Şimdi Ara

3'ünden biri için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sonunda karışık bu işin içinden sıyrılmaya az kaldı ne kadar zor bu laptop alma işi..
    3 model kaldı en sonunda..
    1) asus A6jc ~ 1259 $ * ekran kartına takıldım
    2) dell 6400 ~ 1119 $ (ATI X1400 256 Mb ekran kartlı)
    3) Ibm lenovo 3000 N100 ~ 1299$ * ekran kartına takıldım

normal seviyede oyun oynamak istiyorum o yüzden de daha düşük seviyeli işlemcili dell'i almak cazip gelmiyor ama asus ve Ibm kullandığı ekran kartı pek iyi değil sanırım..
    Ibm ve Asus aynı parcalara sahip ama yaklaşık 40 $ var kalite olarak hangisnin tercih etmeliyim karar veremedim..
    3'ünün arasında kalite acısından dell daha olumlu geliyor ama işlemcisi daha düşük..
    eğer performans açısından T2400 ile T2300 arası pek fark olmaz diyorsanız dell 512Mb RAM arttırımıyla karlı olacak..
    sizce fiyat-performans-kalite açısından hangsini tercih etmeliyim?
    bu arada dell ' e 512 Mb daha RAM ekletmek harhangi bir sorun oluştururmu? normalde galiba 1*512 Mb RAM geliyor Dell..
    yardımcı olursanız sevinirim..

• nerden alacaksın eğer dell alırsan.çünkü forumda alıp 2*256 ram olanlar var alırken dikkat et.birde şu ibm in linkini verir misin?
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=101&productid=bd700918 ama burda fiyat yok.. Arkadaşım'ın biri Ankara'da bir bilgisayarcıdan almış bu fiyatı.. adam cok methetmiş kampanyada falan diye.. bu arada nette bi kaç yerde sanırım 1300 küsür olarak görmüştüm ama bilgisayarcının dediğine göre kampanyada olduğu için ucuzlamış..
  • öncelikle başlık manyak olmuş ilgimi çekti

asusun ekran kartı(go 7300) kötü değildir go 7400 e yakındır
    ekran kartları test sonuçları:

7400 go benchmark results:
    13000 3DMark 2001
    4300 3DMark 2003
    1900 3DMark 2005

ati radeon X700 benchmark results:
    16500 3DMark 2001
    5700 3DMark 2003

6600 go benchmark results:
    15000 3DMark 2001
    5800 3DMark 2003

X1400 benchmark results:
    15000 3DMark 2001
    5070 3DMark 2003
    2270 3DMark 2005

ekran kartı senin için önemliyse aydınlatıcı olur dedim testler notebookreviev.com dan alımıştır

http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html

umarım yararlı olur kardeşim gerçekten laptop almak zor iş kolay gelsin..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_avalon -- 27 Ağustos 2006; 4:20:37 >

• öncelikle tercih ettiğin modellerin hepsi iyi. güzel seçenerler bırakmışsın sona. ekran kartı olarak hepsinden iyi dell tabiki. X1400 iyi bi ekran kartı ve her oyunu şuanda kaldırabilecek kapasitede. asus için evet bu aralar indirime girmiş baya. işlemcisi, rami ve hdd kapasitesi olarak tercih edilebilcek bi model. ekran kartı go7400 yakın ama 7300 öle ahım şahım bi ekran kartı değil. zaten yukardaki arkadışn vermiş olduğun linktenden bakabilirsin özellikeline. lenovo ise tam bi kapalı kutu hakikaten. özelliklerene baktığımızda fena değil. belki biraz tasarımdan kaybediyo olabilir biraz iri gibi gözüküyo sanki bana tabiki herkesin görüşü farklı. illa bi tercih yapıcaksak ben başta lenovoyu elemeni öneririm çünkü dediğim gibi kapalı bi kutu, kullanan çok az. güvenilir marka ama yinede belli olmaz. asus ve dell arasında bütçen senin için önemliyse aralarında 130 dolara yakın fark var. düşünülebilir. yani dell alınıp üzerine bi 40-50 dolarak 512 ram ekletmek de bi alternatif ki gayet de mantıklı. sonuçta dellin ekran kartı daha iyi senin içinde oyunda önemliyse şayet bu seçenek bence daha ağır basıyor. iyi seçimler

• teşekkürler.. aydınlatıcı oldu bilgiler..
    IBM konusunda net bilgisi olan varmı?
  • I
    quote:

Orjinalden alıntı: bhitfa

teşekkürler.. aydınlatıcı oldu bilgiler..
    IBM konusunda net bilgisi olan varmı?

IBM satıldı çinli bir firmaya arkadaşım kötü oldu aslında bilgisayar tarihini yazan bir firmaydı ben IBM de kullandım çok kalitelidir yani ama satıldıktan sonra ne durumda bilgim yok kalitesinden........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.