir bakmışsınız az duyuyorsunuz hemen ameliyat yoksa sonu allah korusun menejit benim gibi kıl payı aman haa derim....

Abi bu arad sisteminde hayırlı olsun güzel şeylerin yapıldığını görmek heleki bunu bunu insanlara açıksa sunmak saygı ve takdir getirir insana... saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 3 Nisan 2009; 0:23:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: umur BEY

Arkadaşlar boşuna üzülmeyin 2 hafta önce sağ kulağımdan 3.5 saatlik ameliyat oldum %60 işitme kaybım mevcuttu ve işitme kayıpları denildiği gibi üst frekanslardan oluyor en azından bende öle idi şuan sağ kulağımda protez bir kulak zarı ve kemikler var fakat anlaşılan bir ameliyat daha olucam önce sağlık diyorum... Birde not düşeyim orta kulak iltihabı çok sinsidir yani ne ağrı ne sızı bir bakmışsınız az duyuyorsunuz hemen ameliyat yoksa sonu allah korusun menejit benim gibi kıl payı aman haa derim....

Abi bu arad sisteminde hayırlı olsun güzel şeylerin yapıldığını görmek heleki bunu bunu insanlara açıksa sunmak saygı ve takdir getirir insana... saygılarımla..

Şimdi işitme kayıpları farklıdır.
    Hastalık yada mekanik etkilerle olan (kulak zarı patlaması vb.) farklı bizim burada konumuz bir nevi meslek hastalığı olarak adlandırabileceğimiz uzun süre yüksek ses altında klma sonucu olan kayıplar.

Yani uzun süre yüksek ses ile müzik dinlerseniz normalda önlem almadan gürültülü makineler yanında çalışan işçilerin başına gelen gürültülü müzik dinleyenlerinde başına gelir.
    Benim yukardaki açıklamalarım sadece bu açıdan.

Burada kulaktaki hasar duyma sinirleri bölgesinde oluyor.
    Bir nevi ses güçlendirisi gibi çalışarak duyma hücreciğine yardım eden parelel hücrecikler var, bunlar zarar görüyor uzun süre aşırı sese tabi olurlarsa.
    ve onun tamiri/iyileşmesi yok işte, bu günkü teknoloji ile.

2. konuda ise evet devrenin resimleri vs. herşey açık. ayrıca bu dediğim gibi lm1876 ile yaptığım 3. nesil. mesela ilk nesilde volüme kontrol ics farlıydı ve sorunları vardı ics yi sonraki nesilde değiştirdim vs.

• Tamam abi demek istediklerimiz aynı benim mesleğim tornacıyım en son ölçümlerde 110 db gibi bir oranda çalışıyorduk.. ortalama 25-30 km2 alanda her vuruşunda 3.3 şiddetinde deprem yaratan preslerle çalışıyoruz her vuruşunda çıkardığı titreşim ve ses şiddetini sen düşün hem bendeki sorun aşırı gürültüden yüksek sesli müzik değil yani şuan benim heralde örz ve üzengi kemiklerimin yarısı alındı kulak zarım ise inceldiği için hazır kesmişken onada yama yapmış doktor..
  • ee Hocam Seri Üretime Ne Zmn Geciyoruz :))
  • süper
  • ikarus otobüslerde çileden çkmamak elde değil, son ses dinlersin yinede zor bastırırsın
    quote:

artık kulaklıkta düşük ses ile dinliyorum çoğunlukla...örneğin anti-noise lı kulaklık aldım....ve ikarus otobüslerde bile sesi iyice açıp motor sesini bastırmıyorum...motor sesi müziği engellemeyecek kadar açıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratalagoz

ee Hocam Seri Üretime Ne Zmn Geciyoruz :))

Zaten o siyah kasa diğer odadaki çocukların kullandığı.
    4. nesil beyazı kendi kasam için yapacağım.

seri üretim çok zor ayrıca: çünki; tüm kanalları tek tek elle ayarlıyorum. Seri değil yani, elişi bu.

Ama ilerde belki Değer Terem in yolundan gitmeyi düşünürüz.
  • quote:

Seri değil yani, elişi bu.

Zamanında maserati firmasıda özel bir otomobil yapmıştı gerçi lüx bir kaç firma daha yaptı ama her neyse sadece ve sadece el yapımı yani prs-torna -cnc veya robot vb makinalardan uzak sadece el ile yapılmışlardı ve fiyatlarını hatırlayamıyacağım kadar sıfırlı idi
  • quote:

Orjinalden alıntı: umur BEY

quote:

Seri değil yani, elişi bu.

Zamanında maserati firmasıda özel bir otomobil yapmıştı gerçi lüx bir kaç firma daha yaptı ama her neyse sadece ve sadece el yapımı yani prs-torna -cnc veya robot vb makinalardan uzak sadece el ile yapılmışlardı ve fiyatlarını hatırlayamıyacağım kadar sıfırlı idi

Planım var lambalı değilde, germanyum transistörlüsünü (AD149..) yapmayı planlıyorum bunun şan olsun diye,
    çünki lambalı sığmaz cd rom kutusuna bide yüksek gerilim çarpar marpar , tehlikeli kasa içi için.

• Teknik olarak bilgim yok ama konuyu takip ediyorum bilgi edinmek açısından,kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Teknik olarak bilgim yok ama konuyu takip ediyorum bilgi edinmek açısından,kolay gelsin

bende aynı sebepten burdayım.. Emin abiye çok teşekkürler ufkumuzu açtığı için :)

Selamlar
  • Herkese selamlar
    Bu konu altında oldukça bilgili arkadaşların olduğunu görünce bi şansımı denemek istedim
    benim elimde 2 tane 2+1 sitem vardı (Logitech Z2300) biri mefta oldu sanırım uydu çıkışları yanmış şimdi elimde 4 tane uydu 1 tane sağlam woofer var. Diğer wofeer da çalışıyor ama uydulara ses gitmiyor sadece wofeerdan ses geliyor.
    Şimdi benim merak ettiğim bu parçalardan bir 5.1 sistem çıkarmı? Harici veya dahili bir ses kartı alsam 5.1 sistem kurabilirmiyim?
    5.1 destekli ses kartlarında genelde 3 çıkış oluyor dolayısı ile illaki bir 5.1 dağıtıcı kart gerekiyor yani 5 uydu ve bir sub ı takabileceğim çıkışlar bulunmuyor. Bildiğiniz bir kart varmı her kanal için ayrı çıkışı olan bir kart ve 5.1 destekli ? mümkünse dts de çözsün :)
    Git 5.1 sistem al demeyin elimdeki parçalar çok sağlam yazık olmasın :)
  • guzel pek ıcı hoş durmuyo ama marıfetı önemlı olan pekı bunların cıkısları sırasıyla kacar w. devrede sub fılıtresı varmı ? devre kac voltla calısıyor 12 ıse psudan alabılırdınız mesela. bende dusunuyorum da böle yapmayı kolay gelsın basarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 87akin-izmir -- 15 Ekim 2009; 23:53:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

guzel pek ıcı hoş durmuyo ama marıfetı önemlı olan pekı bunların cıkısları sırasıyla kacar w. devrede sub fılıtresı varmı ? devre kac voltla calısıyor 12 ıse psudan alabılırdınız mesela. bende dusunuyorum da böle yapmayı kolay gelsın basarılar

-Spesifik/labratuvar üretimlerin içi hoş olmaz özellikle değerli lambalı lambalı anfilere bakarsanız onlarda bu şekildedir.
    -lm1876 nın gücüne internetten bakabilirdiniz. +- 22 V simetri besleme için 8ohm da 20 W tır. ben 12 v olarak besledim bu nedenle 20 W ın altında 6-8 W çivarı bir güç sözkonusu bu bana fazlasıyla yetiyor.
    -devrede sub filtresi yok sub girişi ses kartının sub çıkışı çünki saflık ve yalınlık için diğer kanalardan sub beslemesi yapmıyor.
    -Psu dan besleme yapamazsınız bu şasi üzerinden gürültü geri beslemesi yapacağından, her katı ayrı devreden besleme profesyonel düşük gürültü çalışmalarının birinci şartıdır.

3. nesil el yapımı 5.1 in yapımı sürüyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.