Şimdi Ara

3 TANE FİZİK SORUSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 soruya da 1 er gün aralıklarla 3 er defa kafa yordum ama hiçbirinde de yapamadım. Fiziğim zayıf oldugu için açıklayıcı çözerseniz sevinirim.
     3 TANE FİZİK SORUSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 TANE FİZİK SORUSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 TANE FİZİK SORUSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 1.http://sketchtoy.com/62518340

2.http://sketchtoy.com/62518369

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekteselli -- 7 Ağustos 2014; 12:07:24 >
  • 3
    birinci destege ve ikinci destege gore tork alicaz buradan max 3 min 1/3 oldugunu gorucez.4 olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2
    birinci destege gore bakarsak kalasin agirligi 2br uzakta adamin agirligi kalasla ayniymis o zaman tork alinca K ya kadar bozulmaz.ikinci destege gorede ayni seyi yapicaz onada 1 birim uzakta.adamda destegin sagindan 1 birim ilerlerse denge bozulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekteselli T kullanıcısına yanıt
    Çözümler için teşekkürler ama ilk soruda F2 nin neden 2G den küçük oldgunu anlamadım.
  • Bireycmatik kullanıcısına yanıt
    Sağolun anladım ama tam olarak K ve P noktalarında duramaz değil mi? Yani sonuçta diğer desteğin uyguladıgı tepki kuvveti var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

Çözümler için teşekkürler ama ilk soruda F2 nin neden 2G den küçük oldgunu anlamadım.

Sol üstteki cisim alttaki büyük kürenin üst solundan kuvvet uyguladığından bu kuvvet büyük kürede net sağa doğu bir kuvvet oluşturur. Sola doğru 2G lik kuvvet zaten L cisminden geldiğinden bu kuvvetlerin toplam sola doğru 2G'den küçük bir kuvvet oluşturacak.

Desteğin tepkisinin hiçbir önemi yok. K ve P noktalarında tork tam sıfır olduğundan çubuk devrilmez, sabit durur.
  • tekteselli T kullanıcısına yanıt
    şimdi daha iyi anladım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.