Arkadaşlar merhaba, 3 yollu bir hoparlör yapmak istiyorum. Fakat şöyle bir sorunum var. Şimdi alacağım hoparlörler woofer 150 watt, midrange 60 watt, tweteer 25 watt. Şimdi ben amfiden her birinin watt'ına göre nasıl çıkış alıp bölebilirim. Yani 235 watt bir amfim olduğunu varsayalım. Woofera 150 watt, midrange'e 60 watt, tweteer'a 25 watt nasıl gönderebilirim. Yada 235 watt amfiyi 3 yollu crossovera bağladığım da her hoparlörün çalışması gereken watt'ı kendisi mi ayarlar? Bu konuda kafam çok karışık. Bu hoparlörler her biri kendi güvenli frekans aralıklarında çalışacaklar. Ve bu hoparlörler için crossover devresi yaparken. Gerekli frekansları gerekli hoparlörün frekanslarına göre nasıl ayarlıyoruz? Mesela Ben woofer'a 35 Hz 380 Hz arası göndermek istiyorum. Mid range'e 380 Hz 3.8 kHz, tweteer'a da 3.8 kHz ve üzerini göndermek istiyorum. Bunu crossover ile nasıl yapabilirim? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Bu arada amfiyi her kabin icin mono amfi düşünüyorum. Yani iki kabinin de ayrı ayrı amfileri olacak. Yada stereo bir amfiyle bunu yapabilir miyim? Yapabilirsem stereo amfide düşünebilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekinbeatz -- 19 Kasım 2024; 17:31:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim