Şimdi Ara

3.sene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.herkese kolay gelsin.geçenlerde bir konu açmıştım "kararımı verdim 3.seneye kalıcam" diye bir çok kişi yanlış yoldasın gibi şeyler söyledi.hepsine yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.şuanki çalışmalarım sayelerinde adam gibi gidiyor.az uykuyla,oyalanmadan,verimli bir şekilde çalışabiliyorum artık.

Daha önceki konularımda da belirttiğim gibi şuan 400 puan yapıyorum.bu seneki hedefim 23kya girmek.hedef bilgi üniversitesi bilgisayar mühendisliği.olur mu olmaz mı bilmiyorum ama şuan elimden geleni yapıyorum.eğer olurda glremezsem 23 bine %50 burslu şekilde de okuyabilirim ama buna ailem ne kadar iyi baksada ben pek sıcak bakmıyorum.

3.seneye kalmak en en son düşünülücek birşey tabiki ama 3.. Senede sağlam bir temel oturmuş olucak ve ilk 5kyı zorlayabiliceğim için bilgiye %50 burslu gitmekten daha cazip geliyor bana.

Fikirlerinizi alabilir miyim? 1 sene daha çalışıp odtü bilgisayar mı hedeflemek yoksa bir an önce üniversiteye gitmek mi?

Dediğim gibi şuanki çalışmalarımı ne olursa olsun etkilemiyorum,çalışmalar gayet iyi gidiyor.şuanda kafamda ne olursa olsun bozulmayacak da.geçen seneden cezasını çektim bunun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence kalma daha zamanın var bu zamanı ıyı kullanarak hedefıne ulasabılırsın.3. Senede artıık ınsan bıkar ve ustunde baskı olusur bence buna gerek yok.

• 3. senemdeyim ve herşeyden bıkmış durumdayım. tavsiye etmiyorum yani. biraz daha sık dişini gir bir yere.
  • hocam onceki konuyu bilmiyorum ama 3.seneye kalmamani oneririm bi kaydirma vs. olmadikca. bu kadar idealist olmak inan cok bir ise yaramiyor su an takir takir ders calisiyor olabilirsin ama boyle gideceginin bir garantisi yok. 1sene fazla hazirlanacagina ayni surede cok saglam ingilizce yaparsin ki muhendislik istiyorum diyorsun. yinede son karar senin tabi biz sadece tavsiye verebiliriz.

not: mezunum

• hocam geçen konun da da söylemiştim bence bir an önce üniversite ye gitmeye bak sen

hem birde illlahi bilgi üniversitesi olması lazım başka üniversiteleri de bence düşünmelisiniz
  • İnan bana yapmalısın. O okula gidip kayıdınızı yaptırdığınızda sınıfınızın çoğu sizden en az 3-4 yaş büyük olcak emin olun.Sene kaybı denen şeyin hiçbirşey olduğunu oraya gidince anlıyorsunuz. Ben geçen sene tercih yapıp yerleştim ve bu sene sonunda dondurup seneye tekrar sınava giriyorum. Yani sonuçta seninle aynı şeyi yapmış olacağız. Bu sene gidip de pişman olmaktansa seneye daha iyisini yapıp istediğin yere gir. Açık ve net Hocam şu sene kaybı olayını büyütmeyin gerçekten sadece dershanelerde abartılıyor bu olay.
  • sağolun arkadaşlar.bakalım artık hayırlısı

• konu güncel

• tavsiye etmem 2.senemdeyim şimdi bile sıkılıyorum. Yapacağın şey bolca calışmak olsun
  • şuan ygsye tam gaz çalışıyorum.bu sene girebilirsem 23kya gidiyorum ama kalsam dahi aileme iyi birşeyler yapabildiğimi göstermek adına en azından 27-28kya girmem lazım.her türlü çalışıyoruz yani

• yukarı

• Seneye aynı şekilde çalışıp çok daha iyi yapabileceğine kesinlikle inanıyorsan bir sene daha kal bence ama çalışabilir misin bir sene daha?
  • Valla kardeşim ben şuan 12.sınıfım bende odtü eem istiyorum.Benimde temelim 0 idi ama şuan 420 puan falan alıyorum.Bu puan odtü eem için yetersiz.420 puana çok iyi üniversiteler ve bölümler var mı var ama benim hedefim ODTÜ EEM. O yüzden ben seneye tekrar girmeyi planlıyorum fakat benim seneye 2. sene olacak ve gözüm hiç kesmiyor.Senin gözün kesiyorsa aynı stresi yaşamaya hazırsan ne diyelim kardeşim Allah gönlüne göre versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şanzımant

Valla kardeşim ben şuan 12.sınıfım bende odtü eem istiyorum.Benimde temelim 0 idi ama şuan 420 puan falan alıyorum.Bu puan odtü eem için yetersiz.420 puana çok iyi üniversiteler ve bölümler var mı var ama benim hedefim ODTÜ EEM. O yüzden ben seneye tekrar girmeyi planlıyorum fakat benim seneye 2. sene olacak ve gözüm hiç kesmiyor.Senin gözün kesiyorsa aynı stresi yaşamaya hazırsan ne diyelim kardeşim Allah gönlüne göre versin.

Hocam sıfırdan nasıl başardınız 420 puana kadar çıkmayı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimyacı61

quote:

Orijinalden alıntı: Şanzımant

Valla kardeşim ben şuan 12.sınıfım bende odtü eem istiyorum.Benimde temelim 0 idi ama şuan 420 puan falan alıyorum.Bu puan odtü eem için yetersiz.420 puana çok iyi üniversiteler ve bölümler var mı var ama benim hedefim ODTÜ EEM. O yüzden ben seneye tekrar girmeyi planlıyorum fakat benim seneye 2. sene olacak ve gözüm hiç kesmiyor.Senin gözün kesiyorsa aynı stresi yaşamaya hazırsan ne diyelim kardeşim Allah gönlüne göre versin.

Hocam sıfırdan nasıl başardınız 420 puana kadar çıkmayı ?

Kardeşim ben sana şöyle izah edeyim.Ben diğer kişilerin bülöf olarak dedikleri temelim 0 dedikleri tarzdan demiyorum.Benim harbi harbi 0 idi.Lise hayatım boyunca(düşün artık) tek aklıma kalan şey logaritma ve karmaşık sayılardı.Yaz oldu.Allah dedim ne yapacam ben gittim pederden para aldım.Karekök yayınlarından başladım.Bu hazırlanma sürecim temmuzda başladı.Millet tatil yaparken ben orada derslerle boğuşuyordum.Konular yavaş yavaş oturmaya başlamıştı ki ben bırak öğrenmeyi nasıl çalışılacağın daha bilmiyordum.İlk 1 ay öğrendim,kavradım artık çalışma metodunu vs. Yazın anlamadığım konular üzerinde pek durmadım nasıl olsa dershanede öğrenirim diye.Finale yazıldım.Of off millet uçuyor.İlk denemem Ağustostaydı 230 puan aldım.Dershanenin sondan 4. sınıfında oldum.Dedım ben 4.kata(en iyi sınıfların olduğu) kata inecem dedim.Epey çalıştım.Diğerleri gibi düzenli çalış demeyeceğim sana harbi harbi çalışcan kardeşim.Kusura bakmada 1 milyon 900 bin kişinin girdiği sınava 4-5 saat çalışmakla kazanılmaz.Millet 14 saat çalışıyor.Mesela ben şuan tekrar yapıyorum teknofemden.Haa beni ailem desetekliyor.Olmadı seneye diye vs.ilk denemem 230. Şuanda biyolojim sıfır arkadaş ya :D biyo halletsek net yükselirdi ezberden kaçıyorum.Her neyse benim hedef odtü. ya olacak ya olacak.bu sene olmazda seneye olur.benim ailemde çok şaşırıyor.Temeli olmayan bir öğrenci nasıl bu sene bu kadar çalışıyor denemelerde iyi puan alıyor vs. düşün artık. babam diyo sen bu sene sağlam temel at seneye en azından soru çözersin diyo ama doğruda diyo .Çok uzattım şu sınav önemli bir sınav doğru ama dünyanın sonu değil.Bu sene bende çok rahatsızlıklar ortaya çıktı.Gözümde tik ve saçkıran ! Sakallarım döküldü yani bir kısmında ( yuvarlak şeklinde ) orada sakal çıkmıyor.Doktora gittim stres,yorgunluk vs . dedi.Durumumu anlattım.Oda beden ve ruh sağlığından olacaksan hiç çalışma dedi daha iyi.Yani demek istediğim dünyanın sonu be değil hacı.Bu sene herkes kazanmak ister,seneye anfide kızları kesmek ister ama olmuyorsa olmuyordu vardır hayır,Olacağı yok ama insan bekliyor işte :D

• konu güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.