Şimdi Ara

3.sene mezuna kalınır mı yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba . Sınava hazırlandığım ilk sene ygs'ye 1 hafta kala en yakın arkadaşım trafik kazası geçirdi sınava girmeme kararı almış olmama rağmen ailemin için sınava girdim ve ygs sen 1 ay sonra arkadaşımı kaybettik. Sınav sonucum berbarttı çünkü sınava dair hiçbir şey aklımda yoktu bir saat oturup ders çalıştığımı hatırlamıyorum. 224k ile bir sene daha hazırlanma kararını hiç düşünmeden verdim. Bu seneye güzel başladım. Tek sorunum kimin ne derdi olursa koştum çözdüğüm testin üstünden kalkıp gittim ve böylece bir düzen oturtamadım. Hal böyle olunca bu sene De mf4 206k geldi. Evet şimdi hiç çekmemiş olmam belki 1 sene daha hazırlanma isteğimi saçma gösteriyor olabilir ama hayattaki en büyük hayalim mimar olmak. Tercih verirsem medipol %50 endüstri mühendisliği vericem. Bu sene hep yanımda olan arkadaşlarım özelleri tercih veriyor ve kesin giderler. Bu yüzden bir sene daha kalıp mimarlık için savaşmalı mıyım sizce ??? Lütfen yardım edin

• Yardımmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kotu zamanlar gecirebiliyo, kotu zamanlari hayata karsi tecrube olarak dusun ki oylede zaten ileride neyi ne sekilde yapcagin konusunda sana yardimci olcak illaki yasadiklarin, 3. Seneye kalirim super bi sekilde calisirim istedigim bolume giderim diye dusunuyosan ve bunun sadece dusunce olarak kalmicagina dediklerini yapicagina inaniyosan boyle bi baslik acmana gerek bile yoktu kafani toparla en kisa zamanda tekrar hazirlan guzelce calis guzel olcagina inandigin seyleri yapmaktan vazgecersen pes etmis olursun ve ileride pisman olsursun.

• 👍🏻👍🏻👍🏻 çok teşekkür ederim. Günlerdir bir sene daha hazırlanmak fikrini dile getirmeyi cesaret bile edemiyordum şu anda mimar olmamak için önümde hiçbir engel yok ve bunun için savaşmalıyım doğru diyorsun

• 206k dan 40k ya çekmek çok büyük bir hayal mi ??

• Merhaba! Öncelikle pek konuyla alakası yok ama güzel insan diye sana derler. Fakat biraz da bencil olman lazım ki başarabilesin şu sınav işini, herkese yardıma koşma hemen. Ve arkadaşın için de başın sağolsun, Allah rahmet eylesin gerçekten berbat bir durum.

Öncelikle hayaller insanın her gün yataktan kalkma nedenidir. Bir hayalinin olması çok güzel. Şimdi 2 adımlık hayal programına bakalım:
    1) Hayal kur
    2) Gerçekleştir
    Görünüşe göre 1'inci adım tamam bile!
    Ama gerçekten, Çekmedim öne deme. 18 bin öne çekmişsin. 18 bin bu, boru değil. Sana şöyle diyeyim, kesinlikle 200 binden 10-20 bine çekmek 40 binden 10-20 bine çekmekten daha kolaydır. Çünkü 200 binden sonra gözle görülür bir artış olur sen çalıştıkça, ve bu sana güven kazandırır. Yapman gereken şey çalışma düzenini oturt. Mimarlık sanırsam MF-4, matematiğe ağırlık ver, ve çalış. Önce nasıl çalışacağını bul, (önerim şu, konu çalış, bitir, test çöz, böyle böyle tüm konular bitince de deneme çöz, sırf deneme çöz) sonra uygula. Plansız yola asla çıkma.

Yani bence kalmalısın. Nedense seni daha tanımadan bile içime bir sıcaklık doldu, eminim iyi bir sonuç çıkarabilirsin sen. Güven kendine, ne demişler:
    Çekirge bir zıplar, iki zıplar....

• Rica ederim, yardimci olduysam ne mutlu, inaniyosan engelleri gormezsin bile zaten ve calistiginda kendini dahada geliistirdigini gordugunde hedeflerinde artar hep daha motive olursun sonra sevdigin mutlu olcagin bi bolumde yoluna devam edersin.

• Merhaba.Bence başka meslekleri de araştır.Bunu mimar olma diye demiyorum istiyorsan mezuna kal tabii ki.Ama her sene yük/sorumluluk artar psikolojik olarak.Aileni zorlamazsa burslu yaz çünkü bir sene daha çalışmak iyi birşey değil.Yani istediğini yapabilirsin belki ama o 1 sene çok zor geçiyor.Eğer idealist biriysen başla çalışmaya ama çabuk pes eden biriysen de iyi bir tercih yap seneye bırakma.Çünkü ben de birçok olay yaşadım ve 3.seneye kaldım.Ben major depresyon a girmişim.Ama psikolojine güveniyorsan bırakmam çalışmayı diyorsan bir sene daha dene ve bunu bir kayıp olarak da düşünme hiçbir zaman..

• İyi düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Dostlar sağ olsun, sağ olun.
    Ben bencillik duygusundan yoksun bir insanım. Ne olursa olsun önce onun derdini halledeyim de sonra bana sıra gelir diye düşünürüm. Şimdiye kadar pek bir yararını görmedim ama her şeyde vardır bir hayır. Ailem gelişim ftr yazmamı da düşünüyor. Çalışacağıma dair pek bir umutları yok anlaşılan

• yine aynı şekilde millete kafa yoracaksan kalma boşuna bir senen daha gider. ama yok ben akıllandım bu sene sınavdan başka bişey düşünmem diyorsan kal derim
  • Ailenin maddi durumu iyiyse özel üniversitede okumak sana ve ailene dokunmazsa özel üniversite yaz. Sınav sonuçlarından gözlemlediğim kadarıyla ders çalışmayı sevmiyorsun. Ya da 2 sene boyunca aksilikler peşini bırakmadı. Seni tanımadığımız için bu konuda net yorum yapamayız.
    Ama bu sene kararlıyım başaracağım, en kötü çalıştığım gün 5 saat çalışacağım hatta ayda 7-8 gün 10 saati bulurum ve bu sürede verimli ders çalışırım 5 dakika soru çözüp 15 dakika vatsaptan alinin, ayşenin derdiyle uğraşmam diyorsan kalabilirsin ve hatta kalmalısın.
  • Çalışacağına inanıyorsan 1 sene daha kal ama bıkkınlık ve stresin cok daha buyuk olucak ama denemezsende milleti o bölümlerde görünce hayıflanırsın ama bence denemelisin ne yazık ki o sıralama ile devlette ancak kötü ünileri tercih edersin özele gidicem dersende bu konuda fikrim yok ailenden uzakta okudugunda özel parası vericeksin belkide ama özel üniversite son tercihin olmalı bence ki senin son tercihin değil bu sene calışarak gir milletin derdine koşma üniye adım atınca insanların gercek karakterini görürsün sen millet için kendinden ödün verirsin milletin 5 kurus değeri yoktur halbuki neyse özelde o bölümü okuyacağına calış bu sene git devlette oku ama sana tavsiyem yas gereği üniyi bitirince hayata gec atılırsın o yuzden ünideyken kendi bölümünle ilgili bir yerde calışmaya calış en kötü yazlarını boş gecirme senin için önemli olan sadece bu yoksa okudugun üninin kac yılda girdiğin vs bir önemi yok sadece üniversiteyi boş gecirme össye yeterince calışmadın ünidede yeterince calışmazsan ilerde bizim gibi pişman okursun

• Özelden tercih verirsem medipol endüstri mühendisliği %50 veya gelişim, Okan beslenme ve diyetisyenlik vericem. Üniversiteleri ne kadar araştırmış olsam da eğitimlerinden emin olamıyorum. Sonrasında iş bulamamaktan korkuyorum. Ayrıca anlık da olsa seneye kalırsam yapamam korkusu içimi sarıyor

• Öncelikle başın sağolsun . Bence programlı bir şekilde çalıştığınız vakit hedefinize ulaşabilirsiniz ve tabi birazda çevrenize karşı bencil olmalısınız . Bu sene aynı hatayı bende yaptım sürekli kalk ona yardım et buna et derken kaldım . Gerçi onlarda kaldı ama neyse . Dediğim gibi programlı bir şekilde çalışmak önemli yapın programınızı önünüze bakın . Kimseyi dinlemeyin . Madem hayaliniz bu gerçekleştirin . Belkide ömrünüzün 40-50 senesini geçiriceksiniz ve hayallerinizdeki meslekle geçirirseniz mutlu olursunuz .
  • Yapamayıp aynı sıralamaya gelirsem üniversite fiyatları her geçen yıl daha da artıyor bunlar korkmama neden oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.