Şimdi Ara

3 senem boşa gitti çok üzülüyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

bardağın dolu tarafına bak

• @masumbiröğrenci Yapacağım zaten, OSSU CS var matematik vs dahil tüm ceng müfredatını online yapmışlar.. askerlikten döneyim mart gibi başlamayı düşünüyorum..

@Kırmızi Şortlee Sorun şu ki tıptaki hiçbir alan ilgimi çekmiyor.. 6 senemi ilgimin olmadığı bir alana harcadığım gerçeğini kaldırmak zor.. bu meslekte kendim için bir gelecek görmüyorum. Tanıdık arkadaşlar vs hepsi tus a çalışıyor, bir planları var.. benim ise yok, rüzgarda uçuşan yaprak misali gibiyim tıp konusunda. 6 sene bu kadar sıkıntı çektikten sonra karşılığı bu olmamalıydı.. tam 1 sene önce intörnlükte gastro yoğun bakımdaydım.. oradaki ve birçok yerdeki atlattığım cehennemden sonra insanın sabah isteksiz bir şekilde uyanıp hastalara bakmaktan usanması insana koyuyor..

Her gün aklımda ''neden tıp okudum, neden doktorum, mühendis olmalıydım, vs'' gibi düşünceler geziyor.. sevilmeyen meslek adama cehennemi yaşatır derlermiş dostlar.. Allah hiçkimseye benim yaşadığımı yaşatmasın.. Bazılarınız düşünecek doktor olmuşsun, ne güzel maaş alıyorsun vs diyecek ancak o iş o kadar basit değil!

''Bir insanın en ağır yükü, gerçekleştiremediği potansiyelidir.'' sözünü bilir misiniz? Çok küçük yaşlardayken bilgisayarlara ilgim vardı ve şu an da çok bilgiliyim bu konuda.. bir doktor olarak bile hastanedeki bilgisayarlara formatlar attım, hastanenin sistemi bozulduğunda ben düzelttim, teknik konularda IT deki adamlardan daha fazla yardımcı oldum.. eğer CENG okusaydım neler yapardım diye düşünmeden edemiyorum.. ve bu sadece buzdağının görünmeyen kısmı.. ilgi alanlarımın, kafa yapımın arkadaşlarımdan çok farklı olmasından dolayı 6 senede samimi arkadaşım neredeyse hiç olmadı, ayrıca eş potansiyeli olabilecek insan karşıma çıkmadı, çıkamadı.. bir ilçede çalıştığımdan da şu halde çıkması zor gözüküyor..

ᴍʀ.ᴋɪᴛᴛʏ - ᴀꜰᴛᴇʀ ᴅᴀʀᴋ - ꜱʟᴏᴡᴇᴅ + ʀᴇᴠᴇʀʙ - YouTube

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

Neden ossu cs seçtin?

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

Çünkü bu kurs kodlama vs değil, tam olarak bilgisayar mühendisi olmaya odaklı, kodlamayı her yerden öğrenirsin ama mühendis gibi düşünebilmek, problemlere nasıl yaklaşacağını bilmek.. bunlar daha üst bir şey diye düşünüyorum. Daha değerli olduğundan sadece kodlama değil tüm mühendisliğe odaklandım.

Başarılar hocam kesinlikle yıllar boşa geçti diye düşünmeyin sonuçta çok zor bir eğitim aldınız bunun size kattığı disiplin ve diğer şeyler sizin ileride yapacağınız her işte daha avantajlı olmanızı sağlar diye düşünüyorum. Sıfırdan o işe başlayacak başka birine göre daha avantajlısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet iyi tarafından bakarsak öyle.. ama 6 senenin gitmiş olduğu da gerçek. Kim bilir belki gitmemiştir, belki ileride CENG öğrenirsem yapay zeka ile tıpı birleştiririm.. ama işte motive olmak, olumlu kalabilmek asıl can alıcı kısım..

Biyoenformatik alanına yönelebilirsiniz mesela hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.