Şimdi Ara

3 Şeritli Yollarda En Sağ Şeridin Boş Olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hep derim zaten bizim ülkede 3 şeritli yol gereksiz diye. kullanan kalmıyor en sağ şeridi, kamyonlar kamyonetler bile orta şeritten gidiyor. en sağ şeridi kullanır hıphızlıca giderdim nereye gideceksem ankara'da
  • Ne alaka sağ şeridin boş olması? Ankara'da sağ şeritlere yol kalabalıkken pek yanaşmazlar. Çünkü tali yoldan girenler önlerini devamlı kapatır. Aslında buna rağmen en sağ şerit akıcıdır. Nasıl ki ana yola sonradan giren olsa da, bir o kadar da çıkan oluyor. Bu sebeple akıcı.

Her taraf boşken sol şeritten yavaş gidenler oluyor illa ki. Bu ne ilk ne son olur. Hep karşılaşılan bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 9 Temmuz 2016; 10:31:10 >
  • Trafik bilgisi yüksek bir milletiz ve çok iyi araba kullanıyoruz o yüzdendir!!!

O kadar bilgiliyiz ki döner kavşaktaki arabanın öncelik hakkı olduğunu bile bilmiyoruz genel genel olarak!!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardem80

3 yıl ankarada yaşadım boş yolda sol şeritte giden bir adam görürseniz indirip sorun kesin Ankaralı dir

Hala Ankaradayım ve dediklerinize katılıyorum. 3 hatta 4 şeritli bomboş yolda, en sol şeritten ağır ağır gidenler sadece bu memlekette..
  • Gerizekalı millet olduğumuz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede yeni moda; sellektörle veya korna ile uyarılmasına rağmen arkadan geleni gördüğü halde sağa geçmemek.
    sağından geçip önüne kırınca bir de atar yapmaya çalışırlar.
  • Gerizekalı milletiz falan yazanlar olmuş.
    1. si sağ şerit bazı yollarda aşırı bozuk tak tuk gitmemek için orta şeridi kullanıyor çogu insan.
    2. si sağ şerit sürekli dönüşler yüzünden daralıp genişliyor ne çıkacağı belli değil. Tedirgin ediyo insanı.

Birde otomobiller için sorun olmayan bozuk yol bizim kamyonet için çok tehlike oluşturuyor. Ankara- Polatlı arasında sağ şerit bayağı çökmüş iz olmuş. Yüklü kamyoneti yoldan çıkartıyodu. O yüzden yolun o kısmında ben hep selektör yapsalarda orta şeridi kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendboxer -- 9 Temmuz 2016; 13:09:51 >
  • 4 şeritli yollar olsa bu sorunlar ortadan kalkacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • un momento kullanıcısına yanıt
    yuru isne bak ya

• Yine toplumun yapisindaki bir hatayi gorup konu acmis bir arkadasimiz yine ve yine forumdaslar arasinda kavga simdi anladin mi konu sahibi forumdas neden millet otobanda 90la orta serit kullaniyor 4 seritli 5 seritli yolda sol seridi 120 130 la kapatiyor tek bir cevabi var saygisizlik bu kadar basit ha eskisehir ankara arasi gibi sag serit sirf olsun diye yamali bohca gibi yapilir tamam okeyimdir ama 5 seritli ankara cevre yolunda bile bu gozler sol seridi 100le kapamis selektor korna kiyamet sonrasi cekilip tekrar sol seride gecmis okuzler gordu tek bir nedeni var saygisizlik 2 serit tutturup gidende sol seridi kapayanda ki sol serit asla kapanmaz istersen 300le git eger orta seritde arac yoksa sol seridi bosaltirsin sollamaya ciktiysanda hizlica sollarsin geri orta seridine girersin ayna kontrolu nedir bilmeyende ustune kirip sonra kavga cikarmaya calisanda yaya gecidinde yaya yol verdin diye korna basanda ne var lan dedigin bakti disi gecmicek tiris tiris gidende disi gecse ama her tur pisligi cikaracak okuzlerde hep saygisizlikdan yapiyor bunlari memleketde birbirine saygisi olan adam kalmadi insani gectim hic bir seye saygi kalmadi ama nasil saygi kalsin devleti bolmeye calisanla megri megri halay cekersen dun ak dedigine bugun bok dersen 30 senedir belediye baskani olup en cok borclanan belediye olup birde ustune benden oncekilerin borcunu oduyorum der yil olmus 2016 turkiyenin baskendi ankaraya anca bi eskisehir yolu altindan giden bir metro yaparsan her yaptigin yol giris gobek cadde hatali olursa her koydugun isik sanki zihinsel engelli muhendisler tarafindan konmus olursa once devlete sonra belediyeye sonra insana sonra hayvana sonrada en ufak seye saygi kalmaz bizi bu duruma sokanlarin Allah belasini versin ee peki bu sadece baskentlilerde mi var hayir toplumun her kesiminde her alaninda bir yozlasma var ama ne demisler imam ossurursa cemaat sicar pardon paralel sicar olucakdi aman elim kaydi yanlis yazdim

• Forumun seviyesini ne kadar düşürdünüz yahu, millet birbirine utanmadan çomar der olmuş, yönetim ne iş yapıyor? Böylelerine uzaklaştırma vermeli, kimsenin karşısındakine sanal ortam diye hakaret etmeye hakkı yok. Adam dava etse hakaret suçundan para cezası keserler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

quote:

Orijinalden alıntı: ardem80

3 yıl ankarada yaşadım boş yolda sol şeritte giden bir adam görürseniz indirip sorun kesin Ankaralı dir

Hala Ankaradayım ve dediklerinize katılıyorum. 3 hatta 4 şeritli bomboş yolda, en sol şeritten ağır ağır gidenler sadece bu memlekette..

Ozellikle sabahlari ankara bulvarinda yasiyorum bunu.umitkoyden girin direk en sagdan ortalama 100 km hizla sihhiyeye varabilirsiniz;)

• dodomoco kullanıcısına yanıt
    Anladım.
  • Bu durumu bayramın ikinci günü İzmit'ten Tekirdağ'a dönerken yaşadım. Dün de Ordu'dan Tekirdağ'a döndüm, o yolda da benzer durum. Millet orta şerit ile sol şeridi kullanıyor, sağ şeritte tek tük kamyon var diye kimse sağa geçmiyor. Böyle olunca, sol şeritte biraz hızlı bir araç geldi mi ortalık karışıyor. Hızlı gelen yol istiyor, solda yavaş giden ortaya geçmeye çalışıyor, ortada normal hızında giden önüne araç girince fren yapıyor, onun arkasındaki de fren yapıyor, yol yavaşlıyor. Bizim insanımız trafiği okumayı bilmiyor ya da işin kolayına kaçıp "Sola geçip, yardırırım." diye düşünüyor. Trafiği okuyabilen biri sağdan da gitse soldan da gitse yorulmaz. Sağda TIR-kamyon varsa, ayağını gazdan çekersin, sinyalini verir, ilk müsaitlikte orta şeride geçersin, sollaman bitince sağ şerit müsaitse geçersin yine sağa.
    Sağ şerit ambulans, itfaiye için falan diyenler var, çok ilginç. Bir de sağ şerit bozuk deniliyor, neymiş, TIR-kamyon geçiyormuş. İki şeritli yollarda ne yapıyorsunuz? İki şeritli yolların sağ şeridi daha çok yük taşıyor. O yollarda da en soldan mı gidiyorsunuz hep?
    O bozuk yollardan pek kalmadı. Eski alışkanlıklar bunlar hep. Bir kaç ay evvel İzmir havalimanından Aydın'a gittik iş için. Aracı şirketin şoförü kullanıyor, araç Doblo. Yanımızda iki tane de İngiliz var. Bizim şoför orta şeritten 90-100 km/s bir hızla tıngır tıngır gidiyor. E, arkadan 120 ile gelen bunun solundan geçiyor. 120 ile gidenin arkasından başka biri 140 ile geliyor. 140 ile gelen kırıyor sağa, sağımızdan geçiyor. Bu durumu çok yaşadık. İngilizler de şaşırdı, "Neden ortadan gidiyoruz, sağdan da soldan da araç geçiyor, daha tehlikeli değil mi?" diye. Şoför diyor ki "Yol bozuk". Yahu adam sağından 140 ile geçti, nasıl bozuk olabilir o yol? Bozuk falan değil yol, kaymak gibi. Ama şoför daha yola çıkmadan koşullanmış yol bozuk diye, düzgün olduğunu da görmüyor gözü.

• En sağ herzaman risk.arabası bozulan ,park eden aşırı yavaş giden,yolcu indiren vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle durumlarda en sağa geçip hızla yardırıyorum
  • Bugun yolda gelırken yol 4 şerıt
    ensolu kapatmış okara çok dünbük vardıkı
    adam 90na sabıtlemış yol benım dıyor

yaparsın selektör vermıyor abııı ee napcan sağdan sağlarken ınce bı bakışla kulagını çınletecen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.