Şimdi Ara

3. Yıla kalmak isteyenler, çekinmeden her şeyi sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 3. seneme kalırken danışacağım pek kimse yoktu, ne yapmam gerektiğini bilmiyordum ve büyük bir kumar oynamıştım. forumu daha sonra kullanmaya başladım ama onu da çok aktif kullanmadım. isteyenler geçmiş konularıma bakabilirler. biliyorum 3. senesine kalıp hak ettiği sıralamayı yapmak isteyen arkadaşlar var aramızda. ben de bu konuda tecrübeli biri olarak onlarla ders veya ders dışı konularda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. bu forum bana az çok bir şey katmıştır illa ki. ben de bu şekilde birilerine yardımcı olmak istiyorum.

Sen, evet sen. 3. yıla kalmak istedğini kendine bile zor söylüyorsun, biliyorum. Bunun bir de aileye açıklaması var,akrabaları var,çevresi var. Ama emin ol burada en önemli şey senin düşündüklerin,istediklerin. Emin ol her şey sende bitiyor. Sormak istediğin ne varsa sorabilirsin. İyi günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eravu -- 1 Ağustos 2018; 10:43:26 >

• Hocam geçen yıl 33 binden mezuna bıraktım hedef Boun Endüstriydi ama sene ortasında bir rehavete kapılıp çalışmayı bıraktım ve Boun EM den çok uzak bir sıralama olan 15 bin geldi. Hocam 10.651 lik İTü Endüstri gelmezse bu sefer gene ilk bin için kalmayı planlıyorum.

Siz yıl yıl kaç bindeydiniz, kaldığınıza değdi mi, zorlukları neler, benim dururum için yorumunuz nedir?

Simdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, babanı da seni de çok iyi anlıyorum. Baban belki bu seneki sıralamayı da yapamayacağını düşünüyor. Ben aynı durumu geçen sene annemle yaşadım. Öncelikle babana hak ettiğin ve istediğin sıralamanın bu olmadığını, eğer 1 sene daha düzgün bir şekilde hazırlanırsan çok daha iyi bir sonuç getireceğini anlatmalısın. O zaten sendeki ışığı görünce kararına saygı duyar. Yaşadığın yerden kurtulman gerektiği konusuna şöyle değineyim: Sadece 1 sene daha fazla çalışarak hayalini kurduğun şehirde yaşamak ve hayalini kurduğun üniversitede okumak var. Bunu düşün. 1 sene daha sabret, sonra hayaline kavuş. 1 sene çok uzun bir zaman gibi gelebilir ama o maratonun içinde cidden insan bir şey anlamıyor. Bence istiyorsan tekrar denemelisin. Çünkü insanlar genelde yaptıkları şeyden değil yapmadıkları şeyden pişmanlık duyar.
  • ÇOOOK ZOR ÇOK. ALLAH HEPİNİZE KOLAYLIK VERSİN. 3. SENE KADAR LANETİNİ GÖRMEDİM. İDEALİSTSENİZ ÜSTESİNDEN GELİRSİNİZ CANINIZI SIKMAYIN

SİSTEM TEKRAR DEĞİŞEBİLİR(DEĞİŞMEZ DİYE Bİ ŞEY YOK BUNU GÖRDÜK) ONA GÖRE İYİ KARAR VERİN
  • Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    İlk senesinden 33 bin yapan birinin bence mezun senelerinde kesinlikle ilk 1000 için şansı vardır diye düşünüyorum. Bu seneki sıralamanız da gayet güzel bence, itü em gelebilir belki. Ama mezuna kalırsanız bu seneki hatayı kesinlikle yapmamalısınız. Ve inanıyorum ki yapmadığınız taktirde çok iyi bir sonuç gelecektir. Her insanın zaman zaman iniş çıkışlı dönemleri olmuştur. Sonuçta makine değiliz. Ama önemli olan bunu çabuk farkına varmak ve tekrardan kendimizi hızlı bir şekilde toparlamak. Zaten tekrar aynı hataya düşmediğin taktirde ve ciddi bir çalışmayla seneye çok iyi bir sıralama yapacağınızı düşünüyorum.
    Ama dediğim gibi bu sene de sıralamanız gayet güzel, yine de bir araştırma yapın derim ben. Tabi hayalleriniz doğrultusunda.

Bana gelecek olursak hocam, ilk defa 2016'da girdim sınava. 80 bin gibi bir sıralama geldi. Ama liseyi bomboş geçirmiştim. Bunda biraz da aileden uzakta okumanın payı var. Fen lisesi de olsa aileden uzakta ben yapamıyormuşum demek ki :D
    2017'de Mf3'te 24 bin yaptım ama bu da hedeflerimin uzağındaydı. Ama bu bende bir umut ışığı yaktı. Sonuçta bir sene boyunca düzgün bir çalışmayla iyi sayılacak bir sıralama elde etmiştim. Ailem ve çevrem artık bir yere gitmem gerektiğini düşünüyordu. Ama ben 1 sene daha hazırlanmaya karar verdim.
    Bu sene de sayısalda 2.8 k sıralama geldi. Aslında geçen seneyle bu sene arasında çalışma olarak çok fark yoktu. İlk defa öğrenmenin sıkıntısını yaşamıştım geçen sene.

• eravu E kullanıcısına yanıt
    Sizin gönlünüzden geçen nedir hocam benim durumum için?

• Bro ben lisede dil okudum ilk sınava girdiğimde sadece dilden girdim tyt 800 k falandı mat 0 dı bu sene sıfırdan hazırlandım yine iyi bir sonuç yapamdım 230 k geldi tmden ama iyi kötü temeli ve çalışma alışkanlığımı oturttuğumu düşünüyorum, mezun senemde dershaneye gittim ama son 4 ay gereksiz olduğunu anladığım için daha uğramadım bu sene bir daha mezuna bırakıcam ve dershane falan zaten düşünmüyorum senin düşüncelerin neler ne önerirsin ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bende 3 . Seneye kalmayi dusunuyorum acaba siz hangi yayinlari cozdunuz ve benim turkce de sorunum var oneriniz nedir?

• Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    Bir hayaliniz varsa elinizdeki tüm imkanları o hayale ulaşmak için kullanmanız, benim sizin için en büyük temennimdir hocam.
  • hocam matematikten 345 ve endemik çözdüm,
    fizikten çap fasiküllerinin tamamını ve endemik çözdüm
    kimyadan palme ve bilgi sarmal çözdüm
    biyolojiden palme ve fen bilimleri

deneme olarak 345 ve apotemi bölüm denemelerini şiddetle tavsiye ederim. fazla deneme ayırt etmeyin, önünüze ne çıkarsa çözün.
  • türkçeden önder hocayı dinleyebilirsin, ben öyle yapmıştım. Farklı arkadaşlardan da tavsiye alabilirsin bu konuda
  • eravu E kullanıcısına yanıt
    hocam kaç yaptınız ayt feni
  • Dostum bu sene benim tyt 190k seneye tytye girmeyecegim ayt kasacagim biyo fizik 0dan alcam sence nasil bir yol izlemeliyim

• YKSCİ TAYFA Y kullanıcısına yanıt
    38-2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.